Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω την οθόνη της περιγραφής και κάποιες φορές βάζω ταινίες να παίξουν απευθείας από το USB stick.

Μου φαίνεται ότι άλλες φορές παίζουν με καλύτερη ποιότητα και άλλες με χειρότερη απότι αν τις βάλω να παίξουν από τον υπολογιστή ! Ο υπολογιστής, είναι αυτός της υπογραφής μου και συνδέεται με HDMI Καλώδιο. Το USB Stick είναι το Kingston 64GB Data Traveler USB 3.0.

Γενικά έχω την εντύπωση ότι δεν έχει καλό αποκωδικοποιητή αφού και στην τηλεόραση η ποιότητα είναι αρκετά κακή αλλά δεν ξέρω και τι κεραία έχει η πολυκατοικία.

Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει σχετικά με αυτό και επίσης με το αν θα δω διαφορά σε ταινίες αν βάλω μία καλή κάρτα γραφικών (έτσι κι αλλιώς σκέφτομαι να πάρω μία GTX970) ή αν τα Intel HD 4600 που έχω μπορούν να δώσουν το μέγιστο ?

Οι ταινίες που κατεβάζω είναι μεγάλα αρχεία, συνήθως από τον JYK ( φαντάζομαι θα είναι γνωστός σε όσους κατεβάζουν από torrent ).

Δημοσ.

Σίγουρα παίζει ρόλο και η ταινία που έχεις κατεβάσει, αν π.χ πρόκειται για καλή κωδικοποίηση και δεν έχει κραυγαλέα προβλήματα (χαμηλό bitrate, banding, aliasing, ringing κλπ...). Προφανώς και είναι προτιμότερη η αναπαραγωγή από pc μέσω hdmi μιας και σου προσφέρεται μια μεγάλη γκάμα παραμετροποίησης, διόρθωσης & enhancement της εικόνας μέσω των renderers του player και τα tweaks της κάρτας γραφικών.

Για την αναπαραγωγή των βίντεο με απαιτητικά on-the-fly φίλτρα δε χρειάζεσαι ιδιαιτέρως ισχυρή gpu. Πλέον ακόμα και μια κάρτα της τάξεως των 50-60 ευρώ συνήθως είναι υπεραρκετή για να σηκώσει π.χ τον madvr+lav filters με κάνα δυο φίλτρα σε πραγματικό χρόνο όπως λ.χ debanding και sharpening. Με τα ενσωματωμένα γραφικά του 4770 δε νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...