patriot21 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 σοβαρο ups στα λεφτα που λες δεν υπαρχει.προσωπικη αποψη κοιτα για apc αν πραγματι θες κατι σοβαρο. Bρισκει και τιμιο ups σε αυτα τα λεφτα... Καλημέρα! Το thread το έβαλα εδώ γιατί δεν έβρισκα που να το τοποθετήσω, οπότε αν είναι λάθος παρακαλώ να το μετακινήσουν οι mod. Επί του θέματος! Θέλω να αγοράσω ένα καλό ups, επειδή μου κάνει κάτι σκαμπανεβάσματα η τάση λόγω καιρικών συνθηκών. Δε θέλω να έχει πολύ ώρα διάρκεια η μπαταρία του, 5-10 λεπτά το πολύ με οθόνη και κεντρική μονάδα πάνω. Η μπαταρία καλύτερα να αλλάζει για να μη χρειαστεί να το πετάξω όταν τελειώσει. Budget ~60-80€ (όχι όμως να φτάσει τα 90 και 100€). Αν υπάρχει κάτι καλό σε χαμηλότερη τιμή, κανένα πρόβλημα . Η βοήθεια σας πολύτιμη! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!! Αν πας σε ενα μαγαζι με ηλεκτρολογικο υλικο και ρωτησεις,θα σε καλυψουν πληρως..Κι'εμενα μου λεγανε κατι τρελα ποσα,αλλα εκανα μια 'ερευνα' αγορας και στα 70-80 ευρω βρισκεις καλουτσικο ups που κανεις αφοβα τη δουλεια σου και με αξιοπιστια..Συν οτι θα εχεις και εγγυηση τουλαχιστον 1 χρονο,οποτε εισαι καλυμενος...Σιγουρα θα υπαρχουν και καλυτερα,αλλα για απλη οικιακη χρηση,δε νομιζω οτι χρειαζονται.Αυτα!
greg2310 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Δες και τα cyberpower..εχω το cyberpower value 1000va και σε 3 διακοπες τα εβγαλε περα μια χαρα..επισης το λογισμικο που εχει αναφερε πως εκανε διορθωση τασης 2 φορες στους 6 μηνες που το εχω..
basilis-keza Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Γεια σας, για να μην ανοιγω νεο θεμα, θελω να αγορασω 2 ups για τα 2 καταγραφικα που εχω πιο πολυ για μην παθουν τιποτα οι σκληροι δισκοι και να μην καει τιποτα απο ηλεκτρονικα στις καμερες και στην πλακετα του καταγραφικου. budget 80 με 100 ευρω max. τωρα τα εχω πανω σε πολυπριζα ασφαλειας. τι προτεινεται ;
poulinos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Bρισκει και τιμιο ups σε αυτα τα λεφτα... Αν πας σε ενα μαγαζι με ηλεκτρολογικο υλικο και ρωτησεις,θα σε καλυψουν πληρως..Κι'εμενα μου λεγανε κατι τρελα ποσα,αλλα εκανα μια 'ερευνα' αγορας και στα 70-80 ευρω βρισκεις καλουτσικο ups που κανεις αφοβα τη δουλεια σου και με αξιοπιστια..Συν οτι θα εχεις και εγγυηση τουλαχιστον 1 χρονο,οποτε εισαι καλυμενος...Σιγουρα θα υπαρχουν και καλυτερα,αλλα για απλη οικιακη χρηση,δε νομιζω οτι χρειαζονται.Αυτα! απλα για μενα υπαρχει διαφορα μεταξυ τιμιο Ups πχ vfm οπως τα guard και μεταξυ καλου Ups.Καλο Ups με 70-80 δεν θεωρω οτι υπαρχει. εξαρτατε πως το βλεπει ο καθενας και ποσο κοστολογει τον εξοπλισμο που εχει απο πισω. πχ παλια που ειχα ριξει πολλα λεφτα στο pc επαιζα με ενα apc 1500 smart και ενα apc 1000 smart.αλλα το pc μαζι με τα παρελκομενα ηταν πανω απο 5000 ευρω.μονο η οθονη ηταν eizo 27 ara .οποτε δεν ηθελα κατι τιμιο που απλα να κανει την δουλεια οσο μπορει αλλα ηθελα κατι πραγματικα καλο και εκει τα smart για μενα ηταν μονοδρομος. Ηθελα sinewave οχι approximately sinewave.ενα software επισης που να μπορω να το δουλεψω και να κανω αυτα που θελω.παλια σε νορμαλ pc ειχα guard που ναι ηταν τιμιο τα εβγαλε τα λεφτα του μια χαρα.οπως ειπες και εσυ βρισκει καλουτσικο Ups.αν το pc του κανει 200-300 ευρω ναι μπορει να μην θελει να παρει Ups που να κανει παραπανω απο την μιση αξια.απλα εχω βαρεθει να βλεπω Ups των 50-80 ευρω να πηγαινουν ακλαφτα οπως turbo x,τα παλια τα mge τα nova .επαιζαν σωστα μεν αλλα με ημερομηνια ληξης. ή να πρεπει να ανοιξεις το μισο Ups για μια αλλαγη μπαταριας. απο εκει και περα εξαρτατε και ποσο καλο ρευμα εχει στην περιοχη του.οπως ειπαν κυκλοφορουν και Ups χωρις avr που απλα δινουν battery και τιποτε αλλο. Γεια σας, για να μην ανοιγω νεο θεμα, θελω να αγορασω 2 ups για τα 2 καταγραφικα που εχω πιο πολυ για μην παθουν τιποτα οι σκληροι δισκοι και να μην καει τιποτα απο ηλεκτρονικα στις καμερες και στην πλακετα του καταγραφικου. budget 80 με 100 ευρω max. τωρα τα εχω πανω σε πολυπριζα ασφαλειας. τι προτεινεται ; 2 ups σε αυτην την τιμη λιγο δυσκολο εκτος αν πας σε Ups των 40-50 ευρω και οτι πιο απλο.δεν θες πολλα va γιατι δεν τραβανε κατι αλλα τουλαχιστον μην παρεις turbo x ups.βρες κανα guard.εκτος αν εννοεις 80-100 το καθενα.
coolerman Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Ο "όμιλος" apc γνωρίζουμε αν υπάρχουν και άλλες εταιρίες στο χαρτοφυλακιό της,συνχώνευση εννοοω
patriot21 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 απλα για μενα υπαρχει διαφορα μεταξυ τιμιο Ups πχ vfm οπως τα guard και μεταξυ καλου Ups.Καλο Ups με 70-80 δεν θεωρω οτι υπαρχει. εξαρτατε πως το βλεπει ο καθενας και ποσο κοστολογει τον εξοπλισμο που εχει απο πισω. πχ παλια που ειχα ριξει πολλα λεφτα στο pc επαιζα με ενα apc 1500 smart και ενα apc 1000 smart.αλλα το pc μαζι με τα παρελκομενα ηταν πανω απο 5000 ευρω.μονο η οθονη ηταν eizo 27 ara .οποτε δεν ηθελα κατι τιμιο που απλα να κανει την δουλεια οσο μπορει αλλα ηθελα κατι πραγματικα καλο και εκει τα smart για μενα ηταν μονοδρομος. Ηθελα sinewave οχι approximately sinewave.ενα software επισης που να μπορω να το δουλεψω και να κανω αυτα που θελω.παλια σε νορμαλ pc ειχα guard που ναι ηταν τιμιο τα εβγαλε τα λεφτα του μια χαρα.οπως ειπες και εσυ βρισκει καλουτσικο Ups.αν το pc του κανει 200-300 ευρω ναι μπορει να μην θελει να παρει Ups που να κανει παραπανω απο την μιση αξια.απλα εχω βαρεθει να βλεπω Ups των 50-80 ευρω να πηγαινουν ακλαφτα οπως turbo x,τα παλια τα mge τα nova .επαιζαν σωστα μεν αλλα με ημερομηνια ληξης. ή να πρεπει να ανοιξεις το μισο Ups για μια αλλαγη μπαταριας. απο εκει και περα εξαρτατε και ποσο καλο ρευμα εχει στην περιοχη του.οπως ειπαν κυκλοφορουν και Ups χωρις avr που απλα δινουν battery και τιποτε αλλο. 2 ups σε αυτην την τιμη λιγο δυσκολο εκτος αν πας σε Ups των 40-50 ευρω και οτι πιο απλο.δεν θες πολλα va γιατι δεν τραβανε κατι αλλα τουλαχιστον μην παρεις turbo x ups.βρες κανα guard.εκτος αν εννοεις 80-100 το καθενα. Στα λογια μου ερχεσαι,με εξοπλισμο 5000ευρω,σιγουρα δε θα τσιγκουνεφτεις τα 200+ ευρω για ups..Αλλα και pc των 1000ευρω να εχεις,νομιζω σε καλυπτει ενα ups των 80ευρω.. Εννοειται πως δε μιλαμε για turbo-x κτλ... Παντως απ'οτι μου ειπαν σε μαγαζι με ηλεκτρολογικα,το ups ειναι και σταθεροποιητης τασης,και σε προστατευει σε διακοπη ρευματος.Με λιγα λογια ειναι ενας κοινος σταθεροποιητης τασης με μπαταρια..Τις επομενες ημερες θα αγορασω κι'εγω...
poulinos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2015 Στα λογια μου ερχεσαι,με εξοπλισμο 5000ευρω,σιγουρα δε θα τσιγκουνεφτεις τα 200+ ευρω για ups..Αλλα και pc των 1000ευρω να εχεις,νομιζω σε καλυπτει ενα ups των 80ευρω.. Εννοειται πως δε μιλαμε για turbo-x κτλ... Παντως απ'οτι μου ειπαν σε μαγαζι με ηλεκτρολογικα,το ups ειναι και σταθεροποιητης τασης,και σε προστατευει σε διακοπη ρευματος.Με λιγα λογια ειναι ενας κοινος σταθεροποιητης τασης με μπαταρια..Τις επομενες ημερες θα αγορασω κι'εγω... ενα καλο Ups θα κανει τα παρακατω. α.να σου δωσει απο την μπαταρια αμα κοπει το ρευμα. β.να κοψει τα spikes. γ.αν το ρευμα αντι για 220 ειναι 200 να στο κανει boost να το πω απλα. αν το ρευμε πεσει πολυ χαμηλα πχ 180 ή παει πολυ ψηλα σε σημειο να μην μπορει να στο κανει trim γυρναει σε μπαταρια. πχ τα 230 μπορει να τα κανει 220.αν ομως παει 300 δεν θα προσπαθησει να τα κανει 220 αλλα θα γυρισει σε battery για να παρεις σωστο ρευμα. Απο εκει και περα υπαρχουν 2-3 παραμετροι που ο κοσμος δεν γνωριζει. Α.σπανιο μεν αλλα καποια Ups δεν εχουν avr οποτε δεν μπορει να σου κοψει spikes Κτλ.απλα θα δωσει απο την μπαταρια οταν παει πανω ή κατω απο καποια ορια. Β. ενα ups δεν το πληρωνεις με βαση το ποσα va ειναι μονο.Το πληρωνεις και τι αλλα πραγματα κανει οπως αν δινει software για συνδεση με usb ή rs232 με το pc οπως και κατι ακομα βασικο αν βγαζει sinewave ή approximately to sinewave.Κοινως αν βγαζει ημιτονοειδης καμπυλη η στο περιπου ημιτονοειδης.Κανονικα αν και στην πραξη δεν γινεται ολα τα active pfc τροφοδοτικα θελουν ημιτονοειδης.Πολλες φορες σε μερικα τροφοδοτικα αμα δωσεις απο ups που δεν βγαζει ημιτονοειδης ακους το τροφοδοτικο να σφυριζει.Ολα τα τροφοδοτικα ειναι active pfc πλεον στα pc. Επισης σε καποια πληρωνεις κατα ποσο user replaceable ειναι η μπαταρια οπως και αν ειναι hot swap . Επισης το καθε ups χρησιμοποιει καλυτερα ή χειροτερα υλικα γιατις παραπανω δουλειες. Καπου ειχαν γραψει ενα πιο αναλυτικο αρθρο για τα Ups εδωμεσα απο τον madsc που ελεγε καποιες διαφορες αναμεσα σε φτηνα Ups και ακριβα. επισης και ups να ειχα των 1000 ευρω θα πηγαινα παλι σε apc απλα οχι την σειρα smart αλλα στο br το 900 για παραδειγμα. Να παρω κατι που ναι δεν θα ειναι το καλυτερο αλλα θα μου κρατησει σε βαθος χρονου και θα ειναι απο μια καλη εταιρεια. πλεον που ειμαι με λαπτοπ παιζω μονο με ενα apc surge arrest to performance. 1
basilis-keza Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2015 απλα για μενα υπαρχει διαφορα μεταξυ τιμιο Ups πχ vfm οπως τα guard και μεταξυ καλου Ups.Καλο Ups με 70-80 δεν θεωρω οτι υπαρχει. εξαρτατε πως το βλεπει ο καθενας και ποσο κοστολογει τον εξοπλισμο που εχει απο πισω. πχ παλια που ειχα ριξει πολλα λεφτα στο pc επαιζα με ενα apc 1500 smart και ενα apc 1000 smart.αλλα το pc μαζι με τα παρελκομενα ηταν πανω απο 5000 ευρω.μονο η οθονη ηταν eizo 27 ara .οποτε δεν ηθελα κατι τιμιο που απλα να κανει την δουλεια οσο μπορει αλλα ηθελα κατι πραγματικα καλο και εκει τα smart για μενα ηταν μονοδρομος. Ηθελα sinewave οχι approximately sinewave.ενα software επισης που να μπορω να το δουλεψω και να κανω αυτα που θελω.παλια σε νορμαλ pc ειχα guard που ναι ηταν τιμιο τα εβγαλε τα λεφτα του μια χαρα.οπως ειπες και εσυ βρισκει καλουτσικο Ups.αν το pc του κανει 200-300 ευρω ναι μπορει να μην θελει να παρει Ups που να κανει παραπανω απο την μιση αξια.απλα εχω βαρεθει να βλεπω Ups των 50-80 ευρω να πηγαινουν ακλαφτα οπως turbo x,τα παλια τα mge τα nova .επαιζαν σωστα μεν αλλα με ημερομηνια ληξης. ή να πρεπει να ανοιξεις το μισο Ups για μια αλλαγη μπαταριας. απο εκει και περα εξαρτατε και ποσο καλο ρευμα εχει στην περιοχη του.οπως ειπαν κυκλοφορουν και Ups χωρις avr που απλα δινουν battery και τιποτε αλλο. 2 ups σε αυτην την τιμη λιγο δυσκολο εκτος αν πας σε Ups των 40-50 ευρω και οτι πιο απλο.δεν θες πολλα va γιατι δεν τραβανε κατι αλλα τουλαχιστον μην παρεις turbo x ups.βρες κανα guard.εκτος αν εννοεις 80-100 το καθενα. turbo x γενικα δεν αγοραζω τιποτα. 80-100 ευρω και τα 2 μαζι . με λιγο ψαξιμο εμαθα οτι τα πιο πολλα καταγραφικα εχουν ενα θεματακι με τα ups ( διαβαστε αυτο το θεματακι http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=74380 ) Επισης εχω 2 ups της Nilox http://www.e-shop.gr/nilox-ups-smart-1100-p-PER.505703 http://www.e-shop.gr/nilox-ups-value-1400-p-PER.505716 σε αυτο αλλαξα μπαταρια πριν 2 μηνες εβαλα μικροτερη 7ah τι λετε για κατι τετοιο ; νομιζω πως κατι τετοιο πρεπει να αγορασω http://www.skroutz.gr/c/689/aksesouar-sistimatos-parakolou.html?keyphrase=%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF+%CE%BC%CE%B5+%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1 θα ηθελα επισης να πω για τα ups που εχω οτι ειναι πολυ καλα γενικα και δεν ειχα καποιο προβλημα μεχρι στιγμης. θα δοκιμασω τα ups που εχω πανω στο καταραφικο και θα κοψω το ρευμα να δω τι θα κανει
pettakos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2015 Καλησπερα, μπορειτε να μου προτεινετε ενα σοβαρο ups line interactive που θα καλυψει τις αναγκες σε ενα συστημα all-in-one (pc-home server), m/b Asrock Z97 Extreme 4, Intel I7 4771, 16GB Ram, Intel 530 ssd120GB Os drive, 20 Hdd's Green sata iii, (διαφορων μεγεθων 3TB, 4TB, 5TB κ.λ.π.), 2 pci-e IBM M1015 controllers. Επιπλεον θα κληθει να υποστηριξει μια οθονη Eizo EV2336W, και ενα Synology DS115J. Υπαρχει ενα οχι και πολυ παλιο Mustek Powermust 1000VA USB, απο το γραφειο μου, αλλα δεν ξερω αν ειναι αρκετο. Οφειλω να ομολογησω οτι τις πληροφοριες σας τις βρηκα κατατοπιστικοτατες, αλλα θα εκτιμουσα και προτασεις μοντελων. Το κοστος δεν ειναι ανασταλτικος παραγοντας.
poulinos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2015 turbo x γενικα δεν αγοραζω τιποτα. 80-100 ευρω και τα 2 μαζι . με λιγο ψαξιμο εμαθα οτι τα πιο πολλα καταγραφικα εχουν ενα θεματακι με τα ups ( διαβαστε αυτο το θεματακι http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=74380 ) Επισης εχω 2 ups της Nilox http://www.e-shop.gr/nilox-ups-smart-1100-p-PER.505703 http://www.e-shop.gr/nilox-ups-value-1400-p-PER.505716 σε αυτο αλλαξα μπαταρια πριν 2 μηνες εβαλα μικροτερη 7ah τι λετε για κατι τετοιο ; νομιζω πως κατι τετοιο πρεπει να αγορασω http://www.skroutz.gr/c/689/aksesouar-sistimatos-parakolou.html?keyphrase=%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF+%CE%BC%CE%B5+%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1 θα ηθελα επισης να πω για τα ups που εχω οτι ειναι πολυ καλα γενικα και δεν ειχα καποιο προβλημα μεχρι στιγμης. θα δοκιμασω τα ups που εχω πανω στο καταραφικο και θα κοψω το ρευμα να δω τι θα κανει γραφει οτι με Pure sinewave υπαρχει καλυτερη συμπεριφορα.αν εβρισκες κανενα για δοκιμη.αλλα θα ξεφυγεις σε κοστος υποχρεωτικα. Καλησπερα, μπορειτε να μου προτεινετε ενα σοβαρο ups line interactive που θα καλυψει τις αναγκες σε ενα συστημα all-in-one (pc-home server), m/b Asrock Z97 Extreme 4, Intel I7 4771, 16GB Ram, Intel 530 ssd120GB Os drive, 20 Hdd's Green sata iii, (διαφορων μεγεθων 3TB, 4TB, 5TB κ.λ.π.), 2 pci-e IBM M1015 controllers. Επιπλεον θα κληθει να υποστηριξει μια οθονη Eizo EV2336W, και ενα Synology DS115J. Υπαρχει ενα οχι και πολυ παλιο Mustek Powermust 1000VA USB, απο το γραφειο μου, αλλα δεν ξερω αν ειναι αρκετο. Οφειλω να ομολογησω οτι τις πληροφοριες σας τις βρηκα κατατοπιστικοτατες, αλλα θα εκτιμουσα και προτασεις μοντελων. Το κοστος δεν ειναι ανασταλτικος παραγοντας. αν εχεις τα λεφτα για apc smart 1000 go for it. http://www.skroutz.gr/s/3682302/APC-Smart-UPS-C-1000VA-LCD.html?from=catspan αλλιως θα πηγαινα σε http://www.skroutz.gr/s/420849/APC-BR900G-GR.html η και μεγαλυτερο απο αυτο. οι δισκοι δεν τρωνε παραπανω απ 5-6 watt ο ενας.το θεμα συνηθως ειναι cpu και το χειροτερο καρτες γραφικων.
malmsteen1984 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 πολύ καλό ups. το έχω δύο χρόνια χωρίς πρόβλημα, αντάξιο του apc http://www.skroutz.gr/s/374107/CyberPower-Adaptive-Sinewave-CP1300EPFCLCD.html
EddieObscurant Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 πολύ καλό ups. το έχω δύο χρόνια χωρίς πρόβλημα, αντάξιο του apc http://www.skroutz.gr/s/374107/CyberPower-Adaptive-Sinewave-CP1300EPFCLCD.html ασχετο με το αν ειναι καλο ή όχι, το ups που προτεινεις, το οτι το χεις δυο χρονια (περιοδος εγγύησης του) χωρις προβλημα δεν λέει κάτι εγω που χω το apc back-ups rs 800va (br800i) 13 χρονια και του αλλαζω μπαταριες καθε 4-5 χρονια τί πρεπει να πω?
gdriver Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 αυτό που σου γραψε ο poulinos απο πάνω ειναι κορυφαίο (το χω) αλλα η τιμή τσιμπάει (κάτω απο 180 δεν το βρίσκεις) και έχεις βάλει budget 60-80 ευρώ. Ωστοσο θα σου πρότεινα και γω αν μπορεις να πας σε κάποιον apc και μετα eaton. Απο κει και πέρα πρέπει να καταλαβεις κάποια πράγματα. Οσα watt/va και αν σου λέει οτι έχει ένα ups (κυριως τα φθηνιαρικα που λένε παραπάνω), αν μέσα έχει μια μπαταρια ειτε 7,2ah ειτε 9ah πάνω απο 6-7λεπτα σε φορτιο περιπου 200watt ή πάνω απο 1-2 λεπτα σε φορτιο γύρω στα 400watt δεν προκειται να σου κρατήσει. Και αυτό με καινουρια μπαταρια. Μετα τα 2,5-3 χρονια (αναλογα με τη χρηση που του κάνεις) μέχρι τα 5 που ναι τα θεωρητικα μέγιστο που μπορεις να κρατήσεις μια μπαταρια, η διαρκεια της θα ναι σχεδόν η μισή. Ωστοσο ups με 2 μπαταριες κάτω απο 100 ευρώ δύσκολα θα βρεις. Aπο apc μια επιλογή ειναι αυτό αλλα δεν το χω δοκιμασει και δεν ξερω τι θόρυβο κάνει το ανεμηστηρακι και προσωπικα αν ήταν να δώσω τοσα λεφτα θα δινα λιγα παραπανω και θα πήγαινα σε αυτο που σου λεει και ο poulinos και απο eaton αυτό που το έχω με 2x 9ah μπαταριες και αυτό το μικρότερο μοντέλο με 2χ 7,2ah μπαταριες. Απο προσωπική εμπειρια το eaton μπορω να σου πω ότι κάνει πολύ θορυβο (για σπιτι που εχει ησυχια, οχι γραφειο) που για μένα ειναι ενοχλητικος οταν φορτιζει και όταν παρεχει ρεύμα στο pc απο την μπαταρια. Ωστοσο ο χρονος φορτισής του απο το 40% στο 100% ειναι τραγικά αργος (12ωρο) . Οταν φορτισει το ανεμηστηρακι σταματαει Επίσης το software του ειναι για τα πανηγυρια. Καμια σχέση με το powerchute της apc. Τα 5e εχουν σαν feature ενεργοποιημένο την επιλογή ups shutoff που οταν το ups κανει κανονικο τερματισμό το pc, οταν μετα έρθει το ρεύμα μετα απο ενα χρονικο διαστημα (2-3λεπτα) κάνει μια εσκεμμένη στιγμιαια διακοπή ρεύματος ωστε αν το χεις σε server να ξεκινησουν οι server κανονικα. Ελα ομως που εσένα δεν σου το λέει κανένας, στο software που εχουν για download (ups companion) δεν υπαρχει επιλογή να την απενεργοποιήσεις, και αν εσυ εισαι απο πάνω και ανοιξεις το pc πριν περασει αυτο το χρονικο διαστημα, θα φας ενα hard reset ενω τρεχεις κανονικα το pc χωρις κάποια προειδοποιηση. Αφου έφαγα πολλες μέρες δοκιμων καταφερα να το βρω και να το απενεργοποιησω με το intelligent power manager/protector που δεν προτεινεται για αυτη τη σειρα ups της eaton και ειναι και αρκετα δυσχρηστο. Τέλος στο budget που έχεις υπάρχει αυτό με μία μπαταρια 9ah και χωρις ανεμηστηρακι οποτε δεν κανει θορυβο. Το έχω και αυτο. Οι χρονοι που σου έδωσα παραπανω ισχυουν και για αυτό οπως και τα προβληματα με το λογισμικο. edit : βλέποντας το συστημα σου, χωρίς οθόνη κλπ που θες να συνδέσεις πάνω, σε full load δεν τραβαει πάνω απο 200watt (αν πάρεις eaton το pc companion γραφει οτι νουμερα θέλει στην καταναλωση οποτε μην τα παιρνεις τις μετρητοις) edit2: στα eaton οι μπαταριες θεωρητικα δεν ειναι user replaceable αλλα, αλλαζουν πολυ ευκολα βγαζοντας τις 4 βιδες απο κάτω και αλλες 2 βιδες απο μέσα (για το μικρο το 800αρι, το μεγαλο δεν το χω ανοιξει ακομα) να σου κάνω μία ερώτηση μιας και το ξέρεις πολύ καλά το άθλημα. έχω ένα ups (δυστυχώς line-interactive) το οποίο είναι 2000va. παίρνει δύο μπαταρίες 9αρες μέσα.έχει και ανεμιστηράκι. αν και δεν κάνει θόρυβο και δε με ενοχλεί καθόλου, να σε ρωτήσω καθαρά για εγκυκλοπαιδικούς λόγους , εάν το ανοίξω τάχα μου να αλλάξω μπαταρίες και ξεσυνδέσω τον ανεμιστήρα θα προκληθεί ζημιά ; θέμα θέρμανσης του ups δεν υπάρχει αφού ούτως ή άλλως το ανεμιστηράκι πάντα κρύο αέρα βγάζει. εν ολίγοις σε ups με ανεμιστήρα μπορείς να το ξεσυνδέσεις χωρίς πρόβλημα ή είναι μέρος της λειτουργικότητας του και βγάζοντας το δε θα ανάβει καθόλου το ups ; ευχαριστώ για το χρόνο σου. Υ.Γ. επειδή υπάρχουν πολλοί που ενδιαφέρονται εάν μπορείτε να παραθέσετε μία σειρά από ups (είτε line-interactive είτε on-line ) τα οποία να είναι pure sinewave. προσανατολίζομαι για ένα on-line με καθαρό ημίτονο για να το συνδέσω πάνω στο ηχοσύστημα.(όχι ο ενισχυτής και τα ηχεία, μόνο τις πηγές- sacd-dvd-bluray-turntable). εάν γνωρίζετε παρακαλώ θερμώς γράψτε τα!!!!.
EddieObscurant Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 να σου κάνω μία ερώτηση μιας και το ξέρεις πολύ καλά το άθλημα. έχω ένα ups (δυστυχώς line-interactive) το οποίο είναι 2000va. παίρνει δύο μπαταρίες 9αρες μέσα.έχει και ανεμιστηράκι. αν και δεν κάνει θόρυβο και δε με ενοχλεί καθόλου, να σε ρωτήσω καθαρά για εγκυκλοπαιδικούς λόγους , εάν το ανοίξω τάχα μου να αλλάξω μπαταρίες και ξεσυνδέσω τον ανεμιστήρα θα προκληθεί ζημιά ; θέμα θέρμανσης του ups δεν υπάρχει αφού ούτως ή άλλως το ανεμιστηράκι πάντα κρύο αέρα βγάζει. εν ολίγοις σε ups με ανεμιστήρα μπορείς να το ξεσυνδέσεις χωρίς πρόβλημα ή είναι μέρος της λειτουργικότητας του και βγάζοντας το δε θα ανάβει καθόλου το ups ; ευχαριστώ για το χρόνο σου. Υ.Γ. επειδή υπάρχουν πολλοί που ενδιαφέρονται εάν μπορείτε να παραθέσετε μία σειρά από ups (είτε line-interactive είτε on-line ) τα οποία να είναι pure sinewave. προσανατολίζομαι για ένα on-line με καθαρό ημίτονο για να το συνδέσω πάνω στο ηχοσύστημα.(όχι ο ενισχυτής και τα ηχεία, μόνο τις πηγές- sacd-dvd-bluray-turntable). εάν γνωρίζετε παρακαλώ θερμώς γράψτε τα!!!!. δεν ειμαι ειδικός στο θέμα ούτε έχω τις γνώσεις που χρειάζονται, κυρίως λόγω εμπειρίας με την ενασχόληση μου τοσα χρόνια , ξέρω ό,τι ξέρω. Απο κει και πέρα το αν γινεται να δουλεύεις ένα ups που σχεδιαστηκε να δουλευει με ανεμηστήρα, χωρίς αυτόν δεν ξερω αν γινεται και προσωπικα δεν θα το έκανα. 1ον μπορει το ups να μην δουλευει κάν για λόγους ασφαλειας, απο τη στιγμή που θα διαγνώσει οτι ο ανεμηστήρας δεν γυριζει 2ον μπορει να δουλεύει αλλα να σου βγάζει μια ειδοποιηση ή να κάνει κάποιο μπιπ 3ον μπορει να δουλευει κανονικά αλλα α)κάποια στιγμή να χαλασει/μειωθεί διαρκεια ζωής απο την υπερθερμανση β) μπορει να μην παθει τπτ και να δουλευει κανονικα Οπως καταλαβαινεις ειναι αναλογα με το πώς το έχουν φτιαξει/ρυθμίσει και μόνο κάνοντας μια δοκιμή θα δεις το αποτελεσμα. για το υγ, δεν γνωρίζω τι απαιτήσεις έχει το ηχοσύστημα σου και αν χρειάζεσαι pure sinewave. Στα 7.1 της creative που χω συνδεδεμενα στον υπολογιστή μου δεν εχω κάποιο πρόβλημα με το stepped sinewave της eaton και της apc που τα χω δοκιμάσει, αλλα φυσικά μόνο για μικρο χρονικο διαστημα (μερικά δευτερόλεπτα) καθώς όποτε κοβοταν το ρεύμα τα έκλεινα γιατι καινε αρκετα watt (παει αναλογα με την ένταση) για να κρατήσει περισσότερο το σύστημα. Το smart-ups που προτεινει ο poulinos πιο πάνω θεωρειται απο τα καλύτερα. Αλλα οπως σου ειπα δεν ξέρω τι απαιτήσεις έχει, δεν ξέρω αν "χρειάζεσαι" κάποιο online, κλπ
KoGi Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Καλημερα, Ενδιαφερομαι κι εγω για αγορα UPS για καπως πιο απλη χρηση. Σκοπευω να το βαλω στο σαλονι, ωστε να σηκωσει μερικες συσκευες που θα εχω εκει, οπως: 1) TV Samsung UE46F6500 2) Modem (Thomson 585v8) & Router (ASUS RT-AC56U) 3) NOVA αποκωδικοποιητη 4) NAS Zyxel (NSA325v2) με 2 δισκους WD Red 3TB 5) Ασυρματο τηλεφωνο Siemens 7) Soundbar Samsung HW-H450 8) Playstation 4 Τα 7 & 8 ειναι προαιρετικα, εαν ειναι να ανεβασουν το κοστος. Τα υπολοιπα νομιζω εχουν πολυ μικρες απαιτησεις σε Watt, οποτε σκεφτομουν για ενα APC Back-UPS BX650CI-GR, που απο οτι ειδα εχει και AVR. Θα με καλυψει ή πρεπει να παω στο 800αρι? Τα 7 & 8 θα μπορουν να υποστηριχθουν ανετα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα