thiva7 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Καλησπερα , εχω ενα θεματακι και θα ηθελα την βοηθεια σας σε ενα μικρο προβληματακι που εχω. σε ενα κομματι του θελω να βαζω ημερομηνιες και να μου εμφανηζει μονο της καταχωρησεις απο αυτες της ημερομηνιες. το εχω κανει να δουλεψει απλα θελει σε Y-m-d format ενω εγω θελω να βαζω εδω το δικο μας , d/m/Y . Το πεδιο imerominies ειναι σε varchar και αποθηκευη σε d/m/Y .Πχ 01/12/2014 και το κανω με απλο INSERT INTO οπως το βαζω στο text field . ολα οκ στην καταχωρηση σε αλλη σελιδα εχω δυο text field οπου βαζω 2 ημερομηνιες και διαλεγει με. αλλα δουλευει οπως ειπα μονο οταν η ημερομηνιες ειναι Y-m-d. ο κωδικας ειναι $sql ="SELECT * FROM sometable WHERE STR_TO_DATE( `imerominia` , '%d/%m/%Y' ) BETWEEN '$enarksi' AND '$liksi' AND kataxwrisi='$arithmos'"; $enarksi = $_POST['enarksi'];$liksi = $_POST['liksi']; σκεφτηκα και δοκιμασα να μετατρεψω οτι κανει post τα $enarksi , $liksi δηλαδη ο χρηστης να κανει καταχωρηση d/m/Y αλλα πριν το select να το κανω μετατροπη για να δουλεψει εκανα αυτο $newDateΕnarksi = date("Y-m-d", strtotime($_POST['enarksi'])); $newDateLiksi = date("Y-m-d", strtotime($_POST['liksi'])); και να κανω το $sql ="SELECT * FROM sometable WHERE STR_TO_DATE( `imerominia` , '%d/%m/%Y' ) BETWEEN '$newDateΕnarksi' AND '$newDateLiksi' AND kataxwrisi='$arithmos'"; αλλα δεν δουλεψε καμια ιδεα ? Ευχαριστω
defacer Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 H strtotime δεν είναι μαγική νεράιδα που της δίνεις ο,τι σου αρέσει και το μεταφράζει σωστά. Υπάρχει σελίδα που αναφέρει όλα τα format που καταλαβαίνει (μπορείς να τη βρεις ακολουθώντας links από το manual για την strtotime) και το d/m/Y δεν είναι ένα από αυτά. Χρειάζεσαι DateTime::createFromFormat και μετά ->format('d/m/Y') στο αποτέλεσμα.
thiva7 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Ευχαριστω για την απαντηση τελικα αλλαξα το $sql =" σε $sql ="SELECT * FROM sometable `imerominia` BETWEEN '$newDateΕnarksi' AND '$newDateLiksi' AND kataxwrisi='$arithmos'"; και δουλεψε εγω το ειχα δοκιμασει αυτο χωρις τα ` ` πεδιο imerominia. μπορεις να μου εξήγηση καποιος τι διαφορα κανουν> Ευχαριστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα