Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εντάξει απλά σε αυτό με τα σκοτεινά κέντρα είναι έντονο και το αίσθημα της απογοήτευσης μέσα. Όχι ότι δεν υπάρχουν σε κάθε τομέα παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν το αποτέλεσμα αλλά όπως μου είπε και κάποιος φίλος το project μου δεν είναι από αυτά που θα φέρουν χρήματα . Προχωράω

Και κάτι για την ιστορία που βρήκα σε ένα site δικηγορικό

6. Πώς κατοχυρώνω τα δικαιώματά μου σε ένα πρόγραμμα;

Δημοσιεύοντάς το, αν αυτός είναι ο σκοπός του, αποκτάτε αυτοδικαίως τον τίτλο του δικαιούχου των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Στην πραγματικότητα αυτό που σας κατοχυρώνει είναι η βέβαιη ημερομηνία που καταδεικνύει ότι κατασκευάσατε και δημοσιεύσατε το πρόγραμμα αυτό την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα.
Αν είστε μισθωτός, θα πρέπει να συμβληθείτε με τον εργοδότη σας και να περιγραφούν προσεκτικά τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του καθενός σχετικά με το είδος του προγράμματοςπου σας ζητήθηκε να δημιουργήσετε.

Δημοσ.

Για μένα αν έχεις την πολυτέλεια του χρόνου προσπάθησε να το προχωρήσεις άμεσα γιατί στη βράση κολλάει το σίδερο.. Επίσης πολλές φορές λένε: "δεν υπάρχει παρθένο-γέννεση"... Άρα αφού το τελικό "προϊόν" και όλες τις λεπτομέρειες το έχεις εσύ στο μυαλό σου δύσκολα θα φέρει κάποιος στο επίπεδο που θες.. αν σε μια περίπτωση όμως γίνει και το φτάσει και σε καλύτερο επίπεδο λειτουργίας-χρηστικότητας από 'ότι το έχεις φανταστεί εσύ απλά θα χάσεις τη δόξα (αφού χρήματα λες δεν μπορεί να αποφέρει), αλλά θα έχεις βοηθήσει το κοινωνικό σύνολο (αν κατάλαβα καλά την "εφαρμογή σου)... Εδώ μέσα (ίσως και σε άλλα φόρουμ) πιστεύω μπορείς να βρεις τους κατάλληλους ανθρώπους να προχωρήσεις την ιδέα σου (έχω δει πολλούς να βοηθάνε μόνο και μόνο επειδή έχουν το μεράκι της δημιουργίας) ακόμα και χωρίς χρήματα απλά δίνοντας δικαιώματα (θεωρώ δίκαιο ότι πρέπει να έχουν όλοι δικαιώματα πάνω σε ένα έργο που γίνεται από κοινού) και στα υπόλοιπα μέρη της ομάδας που θα σε απαρτίζει.. η κάπως έτσι...

Υ.Γ. Και στο κάτω κάτω της γραφής όλα από μια ιδέα ξεκινάνε..:)

Δημοσ.

Δεν είναι αυτοσκοπός μου μόνο τα χρήματα. Εγώ θα υλοποιήσω την ιδέα γραπτώς με όλες τις παραμέτρους της και θα δω μήπως μιλήσω με κάποιον δικηγόρο ειδικό σε αυτά τα θέματα για την κατοχύρωση. Να δω βέβαια και πόσα θα μου ζητήσει πρώτα.

Απο κει και πέρα βλέπουμε για το θέμα της συνεργασίας. Μπορεί να χρειαστώ κάποια χρήματα για έναρξη (hosting , domain , κλπ κλπ)

και μπορεί να ψάξω και για άτομα από εδώ πέρα μήπως βάλουν και αυτοί το λιθαράκι τους η προσθέσουν γνώση και συμβουλές πάνω στην αρχική ιδέα την οποία θα έχω κατοχυρώσει πρώτα.

Προσανατολίζομαι κυρίως στο donation για την στήριξη , την ανάπτυξη και την υπαρξη κυρίως της ιδεας αυτής σε βάθος χρόνου. Στο μυαλό μου φαντάζει ως κάτι πολύ χρήσιμο ειδικά σε αυτή τη χώρα . Σε άλλα μυαλά μπορεί να φαντάζει ως κάτι άχρηστο η ανούσιο κυρίως λόγω της ύπαρξης γραφειοκρατίας, αφέλειας και αδιαφορίας από υπεύθυνα άτομα οργανισμών κλπ κλπ που θα πρέπει να ασχοληθούν με αυτό το Project

• Like 1
Δημοσ.
Για να καταλάβετε την ιδέα του Project και να με κατευθύνετε.

H ιδέα του Project είναι το report από απλούς πολίτες για κάποια συγκεκριμένα καθημερινα προβλήματα που παρουσιάζονται η που υπάρχουν ήδη. Το κάθε report θα μπαίνει κατηγοριοποιημένο σε μια βάση δεδομένων (θα υπάρχουν κάποιες ειδικές παράμετροι) και οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να δουν τα reports θα ψάχνουν με βάση αυτές τις ειδικές παραμέτρους για να βρουν αυτά για τα οποία χρειάζεται η παρέμβαση από τον αρμόδιο φορέα για παράδειγμα.

Η εφαρμογή του Project και τα reports θα γίνονται μέσω internet Με πρόσβαση από pc , ios , android και φυσικά θα υπάρχει το αντίστοιχο site το οποίο θα εμπλουτίζεται σιγά σιγά με reports.

Τώρα αυτό το πράγμα που το κατοχυρώνω?

Είσαι διατεθημένος να πατεντάρεις και να αναπτύξεις αυτήν την ιδέα (μεγάλο κόστος: ιστοσελίδες-databases-android-iOS) ανεξάρτητα αν θα βγάλεις ή όχι κέρδος? Δηλαδή άντε και γίνεται η όλη ιδέα μετά πως σκοπεύεις να βγάλεις money? γιατί αν ο σκοπός σου δεν είναι το κέρδος χρημάτων δεν βρίσκω κάποιο λόγο να τη πατεντάρεις...

Δημοσ.

Το Project θα αποτελείται από 2 ομάδες ατόμων.

1) Φυσικά πρόσωπα

2) Νομικά πρόσωπα , πρόσωπα /οργανισμους δημοσίου δικαίου , κρατικούς φορείς

Σκοπεύω να παρέχω δωρεάν εγγραφή στα φυσικά πρόσωπα που θέλουν να κάνουν το report τους

Όσο για το 2 μια συνδρομή χ ευρώ το χρόνο η οποία θα καλύπτει τα έξοδα του όλου Project δεν θα ήταν άσχημο.

Αν μένει και κάτι στην τσέπη στον απολογισμό της χρονιάς θα ήταν το ιδανικό.

Βέβαια θα πρέπει να χωθώ και στην αγορά για να μπορώ να κόβω Α.Π.Υ αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο έχω αποφασίσει από καιρό να το κάνω άσχετα με το project αυτό

Δημοσ.

Σχετικά με το *2, σκέψου όμως πως θα πρέπει να πλασάρεις όλο αυτό το project στο κράτος/δημόσιο, να πληρώνουν συνδρομή γι αυτό, και πέρα απο τη συνδρομή να χρειαστεί να προσλάβουν και άτομα που θα βλέπουν όλα αυτά τα reports... και αν σου ρίξει άκυρο τι κάνεις μετά? Σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να σε αποθαρείνω απλά νομίζω ότι θα πρέπει να το σκεφτείς λίγο καλύτερα σε περίπτωση αποτυχίας, καλή σου τύχη πάντως!

Btw κάτι παρόμοιο έχει υλοποιήση ο δήμος θέρμης στη θεσσαλονίκη:

Link.png Site: http://smartcity.thermi.gov.gr/ στο βελτιώνω τη πόλη μου...

Δημοσ.

Καλησπέρα. Μόλις μίλησα με δικηγόρο . Πρέπει να του παρουσιάσω το Project άμεσα αν είναι , να το δει και να μου πει τι μπορούμε να κάνουμε με αυτό.

Οπότε αρχίζω το γράψιμο γιατί θέλει 2 σελίδες γεμάτες......

ΥΓ : Η πλάκα είναι ότι τον δικηγόρο τον βρήκα από υλοποιήσιμη πρόταση η οποία προκρίθηκε στον διαγωνισμό καινοτομίας και η οποία είναι σαν το doctoranytime αλλά με δικηγορικές υπηρεσίες. Κλαψ κλαψ

Δημοσ.

Λοιπόν...

Δυόμιση σελιδούλες με κατηγορίες για τα πάντα όπως πως γίνεται η εγγραφή , η κατοχύρωση , ποιος είναι ο σκοπός , τι θέλουμε να πετύχουμε, γιατί η έκδοση ξεκινάει σαν beta κλπ  κλπ

Έτοιμη η παρουσίαση του Project. Θα πάρω αύριο τον δικηγόρο να κλείσω ραντεβού κλπ κλπ για να πάω να μου πει πόσα χρήματα χρειάζονται για την κατοχύρωση . Αν τελικά μου δώσει το πράσινο φως γιατί μπορεί να με έχει προλάβει άλλος..δεν ξέρω

Εν αναμονή λοιπόν...

και

Ευχαριστώ παίδες που με βοηθήσατε

• Like 1
Δημοσ.

Η γνώμη μου είναι ότι πάω να μπω σε περίεργα μονοπάτια γιατί υπάρχει τρομερή αναλγησία σε αυτά τα θέματα και παίζουν πολλά περίεργα πράγματα. Αυτό που πάω να κάνω θα είχε αντίκτυπο σε ένα οργανωμένο κράτος και θα έπαιζε σημαντικό ρόλο σε τέτοιου είδους διαδικασίες. Είναι μια ιδέα την οποία την έχω από τον Ιούλιου του 2010 και την οποία είχα φτιάξει τότε σε δυναμική ιστοσελίδα αλλά την παράτησα γιατί δεν υπήρχε ανταπόκριση και δεν ήξερα τότε σωστούς τρόπους να την προωθήσω σωστά.

Θα ξαναπροσπαθήσω αν και δεν νομίζω να ενδιαφέρει (όχι τον κόσμο αλλά τους αρμοδίους)

• Like 1
Δημοσ.

Δυστηχώς εχεις δίκιο. Ο κόσμος μπορεί να ανταποκριθεί, αλλα το θέμα ειναι η εκάστοτε κοινότητα-δήμος να μπορέσει και να θελει να επιλύσει τα προβλήματα που αναφέρουν οι χρήστες.

Καλύτερα να εστιάσεις προς ΜΚΟ παρά προς δήμους κτλ. Δηλαδή αυτα που στέλνεις να τα βλέπουν εθελοντικές ομάδες!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...