Haldol Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Επίσης η συσκευή τύπου ηλιακού πάνελ δεν θα είναι για να ξοδεύει ενέργεια αλλά για να συλλέγει τη δέσμη φωτός από το φακό LED και να φορτίζει η συσκευή. Οπότε ακόμα και εδώ είναι άκυρο το σχόλιο σου για ενεργοβόρα μιας και το πάνελ θα συλλέγει και δεν θα καταναλώνει ρεύμα. Ξεκόλλα. Και μάθε λίγα βασικά πράγματα πριν πετάς εξυπνάδες. Το LED παίρνει 100 ενέργεια (ρεύμα, πρίζα) και παράγει 90 ενέργεια (φως). Το φωτοβολταϊκό πάνελ μετά, παίρνει 90 ενέργεια (φως) και παράγει 20 ενέργεια (ρεύμα). Πόσο τράβηξες απ' την πρίζα, και πόσο πήρε το κινητό, μετά από αυτή τη σπάταλη μετατροπή; Τα υπόλοιπα πετάχτηκαν! Χάθηκαν! Με καλώδιο και κλασικό φορτιστή από την άλλη, παίρνεις 100 ενέργεια (ρεύμα, πρίζα) και στο κινητό φτάνει 95 ενέργεια. 2
basilis_k6 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 ενεργιακα ειναι fail αλλα αν στο μέλλον το όλο project πετάξει απο πάνω του το φακο και λειτουργεί με κάθε πηγη φωτός που συναντας στη ζωη σου θα ειναι οκ έστω και αν δίνει μικρή δόση ενέργειας. το πρόβλημα δεν ειναι το ποση ωρα κάνει να φορτίσει και πώς θα φορτίσει μια συσκευη. το πρόβλημα είναι πόσο κραταει με την φόρτιση αυτη. ας θελει καλωδια για παντα, ας βγαζει ομως 5 μερες ενα κινητο και ολα αυτα τα προτζεκτ πανε κουβα.
Dr.Richard Axel Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Ξεκόλλα. Και μάθε λίγα βασικά πράγματα πριν πετάς εξυπνάδες. Τα νούμερα που λες είναι ότι νάνε, Της osram ο πειραματικός πομπός υπεριώδους ακτινοβολίας έxει 72% απόδοση και υπάρχουν πάμπολλα πάνελ που είναι κοντά στο 40% η απόδοση τους. Επίσης εάν διάβαζες το paper θα καταλάβαινες, εσύ και αρκετοί εδώ, ότι το project δεν εχει στοχο να φτιάξει κάποιον ασύρματο φορτιστή που θα αντικαταστήσει τους κλασσικούς ενσύρματους σε θέμα απόδοσης άλλα έχει στόχο να φτιάξει ένα φορτιστή που το κινητό δεν θα έχει μια συγκεκριμένη θέση κοντά στο σημείο φόρτισης αλλά μια οποιαδήποτε στην επιφάνεια ενός τραπεζίου ας πούμε και που θα αποφασίζει το κινητό μόνο του πότε χρειάζεται φόρτιση. 1
michael92 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Έλας πες την αλήθεια διάβασες μόνο την επικεφαλίδα? αλλιώς δεν εξηγείται με καμιά λογική η εξυπνάδα και η απάντηση σου. Αν διάβαζες το κείμενο και έβλεπες τις εικόνες θα έβλεπες πως για τη φόρτιση η συσκευή χρησιμοποιεί ένα φακό τύπου UltraFire CREE XM-L T6 Focusing LED Flashlight Πως περιμένεις λοιπόν να κάνουμε σοβαρό διάλογο όταν εσύ πετάς εξυπνάδα για ενεργοβόρα συσκευή , σου λέω πως πρόκειται για LED και συνεχίζεις τις εξυπνάδες λέγοντας ποιος μίλησε για LED........ Διάβασε λοιπόν καλά το νέο δες τις εικόνες και θα πάρεις την απάντηση ποιος μίλησε για LED. Επίσης η συσκευή τύπου ηλιακού πάνελ δεν θα είναι για να ξοδεύει ενέργεια αλλά για να συλλέγει τη δέσμη φωτός από το φακό LED και να φορτίζει η συσκευή. Οπότε ακόμα και εδώ είναι άκυρο το σχόλιο σου για ενεργοβόρα μιας και το πάνελ θα συλλέγει και δεν θα καταναλώνει ρεύμα. Πάμε πάλι, το φωτοβολταικό όπως πολύ σωστά είπε και ο Haldol παίρνει 100 μονάδες ενέργειας και παράγει 20. Αν δεν είχε focusing LED, τότε δεν θα παρήγαγε ούτε 20, αλλά 4 λόγω διάχυσης. Σίγουρα σημαντική πρόοδος, αλλά παραμένει από τις πιο ενεργοβόρες λύσεις.
sil_unique Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Το σημαντικό είναι να ενσωματώσουν την δυνατότητα φόρτισης με φως [όχι απαραίτητα για κυρια πηγή ενέργειας]. Από την στιγμή που τα ηλεκτρονικά πλέον δεν είναι ενεργοβόρα και ένα κινητό μπορεί να έχει αυτονομία 1 εβδομάδα μπορεί να πάρει παράταση μερικές ημέρες ακόμα χρησιμοποιώντας φόρτιση έστω και από τεχνιτό φωτισμό - ένα 8ωρο στη δουλειά κάθε μέρα και μια - δυο βόλτες για καφέ κατω από τον ήλιο θα κάνουν διαφορά.
Haldol Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Τα νούμερα που λες είναι ότι νάνε, Της osram ο πειραματικός πομπός υπεριώδους ακτινοβολίας έxει 72% απόδοση και υπάρχουν πάμπολλα πάνελ που είναι κοντά στο 40% η απόδοση τους. Βεβαίως και είναι ότι να 'ναι. Τη λογική προσπάθησα να εξηγήσω στον άλλον που είχε καταλάβεθ ότι να 'ναι, όχι να δώσω νούμερα χωρίς αποκλίσεις. Αλλά και 40%, και 72%, πάλι είναι μικρότερο από το 99,90% του καλωδίου.
zio10 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Έλα απορρίφθηκε, ας ειδοποιήσει κάποιος στη Microsoft! 1
D.Luffy Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Πάλι καλά όταν ανακαλύφθηκε ο τροχός δεν είπε κανείς, Ε φίλε αυτή η πέτρα δε θα γίνει ποτέ Αμάξι. Όχι, είπαν όλοι ότι δεν είναι καινοτομία και ότι στην πραγματικότητα ανακαλύφθηκε πριν 50 χρόνια.
rocco84 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Εάν δεν παρατήσουν την ιδέα αυτή αλλά την τελοιοποιήσουν δημιουργώντας κινητό το οποίο να μπορεί να απορροφά το φως της ημέρας χωρίς να το έχεις ακριβως κάτω απο αυτόν τοτε αυτό θα είναι πραγματικη επανάσταση στον τομέα της ενέργειας.
lampros321 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Έχουμε μάλλον ξεφύγει λίγο. Η MS δεν φτιάχνει ή τελειοποιεί φωτοβολταϊκά πάνελ. Ούτε φυσικά και λάμπες led η κάτι άλλο. Δεν πρόκειται να βελτιώσει τίποτα από αυτά. Απλά έφτιαξε έναν αυτόματο διακόπτη. Δηλαδή αντί να πατάς το κουμπί να ανοίξει η λάμπα (ξεκινήσει η φόρτιση), αυτό γίνεται αυτόματα με την χρήση του αγαπημένου kinect. Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο. Οπότε όλα αυτά τα σχόλια για βελτίωση της τεχνολογίας μπλα μπλα μπλα, εντάξει πόσο καλύτερος να γίνει ο διακόπτης? Με τα σημαντικά στοιχεία της, κατά μερικούς καινοτόμας πρότασης, δεν πρόκειται να ασχοληθεί η MS τόσο απλά. Κάθε προσπάθεια για καλό λένε, βέβαια περιμένω περισσότερη σοβαρότητα από την MS...
xperiakias Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 η γνώμη μου ... να σταματήσουν να ασχολούνται με της @@ και διορθώσουν πρώτα της μ@@@ που έκαναν με τα (windows) που το 8 είναι για τον @@@. και μόλις τελειοποιήσουν αυτά που πρέπει,μετά ας κάνουν ότι τους φέρνει η καύλα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα