Προς το περιεχόμενο

Mandrake 9

eyeque

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μ επιασε και μενα το μικροβιο του Linux και ειπα να δοκιμασω ...Βρηκα την διανομη Mandrake 9 και ξεκινησα εγκατασταση.Δυστυχως ομως αυτη δεν πραγματοποιειται σε γραφικο περιβαλλον μετα το αρχικο παραθυρο μια μαυρη οθονη ακολουθει και τιποτα δεν προχωρα παραπερα.Δοκιμασα με F1 αλλα και παλι μονο εγκατασταση text προχωρα.Τελος παντων τελικα αφου φτανω στο mount point ....εκει ..τι πρεπει να κανω;Για την πλακα τις ιστοριας, τελικα, μετα απο απειρους πειραματισμους καταφερα τελικα να το εγκαταστησω ,χωρις καλα καλα να καταλαβω πως (χαχα) αλλα μετα την επανεκινηση -υπαρχουν τα XP στο πρωτο partition-δεν μπαινει στο linux ,βγαζει το μηνυμα:Kernel panic.Ευτυχως στα ΧP μπαινω κανονικα αν κι αυτο λιγο μ απασχολει μιας και εχω κανει image του c (πονηρος ο βλαχος! :PPP)

Tα ερωτηματα μου ειναι λοιπον τα εξης:

1.Γιατι δεν μπορω να κανω εγκατασταση απο γραφικο περιβαλλον;

Μηπως φταιει το hardware μου ; Το pc αποτελειται απο:Asus P4G8X .P4 3.06 ,2Gb Kingston σε dual channel,2 HD Western digital σε atapi -master -slave στο primary ,1 serialata Seagate,GForce 4 ti4600 ,Creative SB live 5.1,Pioneer DVD 120 ,Toshiba DVD rw -master -slave στο secondary,καθως και ενας PCI IDE controller με εναν Western 120αρη και ενα Plextor cdrw ,καθως και τελειωνω ,και μια Haupause καρτα TV.Δε θελω να σας ζαλισω ,αλλα μηπως ειναι υπερβολικο αυτο το hardware για το Linux;Μηπως πρεπει να τα βγαλω ολα απο πανω ,ν αφησω μονο τον boot σκληρο και να κανω την εγκατασταση;

2.Μπορει καποιος να μου εξηγησει ,ποσα partitions πρεπει να κανω και πως θα τα κανω mount δεδομενου πως στο C υπαρχουν τα XP.Στο σημειο αυτο κολλησα επι ωρες μιας και δεν ξερω τι πρεπει να κανω.Συμπηρωματικα σας λεω πως σκοπευω να εγκαταστησω το Linux στον σκληρο C 80gb οπου το πρωτο partition καταλαμβανουν τα Windows και εχοντας ελευθερο χωρο 40 gb (master-primary)

Zητώ συγνωμη αν σας ζαλισα ....[/img]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικα αφησα πανω μονο καρτα ηχου ,γραφικων και το boot HD.Χρησιμοποιησα το free space για την εγκατασταση -ειχα απο πριν κανει delete το partition-εν τελει εγκατασταθηκε (text μονο ,καθε αλλη αποπειρα απλα δειχνει μαυρη οθονη) κανω επανεκινηση ,φορτωνει κατι σαν αναγνωριση συσκευων (sorry δεν ξερω αν το λεω σωστα) ολες τις συσκευες τις βρησκει ΟΚ εκτος του eth0 (υποθετω το ethernet controller)ζηταει login , βαζω name και κενο στο password (δεν ειχα βαλει στο user ) και μου βγαζει το εξης:[Jim@localhost Jim]$ μετα ...τι;

Φανταζομαι καποιοι θα γελανε με την ασχετοσυνη μου ...αλλα μια βοηθεια ρε παιδια!

Thanks in advance

Δε νομίζω να φταίει το hardware σου , για τη μη σωστή εγκατάσταση του software (Linux).

Δεν υπάρχει η επιλογή automatic install στην έκδοση 9 του Mandrake ?

Οταν φτάνεις στην επιλογή mount point απλά πατάς το button που λέει mount απ'όσο θυμάμαι.

Καταφερα να κανω γραφικη εγκατασταση μεσω της εντολης linux mem=128M .Φαινεται το προβλημα ισως ηταν η αναγνωριση της μνημης ισως λογω dual channel....υποθετω.Παρ αυτα μετα τα εισαγωγικα στα οποια ολα αναγνωριζονται εκτος του eth0 στο login αφου βαλω user και password με βγαζει σε κατι σαν command promt μενοντας στο εξης:[jim@localhost jim]$_ οπου jim ,το username που χρησιμοποιησα.Τι κανω λαθος;;;;;;Παντως οχι το password..lol

Δε θα επρεπε να με βγαλει σε γραφικο περιβαλλον KDE ;Και σαν root που προσπαθησα να κανω login παλι το ιδιο εκανε με την διαφορα το μηνυμα ειναι:[root@localhost root]$_

Thanks again...

Σε βάζει σε console mode γιατι μάλλον από το startup file (inittab για το linux) έχει οριστεί έτσι να μπαίνει δηλαδή σε mode 3 (είναι η console mode)

Αν θες γραφικό περιβάλλον αρκεί να κάνεις edit το inittab file που βρισκεται στο /etc

Έτσι σαν root κάνεις edit to /etc/inittab και εκει που λέει

default runlevel=3

το κανεις default runlevel=5 save file και θα έχεις γραφικό περιβάλλον μετά το

reboot.

Επειδή και εγώ είμαι newbie αν κάνω κάπου λάθος διορθώστε με οι linux-gurus!!!!

vasika otan vgalei to prompt dwse startx

Mporei kata tin egkatastasi i na min exeis perasei Xwindows i na min ta exeis dilwsei na fortwnoun

Edit: Me prolave o vaguras...ean me startx mpeis se grafiko perivallon kanw ayto pou leei o vaguras eidalws perna apo to cd ta xwindows

Πιθανόν να ισχύει και αυτό που λέει ο Lupus

αν δεν εχεις εγκαταστησει Xwindows δεν θα δουλεψει αυτό που σου εγραψα πριν

βεβαιωσου οτι εiχες δηλωσει στo setup του linux τα Xwindows και καλη τύχη!!!

ελπίζω να βοήθησα

Κατ αρχην ευχαριστω για το ενδιαφερον σας

Κανω login ως root και δινω startx και μου βγαζει μεταξυ αλλων :Fatal I0 error 104 (Connection reset by peer)0 X server

Eπισης φιλε Vagura , εσυ καλα μου λες να κανω edit το inittab ομως πως το κανουνε αυτο;Οπως επισης πως θα "περασω απο το cd τα xwindows";;

loipon to minima mallon shmainei oti den exeis kanei install ton xwindows server

afto shmainei oti den mporeis na deis grafiko periballon giafto sou bgazei to error

2 lyseis yparxoun : install to xwindows alla gia newbie einai dyskolo na ginei afto apo to console mode:

prepei na vreis ta rpms apo to/ta cd sou pou anaferontai san:

XFree86-4.2.1-3mdk.i586.rpm kai na dfoseis tin entoli (san root panta)

rpm -i /mnt/cdrom/XFree86-4.2.1-3mdk.i586.rpm (gia thn mandrake 9.0 aposo vrika sto site) opou /mnt/cdrom aposo thymamai gia thn mandrake einai h perioxi pou exei ginei mount to cdrom sou gia na mporei na to dei to linux

H dyskolia einai oti den tha egkatastathei etsi apla me ena install tou XFree86-4.2.1-3mdk.i586.rpm afou afto einai to vasiko arxeio.

tha sou bgalei polla lathi oti leipoun dependecies (extra arxeia anagkaia pou tha prpeei na proyparxoun egkatestimena gia paradeigma ta:

XFree86-VGA16-3.3.6-28mdk.i586.rpm

XFree86-W32-3.3.6-28mdk.i586.rpm

XFree86-Xnest-4.2.1-3mdk.i586.rpm

XFree86-Xvfb-4.2.1-3mdk.i586.rpm

XFree86-compat-libs-4.1.0-2mdk.i586.rpm

XFree86-doc-4.2.1-3mdk.i586.rpm

XFree86-glide-module-4.2.1-3mdk.i586.rpm

XFree86-libs-4.2.1-3mdk.i586.rpm

XFree86-server-4.2.1-3mdk.i586.rpm

XFree86-server-common-3.3.6-28mdk.i586.rpm

XFree86-static-libs-4.2.1-3mdk.i586.rpm

XFree86-xfs-4.2.1-3mdk.i586.rpm

Episis einai pithano kata to install pou exeis idi kanei na min diloses kapoion window manager gia install opos KDE,Gnome,Windowmaker,enlightment klp.

opote na xreiazetai na egkatsthseis manual kai aftous

alla tosa arxeia!!!

Proteino loipon na ksanakaneis install apo tin arxi giati allios tha xatheis psaxnontas stin console mode...

Vale loipon to bootable cd kai ksekina to install akomakai pano aop to idi yparxon apla otan tha sebgalei sto menu gia ta installation packets dialekse expert mode oste na mporeis na dialekseis esy ta paketa gia egkatastasi. Ekei loipon dialekse oposdiote stin kathgoria Desktop Environment an den kano lathos ta KDE kai Gnome oposdipote kai sthn erotisi gia ta dependencies epelkse nai.

Vasika gia na min mplekseis me diafora, tha sou proteina na kaneis full install ta panta an exeis xoro sto disko sou opote kai na mporeseis na ekserevniseis me tin hsyxia sou to olo thema tou linux.

Ypopsin oti me full install epilegeis se erotisi sto telos tou setup to graphical login

kai den tha xreiastei na kaneis edit to arxeio inttab.

Na ksereis oti tha xreiasteoi poly diabasma kai psaksimo gia na ksefuygeis apo tin filosofia ton windows an den exeis proigoumeni empeiria apo unix.

Pantos aksizei ton kopo eksallou h mandrake einai mia efkoli ditribution

meso tou grafikou periballontos.

Min ksexnas to http://www.tldp.org/

opou tha vreis sxedon ta panta gia to linux se documentation

h sto site tis mandrake etoima pdfs files:

http://www.mandrakelinux.com/en/fdoc.php3

Kalh epityxia

Eυχαριστω πολυ για το ενδιαφερον Vagura ,οντως ειμαι κολλημενος στη φιλοσοφια των win και εμπειρια απο unix δεν υπαρχει.Παρ αυτα υπαρχει κατι που με τρωει ,να δοκιμασω και το Linux ...ισως για να αποταξω απο μεσα μου τους δαιμονες που το κατεστημενο περιβαλλον μου χει "επιβαλλει".

I 'll be back

Eπι τελους! ΟΚ τωρα !

Ακολουθησα τη συμβουλη σου Vagura και εγινε.Ολα ΟΚ λοιπον , μενει να κανω αυτο που ειπες να τα εξερευνησω.Σ' ευχαριστω πολυ , παροτι newbie μια χαρα με βοηθησες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...