Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια ξερετε καποιο καλο και δοκιμασμενο προγραμμα για να καθαριζει το pc απο αχρηστα αρχεια κτλ?Ειχα δοκιμασει Advanced System Care αλλα μου διεγραψε κατι που δεν επρεπε και αναγκαστηκα να κανω επιδιορθωση στα Windows μετα

Δημοσ.

Μακριά από ASC - προκαλεί βλάβες στη registry του λειτουργικού και για να μη συμβεί αυτό, απαιτείται σοβαρή προσοχή και γνώση.

Προτείνω και εγώ το CCleaner. 

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ παιδια

Καλησπερα,δοκιμασε το AdwCleaner και το Malwarebytes.

Θα τα βρεις και τα δυο δωρεαν απο εδω. http://www.bleepingcomputer.com/download/windows/

Φιλε μου δεν εχω προβληματα απο adware και ιους μια λιγο πιο εξειδικευμενη εκκαθαριση συστηματος θελω να κανω

Δημοσ.

http://www.wisecleaner.com/wiseregistrycleanerfree.html

Eχει και να παρεις αντιγραφο πριν.Απο κει και περα η ευθυνη δικια σου  :P

http://www.glarysoft.com/glary-utilities/

Δεν ειναι free (βασικα εχει αλλα δεν ξερω ποιες επιλογες ειναι απενεργοποιημενες )

Aυτα χρησιμοποιω εγω..

• Like 1
Δημοσ.

Αντιγράφω το ποστ μου από διπλανό θέμα:

"Καλύτερα να μην τα χρησιμοποιήσεις. Με λάθος χρήση (πχ registry cleaner) μπορεί να κάνουν ζημιά στο σύστημα. Άσε τα windows να διαχειρίζονται μόνα τους τον εαυτό τους. Επίσης κάνε καμία εκκαθάριση δίσκων, έλεγχο σφαλμάτων και ανασυγκρότηση σκληρού δίσκου (αυτό μόνο εάν έχεις HDD, σε SSD δεν χρειάζεται). Τέλος, χρησιμοποίησε κάποιο από τα προγράμματα απεγκατάστασης που αναφέρθηκαν* για να σβήνεις τα υπολείματα με πρόσοχή και θα είσαι μια χαρά."

* Τα οποία είναι:

revo uninstaller

iobit unistaller

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

.... μια λιγο πιο εξειδικευμενη εκκαθαριση συστηματος θελω να κανω

1. Τρέξε το πρόγραμμα Disk Cleanup της Microsoft σαν Administrator και τικάρισε όλες τις επιλογές.

Μετά πρέπει να κάνεις restart.

2. Καθάρισε όλα τα προσωρινά αρχεία.

Εγώ χρησιμοποιώ το πρόγραμμα Temp Files Cleaner του OldTimer:

http://www.geekstogo.com/forum/files/file/187-tfc-temp-file-cleaner-by-oldtimer/

3. Άδειασε τους φακέλλους:

C:\Windows\SoftwareDistribution\Download\

C:\Windows\Installer\$PatchCache$\Managed\

C:\Windows\winsxs\Backup\

Προσοχή: Για να μπορέσεις να αδειάσεις τον τελευταίο φάκελλο, πρέπει να πάρεις το Ownership.

To άδειασμα των φακέλλων αυτών, μαζί με μερικούς άλλους, το έχω προσθέσει στα options του CCleaner.

Θα σου συνιστούσα να κάνεις το ίδιο:

post-294072-0-20297200-1422100218_thumb.jpg

Αν θέλεις να μειώσεις και άλλο τα περιεχόμενα του δίσκου σου, τότε:

1. Κατάργησε το Hibernation:

Τρέχεις την εντολή powercfg -h off σε ένα CMD που έχεις ανοιξει σαν Administrator.

2. Μείωσε τον χώρο που διατίθεται για Restore Points, ή κατάργησε τελείως την δυνατότητα αυτή (έτσι κι' αλλιώς ποτέ δεν δουλεύει σωστά όταν την χρειαστείς):

post-294072-0-39936100-1421844040_thumb.jpg

3. Κατάργησε το Indexing, το service Windows Search, και διέγραψε ότι αποθηκευμένη πληροφορία υπάρχει.

Επεξ/σία από Euclides
  • Like 3
Δημοσ.

C:\Windows\winsxs\Backup\

είναι ασφαλές αυτό :fear: , γιατί εδώ λέει να μην πειράξουμε τίποτα απο το φάκελο winsxs.

So obviously you cannot delete this directory or move it elsewhere. Nor is it advisable to delete anything here, as such a step could probably make your applications un-workable or even break your system! If you have many applications installed, you can expect to have a jumbo sized winsxs folder. This WinSxs folder cannot reside on any other volume than the system volume. This is because of the NTFS hard links. If you try to move the folder, it may result in Windows updates, service packs, features, etc, not installing correctly.

If you delete components from the WinSxS folder like the manifests or the assemblies, etc, you could be in trouble. Each system would react differently. What may work for one could break another! For instance, if you install a program that requires that particular assembly, which you may have deleted, then that program will just not run! Compressing the folder is also a no-no, as it could cause problems during WindowsUpdates or while installing a Hotfix.

χωρίς παρεξήγηση :-)

Δημοσ.

Καλησπερα! Προτεινω το Glary Utilities ανοιχτααααααα....

Ειναι οτι καλυτερο εχω βαλει ποτε στο PC μου...

Το Glary Utilities κάνει πολύ περισσότερα από το να καθαρίζει τον δίσκο από περιττά αρχεία - όχι πάντα χωρίς πρόβλημα.

Εμένα π.χ. μου δημιούργησε 2 προβλήματα και το απεγκατέστησα:

1. Αύξησε το Boot Time σε 22 δευτερόλεπτα από 14 που είχα πριν.

2. Διέγραψε από το Context Menu την δυνατότητα επιλογής κάρτας γραφικών (Intel - Nvidia).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...