psmaster4 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος με ποιον τρόπο θα μπορούσε κανείς να προτείνει την ιδεά του κάπου και να πάρει χρηματοδότηση. Όπως http://www.startup.gr/
ALR Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 1. Πρέπει να ξέρεις να κάνεις κάτι από όλα όσα απαιτεί η ιδέα σου 2. Πρέπει να βρεις ανθρώπους που ξέρουν να κάνουν κάτι από όσα απαιτεί η ιδέα σου και να γίνετε ομάδα. 3. Πρέπει να μπορέσεις να αποδείξεις ότι η ιδέα σου κάνει scale up γρήγορα και απότομα, με πραγματικά νούμερα, στατιστικά, business plan, έρευνα μέγεθους αγοράς κτλ κτλ. 4. Τέλος, αφού τα κάνεις όλα αυτά, πρέπει να κάνεις ένα demo για να έχεις να δέιξεις. Έστω και στατικές σελίδες, κάτι για να παρουσιάσεις, να δείξεις πως λειτουργεί. 5. Μετά μπορείς να κάνεις ένα search στο google "Jeremie funds greece" και να βρεις με ποιον θέλεις να επικοινωνήσεις για χρηματοδότηση της ιδέας σου και να πηγαίνεις σε όλα τα open coffee και γενικώς, όλα τα events μπας και τύχει να περάσει κανείς από μπροστά σου, ώστε να του κάνεις pitch μέσα σε μερικά λεπτά το "γιατί να ασχοληθεί μαζί σου". 6. Α ναι, πρέπει να μάθεις να κάνεις pitch. 1
paparovic Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Τι, εννοείς ότι δεν υπάρχει κάποιος Βούδας που πας, του λες την ιδέα σου και σε ραίνει με λεφτά; Αν υποψιαστώωωωωωω ότι η ιδέα δεν φτάνει και ότι πρέπει να δουλέψωωωωω.... 1
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Την έχεις κατοχυρώσει καταρχήν με κάποιο τρόπο? Αν ναι μπορείς κατά την γνώμη μου να προχωρήσεις με κάποια υπηρεσία crowdfunding . Στο λέω πάντως αόριστα γιατί δεν ξέρω τι έχεις φτιάξει η τι σκέφτεσαι να κάνεις
ALR Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Το crowdfunding είναι μια άλλη επιλογή που έχει κάποιος, αλλά ακόμα πιο δύσκολο. Για να πετύχει πρέπει η ιδέα σου να εμπνεύσει τον κόσμο για να την χρηματοδοτήσει και αυτή η χρηματοδότηση να είναι αρκετή. Στο funding από ιδιωτικά funds το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πείσεις έναν άνθρωπο 2
psmaster4 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Και πώς κατοχυρώνεται μία ιδέα στην Ελλάδα;;
ALR Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Μια ιδέα στην Ελλάδα κατοχειρώνεται όπως μια ιδέα παντού. Πας σε έναν καλό δικηγόρο και κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Από εκεί και πέρα, για να μπορέσεις να κατοχειρώσεις μια ιδέα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι πρόκειται για κάτι πραγματικά καινοτόμο, κάποιου είδους εφεύρεση δηλαδή. Από εκεί και πέρα μπορείς να κατοχειρώσεις όνομα, λογότυπο στο υπουργείο εμπορίου αν δεν κάνω λάθος. Αλλά όλα αυτά είναι δεύτερα. Το πρώτο είναι να μπορείς να την κάνεις πράξη.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Θα διαφωνήσω. Το πρώτο είναι να την κατοχυρώσεις. Υπάρχουν αρκετά αρπακτικά εκεί έξω που διψάνε για ιδέες και αν δεν έχεις κάτι να σε καλύπτει μπορεί να δεις την ιδέα σου ζωντανή και να λες πως έγινε αυτό τώρα. Για αυτό λίγα λόγια σε φορουμς , γνωστους μέχρι να δεις τι θα κάνεις με την κατοχύρωση της
ALR Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Θα διαφωνήσω. Το πρώτο είναι να την κατοχυρώσεις. Υπάρχουν αρκετά αρπακτικά εκεί έξω που διψάνε για ιδέες και αν δεν έχεις κάτι να σε καλύπτει μπορεί να δεις την ιδέα σου ζωντανή και να λες πως έγινε αυτό τώρα. Για αυτό λίγα λόγια σε φορουμς , γνωστους μέχρι να δεις τι θα κάνεις με την κατοχύρωση της Εγώ θα έλεγα πάλι το αντίθετο Πολλά λόγια σε γνωστούς για να πάρεις γνώμες για το πως θα την κάνεις καλύτερη. Το θέμα είναι να ξέρεις να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις και να ξέρεις να καταλαβαίνεις και να χρησιμοποιείς τις απαντήσεις που παίρνεις. Σκέψου το εξής. Τι νόημα έχει να κατοχειρώσεις μια ιδέα αν δεν μπορείς ή δεν αξίζει να την υλοποιήσεις; Η κατοχείρωση όπως και η φορολόγηση, όπως και η χρηματοδότηση είναι στάδια που έρχονται μετά που είσαι σίγουρος ότι η ιδέα σου αξίζει τον κόπο. 3
alou Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Τι σημαίνει "ιδέα", στη συγκεκριμένη περίπτωση; έχει κάποιος να αναφέρει μια "ιδέα" που έχει κατοχυρωθεί σαν υπηρεσία στο internet και απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να κάνει κάτι παρόμοιο; εγώ πάντως δεν μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή καμμία γνωστή υπηρεσία που έχει πνευματικά δικαιώματα σε αυτό που κάνει... Δεν το ξέρω νομικά το θέμα, εκείνο που ξέρω είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, αυτός που θα κάνει κάτι πρώτος έχει το πλεονέκτημα μέχρι να το κάνει κάποιος καλύτερα (με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό), οπότε και θα κλέψει κάποιο ανάλογο μερίδιο από την αξία του. Αν θες χρηματοδότηση, ένα πολύ καλό business plan (που καταρχάς θα βοηθήσει εσένα να συνειδητοποιήσεις τις ανάγκες και το τι μπορείς να περιμένεις από αυτό) και η απάντηση του ALR παραπάνω σου αρκούν για να δοκιμάσεις την τύχη σου.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Εγώ για παράδειγμα (αληθές παράδειγμα) έχω μια ιδέα . Την έχω αναπτύξει σε 3 σελίδες σχετικά με τις λειτουργίες που θα κάνει. Αυτή την στιγμή δεν έχω ούτε τις απαραίτητες γνώσεις να την φτιάξω online ούτε τα χρήματα . Εστω ότι βρίσκω τα χρήματα και την δίνω σε μια εταιρεία η έναν προγραμματιστή να μου την φτιάξει. Πως θα καλυφθώ εγώ αν δεν την εχω κατοχυρώσει? Αρκεί το ότι την έχω σε αρχειο στο pc μου? Αρκεί ότι την έχω στείλει με email στον εαυτό μου? Αν αρκούν αυτά την προχωράω αν είναι και σε μια δωρεάν υπηρεσία και ψάχνοντας βρίσκω λύσεις για να κάνω αυτά που θέλω , μιλάω σε διαφορα φορουμς ζητώντας χορηγίες από απλούς χρήστες για να καταφέρνω να πληρώνω τον προγραμματιστή Και την κατοχυρώνω αν είναι μετά.
alou Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Μπορείς να φέρεις ένα παράδειγμα του τι ενοείς ιδέα? το Facebook? το Mailchimp? το spotify? το Twitter? το Skroutz? υπάρχει κάποια επιτυχημένη υπηρεσία που σου έρχεται στο μυαλό που έχει πνευματικά δικαιώματα και απαγορεύεται σε κάποιον να κάνει κάτι παρόμοιο?
theodoros8 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Φιλε Μανώλη μερικά πραγματα και απο εμενα. Να ξερεις οτι η ιδεα σου ηδη υπάρχει, με τον ενα η τον αλλο τροπο! Λιγο "μάγκικο" ακουγετε αλλα ετσι ειναι. Αρα καλο ειναι να δεις τι εχουν κανει οι ανταγωνιστες σου και να πας ενα βημα παραπέρα. Εχω καταληξει στο οτι για να παρεις χρηματοδοτηση θα πρεπει να τρεξεις και το σημαντικοτερο, να εχεις ομαδα. Αν πας μονος σου, να ξερεις εχεις λιγες πιθανοτητες(εως μηδενικες). Βρες ενα καλο προγραμματιστη και ενα αλλο ατομο με αλλο ρολο και ξεκινα. Βρες ενα καλο διαγωνισμο(Θεσσαλονικη, hackathlons, Eθνικη τραπεζα) και παρε μερος με την ιδεα σου. Θα πρεπει να γινει γνωστη στο ευρητερο κοινο, να "ακουστει", να σε κανουν review(χωρις να πληρωσεις!!!) , να μπεις στο product hund, να ποσταρεις (ακομα και εδω!) τη προοδο σου σε φορουμ. Αυτα απο εμενα. Μην ξεχνας οτι ο Markus Persson (minecraft) ποσταρε καθε μερα σχεδον την προοδο του οταν ηταν σε Beta. Δεν φοβηθηκε οτι θα του κλεψουν την ιδεα, ισα ισα δημιουργησε μια καλη βαση παικτων πριν το release( διαβασε το βιβλιο και θα δεις) Καλη τυχη και μην μασας! PS: ξεκινα να μαθαινεις μια γλωσσα(προγραμματισμου) 2
kage Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) τιποτα δεν ειναι μοναδικο αν βρεις παρομοιο τροπο να το κανεις.....(βλεπε samsung vs motorola vs apple και κατοχυρωσεις) εδω υπαρχουν τα πιο γνωστα project που χουν παρει χιλιαδες δολαρια και στο ebay οι ασιατες τα πουλανε ηδη χωρις καν να παρουν χρηματοδοτηση...(φωτα που αλλαζουν χρωμα,keyring για να βρισκεις κλειδια-κινητα κτλ) η γνωμη μου ειναι οτι μαλλον ξεπλενουν φραγκα αυτοι που εξαγορασαν-χορηγησαν τετοια startup κτλ γιατι αρκετα απο αυτα σιγουρα δεν γινετε να φερνουν λεφτα ή να χουν μελλον... καπου ειχα δει στην tv υπαρχουν 4-5 ατομα-επιχειρησεις και στην ελλαδα που χορηγουν-βοηθουν-εξαγοραζουν κτλ. http://www.insomnia.gr/topic/535058-crowd-funding-%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%B5%CF%82start-up/ δεν χρειαζεται να σε προγραμματιστης...μπαινεις σε vworker και τα φτιαχνεις "τσαμπα".υπογραφεις ηλεκτρονικα και συμβολαιο για την ιδεα.(δεν θυμαμαι πως το λενε το γραφει εκει μεσα) υ.γ. το πιο πετυχημενο startup νομιζω για gr ειναι το incrediblue του παιδιου απο πανω μαζεψε κοντα μυριο μονο απο χορηγιες θα κατσει να ασχοληθει με τον 2ο ? Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2015 από kage
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2015 Φιλε Μανώλη μερικά πραγματα και απο εμενα. Να ξερεις οτι η ιδεα σου ηδη υπάρχει, με τον ενα η τον αλλο τροπο! Λιγο "μάγκικο" ακουγετε αλλα ετσι ειναι. Αρα καλο ειναι να δεις τι εχουν κανει οι ανταγωνιστες σου και να πας ενα βημα παραπέρα. Εχω καταληξει στο οτι για να παρεις χρηματοδοτηση θα πρεπει να τρεξεις και το σημαντικοτερο, να εχεις ομαδα. Αν πας μονος σου, να ξερεις εχεις λιγες πιθανοτητες(εως μηδενικες). Βρες ενα καλο προγραμματιστη και ενα αλλο ατομο με αλλο ρολο και ξεκινα. Βρες ενα καλο διαγωνισμο(Θεσσαλονικη, hackathlons, Eθνικη τραπεζα) και παρε μερος με την ιδεα σου. Θα πρεπει να γινει γνωστη στο ευρητερο κοινο, να "ακουστει", να σε κανουν review(χωρις να πληρωσεις!!!) , να μπεις στο product hund, να ποσταρεις (ακομα και εδω!) τη προοδο σου σε φορουμ. Αυτα απο εμενα. Μην ξεχνας οτι ο Markus Persson (minecraft) ποσταρε καθε μερα σχεδον την προοδο του οταν ηταν σε Beta. Δεν φοβηθηκε οτι θα του κλεψουν την ιδεα, ισα ισα δημιουργησε μια καλη βαση παικτων πριν το release( διαβασε το βιβλιο και θα δεις) Καλη τυχη και μην μασας! PS: ξεκινα να μαθαινεις μια γλωσσα(προγραμματισμου) Καλημέρα Η ιδέα μου το ξέρω ότι υπάρχει ήδη. Αν και εγώ την είχα κάνει πράξη πριν 5 χρόνια αλλά δεν είχε απήχηση. Και φυσικά δεν την είχα τρέξει όσο έπρεπε γιατί δεν γνώριζα και πολλά. Απογοητεύτηκα και τα παράτησα Στο διαγωνισμό της Εθνικής έλαβα μέρος αλλά δεν προκρίθηκα στην κατηγορία Τεχνολογία και Περιβάλλον. Αν και οι περισσότερες προτάσεις (βγάζω έξω τις προτάσεις που αφορούν την υγεία γιατί αυτές είναι προτάσεις που αξίζει να υπάρχουν) εχουν στην μέση παράγοντες marketing και μπορούν να φέρουν λεφτά. Την παρούσα στιγμή έχω αναπτύξει την ιδεα σε 3 σελίδες (γραπτώς) με τις λειτουργίες και τις παραμέτρους. Γλώσσα δεν έχω τον απαιτούμενο χρόνο να μάθω και την διάθεση. Έχω φίλο προγραμματιστή ο οποίος μπορεί να βοηθήσει αλλά σκεφτόμουν στην αρχή μήπως κατοχυρώσω το domain και αρχίζω να την αναπτύσσω με κάποιο joomla , wordpress για να μπει στον ιστό. Απο κει και πέρα βλέπουμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα