Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και η τηλέοραση πλέον δεν υποστηρίζει όλους τους τύπους αρχείων και βαριέμαι να κάνω μετατροπές θέλω μια βοήθεια για να φτιάξω HTPC απο hardware που έχω και κάθετε. Ουσιαστικά θα αγοράσω μόνο κουτί και θέλω βοήθεια σε κάτι όμορφο εξωτερικά, μικρό και οικονομικό.Το hardware που έχω είναι το παρακάτω:

Mobo 1: Asus p5kpl-vm

Mobo 2: Asus p5n-mx

Mobo 3: Evga 112-ck-nf77-a1 (Το οποίο πιστεύω είναι κατάλληλο για την χρήση)

Cpu 1: Q6600

Cpu 2: E7200

Cpu 3: E6750

Gpu 1: Asus EAH2400 PRO/HTP/256M

Gpu 2: Asus EAH3450/HTP/256M

Ram: ddr2 2 x 2Gb @ 800Mhz

Power Supply: Enermax Liberty 400W

Hdd 1: WD 1500AHFD-00RAR4 (RAPTOR)

Hdd 2: ST31000340AS

Σκέφτομαι για την evga απλά δεν ξέρω κατά πόσο θα "αποδόσει" με την onboard vga

Ο συγκεκριμένος raptor αξίζει για εγκατάσταση O.S;

Επίσης ποιο λειτουργικό είναι κατάλληλο για την συγκεκριμένη δουλειά;

Δημοσ.

1ον θα βαλεις τον q6600 μιας και τον εχεις και καθεται.Ειναι ο πιο δυνατος και θα σε βοηθησει να εχεις την ανεση σου σε multitask περα απο τις ταινιες.

2ον γιατι να μην κανει ο σκληρος?Και οι 2 μια χαρα θα ειναι.Αν θες να το κανεις κατεβαστηρι βαλε τον 1tb να εχεις χωρο.Μπορεις παντα να βαλεις και τους 2.

3ον εννοειται θα βαλεις και τα 4gb ram

4oν η onboard νομιζω λεγεται geforce 7150 και εδω βλεπω οτι την παλευει γενικα για htpc(οχι παιχνιδια)

http://hothardware.com/reviews/XFX-nForce-630i-GeForce-7150-Motherboard?page=1

5ον πολλα λειτουργικα μπορεις να βαλεις.Εγω προτιμω windows για να μπορεις να κανεις τα παντα

6ον ολες οι mobo σου ειναι micro atx,οποτε ψαχνεις για κουτι που χοραει micro-atx,κανονικο τροφοδοτικο,3.5'' σκληρους και ισως μια μικρη καρτα γραφικων αν τελικα δεν σε καλυψει η onboard.

Ποσα δινεις? :)

• Like 2
Δημοσ.

για κουτί μόνο ψάχνω κάτι οικονομικό (εφόσον τα υπόλοιπα parts υπάρχουν)  θα ήθελα...απλά αυτά που είδα απο άλλες προτάσεις στο φόρουμ είναι για micro-itx και δεν ήξερα άν ταιριάζουν με την evga.Για κουτί εφόσον είναι κάτι που θα μείνει διαθέτω μάξ 100€

Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά εδώ  http://www.skroutz.gr/c/28/cases-koutia/m/799/Silverstone/f/101244_101247/Home-Theater-micro-ATX-mATX.html?order_dir=asc και σ'αυτὀ http://www.skroutz.gr/s/5082451/Silverstone-Grandia-GD09B.html και αν σου αρέσει κάτι το συζητάμε.

κάτι πιο συμαζεμένο δεν κουμπώνει με αυτή τη μητρική;

Δημοσ.

γνώμη μου βάζεις αγγελία οτι έχεις και αγοράζεις κάτι τέτοιο  με έναν pentium και 2gb ραμ και για λειτουργικό openelec δεν χρειάζεσαι καν σκληρό,με usb stick θα είσαι οκ 

Δημοσ.

κάτι τέτοιο έψαχνα σε μέγεθος που έχει προταθεί και σε άλλα htpc 

http://www.e-shop.gr/silverstone-sg05bb-lite-sugo-usb30-black-p-PER.811632

δεν ταιριάζει δηλαδή ένα κοινό τροφοδοτικό και η συγκεκριμένη Mobo?

Σκεφτόμουν pc γιατί όλα αυτά τα έτοιμα κουτιά πάλι μετά απο 2-3 χρόνια κάτι δεν θα υποστηρίζουν (όπως τώρα με την τηλεόραση) ενώ ένα htpc πάντα θα παίζει (εφόσον το επιτρέπει το HW)όλα τα αρχεία...

θα μπορουσες να πας και σε εναν τετοιο μικρο κυβο 

http://www.skroutz.gr/s/4174731/Cooltek-Coolcube-Maxi.html

κάτι τέτοιο θα ήθελα αλλά αγορά απο Αθήνα

Δημοσ.

οχι φιλε μου σε αυτο δεν χοραει η mobo.Αυρο που σου προτεινα απλα 10 εκατοστα πιο ψηλο ειναι,στις αλλες διαστασεις ειναι ιδια.Γενικα σε αυτα που ψαχνεις να κοιτας για υποστηριξη micro-atx και atx τροφοδοτικο,αν και το τελευταιο μερικες φορες παραλειπεται.Παντως κατ'αρχην οτι σου αρεσει και παιρνει mini atx και οχι micro atx απορριπτεται.

Δημοσ.

με το παρακάτω θα είμαι ΟΚ απο θέμα συμβατότητας; αξίζει τα λεφτά του;

http://www.e-shop.gr/bitfenix-phenom-m-micro-atx-case-midnight-black-p-PER.911731

Επειδή βλέπω ότι παίρνει και mini-itx θα υποστηρίζει και κάποια μελλοντική αναβάθμιση;

Δημοσ.

Μια χαρα θα εισαι ναι.Αν δεν σου φαινεται ογκοδες γιατι ειναι πιο μεγαλο απο τα προηγουμενα που σου προτειναμε.

Οσον αφορα την αναβαθμιση να σε βοηθησω να ξεκαθαρισεις τα πραγματα.

Η εκαστοτε αναβαθμιση εξαρταται απο τα εξαρτηματα που υποστηριζει η καθε motherboard. H τελευταια γενια επεξεργαστων της intel ειναι συμβατη με motherboard socket 1150.Ολα τα socket βγαινουν συνηθως σε ολα τα μεγεθη(mini atx,micro atx, atx, xl atx κλπ).

Απο την στιγμη λοιπον που επιλεγεις ενα κουτι που θα χοραει mini και micro atx θα εισαι συμβατο με οποιαδηποτε motherboard αυτων των μεγεθων.Απο μεριας τεχνολογιας επεξεργαστη,μητρικης και ραμ λοιπον θα μπορεις να κανεις οποιαδηποτε αναβαθμιση θες.

Απο κει και περα αναλογα το μεγεθος του κουτιου μπορει να σε περιορισει στο ποσες αλλες συσκευες θα χορεσεις μεσα.

Π.χ.Το κουτι που σου εδειξα εγω χοραει μεχρι 3 σκληρους 3.5",μικροτερα και λιγοτερα ανεμυστηρακια και καρτα γραφικων μεχρι 26 εκατοστα.Τα παραπανω ακομα αν θες να φτιαξεις gaming συστημα δεν σε περιοριζουν(ισως στις θερμοκρασιες να εχει θεμα),απλα σου βαζουν παραχορησεις.

Το τελευταιο κουτι που εδειξες καθοτι πιο ογκοδες,χοραει παραπανω σκληρους,μεγαλυτερους και περισσοτερους ανεμυστηρες και μεγαλυτερες καρτες γραφικων.Με λιγα λογια λιγοτεροι περιορισμοι στο τι μπορεις να χορεσεις,ΟΧΙ προς την τεχνολογια που μπορεις να βαλεις μεσα.

Και κουτι midi 15 ετιας να παρεις απο τις αγγελιες με 5 ευρω θα ειναι συμβατο με οποιαδηποτε motherboard μπορει να χορεσει.Απλα θα εχει περιορισμους στην τεχνολογια των usb που εχει πανω,στο airflow κλπ.Και τον τελευταιο i7 με την καταλληλη mobo να του βαλεις θα δουλεψει αν τα χοραει.

Αν με ρωτας αν αξιζει,προσωπικα δεν δινω μεγαλη σημασια στα κουτια.Δηλαδη θα πηγαινα σε κατι ομορφο και ποιοτικο γυρω στα 40 ευρω.Βεβαια εκει ειναι και θεμα γουστου.Παντως να σ πω την αληθεια το κυβακι που σου βρηκα τυχαια,πολυ μου γυαλισε για μελλοντικο build.

ελπιζω να βοηθαω :)

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαρα θα εισαι ναι.Αν δεν σου φαινεται ογκοδες γιατι ειναι πιο μεγαλο απο τα προηγουμενα που σου προτειναμε.

Οσον αφορα την αναβαθμιση να σε βοηθησω να ξεκαθαρισεις τα πραγματα.

Η εκαστοτε αναβαθμιση εξαρταται απο τα εξαρτηματα που υποστηριζει η καθε motherboard. H τελευταια γενια επεξεργαστων της intel ειναι συμβατη με motherboard socket 1150.Ολα τα socket βγαινουν συνηθως σε ολα τα μεγεθη(mini atx,micro atx, atx, xl atx κλπ).

Απο την στιγμη λοιπον που επιλεγεις ενα κουτι που θα χοραει mini και micro atx θα εισαι συμβατο με οποιαδηποτε motherboard αυτων των μεγεθων.Απο μεριας τεχνολογιας επεξεργαστη,μητρικης και ραμ λοιπον θα μπορεις να κανεις οποιαδηποτε αναβαθμιση θες.

Απο κει και περα αναλογα το μεγεθος του κουτιου μπορει να σε περιορισει στο ποσες αλλες συσκευες θα χορεσεις μεσα.

Π.χ.Το κουτι που σου εδειξα εγω χοραει μεχρι 3 σκληρους 3.5",μικροτερα και λιγοτερα ανεμυστηρακια και καρτα γραφικων μεχρι 26 εκατοστα.Τα παραπανω ακομα αν θες να φτιαξεις gaming συστημα δεν σε περιοριζουν(ισως στις θερμοκρασιες να εχει θεμα),απλα σου βαζουν παραχορησεις.

Το τελευταιο κουτι που εδειξες καθοτι πιο ογκοδες,χοραει παραπανω σκληρους,μεγαλυτερους και περισσοτερους ανεμυστηρες και μεγαλυτερες καρτες γραφικων.Με λιγα λογια λιγοτεροι περιορισμοι στο τι μπορεις να χορεσεις,ΟΧΙ προς την τεχνολογια που μπορεις να βαλεις μεσα.

Και κουτι midi 15 ετιας να παρεις απο τις αγγελιες με 5 ευρω θα ειναι συμβατο με οποιαδηποτε motherboard μπορει να χορεσει.Απλα θα εχει περιορισμους στην τεχνολογια των usb που εχει πανω,στο airflow κλπ.Και τον τελευταιο i7 με την καταλληλη mobo να του βαλεις θα δουλεψει αν τα χοραει.

Αν με ρωτας αν αξιζει,προσωπικα δεν δινω μεγαλη σημασια στα κουτια.Δηλαδη θα πηγαινα σε κατι ομορφο και ποιοτικο γυρω στα 40 ευρω.Βεβαια εκει ειναι και θεμα γουστου.Παντως να σ πω την αληθεια το κυβακι που σου βρηκα τυχαια,πολυ μου γυαλισε για μελλοντικο build.

ελπιζω να βοηθαω :)

ευχαριστώ για την κατατοπιστική απάντηση

άν δεν υπάρχει καμία άλλη πρόταση θα προχωρήσω στην αγορά του bitfenix απο το eshop που με βολεύει.

ο πανακριβοπληρωμένος raptor που είναι sata1 αξίζει να μπεί για λειτουργικό; 

οι vga που έχω θα βοηθούσαν καθόλου σε σχέση με την onboard για 1080p mkv;

Δημοσ.

Στην αναπαραγωγη video για να χρησιμοποιειται η vga θα πρεπει να χρησιμοποιεις συγκεκριμενο player,συγκεκριμενους codecs και η vga σου να υποστηριζει κατι τετοιο.Δεν πιστευω οι vga που εχεις να κανουν αυτη την δουλεια.Οπως και να εχει,και την δουλεια να αναλαμβανει η cpu, ο q6600 δεν θα εχει κανενα προβλημα για 1080p αρχεια,οποτε εισαι καλυμενος.Λογικα ουτε οι διπυρινοι που εχεις θα εχουν θεμα.

Για τον σκληρο βλεποντας και κανοντας.Πιστευω δεν θα εχει θεμα.

Θα σου προτεινα να κανεις νεο θεμα με τιτλο "καλο micro-atx κουτι" στον τομεα overclocking & case moding,να γραψεις το ποσα δινεις και τι θες να βαλεις μεσα μηπως σου πουν περισσοτερες προτασεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...