Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πριν μου πειτε οτι υπαρχει ειδη θεμα στα καρφιτσομενα θεματα να σας πω οτι εδω και 3 ημερες προσπαθω να παρω μια απαντηση αλλα με εχουν ολιγο χιουεσμενου! (εκτος του mod που προσπαθησε στα αγγλικα και τον ευχαριστω)

θα ηθελα παρακαλω τις καλυτερες ρυθμισεις στον nvidia control panel στα Ελληνικα για παιχνιδια σε οθονη με αναλυση 1080p, στις επιλογες που δεν εμπεριεχουν την επιλογη "απο εφαρμογη". ευχαριστω πολυ!

Δημοσ.

αν και δεν αναφέρεις ποια  καρτα γραφικων εχεις, το καλύτερο θα ηταν να τα αφήσεις οπως ειναι και να ασχολισε με τις ριθμισεις απ το καθε παιχνιδι που παιζεις.

Δημοσ.

Με το σύστημα και την κάρτα που έχεις λογικά τα παίζεις σχετικά άνετα ολα στο full οποτε απλα σε κάθε παιχνίδι που παίζεις όρισε τα ολα στο full / maximum κτλπ , εκει βασικά πειράζεις τις περισσότερες ρυθμίσεις μεσα στο κάθε παιχνίδι

Δημοσ.

Εγω στος ρυθμισεις εχω βαλη απλα επιδοση μονης οθονης,εχω ενεργοποιησει το dsr ολες τις επιλογες και το smoothness στο 20% τα υπολοιπα τα εχω αφησει σε default και εβαλα να ρυθμιζω μεσα απο την εφαρμογη τι θελω.

Δημοσ.

Εγω στος ρυθμισεις εχω βαλη απλα επιδοση μονης οθονης,εχω ενεργοποιησει το dsr ολες τις επιλογες και το smoothness στο 20% τα υπολοιπα τα εχω αφησει σε default και εβαλα να ρυθμιζω μεσα απο την εφαρμογη τι θελω.

Και πες ότι έχει ρύθμιση για ανισοτροπικό το παιχνίδι....μη μου πεις ότι στην εποχή μας τρέχεις ακόμα με βελτιστοποιήσεις ανισοτροπικού.... :confused:

Δημοσ.

Και πες ότι έχει ρύθμιση για ανισοτροπικό το παιχνίδι....μη μου πεις ότι στην εποχή μας τρέχεις ακόμα με βελτιστοποιήσεις ανισοτροπικού.... :confused:

To κλεινω μεσα απτο παιχνιδι.Klein mein

Btw οι ρυθμισεις που κανεις μενουν.Πχ στον πινακα ελεγχου ειναι απενεργοποιημενο.Οποτε εκτος και αν το ενεργοποιησεις μεσα στην εφαρμογη,θα μεινει απενεργοποιημενο

Δημοσ.

To κλεινω μεσα απτο παιχνιδι.Klein mein

Btw οι ρυθμισεις που κανεις μενουν.Πχ στον πινακα ελεγχου ειναι απενεργοποιημενο.Οποτε εκτος και αν το ενεργοποιησεις μεσα στην εφαρμογη,θα μεινει απενεργοποιημενο

Αν το παιχνίδι ΔΕΝ έχει ρυθμίσεις για ποιότητα ανισοτροπικού παρά μόνο αριθμός δειγμάτων AF τότε λυπάμαι αλλά τρέχεις με default quality AF και όχι high quality AF. ΄Ολα αυτά αν το έχεις στο application controlled.

Δημοσ.

Σε αυτο ναι εχεις δικιο.

Οσο για τις ρυθμισεις που ειχε βαλει ο αιλουρος εδω εινα ιστα ελληνικα

* Antialiasing mode -> force (εξομαλυνση οριων-> παρακαμψη μπλα μπλα )

* Antialiasing setting -> 2xMSAA αυτο αστο οπως ειναι το αλλαζεις μεσα απο το παιχνιδι

* Antialiasing transparency --> Multisampling (εξομαλυνση οριων-διαφανεια->πολλαπλο δειγμα)

* Anisotropic filtering --> force 16x (ανισοτροπικο φιλτραρισμα->x16)

* Texture Filtering - Quality --> high quality (φιλτραρισμα υφης-> Υψηλη ποιοτητα)

* Vertical Sync --> off αυτο αστο το ρυθμιζεις μεσα απο το παιχνιδι

• Like 1
Δημοσ.

Δεν με νοιάζει τι κάνετε με το antialiasing, αλλά στην εποχή μας που η διαφορά επιδόσεων μεταξύ quality & high quality AF είναι τόσο μηδαμινή είναι αμαρτία να αφήνετε τις ηλίθιες βελτιστοποιήσεις να αλωνίζουν.

Για την εξομάλυνση/antialiasing τώρα: αν ένα παιχνίδι τυγχάνει να έχει ένα σκασμό από alpha test υφές (π.χ. ατελείωτα φυλλαράκια σε δέντρα, καλώδια ρεύματος ψιλά κ.ο.κ) και επιτρέπει το παιχνίδι να κάνεις παράκαμψη από το control panel κάντε το. Στις περισσότερες των περιπτώσεων και να έχει ρύθμιση για ΑΑ ένα παιχνίδι δεν έχει για alpha tests/transparencies που σημαίνει για να γίνει σωστή δουλειά τόσο στις άκρες των πολυγώνων όσο και στις διαφάνειες θα χρειαστείτε την βοήθεια του control panel.

Δημοσ.

Θα δοκιμασω τωρα με αυτες τις ρυθμισεις (που ειναι σχεδον ιδιες με αυτες που εβαζα εγω απλα το εκανα μεσα στο game) αν υπαρχει καποια διαφορα.Κυριως αυτο με τις jagged edges επειδη παρατηρησα οτι με την 970 το msaa δεν εκανε τιποτα οτι ρυθμιση και να εβαζα μεσα στο παιχνιδι

το stuttering επανερχεται αν κανω force το antialising.Oh well.

Δημοσ.

Θα δοκιμασω τωρα με αυτες τις ρυθμισεις (που ειναι σχεδον ιδιες με αυτες που εβαζα εγω απλα το εκανα μεσα στο game) αν υπαρχει καποια διαφορα.Κυριως αυτο με τις jagged edges επειδη παρατηρησα οτι με την 970 το msaa δεν εκανε τιποτα οτι ρυθμιση και να εβαζα μεσα στο παιχνιδι

το stuttering επανερχεται αν κανω force το antialising.Oh well.

Κοίτα αν έχει alpha test textures/διαφάνειες ένα οποιοδήποτε παιχνίδι. Αν έχει τότε πειραματίσου γιατί αν τρέχει καλά το παιχνίδι μπορεί να βάλεις και transparency supersampling χωρίς να πέφτουν ιδιαίτερα οι επιδόσεις. Στην χειρότερη βάζεις και 2x MSAA μόνο με σχετικά μικρές απώλειες επιδόσεων.

Eπιλογές:

4x Multisampling + 4x transparency Supersampling

4x Multisampling + 4x transparency Multisampling

ή το ίδιο τραγούδι με 2x Multisampling

Πέρα από τις διαφάνειες στα παιχνίδια που δεν κάνει τίποτα το multisampling, δοκιμάζεις οτιδήποτε άλλο υπάρχει και σαν ύστατη λύση αν το επιτρέπουν οι επιδόσεις DSR. Aν όχι μην χολοσκάς. Καλο-φιλτραρισμένες να είναι οι υφές σου χάρη στο ανισοτροπικό και ας λύπει και η εξομάλυνση στην χειρότερη.

Δημοσ.

και παλι σας ευχαριστω αλλα μου δημιουργηθηκαν μερικες απορειες...

πχ στο far cry 4 για ambient occlution εχει καποιες επιλογες και εχει και την HBAO+ που λεει οτι ειναι εργαλειο για nvidia, αρα το αφηνω εκει ετσι; απο κατω εχει επιλογες anti aliasing εκει αν εχω βαλει πχ SMAA και στο panel εχω βαλει 4χmsaa τι θα κρατησει απο τα δυο; τελικα τι ειναι καλυτερο το txaa ή το msaa; και απο το πανελ εχει και επιλογη fxaa αυτη τι την κανω; τελος το alpha test τι ειναι ;

συγνωμη αν σας κουραζω αλλα ειχα πολλα χρονια να ασχολειθω με pc gaming και εχω μενει παρα πολυ πισω...

Δημοσ.

πολυ θολουρα το txaa.Το ειχα κανα διωρο και ζαλιστικα.

btw ενεργοποιησε και αυτο που λεει mfaa (Δειγμα ΑΑ πολλων καρε) στoν πινακα.Βοηθαει στις επιδοσεις.

Δεν ξερω τι γινεται αν το βαλεις και μεσα απτο game πιο επικρατει.Παντως μην βαλεις soft shadows εχει θεμα το παιχνιδι και κανει flickering α και το fur απλα βαλτο enabled η enhanced (δεν θυμαμαι πιο ειναι το δευτερο).Το τελευταιο ειναι οτι νανε.Τρελο fps drop 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...