Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα. χθεσ μου εγινε μια πολυ καλη προσφορα απο ιεκ. θελω να μου πει καποιοσ αν ξερει και εχει παει αν αξιζει. δηλαδη αν μαθενεις η αν απλα πασ για το πτυχιο στα χαρτια? εννοω οτι αν διαλεξω σχολη τεχνικος υπολοφιστων τοτε απλα μαθενεις τα βασικα η πας καιμπιομπερα πχ να μετρασ ρευματα σε μητρηκες να αλαζεις πυκνοτες και τετοια που ειναι λιγο πιο εξειδηκευμενα?

Δημοσ.

καλημερα. χθεσ μου εγινε μια πολυ καλη προσφορα απο ιεκ. θελω να μου πει καποιοσ αν ξερει και εχει παει αν αξιζει. δηλαδη αν μαθενεις η αν απλα πασ για το πτυχιο στα χαρτια? εννοω οτι αν διαλεξω σχολη τεχνικος υπολοφιστων τοτε απλα μαθενεις τα βασικα η πας καιμπιομπερα πχ να μετρασ ρευματα σε μητρηκες να αλαζεις πυκνοτες και τετοια που ειναι λιγο πιο εξειδηκευμενα?

σαν χαρτι δεν λεει τπτ. 

σαν γνωσεις ειναι αν σου κατσει.

σαν αρχη για να συνεχισεις για διπλωματα [comptia, etc] τοτε ισως αξιζει (?)

Δημοσ.

Όπως και να το κάνουμε κάτι θα μάθεις. Απο κει και πέρα είναι καθαρά θέμα δικό σου πόσο θα ψαχτείς και πόσο θα προσέχεις στο μάθημα. Σίγουρα καμία γνώση δεν είναι απλά χασιμο χρόνου!

Δημοσ.

Εμενα το χαρτι δεν με νοιαζει. Ξερω τι παιζει εκει εξω.. ποιο πολυ θελω να παρω μια γερη βαση ωστε να μπορω να ανταπεξελθω στα βασικα και λιγο παραπανω.

Δημοσ.

Σίγουρα καμία γνώση δεν είναι απλά χασιμο χρόνου!

εξαρτάται το "benchmark" που βάζεις ... 

και το χειρότερο ΙΕΚ ας πούμε δεν είναι χάσιμο χρόνου σε σχέση με το να πέσεις σε κώμα .... 

• Like 5
Δημοσ.

ΙΕΚ, ΕΠΑΛ, ΚΕΚ ΟΑΕΔ και λοιπα "εναλλακτικα" ειναι για φτυσιμο απο οπου και να το πιασεις. Μεχρι και αυτοι που διδασκουν εκει στις περισσοτερες περιπτωσεις δεν ξερουν την τυφλα τους. Αρκει να δεις τι χαλι παιζει στα περισσοτερα ΤΕΙ-ΑΕΙ για να καταλαβεις ποσο σκατα ειναι τα πιο κατω.

Το μονο ουσιαστικο που κανουν τα ιδιωτικα ΙΕΚ ειναι να σπρωχνουν μερικους σε δουλειες συνεργαζομενων εταιρειων και να δινουν ενα κωλοχαρτο που ναι, θεωρητικα, ειναι καλυτερο απο το να μην εχεις καν κωλοχαρτο.

Βρες βιβλια και απλα διαβασε να ξεστραβωθεις, δεν χρειαζεται να πληρωνεις κιολας.

Δημοσ.

Να πας σε δημόσιο ΙΕΚ την ειδικότητα που θέλεις και με τα λεφτά που θα έδινες στο ιδιωτικό πήγαινε για bachelor μετά σε κάποιο κολέγιο.

• Like 3
Δημοσ.

<p>Να πας σε δημόσιο ΙΕΚ την ειδικότητα που θέλεις και με τα λεφτά που θα έδινες στο ιδιωτικό πήγαινε για bachelor μετά σε κάποιο κολέγιο.</p>

Ειναι τα ιδια τα λεφτα ενα ιδιωτικό ιεκ με ενα κολέγιο; Νομιζω εχει τεράστιο ποσο διαφορα.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

ΙΕΚ, ΕΠΑΛ, ΚΕΚ ΟΑΕΔ και λοιπα "εναλλακτικα" ειναι για φτυσιμο απο οπου και να το πιασεις. Μεχρι και αυτοι που διδασκουν εκει στις περισσοτερες περιπτωσεις δεν ξερουν την τυφλα τους. Αρκει να δεις τι χαλι παιζει στα περισσοτερα ΤΕΙ-ΑΕΙ για να καταλαβεις ποσο σκατα ειναι τα πιο κατω.

Αυτά μου ακούγονται βερεσέ. Τι να θα πεί αρκεί να δείς πόσο χάλια είναι τα περισσότερα ΑΕΙ-ΤΕΙ για να καταλάβεις τι γίνεται ποιο κάτω; Απαξιώνουμε τα πάντα επειδή είμαστε απογοτευμένοι με την κατάσταση και δεν μπορούμε να βρούμε δουλειά γιατί έκλεισαν οι επιχειρήσεις και οι εταιρείες. Στην δική μου σχολή αν δεν καθόσουν να ασχοληθείς σοβαρά να παρακολουθείς τις θεωρίες και να κρατάς σημειώσεις δεν παίζει να δεις πτυχίο, και αυτό θεωρώ οτι ισχύει και στις περισσότερες σχολές, ενασχόληση με παρατάξεις λυμμένα θέματα και σκονάκια ήταν άσκοπη σπατάλη χρόνου.

• Like 1
Δημοσ.

ΙΕΚ, η μεγαλυτερη απατη της ελληνικης παιδειας.

Χαμενο χρημα και χρονος.

Και κατι ταλαιπωρες οικογενειες να νομιζουν οτι το παιδι μαθαινει επιστημες...

Προσωπικα αποφοιτους ΙΕΚ τους τοποθετω αν οχι σε χειροτερη, τοτε στην ιδια κατηγορια με αποφοιτους λυκειου. Ο αποφοιτος λυκειου εχει τουλαχιστον τη δυνατοτητα να ξεκινησει δουλεια νεοτερος, αρα να μαζεψει και καποια προυπηρεσια-πειρα μεχρι ο αλλος να παρει το χαρτι (υγειας) απτο ΙΕΚ.

Μαγκες η ρετσινια του "κατω απτη βαση" στο Λυκειο, ΔΕΝ ξεπλενεται με χαρτι απο ΙΕΚ. Για να ξεπλυθει στρωστε κωλο και διαβαστε εστω τωρα που ενηλικιωθηκατε και βαλατε μυαλο (; ). Πχ ξεκινηστε να διαβαζετε certifications τυπου CCNA κλπ για να ειστε σε θεση να δηλωνετε οτι εχετε γνωσεις πανω σε καποιο θεμα.

• Like 1
Δημοσ.

6.000 κοστίζουν τα 2 χρόνια στα ιδιωτικά ΙΕΚ και τα προπτυχιακά προγράμματα στα κολέγια κυμαίνονται από 5.500 έως 8.500 ευρώ για τριετή ή τετραετή φοίτηση.

Επιλογή του είναι αλλά καλό είναι να ξέρει ότι στα ιδιωτικά θα πληρώσει την "βιτρίνα" και μόνο.Καλό θα ήταν επίσης να ξανά σκεφτείς την ειδικότητα (Τεχνικός Υπολογιστών) , δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά είναι "νεκρή" , κάτι που μπορούν να στο επιβεβαιώσουν 10/10 απόφοιτοι των ΙΕΚ.

Όσο για τα μαθήματα,τα δύο πρώτα εξάμηνα είναι πάνω σε ηλεκτρολογικά (κυκλώματα σε ράστερ etc)

• Ηλεκτροτεχνία 
  • Αναλογικά Ηλεκτρονικά
  • Ψηφιακά Ηλεκτρονικά

στα επόμενα δύο θα έχεις επαφή με υπολογιστές (έστω και αυτούς τους παλιούς που έχουν) και θα μάθεις τα βασικά και μια μικρή επαφή με δίκτυα και assembly αν δεν κάνω λάθος.

Αν έχεις στο μυαλό σου να φύγεις έξω είναι προτιμότερο να πας για τεχνικός δικτύων και μετά όπως είπα και πιο πάνω να πας σε κάποιο κολέγιο για bachelor ή για Πιστοποίηση CISCO CCNA.

Αυτά από μένα , ότι θες για τα ΙΕΚ Δημόσια ή Ιδιωτικά μπορείς να ρωτήσεις.

Δημοσ.

Αυτά μου ακούγονται τα ακούω βερεσέ. Τι να θα πεί αρκεί να δείς πόσο χάλια είναι τα περισσότερα ΑΕΙ-ΤΕΙ για να καταλάβεις τι γίνεται ποιο πιό κάτω; Απαξιώνουμε τα πάντα επειδή είμαστε απογοητευμένοι με την κατάσταση και δεν μπορούμε να βρούμε δουλειά γιατί έκλεισαν οι επιχειρήσεις και οι εταιρείες. Στην δική μου σχολή αν δεν καθόσουν να ασχοληθείς σοβαρά, να παρακολουθείς τις θεωρίες και να κρατάς σημειώσεις δεν παίζει να δεις έβλεπες πτυχίο, και αυτό θεωρώ οτι ισχύει και στις περισσότερες σχολές. Ενασχόληση με παρατάξεις, λυμμένα θέματα και σκονάκια ήταν άσκοπη σπατάλη χρόνου.

Να υποθέσω η κορυφαία σχολή σου δεν ήταν θεωρητικού περιεχομένου?

Το εκπαιδευτικό επίπεδο δεν σχετίζεται με την επαγγελματική αποκατάσταση, ποιός σου είπε ότι κρίνω τα ΑΕΙ-ΤΕΙ βάσει της ανεργίας? Το ότι έχουν τα μαύρα τους τα χάλια είναι γεγονός.

Δημοσ.

πας καιμπιομπερα πχ να μετρασ ρευματα σε μητρηκες να αλαζεις πυκνοτες και τετοια που ειναι λιγο πιο εξειδηκευμενα?

Τόσο εξειδικευμένα που με 30 ευρώ εξοπλισμό και μισή ώρα στο youtube αν πιάνει λίγο το χέρι σου το κάνεις και συ.

• Like 1
Δημοσ.

Πρεπει να ασχολεισαι μονος σου με το αθλημα. Δεν μπορεις να περιμενεις απο μια σχολη το πως να σε εκπαιδευσει να επιδιορθωνεις υπολογιστες, ασε που ειναι σχεδον αδυνατο να βρεις δουλεια σε αυτη την συγκικρεμενη εξειδικευση. 

Αμα θες να εκπαιδευτεις σε εναν τομεα , τοτε κανε εγγραφη στο lynda.com ( 20 ευρω το μηνα , και διακοπη οποτε θελεις! ) και ψαξε το αντιστοιχο κομματι που σε ενδιαφερει. Χαρη στο lynda.com εχω βρει δουλεια σε μια περιοδο που την χρειαζομουν επειγοντως.

Δημοσ.

Να υποθέσω η κορυφαία σχολή σου δεν ήταν θεωρητικού περιεχομένου?

Το εκπαιδευτικό επίπεδο δεν σχετίζεται με την επαγγελματική αποκατάσταση, ποιός σου είπε ότι κρίνω τα ΑΕΙ-ΤΕΙ βάσει της ανεργίας? Το ότι έχουν τα μαύρα τους τα χάλια είναι γεγονός.

Δεν έχει σημασία ούτε αν είναι κορυφαία ούτε αν είναι θεωρητικού επιπέδου. Όταν σπούδαζα την περίοδο 2005-2009, αρχικά πολλά πράγματα μου φαίνονταν άσχημα αλλά αργότερα βελτιώθηκαν, αποκτήσαμε ηλεκτρονική γραμματειακή υποστήριξη και είχαμε αρκετές άλλες παροχές που οι περισσότεροι φοιτητές δεν ψάχνουν να δουν αν υπάρχουν. Οι παρατάξεις και τα μπάχαλα αποτελούν ένα πρόβλημα αλλά αν θέλει ένας φοιτητής μπορεί να καταβάλλει προσπάθεια και να μην επηρεάζεται από αυτά. Και επειδή η σχολή μου δεν ήταν κορυφαία θεωρώ οτι σε αρκετές γνωστότερες και μεγαλύτερες σχολές τα πράγματα θα ήταν ακόμη καλύτερα. Τα υπόλοιπα τα θεωρώ τζάμπα γκρίνιες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...