Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόκειται για τον ssd μου συνολικής χωρητικότητας 120gb στον οποίο έχω περασμένα τα windows 7 και τα περισσότερα προγράμματα που δεν πιάνουν πολύ χώρο. Ηταν σχεδόν γεμάτος. Θυμάμαι είχα 14gb free.

Σήμερα το απόγευμα την στιγμή που πάω να ανοίξω ένα game στο steam με πετάει blue screen και κρασάρει το pc (πρώτη φορά μου το κάνει). Να τονίσω οτι τo steam και όλα τα games τα έχω στον hdd και οχι στον ssd απο τον οποίο χάθηκαν τα 46 gb.

Αφού κάνω restart βλέπω ο ssd άδεισε ο μισός! Απο 14gb free πήγε στα 60gb free.

Τα windows λειτουργούν μια χαρά (προς το παρών) και δεν έχω ιδέα τι ήταν αυτά τα 46gb. Ξέρετε τι μπορεί να έγινε?

edit: να σημειώσω οτι τον τελευταίο καιρό είχα παρατηρήσει να γεμίζει ο ssd σιγά σιγά. πχ απο 20 gb free (που το είχα κοιτάξει πριν λίγο καιρό) είχε φτάσει στα 14 free σταδιακά χωρίς να έχω κάνει κάποιο install ή να προσθέσω αρχεία στον ssd και μου φάνηκε περίεργο. 

Δημοσ.

Το ότι γέμιζε σιγά σιγά λογικά ήταν από σημεία επαναφοράς συστήματος που δημιουργούνται αυτόματα αν δεν τα είχες κλείσει καθώς και προσωρινά αρχεία των windows αν δεν τα ειχες καθαρίσει ποτέ.  Τώρα τα 46 γιγα είναι υπερβολικά πολλά ακόμα και για αυτά που αναφέρω. Και αν χάθηκαν μόνα τους και είδες και bluescreen καλύτερα δες την υγεία του δίσκου (με το HDSentinel)

Δημοσ.

Το ότι γέμιζε σιγά σιγά λογικά ήταν από σημεία επαναφοράς συστήματος που δημιουργούνται αυτόματα αν δεν τα είχες κλείσει καθώς και προσωρινά αρχεία των windows αν δεν τα ειχες καθαρίσει ποτέ.  Τώρα τα 46 γιγα είναι υπερβολικά πολλά ακόμα και για αυτά που αναφέρω. Και αν χάθηκαν μόνα τους και είδες και bluescreen καλύτερα δες την υγεία του δίσκου (με το HDSentinel)

τα προσωρινά αρχεία καθαρίζονται μιας και τρέχω το ccleaner συχνά. Τα σημεία επαναφοράς όντως δεν τα έχω πειράξει αλλά πόσα giga να τρώνε στο default 5-6 max αν θυμάμαι καλά? Λες να ήταν τίποτα corrupted files απο τα windows και να γέμιζαν σιγά σιγά και να έπιασαν 46 gb?

To HDSentinel τι ακριβώς θα μου δείξει?

Δημοσ.

Corrupted files κάπως θα έγιναν όμως και το ότι σου πέταξε μπλε οθόνη ίσως δεν ήταν καλό σημάδι. (αν και πολλές φορές αν συμβεί μια φορά τον αιώνα δε δίνουμε καν σημασία, αλλά να χαθούν αρχεία μόνα τους το θεωρώ ανησυχητικό) Για αυτό σου λέω να δεις από το HDSentinel την υγεία του δίσκου μήπως υπάρχει πρόβλημα σε αυτόν. Υπάρχει portable έκδοση στην σελίδα τους που θα σου δείξει τα βασικά.

Είσαι σίγουρος ότι τρέχουν όλα τα προγράμματα σου κανονικά; Τα windows με όλα τα αρχεία τους μαζί 46γιγα δε πιάνουν με τίποτα πάντως να ξέρεις :P Τα σημεία επαναφοράς μπορεί να πιάνουν και 10 ή παραπάνω γίγα, αλλά 46 και να χαθούν μόνα τους δε νομίζω.

Δημοσ.

Οταν λες υγεία του δίσκου εννοείς απο θέμα hardware ή software (fragmented files px). Γιατί είναι ολοκαίνουριος. Χρόνο δεν έκλεισε.

Να κάνω ινσταλ to portable που λες? γιατί μόλις κατέβασα το standard. Δεν ξερω τι διαφορά εχουν

Δημοσ.

Τον δισκο και τα Windows τα εχεις σεταρει σωστα για SSD? TRIM, No Prefetch, κλπ.??

δεν έχω ιδέα τι είναι αυτά... :/

απ'οσο θυμάμαι δεν έκανα τίποτα διαφορετικό απ'οτι θα έκανα αν περνούσα τα windows σε hdd. Δημιούργησα ένα partition με όλο τον διαθέσιμο χώρο και εκεί έκανα ινσταλ τα windows. εκανα πατάτα?

Δημοσ.

Οταν λες υγεία του δίσκου εννοείς απο θέμα hardware ή software (fragmented files px). Γιατί είναι ολοκαίνουριος. Χρόνο δεν έκλεισε.

Να κάνω ινσταλ to portable που λες? γιατί μόλις κατέβασα το standard. Δεν ξερω τι διαφορά εχουν

To portable δε θέλει install. Κατεβάζεις το zip το ξεσυμπιέζεις και τρέχεις το .exe του προγράμματος. Από θέμα hardware εννοώ εγώ. Δεν είναι απίθανο να υπάρχει πρόβλημα ακόμα και 2 ημερών δίσκος να ήταν. Δεν ειναι τιποτα να το δεις τουλαχιστον να μου φυγει εμενα η περιεργεια :P

Επειδή αναφέρθηκε από τον SaFis και το TRIM που εγώ το είχα ξεχάσει και λες οτι δεν εχεις κανει τιποτα εσύ, δε ξερω αν θα μπορουσε να φταιει κατι τετοιο μιας και δεν εχω τοση εμπειρια με SSD. Νομιζω ομως πως το TRIM ειναι ενεργοποιημενο απο default αλλά περιμενε να σου πει καποιος αλλος που  να εχει μεγαλυτερη εμπειρια με SSD.

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Θα το τρέξω αύριο το hdsentinel γιατί πήγε πολύ αργά και θα απαντήσω στο θέμα. Ελπίζω να μην είναι τίποτα σοβαρό.

Δημοσ.

Μια μέση εγκατάσταση των 7 μαζί με κάποια προγράμματα (office, photoshop κτλ) και με updates και σημεία επαναφοράς, μπορεί να φτάσει μέχρι τα 60gb. Παραπάνω δεν το νομίζω.

Εκτός αν κατεβάζεις μεγάλα αρχεία στον φάκελο downloads του ssd (π.χ. torrents), οπότε καλά θα κάνεις να μεταφέρεις αυτόν τον φάκελο στο μηχανικό δίσκο (δεξί κλικ->ιδιότητες->Θέση).

http://www.techster.gr/change-downloads-folder-location-on-windows-7/

Δημοσ.

Μια μέση εγκατάσταση των 7 μαζί με κάποια προγράμματα (office, photoshop κτλ) και με updates και σημεία επαναφοράς, μπορεί να φτάσει μέχρι τα 60gb. Παραπάνω δεν το νομίζω.

Εκτός αν κατεβάζεις μεγάλα αρχεία στον φάκελο downloads του ssd (π.χ. torrents), οπότε καλά θα κάνεις να μεταφέρεις αυτόν τον φάκελο στο μηχανικό δίσκο (δεξί κλικ->ιδιότητες->Θέση).

http://www.techster.gr/change-downloads-folder-location-on-windows-7/

εντάξει τόσο άσχετος δεν είμαι :P Στον hdd τα έχω όλα αυτά.

Μόνο το LoL έχω στον ssd το οποίο πιάνει 8 gb και ξέχασα να αναφέρω. Τίποτε άλλο. Ουτε photoshop ούτε κανένα ιδιαίτερο πρόγραμμα. (και ναι ξέρω, δεν υπήρχε λόγος να βάλω το LoL στον ssd :P)

Οπότε 51gb είναι το κανονικό μέγεθος του ssd μου. Τα άλλα 50 κοντά που εξαφανίστηκαν ήταν αέρας?

Δημοσ.

Μόλις έτρεξα το HDSentinel και μου έδειξε και τους δύο δίσκους 100% επίδοση και υγεία.  Το έδειχνε απο την αρχή μόλις το άνοιξα, παρόλο αυτά πάτησα τον σύντομο αυτοδιαγνωστικό έλεγχο και στους δύο και δεν μου έβγαλε κάτι παραπάνω. Χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...