IOSTEFO Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Μπορεί να γίνει κάπως πιο γρήγορο αυτό το Compaq?http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01705281&cc=us&destPage=document&lc=en&product=3938325&tmp_docname=c01709886Αν ναι τι πρέπει να του κάνω? σας ευχαριστώ. 1
xristoforos89 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Το δουλεψα το συγκεκριμενο προ διμηνο για 2-3 μερες. Τα update των windows παιζει να τα ολοκληρωσε μετα απο 8ωρο (ευτυχως που δεν του κολλησα υπερωριες) Μονο αν του βαλεις ssd δισκο, αλλα και παλι σε ο,τι και αν κανεις ο επεξεργαστης θα τραβαει 100% χρηση λογω μονοπυρηνου και υπερβολικα αδυναμου. Δεν ξερω κατα ποσο συμφερει. Ασε που φοραει και την 8200m επανω και ηταν ψιλοφουρνος (κανει καλη δουλεια για τα κρυα βραδια του Χειμωνα). 1
mixmixtouta Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Με μονοπύρηνο AMD μή περιμένεις πολλά, ότι και να του βάλεις θα τρώει bottleneck από τον επεξεργαστή. Οπότε θα μπορούσες να του βάλεις έναν AMD Turion 64 X2 στα 2.2GHZ http://www.cpu-upgrade.com/CPUs/AMD/Turion_64_X2_Mobile_technology/RM-74.html Και μετά Ram και ssd (θέλει πολύ προσοχή η επιλογή για συμβατότητα). Πριν απο την αναβάθμιση όμως θα πρέπει να κάνεις bios update στη τελευταία του έκδοση.
IOSTEFO Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 xristoforos89,To Compaq δεν είναι δικό μου,ο γνωστός με ρώτησε αν μπορούμε να το κάνουμε κάπως γρηγορότερο, Ότι έγραψες ισχύουν 100% και αυτός μου παραπονέθηκε για αυτά,τώρα θα του το στείλω μαιλ ότι έγραψες να τα διαβάσει και αυτός. Σε ευχαριστώ πολλή.
xristoforos89 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Με μονοπύρηνο AMD μή περιμένεις πολλά, ότι και να του βάλεις θα τρώει bottleneck από τον επεξεργαστή. Οπότε θα μπορούσες να του βάλεις έναν AMD Turion 64 X2 στα 2.2GHZ http://www.cpu-upgrade.com/CPUs/AMD/Turion_64_X2_Mobile_technology/RM-74.html Σχεδον ολοι οι turion 64 x2 ειχαν τραγικα προβληματα υπερθερμανσης (βεβαια ολα ερχονταν παρεα με καρτα γραφικων 7000/8000 σειρα της nvidia που ηταν γνωστο οτι ειχαν θεματα υπερθερμανσης). Κοινώς, είτε το αναβαθμισεις με νεοτερο cpu ειτε οχι, και παλι καποια στιγμη θα αντικαταστησει το μπαρμπεκιου για να ψηνει μπιφτεκια.
Jannis64 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Εγώ πάλι θα σου πρότεινα, σαν πρώτο βήμα, να σταματήσεις να κοπανιέσαι πάνω του απελπισμένα! Πέρα από την πλάκα, τόσο ο xristoforos89 όσο και ο mixmixtouta έχουν δίκιο σ' αυτά που αναφέρουν. Αν θέλετε σώνει και καλά να το κρατήσετε και να συνεχίσετε να το δουλεύετε, τότε θα πρότεινα αναβάθμιση της RAM, στο maximum που δέχεται (4GB) και οπωσδήποτε απεξάρτηση από τα Vista (που για τόσο αδύναμα μηχανήματα ήταν "εγκληματική" επιλογή), αν "φοράει" ακόμη αυτά. Αν το επιτρέπουν τα οικονομικά, και ένας SSD θα έδινε άλλο αέρα στο μηχάνημα. Το επόμενο βήμα είναι αλλαγή Laptop.
xristoforos89 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Αν ειναι να αλλαχθει μνημη και ssd (τουλαχιστον 120αρης), πας στα 80ευρω τουλαχιστον. Πουλησε το (έπιασε ενα 120αρι αυτο που εδωσα εγω) και με τα +80 που θα εδινε(ς) για την αναβαθμιση, παιρνεις καποιο πολυ καλυτερο. 1
SPANK Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Σε τέτοια μηχανήματα το ιδανικό ειναι παραπάνω ram και ενας ssd το κακό ειναι ομως οτι επειδή η ram ειναι ddr2 θα σου πάει αρκετά ακριβότερα .... για αλλαγη επεξεργαστή αν παίρνει δεν αξίζει κατα την γνώμη μου οχι σε αυτο αλλα σε κανενα laptop
xristoforos89 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 για αλλαγη επεξεργαστή αν παίρνει δεν αξίζει κατα την γνώμη μου οχι σε αυτο αλλα σε κανενα laptop Mωρε σε καποια αξιζει. Για παραδειγμα ενα αθανατο Thinkpad L520 που ειχαμε αγορασει το μισο ινσομνια, με τον b960 , η αναβαθμιση σε i5 γινοταν πανευκολα και οικονομικα (στα 40ευρά). Ειναι αναλογως ποιο λαπτοπ εχεις, ποσο παλιο (αν τραβαει κυριως) και φυσικα κατα ποσο χρειαζεσαι παραπαω επεξεργαστικη ισχυ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα