Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ήρθα εδώ να γραψω την εμπειρία μου και να μου πείτε τις δικές σας απόψεις. Έφυγα από την wind καθώς το ιντερνετ ήταν απίστευτα κακής ποιότητας με αποσυνδεσεις κλπ κλπ. Πήγα στον ΟΤΕ όπου λόγω κάποιων χαρτιων που έπρεπε να παραδώσω αρχικά ενεργοποιηθηκε adsl το οποίο θα γινόταν μετά Vdsl. Πολύ καλή ποιότητα χωρίς διακοπές και ταχύτητα γύρω στα 10. αλλά μετά ήρθε το Vdsl...... Μονο που δεν το κατάλαβα!! Καθώς η ταχύτητα πήγε στα 15!!!ηρθε τεχνικός και μου είπε ότι στο σπίτι κάτω φτάνει τα 20 και αυτο ειναι ολο! Από αστικό κέντρο μέχρι τον διαμοιραστη πέφτει στα 30 και οτι δεν μπορεί να γίνει κάτι!!με ποια έννοια ήταν διαθέσιμο Vdsl στην περίοχη τότε. Να τονίσω ότι είμαι και κοντά στο κέντρο

Δημοσ.

μαλλον εισαι αρκετα μακρυα.τωρα γιατι σου ειπαν οτι παιζει δεν ξερω.τα αλλα 5 mbit τα χανεις απο κατω μεχρι πανω λογω οτι δεν εχεις κανει την καλωδιωση σου να ειναι για vdsl που αλλαζει απο adsl.

http://www.insomnia.gr/topic/535486-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-vdsl/

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

http://www.insomnia.gr/topic/515704-%CF%83%CF%89%CF%83%CF%84%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%89%CE%B4%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-vdsl/

Δημοσ.

Εγώ γιατί δε χάνω (από τα 50) που δεν έχω κάνει καμία αλλαγή στην εσωτερική καλωδίωση και είναι σίγουρα λάθος;

Ούτε εγώ έχω αλλάξει κάτι στην καλωδίωση και τα 3άρια με την 30αρα τα πιάνω άκοπα από ftp

και για τους δυο σας

δεν σημαινει οτι θα χανετε υποχρεωτικα.εξαρτατε αν παιρνεται απο το αστικο κεντρο ή απο το kv.αν εχετε vdsl απο το kv δεν θα χασετε στην ταχυτητα που βλεπετε διοτι εισαστε πολυ κοντα αλλα θα χασετε στο max attainable.αντι πχ να σας βγαζει 100 max attainable θα σας βγαζει πχ 60 που ειναι παραπανω απο το 50 που εχετε.αυτο θα φανει μονο οταν δωθουν μεγαλυτερα πακετα απο 50 mbit.ειδικα εσυ που εισαι 30 ειναι δυσκολο να χασεις .

αν τωρα εισαι απο αστικο κεντρο εκει ειναι πιο ευκολο να φανει η απωλεια της ταχυτητας ειδικα σε 50αρια πακετα οπως και σε ατομα που δεν ειναι στα 300 μετρα απο τον οτε αλλα ειναι στα 800 μετρα για παραδειγμα.

επισης εξαρτατε ποσα τηλεφωνικα μπριζακια εχει καποιος μεσα στο σπιτι.αν καποιος εχει πχ μονο ενα δεν μπορει να γινει λαθος η καλωδιωση.ειναι παρα πολλες παραμετροι για αυτο και εκανα post τα παραπανω θεματα που εχουν γραφτει λιγα πραγματα παραπανω.

τα ιδια κανονικα ισχυουν και στο adsl αλλα εκει η απωλεια ειναι σχεδον μηδενικη.

αν καποιος θελει να το ψαξει καπως παραπανω βλεπει τα παραπανω θεματα ή μπορει να ψαξει στο ιντερνετ για bridge tap για να καταλαβει τι ειναι αυτο και γιατι δημιουργειται.οσα περισσοτερα bridge taps και οσο μεγαλυτερα bridge taps σε μηκος τοσο το χειροτερο.πχ σε μερικα ατομα που τους ειχα φτιαξει την καλωδιωση σε vdsl  και θυμαμαι  ο ενας απο 33 πηγε κοντα στα 43 mbit ο αλλος πηγε απο 37 περιπου στα 43.

οτι δεν εχετε φτιαξει την καλωδιωση σημαινει να σημαινει ενα απο τα παρακατω.

α.μικροτερη ταχυτητα συγχρονισμου.

β.μικροτερο attainable,

γ.περισσοτερα errors στην γραμμη.

δ.disconnects.

• Like 2
Δημοσ.

Υπάρχει μόνο μια πρίζα τηλεφώνου στο σπίτι και είχα αλλάξει την καλωδιωση. Η απώλεια στο σπίτι οφείλεται στην προβληματική καλωδιωση της οικοδομής είναι παλιά γιαννωτικη κλασική. Επίσης από τον ΟΤΕ μου είπαν ότι στο σύστημα φαίνεται διαθέσιμο Vdsl αλλά πρακτικά δεν είναι. Ότι να ναι. Ρώτησα αν υπάρχουν σχέδια για εργασίες βελτίωσης αλλά φυσικά δεν ήξεραν. Ακόμα δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί χάνει τόσο πολύ εάν υπάρχουν οπτικές ίνες μέχρι τον διαμοιραστη

Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση να έχει σχέση το ότι είναι φοιτητικό και περνάει μέσα από το διόδος? Μπορεί να έχει σχέση αυτό με την ταχύτητα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...