George! Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Χθες ξαφνικά χωρίς να πειραχτεί κάτι στο pc, άρχισε να βγάζει κάθετες γραμμές και να κολλάει. Συγκεκριμένα με το που το ενεργοποιώ μπαίνει κανονικά στα windows αλλά μόλις ανοίξω π.χ. τον firefox βγάζει κάθετες γραμμές και το ποντίκι έχει αργή απόκριση ή κολλάει τελείως.Μπήκα σε ασφαλή λειτουργία χωρίς να μου κάνει το πρόβλημα και ενημέρωσα όλους τους drivers με το πρόγραμμα iobit και μετά από επανεκκίνηση μπήκε κανονικά στα windows και έπαιξα μέχρι και βιντεάκι στο youtube στα 720p χωρίς κανένα πρόβλημα. Ξανακάνω επανεκκίνηση για να μπω στο bios να δω κάτι ρυθμίσεις και χωρίς να προλάβω να αλλάξω κάτι μου χαλάει η εικόνα και γίνεται σαν κουτάκια(δείτε στις εικόνες παρακάτω).Στο μεταξύ είχα προλάβει να τεστάρω τον δίσκο με το crystal disk info και τις μνήμες με το memtest και ήταν όλα μια χαρά. Επίσης δοκίμασα και δεύτερη οθόνη με το πρόβλημα να παραμένει.Τι μπορεί να είναι; κάρτα γραφικών ή κάτι άλλο;*το σύστημα αποτελείται από intel core 2 duo E6300 μητρική MSI pt890 neo ms-7258, 2gb ram και κάρτα γραφικών nvidia 7100gs με παθητική ψύξη. *στην πρώτη εικόνα είναι το μενού του bios σε δοκιμή που έγινε με συνδεδεμένη crt οθόνη Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2015 από George!
zio10 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 σαν κάρτα γραφικών φαίνεται...αν έχει και ενσωματωμένη δοκίμασε τη να δεις αν σου κάνει το ίδιο
George! Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Ενσωματωμένη δεν έχει ούτε έχω κάποια άλλη κάρτα για να δοκιμάσω. Κατά τα άλλα μητρική να μην είναι και ας είναι κάρτα γραφικών ή τροφοδοτικό ή στην χειρότερη cpu. Υπάρχει κάποιος τρόπος μέσω software ή οτιδήποτε άλλο ώστε να βεβαιωθώ ότι το πρόβλημα είναι στην κάρτα γραφικών; Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι όταν πήγα να κάνω την αναβάθμιση των drivers μου έβγαλε τα παρακάτω που φαίνονται στο screenshot. Μας βοηθάνε σε τίποτα αυτές οι πληροφορίες;
rfc Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Προσπαθησε να κανεις μια δουλεια...... Βγαλε καρτα, ψυκτρα πανω απο τη καρτα και καθαρισε τη παλια καρτα και απο το τσιπακι και απο τη ψυκτρα με οινοπνευμα. Μετα παρε ενα σεσουαρ μαλλιων και ζεστανε αρκετα το τσιπακι για κανα πενταλεπτο μεχρι να βεβαιωθεις οτι καιει αρκετα (Δε πιανεται δλδ) και ταυτοχρονα πιεζε το τσιπακι με ενα πανι ή οτι αλλο σε βολευει πανω στη πλακετα. Να ζεσταινεις και απο πανω και απο κατω απο τη πλακετα και να πιεζεις το τσιπακι στη πλακετα. Αν τα εχεις κανει σωστα κουμπωσε τη ψυκτρα με καινουργια παστα, βαλε πανω και δοκιμασε. Το πιο πιθανο ειναι η καρτα παντως επειδη αυτες ειχαν υψηλες θερμοκρασιες.
SPANK Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Πρίν ή αφου κάνεις τα παραπάνω βάλε το hwmonitor να δούμε λίγο θερμοκρασίες και επίσης μια σημείωση μην χρησιμοποιείς έτοιμα προγράμματα για να σου βρίσκουν drivers γιατι ορισμένες φορές αυτα δημιουργούν προβλήματα με τα "σκουπίδια" που κατεβάζουν , βάζουμε πάντα απο τον κατασκευαστή
George! Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Προσπαθησε να κανεις μια δουλεια...... Βγαλε καρτα, ψυκτρα πανω απο τη καρτα και καθαρισε τη παλια καρτα και απο το τσιπακι και απο τη ψυκτρα με οινοπνευμα. Μετα παρε ενα σεσουαρ μαλλιων και ζεστανε αρκετα το τσιπακι για κανα πενταλεπτο μεχρι να βεβαιωθεις οτι καιει αρκετα (Δε πιανεται δλδ) και ταυτοχρονα πιεζε το τσιπακι με ενα πανι ή οτι αλλο σε βολευει πανω στη πλακετα. Να ζεσταινεις και απο πανω και απο κατω απο τη πλακετα και να πιεζεις το τσιπακι στη πλακετα. Αν τα εχεις κανει σωστα κουμπωσε τη ψυκτρα με καινουργια παστα, βαλε πανω και δοκιμασε. Το πιο πιθανο ειναι η καρτα παντως επειδη αυτες ειχαν υψηλες θερμοκρασιες. Σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία. Χθες μάλιστα ένας γνωστός μου έλεγε στην ουσία το ίδιο πράγμα, αφού μου είπε αν βεβαιωθώ ότι φταίει η κάρτα γραφικών να την βάλω σε φούρνο ή να την ζεστάνω με heater gun! Όμως ακόμα προσπαθώ να βεβαιωθώ ότι φταίει η κάρτα. Πρίν ή αφου κάνεις τα παραπάνω βάλε το hwmonitor να δούμε λίγο θερμοκρασίες και επίσης μια σημείωση μην χρησιμοποιείς έτοιμα προγράμματα για να σου βρίσκουν drivers γιατι ορισμένες φορές αυτα δημιουργούν προβλήματα με τα "σκουπίδια" που κατεβάζουν , βάζουμε πάντα απο τον κατασκευαστή Τα αποτελέσματα είναι μετά από μισή ώρα αναπαραγωγής βίντεο στο youtube στα 720p και με ανάλυση crt οθόνης 1280χ1024. Το iobit πρώτη φορά το έβαλα σε αυτό το μηχάνημα για μια γρήγορη δοκιμή. Το περίεργο είναι ότι μετά από τόση ώρα βίντεο δεν μου εμφάνισε καθόλου τις γραμμές αλλά αφού έβαλα παράλληλα και το crystaldiskmark να μετρήσει την ταχύτητα του δίσκου(για άσχετο λόγο), έφυγα για κανένα δεκάλεπτο και όταν γύρισα βρήκα τον υπολογιστή να έχει κάνει επανεκκίνηση. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2015 από George!
rfc Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 πολλες ειναι οι θερμοκρασιες παντως. Την εχεις ψιλοχασει τη καρτα σου. Ζετανετην και θα παιξει για λιγο, βαλε και παστα. Παρε αλλη
George! Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα να οφείλεται στο τροφοδοτικό ή στην μητρική πλακέτα; γιατί μετά την αλλαγή της κάρτας γραφικών έχω άλλα προβλήματα που γράφω παρακάτω: http://www.insomnia.gr/topic/557604-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CE%BA%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%BB%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CF%83/
SPANK Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Κοίτα η κάρτα ειναι αρκετά παλιά και 72 βαθμοί ειναι πολλοί οποτε λογικά η κάρτα ειναι το πρόβλημα , άλλαξες κάρτα και έχεις τα ίδια προβλήματα ? Για το παραπάνω πρόβλημα ειναι δύσκολο η σπάνιο να φταίει η μητρική ή το τροφοδοτικό , ενα τροφοδοτικό αλλο ομως μπορείς να αλλάξεις γιατι καμια φορά οταν ειναι και no name δημιουργούν προβλήματα , οι βαθμοί της κάρτας ομως ειναι ετσι και αλλιώς μεγάλοι
George! Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Άλλαξα κάρτα -πήρα μία Asus HD5450- αλλά ήδη έχω εντοπίσει καμένους πυκνωτές στην μητρική και στο τροφοδοτικό. Αν δεν έχει πρόβλημα η 7100gs, να την βάλω πάλι στο pc και να επιστρέψω την HD5450 στο κατάστημα παίρνοντας τα χρήματά μου πίσω ή αξίζει σαν αναβάθμιση η HD5450;
rfc Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Αν εχεις φουσκωμενους πυκνωτες σε μητρικη και τροφοδοτικο, αν αξιζει η αναβαθμιση αλλης καρτας ρωτας? Αλλαξε μηχανημα πρωτα και βλεπεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα