Chocobo Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα στο φόρουμ.Λοιπόν ότι λέει ο τίτλος.Μέχρι 300 ευρώ νέο ή μεταχειρισμένο.Έχω έναν i5 4690 τώρα αλλά θα χρεαστεί να κάνω βαρύ edit σε photoshop,after effects κ.α προγράμματα επεξεργασίας και ο i5 δεν φτάνει.Δεν με ενδιαφέρει να κάνω overclock κλπ.Επίσης δεν έχω θέμα να πάω σε AMD και να αλλάξω μιτρική αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε δύναμη..Κάτι δοκιμασμένο θέλω παιδιά απο κάποιον που να έχει τρέξει μερικά βαρθά προγράμματα,όχι απλά benchmarks.
TheELF Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 θα χρεαστεί να κάνω βαρύ edit σε photoshop,after effects κ.α προγράμματα επεξεργασίας και ο i5 δεν φτάνει. Εξακριβωμένα; Δηλαδή έκανες τέτοιο editing και (σου) είναι υπερβολικά αργός;
Chocobo Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Εξακριβωμένα; Δηλαδή έκανες τέτοιο editing και (σου) είναι υπερβολικά αργός; ναι φίλε μου οι χρόνοι render πάνε άσχημα...Δυστοιχός για μένα πρέπει να κάνω και πολλά πλάνα σε slow motion , και ειδικά σε αυτό μπορεί για 3 λεπτα βίντεο με συνολικό slow motion 30¨ να πάρουν 20+ λεπτα rendering..Εαν έχω και πολλά layers ζήτω που καήκαμε..Έχω στο νου ή i7 1150 socket ή τον 8350 αλλά δεν ξέρω αν έχει να προτίνει κάτι καλύτερο ή πιο συγκεκριμένο καποιος..
Sheogorath Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δεν γινεται να χρησιμοποιήσεις την GPU? Cuda κτλ? Σε handbreak κάνει θαύματα. Φαντάζομαι και σε άλλα αντίστοιχα προγράμματα.
Chocobo Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Έχω μια 270X και δεν πάει καλά.Όχι τόσο όσο θα περίμενα τουλάχιστον.
Sheogorath Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δες μια Nvidia gpu, έστω μεταχείρο. έχουν καλύτερη συμπεριφορά στα GPGPU απο τις ati. Αν θες φυσικά να αλλάξεις CPU δεν θα προσπαθήσω να σου αλλάξω γνώμη!
Chocobo Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δες μια Nvidia gpu, έστω μεταχείρο. έχουν καλύτερη συμπεριφορά στα GPGPU απο τις ati. Αν θες φυσικά να αλλάξεις CPU δεν θα προσπαθήσω να σου αλλάξω γνώμη! Όλες οι συμβουλές καλοδεχούμενες,απλά πιστεύεις πως αν αλλάξω gpu είναι καλύτερο απο το να αλλάξω cpu.?
TheELF Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Όλες οι συμβουλές καλοδεχούμενες,απλά πιστεύεις πως αν αλλάξω gpu είναι καλύτερο απο το να αλλάξω cpu.? Πρέπει να το ψάξεις,αν τα προγράμματα αλλά ιδίως τα φίλτρα/λειτουργίες που χρησιμοποιείς δουλεύουν καν μέσου της vga. Με την ίδια λογικά θα πρέπει να δεις benchmarks,όσο και να μην το θες αυτό,για να δεις ποια λειτουργία παίζει καλύτερα σε ποιον επεξεργαστή. Αν είναι κυρίως για video render τότε με 300€ το καλύτερο είναι να κάνεις ένα απλό δευτερεύον Η/Υ με βάση έναν fx-8320 ή κάτι παρόμοιο στο οποίο να μπορείς να στέλνεις να κάνει render ενώ θα συνεχίζεις να δουλεύεις στον I5. 1
Chocobo Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Πρέπει να το ψάξεις,αν τα προγράμματα αλλά ιδίως τα φίλτρα/λειτουργίες που χρησιμοποιείς δουλεύουν καν μέσου της vga. Με την ίδια λογικά θα πρέπει να δεις benchmarks,όσο και να μην το θες αυτό,για να δεις ποια λειτουργία παίζει καλύτερα σε ποιον επεξεργαστή. Αν είναι κυρίως για video render τότε με 300€ το καλύτερο είναι να κάνεις ένα απλό δευτερεύον Η/Υ με βάση έναν fx-8320 ή κάτι παρόμοιο στο οποίο να μπορείς να στέλνεις να κάνει render ενώ θα συνεχίζεις να δουλεύεις στον I5. Δεν το είχα σκεφτεί καν αυτό είναι η αλήθεια.Θα δω τι μπορώ να χτίσω στο όριο των 300.Απο την άλλη αν πουλούσα τον i5 ο οποίος είναι 4μηνών με εγγύηση θα πιάσω ένα 120ρι,οπότε θα έχω μεγαλύτερο ποσό να διαθέσω.Απλά με έβαλεσ σε σκέψη τώρα γιατί θα μπορώ να πάρω πολύ καλό i7 σε αυτά τα χρήματα,οπότε θα το ψάξω λίγο να δω τι θα με βολέψει περισσότερο.Ευχαριστώ
cabdik Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 φιλε albilosha, αν κανεις video rendering επαγγελματικα, εχω την εντυπωση, οτι ουτε ο ι7 θα σε σωσει, ουτε ο FX83**...!! πρεπει να επενδυσεις σοβαρα. και σκεφτομαι κατι σε σοκετ 2011-3 με DDR4...!!! ψαξε κι αυτο που σου ειπαν για τις καρτες γραφικων. καποια προγραμματα εκμεταλλευονται την δυναμη της καρτας γραφικων, που μπορει αυτο, να σου δωσει λυσεις..!! ΥΓ, μνημη εχεις μπολικη? μην ακουσω τιποτα 4-8gb.....!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα