mary Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Αναπόφευκτα, η χρήση του Διαδικτύου μας έχει αναγκάσει να πραγματοποιούμε εγγραφή σε πολλούς ιστότοπους, που τις περισσότερες φορές ίσως να χρησιμοποιούμε τον ίδιο κωδικό ο οποίος είναι εύκολος όπως μια λέξη ή μια σειρά αριθμών.Σύμφωνα με τον ιστότοπο SplashData, ο οποίος κάθε χρόνο εκδίδει λίστα με τα πράγματα που δεν έχουν αλλάξει κατά τη διάρκεια του έτους, περίπου το 2,2% των ανθρώπων που χρησιμοποιούν κωδικό στο Διαδίκτυο, κάνουν χρήση ενός από τους παρακάτω 25 κωδικούς. Ο πιο απλοϊκός και ταυτόχρονα συχνά χρησιμοποιούμενος κωδικός είναι το "12345", οι λέξεις "password" και "qwerty" ενώ οι λέξεις "Batman" και "dragon" είναι φετινές προσθήκες, με τη δεύτερη να είναι επιρροή από τη δημοφιλή σειρά "Game of Thrones". Αυτού του είδους οι κωδικοί είναι πολύ εύκολο να βρεθούν σε ολοένα και περισσότερους ιστότοπους, με το SplashData να προτείνει την εισαγωγή κωδικού με τουλάχιστον 8 χαρακτήρες συνδυαστικά με νούμερα, γράμματα αλλά και σύμβολα, ενώ είναι πολύ σημαντικό να μη χρησιμοποιείται ο ίδιος κωδικός σε περισσότερες από μια ιστοσελίδες. Ο ιστότοπος Buffer Open προτείνει τη χρήση pass phrases, όπως απεικονίζεται στο παρακάτω meme από το xkcd. Site: Engadget | Blog GSMArena
Super Moderators Δημοφιλής ανάρτηση Thresh Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Super Moderators Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 90
gokuthelegend Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Εγώ προσωπικά αλλάζω σπάνια κωδικό, αλλά δεν έχω τόσο απλούς, είναι τουλάχιστον 10ψήφιοι με γράμματα (κεφαλαία - μικρά), νούμερα και σύμβολα. Μπαίνω μόνο από τον υπολογιστή μου ο οποίος φροντίζω πάντα να είναι καθαρός. Αν είναι να χρησιμοποιήσω άλλο υπολογιστή και έχω αμφιβολίες (αν έχω την εντύπωση ότι μπορεί να είναι μολυσμένος), δεν χρησιμοποιώ τους κωδικούς μου. Αν πάλι είναι να χρησιμοποιήσω άλλον υπολογιστή και χρειαστεί να χρησιμοποιήσω τους κωδικούς μου (έχει συμβεί πολύ σπάνια, συνήθως μπαίνω μόνο από το σπίτι μου ή από το κινητό μου), τότες όταν γυρίσω σπίτι αλλάζω άμεσα τον κωδικό. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Τόσα χρόνια δεν συνάντησα το παραμικρό πρόβλημα.
Conan2046 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Είναι και μερικά σάιτ που ζητάνε παράλογα δύσκολους κωδικούς ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει λόγος. π.χ : πρέπει να είναι συνδυασμός κεφαλαίων-μικρών-αριθμών και ειδικών συμβόλων. Σε αυτήν την περίπτωση προτείνω τον; Aa123456! 1
Hal9000 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Δείτε και διάφορες υπηρεσίες για διαχείριση των κωδικών σας που αυτοματοποιούν τη διαδικασία login εγώ χρησιμοποιώ το dashlane 1
billstamaniac Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 ως με ανακαλύψανε !!Περαν της πλακας πιστευω όπως οι περισσοτεροι σε σοβαρες υπηρεσίες όπως mail εχουμε σοβαρους κωδικούς τωρα σε κατι πιτσαρίες efood κτλ βαζουμε ότι να ναι το πολύ πολύ να έρθει κανενας deliverας απρόσκλητος !!! 1
Giwrgos Plm Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Και όμως αν το προσέξεις ενώ ο κωδικός είναι αστείος δεν ανήκει στην κατηγορία των προβλεπόμενων ahahaha !! 1
xaerialtwistx Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 προσωπικα δεν εχω γινει ποτε μελος σε site με κωδικο που εχω χρησιμοποιησει και αλλου και ολοι μου οι κωδικοι ειναι αλαμπουρνεζικοι του τυπου 33ddf93f&^(&)&&$FH@$F. Χρησιμοποιω το Keepass 10 χρονια τωρα για να φτιαχνω τυχαιους κωδικους ανω των 16 χαρακτηρων και τους αποθηκευω εκει μεσα σε συνδιασμο με το roboform που τους εισαγει αυτοματα στα site. (ειναι οι 2 μονοι κωδικοι που ξερω απο εξω και ειναι ιδιαιτερα ισχυροι) επισης το keepass ειναι multiplatform για καθε πιθανη και απιθανη πλατφορμα οποτε μπορει να χρησιμοποιηθει παντου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα