Προς το περιεχόμενο

Linux και Windows

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά πρώτα από όλα αν το έχω γράψει σε λάθος ενότητα συγνώμη και μετακινήστε το. Μπορώ σε έναν υπολογιστή ο οποίος θα έχει έναν SSS και έναν HDD να έχω στον ssd τα Windows και στον hdd τα Linux; Πριν ανοίξει να μπορώ να διαλέξω ποια από τα δύο θέλω να τρέξω, κάτι σαν δύο users.

Δημοσ.

Ναι μπορείς να το κάνεις.  Εγκαταστήστε πρώτα τα windows στoν  ssd  και μετά βάλε το λινυχ στον hdd. Απλό φτιάξε ενα partition στον hdd για να έχεις και στα Windows hdd. Στην εκκίνηση θα επιλέγεις σε ποιο λειτουργικό θες να μπεις.

Δημοσ.

Να σας πω τι σκέφτομαι να μου πείτε αν έχω δίκιο. Επειδή τον υπολογιστή δεν θα τον χειρίζομαι μόνο εγώ αλλά και τα αδέρφια μου οπότε σκέφτομαι εγώ στον ssd και τον μισό hdd να τον έχω εγώ με Windows και τον άλλον μισό hdd να τον έχουν τα αδέρφια μου με Linux για να μην κολλήσουν κανά ιό και να τους αφήνω να κατεβάζουν ότι θέλουν.

Υ.Γ.: Τα Linux παίζουν κανονικά όλα τα παιχνίδια; gta, cs και άλλα τέτοια που παίζουν οι μικρές ηλικίες

Δημοσ.

οχι δεν παιζουν.

για ποιο λογο θες να εχεις linux? μονο για τα αδερφια σου; να μη κολλησουν κανα ιο στο pc?

Ναι δεν έχω κάποιον άλλο λόγο.
Δημοσ.

ΟΚ θα το ψάξω παραπάνω για το σωστό πρόγραμμα ασφαλείας και ελπίζω να μην γίνει καμία στραβή.

Δημοσ.

Ακομα πιο σημαντικο απο το antivirus, να έχεις τα αδελφια σου χωρις δικαιωματα administrator.

Απλοι χρηστες που να μην μπορουν να εγκαταστησουν τιποτα χωρις να βαλουν κωδικο.

Εσυ θα μπαινεις στο δικο σου προφιλ, με το δικο σου desktop και εικονιδια, αγαπημενα στο browser κλπ και τα αδελφια σου σε αλλο. Γιατι οχι και διαφορετικο ανα ατομο, αφου μπορεις να φτιαξεις οσα θελεις.

• Like 1
Δημοσ.

Καλα αυτό με τα browser θα το έκανα έτσι κι αλλιώς, αλλά αυτό με το administration που είπες πως το κάνω; και ισχύει για τα πάντα, ακόμα και για τα "ηλίθια" πρόσθετα και επεκτάσεις των browsers ή μόνο σε προγράμματα που γίνονται κανονικά εγκατάσταση;

Δημοσ.

ποσο χρονων ειναι;

καλο θα ειναι να τους μιλησεις για το αχανες ιντερνετ και να τους κανεις μαθηματα για το υπολογιστη. ;)

Δημοσ.

Μια και δυο τους έχω μιλήσει... να φανταστείς μια φορά που ήμουν δίπλα από την αδερφή μου που έπαιζε της έβγαλε μήνυμα το Internet πως η σελίδα που θέλει να μπει μπορεί να περιέχει κακόβουλο λογισμικό και αυτή αντί για ακύρωση πάτησε συνέχεια... Οπότε καταλαβαίνεις πως μόνο με δραστικά μέτρα από μεριάς μου μπορώ να σώσω την κατάσταση. Λες να κάνω αυτό με τον μισό μισό hdd και να τους πω οταν θέλουν Internet να μπαίνουν από Linux και όταν θέλουν παιχνίδια να μπαίνουν απο Windows και τα παιχνίδια που θέλουν να τους τα εγκαθιστώ εγώ

Δημοσ.

Καλα αυτό με τα browser θα το έκανα έτσι κι αλλιώς, αλλά αυτό με το administration που είπες πως το κάνω; και ισχύει για τα πάντα, ακόμα και για τα "ηλίθια" πρόσθετα και επεκτάσεις των browsers ή μόνο σε προγράμματα που γίνονται κανονικά εγκατάσταση;

Ισχυει για οτιδηποτε κανει αλλαγες που επηρεαζουν ολο το συστημα.

Ο chrome για παραδειγμα που μπορει να εγκατασταθει και απομονωμενα για καθε χρηστη δεν απαιτει administrator αλλα παλι οταν εισαι απλος χρηστης και τον τρεχεις (θεωρητικα) και η ζημια περιοριζεται στον συγκεκριμενο χρηστη

Πηγαινε στον πινακα ελεγχου στου λογαριασμους χρηστων και φτιαξε ενα νεο χρηστη. Προσεξε να μην ειναι διαχειριστης.

Μετα μπες με το νεο χρηστη και προσπαθησε να εγκαταστησεις κατι. Θα δεις οτι θα ζηταει στοιχεια ενος διαχειριστη

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...