Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ασχοληθεί με Web Development και θα έλεγα ότι έχω μια κάποια σχετική εμπειρία με HTML5, CSS3, Javascript (κυρίως δουλειά με jQuery για θέματα UI καθώς και AJAX requests). Επίσης έχω δουλέψει σε σχετικά μεγάλες βάσεις δεδομένων με τη χρήση PHP5 και MySQL (InnoDB). Δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία με CMSs αν και έχω εγκαταστήσει και δουλέψει ελαφρώς Joomla και πιο πολύ Wordpress.

Αυτό που θέλω να φτιάξω είναι ένα site το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν Login και να ψηφίζουν συγκεκριμένα πράγματα στα οποία θα μπορούν και να αφήνουν και comments - reddit style αλλά καμία σχέση με τον σκοπό. Νομίζω ότι μπορώ να φτιάξω το σύστημα αποθήκευσης των comments με τη χρήση βάσης δεδομένων, αλλά δεν νιώθω καθόλου ασφαλής στο να φτιάξω δικό μου login σύστημα.

Ξέρω βασικά πράγματα ασφαλείας, πχ. του ότι πρέπει κάνω encrypt με SHA2 και χρήση της openssl_random_pseudo_bytes για το seed αλλά παρ'όλα αυτά νιώθω ότι όλο και κάτι θα μου διαφύγει και ότι το σύστημα θα είναι χακέψιμο. Γενικώς δεν νιώθω ασφαλής με την διαχείριση των χρηστών, αν και είμαι αρκετά σχετικός και με τα Sessions της PHP.

Επίσης νιώθω ότι υπάρχει πολύ δουλειά να γίνει, π.χ. θέλω και κάθε χρήστης να μπορεί να επεξεργαστεί το προφιλ του και να βάλει μια εικόνα, το αληθινό του όνομα, ημερομηνία γέννησης και άλλα στοιχεία, τα οποία νομίζω πως μπορώ να τα κάνω με τις τωρινές μου γνώσεις αλλά και πάλι παραμένει να είναι αρκετή δουλειά.

Οπότε, η ερώτησή μου είναι: Τι προτείνετε για το συγκεκριμένο θέμα; Πρέπει να χρησιμοποιήσω ένα template που να επιτρέπει login και Profile Editor και να δουλέψω on top of that ή να το δουλέψω όλο από την αρχή με χρήση κάποιου βοηθητικού framework, π.χ. cakePHP για server side και AngularJS για client side.

Δημοσ.

Εφόσον νιώθεις ότι κάτι σου διαφεύγει, γιατί να ζεις με το άγχος; :)

Ξεκίνα να το στήνεις σε κάποιο framework (ρίξε μια ματιά και στο laravel) κι αν κάποια στιγμή νιώσεις σίγουρος για τις δυνάμεις σου ή ότι το framework σε περιορίζει, το γυρνάς σε εντελώς custom κώδικα. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

<p>Εφόσον νιώθεις ότι κάτι σου διαφεύγει, γιατί να ζεις με το άγχος; :)</p>

<p> </p>

<p>Ξεκίνα να το στήνεις σε κάποιο framework (ρίξε μια ματιά και στο laravel) κι αν κάποια στιγμή νιώσεις σίγουρος για τις δυνάμεις σου ή ότι το framework σε περιορίζει, το γυρνάς σε εντελώς custom κώδικα. </p>

Σε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή. Έχω πράγματι αρχίσει να δουλεύω πάνω σε cakePHP, αλλά αυτό που λένε ότι στην αρχή είναι δύσκολο να συνηθίσεις το MVC τελικά ισχύει 100%

Μερικές φορές νιώθω ότι μαθαίνω κάποια καινούργια γλώσσα ενώ άλλες φορές μου δίνεται η εντύπωση ότι δεν με αφήνει να έχω κάποιον extra έλεγχο πάνω στο τι θα συμβεί, δηλ σαν να μου ζητάει να το εμπιστευτώ :P

Σου κάνει παπάδες πάντως με λίγη δουλειά μόλις το συνηθίσεις λίγο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Με τη σειρά μου θα σου πρότεινα να ασχοληθείς λίγο με την Drupal που σου προσφέρει 3 βασικά πράγματα:

1) Τεράστιο community παγκοσμίως που προσφέρει τρελλά modules

2) Πάρα πολύ δυνατό CMS που θα είναι 100% έτοιμο να σου προσφέρει users, comments κ.ο.κ

3) Γράφεις δικά σου modules με PHP 

Υπάρχει ένα σχετικά μεγάλο learning curve που στην αρχή θα σε φοβίσει. Από την άλλη υπάρχει τόσο πολύ υλικό εκεί έξω που θα κάνει την ζωή σου πολύ εύκολη και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν θα χρειαστεί να ξανα-ανακαλύψεις την πέτρα με custom κώδικα και αρκετές ώρες για use case testing για πράγματα που έχουν ήδη γίνει για σένα.

Αν θα σε ενδιέφερε μπορώ να σου δώσω αρκετά λινκς για tutorials στα βασικά της  drupal

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...