Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω εναν iMAC 24" (Early 2008) και αρχιζει να δειχνει εδω και καιρο την ηλικια του.

Εχω αναβαθμισει την μνημη απο 2Gb σε 4Gb και σκεφτομαι να αλλαξω/προσθεσω τον 3.5" 320GB με ...

εναν ssd τουλαχιστον 256Gb ισως και 512Gb (ξεφευγουμε βεβαια στα χρηματα)

Απο οτι εμαθα πρεπει να αφαιρεθει ο 3.5" για να τοποθετηθει ο ssd ...η να καταργησω το drive ωστε να τοποθετηθει εκει ο 3.5"

Nα αντικαταστησω και τον ηδη υπαρχον 3.5" 320Gb με εναν μεγαλυτερο ;

Τρεχει Mountain Lion v10.8.5 δεν εχω κανει το update σε  Yosemite

Κοστος αγορα ssd + 60 τοποθετηση(με εγκατασταση Yosmite και μεταφορα δεδομενων)

Υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω η καποια αλλη συμβουλη στο ολο σκεπτικο;

Ευχαριστω

Δημοσ.

Εχω εναν iMAC 24" (Early 2008) και αρχιζει να δειχνει εδω και καιρο την ηλικια του.

Εχω αναβαθμισει την μνημη απο 2Gb σε 4Gb και σκεφτομαι να αλλαξω/προσθεσω τον 3.5" 320GB με ...

εναν ssd τουλαχιστον 256Gb ισως και 512Gb (ξεφευγουμε βεβαια στα χρηματα)

Απο οτι εμαθα πρεπει να αφαιρεθει ο 3.5" για να τοποθετηθει ο ssd ...η να καταργησω το drive ωστε να τοποθετηθει εκει ο 3.5"

Nα αντικαταστησω και τον ηδη υπαρχον 3.5" 320Gb με εναν μεγαλυτερο ;

Τρεχει Mountain Lion v10.8.5 δεν εχω κανει το update σε  Yosemite

Κοστος αγορα ssd + 60 τοποθετηση(με εγκατασταση Yosmite και μεταφορα δεδομενων)

Υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω η καποια αλλη συμβουλη στο ολο σκεπτικο;

Ευχαριστω

Να προσέξεις το negotiated sata speed. Αυτό που δείχνει στο about this mac  (μηλαράκι πανω αριστερά)  ,στο system report,sata. Λογικα πρέπει να μείνει στα 3 Gigabit. Νομιζω το chipset ειναι της nvindia  που είχε κάποια θεματάκια με τους sata 3 σκληρούς.

Δημοσ.

Σκεφτομαι να κρατησω το drive και να βαλω εναν εξωτερικο 2.5" στο 1Tb με συνδεση usb σε μια απο τις θυρες απο πισω.

Θα εχει μεγαλη διαφορα στην ταχυτητα απο το να το ειχα στη θεση του drive;

Νομιζω το chipset ειναι της nvindia  που είχε κάποια θεματάκια με τους sata 3 σκληρούς

Τι θεματα;

Αυτο εννοεις;

post-38345-0-30553300-1422018091_thumb.jpg

Δημοσ.

Σκεφτομαι να κρατησω το drive και να βαλω εναν εξωτερικο 2.5" στο 1Tb με συνδεση usb σε μια απο τις θυρες απο πισω.

Θα εχει μεγαλη διαφορα στην ταχυτητα απο το να το ειχα στη θεση του drive;

Τι θεματα;

Αυτο εννοεις;

Σωστά αυτο λέω, αλλά επειδή δεν έχεις nvindia chipset δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.

Όσο την διαφορά του usb 2 με sata 2 στην ταχύτητα,εντάξει ....καμία σχέση . Usb2: 0.4 Gigabit και sata2 :3 gigabit

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επαναφερω το θεμα γιατι πρεπει να παρθει η αποφαση για αναβαθμιση η οχι του υπαρχοντος μηχανηματος

Εκανα update στο Yosemite με το υπαρχων hardware (στο πρωτο ποστ) αλλα το μηχανημα <γονατισε>.

Ειναι οντως πιο βαρυ απο το update  σε Yosemite η χρειαζεται clean install;;;

Tο εκανα σκοπιμα το update για να δω τι να περιμενω.

Εκανα κατι λαθος;

Δημοσ.

Επαναφερω το θεμα γιατι πρεπει να παρθει η αποφαση για αναβαθμιση η οχι του υπαρχοντος μηχανηματος

Εκανα update στο Yosemite με το υπαρχων hardware (στο πρωτο ποστ) αλλα το μηχανημα <γονατισε>.

Ειναι οντως πιο βαρυ απο το update  σε Yosemite η χρειαζεται clean install;;;

Tο εκανα σκοπιμα το update για να δω τι να περιμενω.

Εκανα κατι λαθος;

Έτσι θα είναι δεν θα βελτιωθεί δραστικά με clean install. Δοκίμασε να κάνεις repair permission με disk utility. Με τον ssd θα δεις διαφορά σίγουρα. Επίσης κάποιες ασυμβατότητες που έχει το Yosemite με εφαρμογές μπορεί να δημιουργούν προβλήματα στο παρασκήνιο. Δες στο activity monitor τι τρέχει.
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...