Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά.

Χθες έκανα μια "αναβάθμιση" τη σαβούρα που έχω για pc και έχω μια απορία.

Είχα 4x1gb kingston kvr667d2n5 και έβγαλα τα δύο dimm και έβαλα:

1x2gb kingston kvr667d2n5 και 1x2gb Swissbit 667 και αυτή αλλά δεν ξέρω το ακριβές μοντέλο (το πήρα από πωλητή στο ebay που απλά έλεγε πως θα στείλει μια 2gb ram ddr2 667mhz ανεξαρτήτου μάρκας δε μου έδινε επιλογή).

Οι άλλες δύο ram παρέμειναν ίδιες.

Όλα καλά, δουλεύουν όλες και πλέον έχω 6gb. Αλλά από ότι είδα δουλεύουν σε single channel. Μήπως πρέπει να κάνω κάτι για να το ενεργοποιήσω ή πολύ απλά δεν το υποστηρίζουν οι ram;

Δημοσ.

Το πιο πιθανό είναι να μην τις έχεις βάλει με την σωστή σειρά.Για να λειτουργήσει το dual channel , αναλόγως με την μητρική , πρέπει να είναι σε ζεύγη τα slot 1-3 , 2-4 .

Δημοσ.

Ανάλογα την μητρική σου. Βάλε το πιο μεγάλο timing απο τα δύο (τα χ-χ-χ-χχ ) πχ ( 5-5-5-12 ) και την πιο μικρή ταχύτητα, λογικά 333mhz ;)

Δημοσ.

Εκανες τα πάντα (που ξέρω τουλάχιστον) by the book. Αν και μάλλον έκανες oc (310mhz ;) ) είναι κουλό να έχεις θέμα απο εκεί καθώς εγώ ποτέ δεν είχα.

Πουλα την και πάρε άλλη απο εδώ. Είναι υπερβολικά φτηνές πλέον ;) ~15 euro

Δημοσ.

Ναι το πρόβλημα είναι ότι αν είχα λεφτά είχα βρει καλή ευκαιρία εδώ στο forum.

Δεν υπάρχει σάλιο... οπότε δυστυχώς single channel :(

Δημοσ.

Μπορείς να δώσεις τα 2*1gb εδώ και να αγοράσεις με λιγότερα χρήματα (συνήθως) 1*2gb ;)

Αλλά ακόμα και single δεν έχει μεγάλο impact σε επιδόσεις καθότι είναι παλιο το pc :mellow:

(Μην σε νοιάζει και εγώ socket 775 έχω, σε νιώθω ;) )

Δημοσ.

Για να πω την αλήθεια... ψάχνω στο BIOS και δε βρίσω από που έχω τη δυνατότητα να αλλάξω τους χρονισμούς... κάτι γίνεται εδώ :P

***Να ρωτήσω κάτι μη με βρίσετε όμως.

Πρέπει να έχω εγκατεστημένους τους drivers του chipset για να δουλέψει αυτό; Γιατί νομίζω ότι δεν τους έχω περασμένους.

post-228082-0-14236800-1422061474_thumb.jpg

post-228082-0-84781100-1422061491_thumb.jpg

Δημοσ.

To bios δεν έχει σχέση με drivers. Δεν μας λες πια είναι η μητρική σου καλύτερα να δούμε μήπως υπάρχει κάποιος περιορισμός ή κάτι άλλο που πρέπει να γίνει?

Δημοσ.

Βλέποντας το manual ,οι ιδιες μνήμες πρέπει να είναι μαζί , δηλαδή στις 4 υποδοχές θα είναι 2-2-1-1.  Λογικά η επιλογή που έχεις βάλει στην τελευταία φώτο είναι (manual) αλλά το manual δεν δείχνει τι επιλογές βγάζει σε  αυτό. Λογικά θα σου βγάλει να συμπληρώσεις αυτά που έχει στο jedec3 στην πρώτη σου φώτο. Πέραν από αυτό , δεν βλέπω να υπάρχει κάποια επιλογή στο bios για να δεις ότι παίρνουν 1.85ν που θα έπρεπε κανονικά

Οι δύο των 2GB μόνες τους , κάνουν dual channel?

Δημοσ.

-Εννοείς πως πρέπει να τις βάλω δίπλα δίπλα;

-Δεν τις έχω δοκιμάσει μόνες τους.

-Μπορείς να μου στείλεις το manual γιατί το manual που βρήκα εγώ μάλλον ήταν λάθος :P

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...