Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Ειχα στη κατοχη μου την gigabyte 7950. Μετα απο προβληματα που μου παρουσιαζε τον τελευταιο καιρο την πηγα για ελεγχο στο πλαισιο και τελικα μου εκαναν αντικατασταση με καποια αλλη.
Το θεμα ειναι οτι αυτη ειναι διαφορετικη και δεν μπορω να καταλαβω ποιο μοντελο ειναι.

Εμφανισιακα ειναι σχεδον ιδια - πλην ενος μεταλου στο pcb (http://i.imgur.com/gUdOnX9.png)

και διαφορα στη τροφοδοσια (αυτη θελει 1χ6 πιν/ 1χ 8πιν ενω η προηγουμενη ηθελε 2χ6 πιν).

Βαζω μερικες φωτο μηπως βοηθησουν.

http://prntscr.com/5w4ehf

http://gpuz.techpowerup.com/15/01/23/c4w.png

Δημοσ.

Είναι και πάλι 7950, το έψαξα με το device ID

Ηλπιζα να βρώ ότι ήταν 7970 αλλά μπα... Sorry mate (φαινεται και απο τα sp, και δεν το είδα νωρίτερα :-( )

Λογικά είναι επόμενο revision, προφανως καλυτερο ;)

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστω για τον κοπο σου φιλε μου. Η αληθεια ειναι οτι δεν περιμενα να μου δωσουν κατι καλυτερο!Τουλαχιστον δεν ειναι χειροτερη!

Δημοσ.

nik69 μπορείς να τραβήξεις μια φωτογραφία από την πρόσοψη της κάρτας (έστω και μέσα από το κουτί) ; Θα βοηθούσε αρκετά περισσότερο σε αντίθεση με τις παραπάνω φωτογραφίες. Η πίσω πλευρά είναι ίδια με των άλλων gigabyte windforce 7950 απλά με μικρές διαφορές επειδή πρόκειται σίγουρα για διαφορετικό revision. Έχω την τρελή περιέργεια να βρω ακριβώς πιο revision είναι και πως στο καλό υπάρχει αυτό το σίδερο εκεί πέρα. Σε ότι φωτογραφία είδα σχετική με windforce 7950 δεν υπήρχε κανένα σίδερο. Μου φαίνεται πως σου έδωσαν μεταχειρισμένη 7950 τώρα, καθώς αν παρατηρήσεις το σίδερο είναι γεμάτο γρατζουνιές και φαίνεται και αρκετά ταλαιπωρημένο. Επίσης ελαφρώς ταλαιπωρημένο δείχνει και το pcb της κάρτας (η πλακέτα). Αυτή που πήρες από την αντικατάσταση δουλεύει κανονικά και ακόμα θυμάσαι αν το σίδερο υπήρχε και στην πρώτη που είχες ;

Δημοσ.

Φιλε προσπαθησα αλλα δεν καταφερα να τραβηξω( Φενεται πολυ κοντα στη καρτα). Παρ'ολα αυτα ειναι ακριβως ιδια με αυτη που εχω βρει στο google. http://prntscr.com/5w58yi

Aπαντηση στο edit: H φωτο που λες με το σιδερο  επισης ειναι απο google. Αυτη που μου εδωσαν ειναι σε αψογη κατασταση εμφανισιακα, και λειτουργικα δεν εχω καποιο θεμα(προς το παρων).Σιγουρα παντως ειναι μεταχειρισμενη η καρτα.

Η παλια δεν ειχε αυτο το σιδερακι.

Παντως δεν ξερω για τα specs αλλα εμφανισιακα τεινει προς την 7970 :P

• Like 1
Δημοσ.

Απλά οι windforce 7950 και 7950 είναι ολόιδιες εμφανισιακά. Δεν ξέρω όμως αν είναι εσωτερικά ίδια η ψύκτρα και στις δύο, ωστόσο η 7950 είναι σαφώς πιο αδύναμη από την 7970 :-)

Δημοσ.

To σιδεράκι αυτο το εχει και η δικιά μου gigabyte  r9 280 που ουσιαστικά ειναι επανέκδοση της 7950 κα λογικά υπάρχει εκει για να μην στραβώνει το pcb, και επίσης θελει 1χ6 πιν/ 1χ 8πιν. 

Ισος η καρτα που σου έδωσαν να ειναι  απο τις τελευταίες 7950 που έβγαλε η gigabyte λιγο πριν γίνει r9 280.

Δημοσ.

nik69 η φωτογραφία με το σιδεράκι που ανέβασες είναι τελικά από την πίσω μεριά μιας r9 280/280x windforce και όχι από μια 7950. Ο votritis μόλις είπε ότι η δικιά του r9 280 έχει πίσω αυτό το σιδεράκι έτρεξα αμέσως για googlαρισμα και επιτέλους η απορία μου λύθηκε για την ύπαρξη του σιδέρου B).

Δημοσ.

Multi αυτη ειναι η δικια μου. Για να δεις οτι δεν υπαρχει μονο στην 280 :P

Ακομα ψαχνω και δεν βρισκω τι μοντελο ειναι.

bHa0bxs.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Ενδιαφέρον μυστήριο από την gigabyte  :-D. Παίζει να είναι κάνα μοντέλο εξωτερικού και συγκεκριμένα εκτός Ευρώπης. Για να μην το βρίσκουμε τι άλλο θα είναι. Με μια σύγκριση από την ιστοσελίδα της wikipedia, μόνο οι 7950 έχουν 1250mhz memory clock, 1792 stream processors και bandwith 240 gb/s. Σύμφωνα με την πρώτη φωτογραφία που ανέβασε ο nik69 και δείχνει τα specs της κάρτας από το catalyst πρόκειται τελικά για αυτή την κάρτα και όχι για 7970 ghz. Για να είναι 7970 και ειδικά ghz θα έπρεπε να ήταν το memory clock στα 1500mhz, οι stream processors 2048 και το bandwith 288 gb/s. Προφανώς σε όσες ιστοσελίδες πωλούνταν η 7950 windforce θα είχαν φωτογραφία του πρώτου revision γιατί πιθανότατα να μην υπήρχαν του δεύτερου (υποθετικά το λέω). Συμβαίνουν κάτι τέτοια κουλά με τις φωτογραφίες στα online stores. Με τα στοιχεία αυτά λοιπόν, πρόκειται για αυτή, δηλαδή το μοντέλο gv-r795wf3-3gd (900mhz base-1000mhz boost, επομένως το catalyst διαβάζει την μέγιστη συχνότητα της μνήμης, δηλαδή τα 1000mhz). Το άλλο μοντέλο (είναι δύο μοντέλα οι windforce 7950) είναι το gv-r795ud-3gd το οποίο έχει χαμηλότερα χρονισμένο πυρήνα από αυτόν που αναφέρεται στην φωτογραφία του catalyst. Νομίζω πως η 7950 με τον χαμηλότερα χρονισμένο πυρήνα δεν έχει boost.

http://www.gigabyte.com.gr/products/page/vga/gv-r795wf3-3gd/specs/

• Like 2
Δημοσ.

Άρα είναι το μοντέλο  gv-r795wf3-3gd, 900mhz base-1000mhz boost με περασμένο το bios για 1000mhz core clock (τώρα που το σκέφτομαι δεν νομίζω να διαβάζει το boost clock το catalyst, απλά είναι 1000mhz το core clock λόγω του factory oc). Vdeseris πολύ χρήσιμο θέμα για τις 7950 αυτό στο guru 3d  B).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...