Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεία σας.
Θα ήθελα την βοήθεια σας.
Χρειάζομαι να επεκτείνω το σήμα του wifi μου όσο γίνετε περισσότερο.
Για την ακρίβεια θέλω να μπορει να φτάνει καθαρό και δυνατό το σήμα 3 ορόφους κάτω απο τον όροφο που μένω.
Γνωρίζει κάποιος να μου πει με ποιο τρόπο μπορώ να το κάνω;

Sent from my iPhone using Insomnia 

Δημοσ.

καλησπερα σου.

τραβας καλωδιο απο τον 4ο στον 1ο(πχ). κοστος 0,2 euro / μετρο

access point στον 1ο οροφο. κοστος ~30 euro.

αν θες σε ολους τους οροφους..τοτε κανε τις πραξεις για το καλωδιο..

και προσθεσε αλλα 2 access points...

Δημοσ.

καλησπερα σου.

τραβας καλωδιο απο τον 4ο στον 1ο(πχ). κοστος 0,2 euro / μετρο

access point στον 1ο οροφο. κοστος ~30 euro.

αν θες σε ολους τους οροφους..τοτε κανε τις πραξεις για το καλωδιο..

και προσθεσε αλλα 2 access points...

Μακάρι να ήταν εφικτό να το κάνω με καλώδιο.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Έχει κάποιος να μου προτίνει μια εγγυημένα καλή access point συσκευή??

Δημοσ.

Γιατί να μην είναι εφικτό? Το σπίτι είναι μεζονέτα η είναι ξεχωριστά διαμερίσματα? Κάποιος τρόπος θα υπάρχει να περάσει καλώδιο. Ισως από εκεί που περνάν οι κεραίες της τηλεόρασης? Ρώτησε τον ηλεκτρολόγο σου. Εγώ σε τρείς διαφορετικούς ορόφους πέρασα καλώδιο και τους έχω καλύψει με ρούτερ σε κεθε έναν το οποίο μετά από ρυθμίσεις συμπεριφέρεται ως access point. Κάπου θα έχεις κανένα παροπλισμένο ρούτερ η καποιος φίλος σου να το χρησιμοποιήσεις. Πάντως η λύση του καλωδίου είναι (αν μπορέσει να γίνει) πλέον η καλύτερη από θέμα κάλυψης και απροβλημάτιστης λειτουργίας.

Δημοσ.

Ειναι διαφορετικά διαμερίσματα εκ τον όποιον το ενα ειναι δικό μου, το άλλο ειναι σε νοίκι. Σκέφτηκα μήπως μπορέσω να βρω τα καλώδια των διαμερισμάτων στο κουτί του ΟΤΕ και να τα ενώσω αλλα δεν ξέρω αν θα μπορει να μοιραστεί και στα δυο διαμερίσματα. Αν δεν κάνω λάθος δεν γίνετε να δουλέψουν δυο μόντεμ σε μια γραμμή.

Δημοσ.

Δυο μοντεμ στην ίδια γραμμή δεν γίνεται. Επισης ειναι 3 όροφοι, οπότε ουτε powerline θα παίξουν (αν εχει βέβαια κοινο ρολόι ρευματος). 

Οι μόνες λύσεις ειναι :

• καλώδιο ethernet μέχρι εκεί που θες και μετά access point. Για access point μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο παλιό Modem-router.
  • Αν τα μπαλκόνια σας εχουν οπτική επαφη (ή μεσω φωταγωγου), βγάζεις κατευθυντικές κεραίες και κάνεις Link μεταξύ των κεραιών. Μετα βάζεις στο χώρο σου ενα access point και καθαρισες. Η λύση αυτή ειναι πιο μπελαλίδικη και ακριβή από το καλώδιο. Επισης εχει μεγάλα ποσοστά αποτυχίας και αστάθειας. 
  • Like 1
Δημοσ.

Γεία σας.

Θα ήθελα την βοήθεια σας.

Χρειάζομαι να επεκτείνω το σήμα του wifi μου όσο γίνετε περισσότερο.

Για την ακρίβεια θέλω να μπορει να φτάνει καθαρό και δυνατό το σήμα 3 ορόφους κάτω απο τον όροφο που μένω.

Γνωρίζει κάποιος να μου πει με ποιο τρόπο μπορώ να το κάνω;

3 οροφους κατω με repeater το ξεχνας αν δεν υπαρχει οπτικη επαφη.με powerline το ξεχνας.αν τα διαμερισματα εχουν utp για τηλεφωνικο καλωδιο τοτε μπορες να τα ενωσεις αλλα θελει ηλεκτρολογο που να ξερει και απο δικτυα και  που να ξερει πως να το κανει.αν εχουν ραζιμ μπλε κοκκινο το ξεχνας στο 99 τις 100 των περιπτωσεων.αλλιως μονο καλωδιο ethernet ή wireless link απο το μπαλκονι.Η τελευταια λυση βγαινει λιγο ακριβα.οτιδηποτε που δεν γινει με ethernet θα παιζει απο λιγο χειροτερα μεχρι αρκετα χειροτερα απο το ethernet λογω repeater.(το ποσο χειροτερα εξαρτατε απο το ποσο καλο link θα γινει κοινως και απο το ποσα λεφτα θα δωσεις για εξοπλισμο).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...