Προς το περιεχόμενο

Dslr επιλογη με βαση τις προτεραιοτητες


Mitsokarydos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προσπαθω να επιλέξω τι  φωτογραφική μηχανή DSLR για να αγοράσω (περίπου 300Ε). Δεν είμαι πολύ έμπειρος με τη φωτογραφία, αλλά όχι ακόμη αρχάριος, αν και είμαι σίγουρα ερασιτέχνης στον κόσμο της DSLR .

Σκοπος για την χρηση της:
- Αρχιτεκτονικη, αρα προκειται να χρειαστω κατι για σταθερες φωτογραφιες κτιριων (εξωτερικα και εσωτερικα). Ξερω γενικο μεν αλλα το λεω μηπως παιξει ρολο.
- Μινιατουρα. Αρα θα χρειαστω κατι που θα διατηρει ποιοτητα σε ζουμαρισμενες λεπτομερειες, κυριως σε θεματα φωτοσκιασης και αποδοσης χρωματων. (σιγουρα θα παιξει ρολο και το light tent αλλα και ανεξαρτητα απ αυτο, θελω να ξεφυγω απο την μετριοτητα των compact σ αυτον τον τομεα)
 
Με ενα search σε reviews οι καλύτερες επιλογές σε αυτή την τιμή είναι: (θα προτιμουσα μαλλον kit)
Sony Alpha a58 kit 
Nikon D3200 kit 
Canon EOS 1100D Kit 
 
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

απο αυτά που λές χρειάζεσαι έναν ultrawide φακο ( για αρχιτεκτονική φωτογραφία ) και εναν macro για τις μινιατούρες..

απο μόνοι τους δυο τέτοιοι φακοί 4πλάσιαζουν το budget σου...  οι φθηνές λύσεις είναι να πάρεις ένα  extension tube και να το βάλεις στον κίτ φακό όποιας πάρεις , και ένα τρίποδο με pan head και να δοκιμάσεις να τραβάς πανοράματα ( δεν είναι αυτό που λέμε πάντως αρχιτεκτονική φωτογραφία).

Ανάμεσα στις 3 που προτείνεις θα σου έλεγα να πάρεις την Nikon  δαγκωτό 

Επεξ/σία από hayas88
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το είδος της φωτογραφίας που θες, μεγαλύτερο ρόλο παίζει ο φακός που θα χρησιμοποιήσεις παρά το σώμα.

Τα μοντέλα που εστιάζεις πάντως είναι αρκετά παρωχημένα.

Σε κάθε περίπτωση μηχανής, ο φακός του κιτ που θα σου δώσουν θα είναι ένας 18-55 ο οποίος είναι ένας μέτριος προς κακός φακός για "λίγο απ'όλα", οπότε αν θες πχ για αρχιτεκτονικά και μινιατούρες θα πρέπει να επενδύσεις σε ευρυγώνιο και macro φακό αντίστοιχα. Oπότε ίσως ξεκίνα να ψάχνεις τι παίζει με τους φακούς και τι εστιακό μήκος είναι κατάλληλο για κάθε δουλειά που θες, καθώς και τι φακούς δίνει η κάθε εταιρεία (canon, nikon) και τις τιμές τους. Φυσικά θα έχεις και την επιλογή των third party κατασκευαστών (tamron, sigma) που διαθέτουν τα μοντέλα τους για όλες τις μάρκες μηχανών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω για τις απαντησεις, εχετε δικιο και οι δυο σας. Επειδη το budget δεν με παιρνει να αγορασω εξειδικευμενα πραγματα σκεφτομαι να αγορασω ενα kit, να δω τι μπορω να κανω μ αυτο και αργοτερα να εμπλουτισω με αλλους φακους για μεγαλυτερη εξειδικευση, αναλογα και με το τι παραπανω εν τελει θα χρειαστω.
Παντως εφοσον θα βρω σιγουρα καποιο φακο στη συνεχεια για να βελτιωσω το συστημα, στα (εστω) χαμηλα επιπεδα του budget που διαθετω υπαρχει καποιο kit, γνωστο για το value for money, που μου ξεφευγει? Εχετε καποια προταση δηλαδη?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως σου ειπαν τα παιδια η καλύτερη απο αυτες που εψαξες ειναι η d3200 κατα πολυ! Τωρα τις τελευταίες μερες εχουν ανεβει οι τιμές... Επίσης μπορεις να κιταξεις για καμία μεταχειρισμένη στης αγγελιες.

Για macro μπορεις να βρεις μεταχειρισμένους φακους χωρις αυτοματη εστιαση καθώς δεν θα σου χρειαστεί. Αν και υπάρχουν αρκετες καλες επιλογές γύρο στα 300 ευρο απo sigma kai tamron.

Για γενικη χρηση αυτος ειναι ο καλύτερος για νικον https://www.skroutz.gr/s/1796228/Nikon-AF-S-DX-Nikkor-35mm-f-1-8G.html

Για φωτογραφίες αρχιτεκτονικής αστο καλητερα... 900 ευρο εχει ο φτηνότερος tilt shift.

 

Τωρα με 380 μπορεις να παρεις το κιτ με την d3200 αν και θα σου σύστηνα με περιμενεις να πεσει στα 350 και κατω.

 

Αν δεν ξερεις τι ειναι tilt shift φακος δες αυτο:

https://www.youtube.com/watch?v=0HRYlJUwzYA
https://www.youtube.com/watch?v=3qo3nYcDCuc
Επεξ/σία από mp44christos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παντως ναι ανεβηκαν οι τιμες δεν υπαρχει περιπτωση.. Εγω θυμαμαι πριν κανα μηνα την Nikon αυτη να εχει κατω απο 350 αν δεν κανω λαθος. Ισως να ταν συγκεκριμενηπροσφορα αλλα και παλι... 
Αλλαζουν τοσο συχνα οι τιμες τους?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι τιμες αλαζουν μονο οταν μπενουν κενουργια μοντελα στην αγορα. Τορα εδω ειμαστε ελλαντα... Περίμενε λιγο αν ειναι να παρεις την d3200. Τουλάχιστον να πεσει στα 330. Αλιως παρε μονο το σώμα στα 290 και εναν 35mm f1.8 στα 175. Δηλ 465 συνολο και εχεις ενα θηρίο συνδυασμό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...