Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρες

Σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού καινοτομίας και τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας. Είχα λάβει μέρος και περίμενα τόσο καιρό να προκριθώ μιας και έχω την γνώμη (και το έχω συζητήσεις με αρκετούς) ότι η ιδεα που είχα ήταν πάρα πολύ καλή.

Δυστυχώς όμως δεν πέρασα και από μια ματιά που έριξα στην λίστα των προκριθέντων δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκε με όλες τις προτάσεις.

Αυτή την στιγμή έχω μια ιδέα την οποία είχα καταθέσει στον διαγωνισμό.

Γνώσεις έχω κάποιες για την υλοποίηση αλλά πιο πολύ σε επίπεδο σχεδιασμού και παρακολούθησης του project.

Λεφτά φυσικά δεν έχω και θα πρέπει να βρώ μέσω κάποιου προγράμματος crowdfunding η μέσω χορηγίας

Θα πρέπει να κατοχυρώσω την ιδέα πρώτα η μου αρκεί το ότι την έχω καταθέσει επίσημα στην Εθνική Τράπεζα? Και αν ναι που την κατοχυρώνω?

Είναι μια ιδέα η οποία έχει να κάνει σχετικά με το περιβάλλον και την τεχνολογία και θα υλοποιηθεί σε κάποια ιστοσελίδα με βάσεις δεδομένων , εγγραφές χρηστών (φυσικών και νομικών προσώπων) , ανάπτυξη σε android και ios , συνεργασία με google maps κλπ κλπ.

Δημοσ.

Ευχαριστώ. Βασικά ψάχνω τρόπο να την κατοχυρώσω. Σίγουρα δεν υπάρχει υλοποιήσιμη κάπου και πιστεύω ότι δεν την έχει κατοχυρώσει άλλος. Είναι μια ιδέα που την γυροφέρνω τα 5 τελευταία χρόνια στο μυαλό μου

Τα στάδια τα οποία έχω στο μυαλό μου

1) Κατοχύρωση

2) Σχεδιασμός

3) Αναζήτηση εταιρείας η προγραμματιστών για το κοστολόγιο

4) Αναζήτηση χορηγιών ειτε από εταιρείες είτε από crowdfunding

5) Υλοποίηση

Δημοσ.

Ευχαριστώ. Βασικά ψάχνω τρόπο να την κατοχυρώσω. Σίγουρα δεν υπάρχει υλοποιήσιμη κάπου και πιστεύω ότι δεν την έχει κατοχυρώσει άλλος. Είναι μια ιδέα που την γυροφέρνω τα 5 τελευταία χρόνια στο μυαλό μου

Τα στάδια τα οποία έχω στο μυαλό μου

1) Κατοχύρωση

2) Σχεδιασμός

3) Αναζήτηση εταιρείας η προγραμματιστών για το κοστολόγιο

4) Αναζήτηση χορηγιών ειτε από εταιρείες είτε από crowdfunding

5) Υλοποίηση

Πάντως με αυτό το ρυθμό θα αργήσεις πολύ... 5 χρόνια για κατοχύρωση, 5 χρόνια σχεδιασμός, 5 χρόνια Αναζήτηση εταιρείας, 5 χρόνια αναζήτηση χορηγιών και 5 χρόνια υλοποίηση=25 χρόνια.. Πόσο χρονών είσαι?

Και τώρα πέρα από το πρωινό "χιουμοράκι" να σου ευχηθώ να βρεις τους κατάλληλους ανθρώπους να ολοκληρώσεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου γιατί δυστυχώς σίγουρα έχουν χαθεί πολλές καλές ιδέες επειδή ποτέ δεν τολμήσαμε ή δεν καταφέραμε να τις υλοποιήσουμε...

• Like 3
Δημοσ.

Σίγουρα έχουν χαθεί πολλές ιδέες με αυτόν τον τρόπο. Και σίγουρα υπάρχουν ιδέες οι οποίες απορρίφθηκαν γιατί μπορεί να έπαιζαν άλλοι παράγοντες πιο "σκοτεινοί"

Εντάξει μέσω του συγκεκριμένου διαγωνισμού έχουν βγει αρκετά καλά projects αλλά σίγουρα υπήρχαν κάποια τα οποία θα άξιζαν να είναι πρώτα στην κατάταξη και βρέθηκαν στην 4η θέση . Πάντως αυτό που είδα πέραν των Project Που αφορούν την υγεία και τα οποία θεωρώ σημαντικά έτσι και αλλιώς , τα περισσότερα από τα υπόλοιπα θεωρώ ότι κινούνται σε μια "μετριότητα" όσον αφορά την καινοτομία και το κατά πόσο μπορούν να αλλάξουν την ζωή μας. Δεν τα βάζω με τους δημιουργούς γιατί σίγουρα οι περισσότεροι έχουν παλέψει και μπράβο τους που προκρίθηκαν. Αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλές ιδέες απορρίφθηκαν είτε γιατί μπορεί να ηταν άσχετες με το αντικείμενο που ζήταγε ο διαγωνισμός είτε γιατί μπορεί να χωνόντουσαν σε άλλα συμφέροντα

Δημοσ.

Βασικά η ιδέα μου "περιορίζεται" στην Ελληνική επικράτεια. Δεν είναι κάτι το οποίο θα έχει χρησιμότητα έξω από τα σύνορα της χώρας .Για αυτό δεν ξέρω κατά πόσο θα με χρηματοδοτήσουν ξένοι "επενδυτές" για κάτι το οποίο θα είναι λειτουργικό μόνο για την χώρα

Edit. Τώρα είδα ότι είναι ελληνικό. Διόρθωσε με αν κάνω λάθος

Δημοσ.

Τώρα μου ήρθε αλλά δες μήπως είχε κανέναν όρο ο διαγωνισμός που έλαβες μέρος ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ιδέα σου όπως θέλουν....

Δημοσ.

Τα παρακάτω από το https://www.nbg.gr/el/i-bank/i-bank-competition/Terms

Δεν γράφει πουθενά απ'οτι είδα ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ιδέα μου κάπως...

Υπενθυμίζεται  ότι σύμφωνα και με τους όρους του Διαγωνισμού,  οι συμμετέχοντες στο Διαγωνισμό φέρουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη κατοχύρωσης ή τυχόν άλλης προστασίας των υποβαλλόμενων προτάσεών τους καθώς και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτές.

Τονίζεται ότι η Διοργανώτρια δεν είναι αρμόδια να απαντά σε ερωτήματα σχετικά με τα θέματα κατοχύρωσης πνευματικής ή/και βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

• Like 1
Δημοσ.

Τα παρακάτω από το https://www.nbg.gr/el/i-bank/i-bank-competition/Terms

Δεν γράφει πουθενά απ'οτι είδα ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ιδέα μου κάπως...

Υπενθυμίζεται  ότι σύμφωνα και με τους όρους του Διαγωνισμού,  οι συμμετέχοντες στο Διαγωνισμό φέρουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη κατοχύρωσης ή τυχόν άλλης προστασίας των υποβαλλόμενων προτάσεών τους καθώς και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτές.

Τονίζεται ότι η Διοργανώτρια δεν είναι αρμόδια να απαντά σε ερωτήματα σχετικά με τα θέματα κατοχύρωσης πνευματικής ή/και βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

Δεν μου φαίνεται και πολύ ξεκάθαρο..δηλαδή δεν ξέρω τι γίνεται σε περίπτωση που θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν και δεν έχεις προλάβει να την κατοχυρώσεις

Δημοσ.

Βασικά το να την κατοχυρώσω είναι το δύσκολο. Δεν θέλω να μπλέκω με γραφειοκρατίες και θα ήθελα να δω αν μπορώ να την κατοχυρώσω ηλεκτρονικά.

Αυτά που γράφει η τράπεζα στο σχετικό Link

Εμένα ποιο μου κάνει?

1. Επινοήματα νέα που εμπεριέχουν εφευρετική δραστηριότητα και είναι επιδεκτικά βιομηχανικής εφαρμογής μπορούν να προστατεύονται από Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας σύμφωνα με το Νόμο 1733/1987 αλλά και τις διεθνείς και ευρωπαϊκές συνθήκες (Patent Cooperation Treaty και European Patent Convention).  Για περισσότερες  πληροφορίες,  πριν την υποβολή της πρότασής τους στον Διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει  να ερευνήσουν  τις διατάξεις του Ν. 1733/1987 και, ενδεικτικά, ιδίως του άρθρου 7 αυτού.
  2. Κάθε τρισδιάστατο αντικείμενο νέο που είναι βιομηχανικά εφαρμόσιμο και δίνει λύσεις σε τεχνικό πρόβλημα μπορεί να προστατευθεί από Πιστοποιητικό Υποδείγματος Χρησιμότητας (ΠΥΧ) σύμφωνα με το Νόμο 1733/1987.
  3. Τεχνικοί νεωτερισμοί (νέες λύσεις) σε ένα συγκεκριμένο τεχνικό  πρόβλημα που προτείνονται από έναν ή περισσότερους εργαζόμενους σε μία επιχείρηση και έχουν σχέση με τις δραστηριότητές της) μπορούν επίσης να προστατευθούν με το Νόμο 1733/1987.
  4. Σχέδια και υποδείγματα που είναι νέα και έχουν ατομικό χαρακτήρα μπορούν επίσης να προστατευθούν ως βιομηχανικό σχέδιο («design») είτε στην ημεδαπή είτε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Κοινότητας (ΠΔ 259/1997).
  5. Τέλος, πνευματικά έργα (πνευματικά δημιουργήματα λόγου, τέχνης ή επιστήμης, που εκφράζονται σε οποιαδήποτε μορφή) προστατεύονται σύμφωνα με το Νόμο 2121/1993.
Δημοσ.

Ευχαριστώ Paylidis. Θα έχω το νου μου.

Βασικά η κατοχύρωση με προβληματίζει αυτή την στιγμή και δεν ξέρω που να την κάνω.

Για να καταλάβετε την ιδέα του Project και να με κατευθύνετε.

H ιδέα του Project είναι το report από απλούς πολίτες για κάποια συγκεκριμένα καθημερινα προβλήματα που παρουσιάζονται η που υπάρχουν ήδη. Το κάθε report θα μπαίνει κατηγοριοποιημένο σε μια βάση δεδομένων (θα υπάρχουν κάποιες ειδικές παράμετροι) και οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να δουν τα reports θα ψάχνουν με βάση αυτές τις ειδικές παραμέτρους για να βρουν αυτά για τα οποία χρειάζεται η παρέμβαση από τον αρμόδιο φορέα για παράδειγμα.

Η εφαρμογή του Project και τα reports θα γίνονται μέσω internet Με πρόσβαση από pc , ios , android και φυσικά θα υπάρχει το αντίστοιχο site το οποίο θα εμπλουτίζεται σιγά σιγά με reports.

Τώρα αυτό το πράγμα που το κατοχυρώνω?

Δημοσ.

Διαβάζοντας την ιδέα σου, συμφωνώ με ότι σε κόψανε σκοτεινά κέντρα.

Πέρα από την πλάκα, η αλήθεια είναι ότι οι νόμοι και η λογική απέχουν πολύ. Είναι πιθανό να μπορείς να κατοχυρώσεις με κάποιο τρόπο αυτό το ... πράγμα. Οπότε το συμφέρον σου είναι να μαζέψεις μερικά λεφτά και να πας να επισκευτείς ένα εξειδικευμένο δικηγόρο σε θέματα patents και πνευματικής ιδιοκτησίας. ΜΟΝΟ αυτός μπορεί να σου δώσει μια τελειώτική απάντηση για το ΑΝ και φυσικά τα συνολικά έξοδα, τα οποία δεν πρέπει να είναι τεράστια αφού μιλάμε μόνο για Ελλάδα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...