fidolos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα έχω μια σελίδα wordpress με το θέμα Hueman. Το πρόβλημα είναι οτί μου εμφανίστηκε ξαφνικά στο header ένα link (εικόνα). Εντωμεταξι εμφανίζεται ΜΟΝΟ όταν μπαίνω σαν επισκέπτης. Όταν είμαι συνδεδεμένος σαν admin, δεν φαίνεται τίποτα. Κατέβασα το site στο δίσκο και σάρωσα όλα τα αρχεία με ένα κομμάτι του λινκ και μετά με μία λέξη από το κείμενο του λινκ και δεν βρήκε πουθενά τίποτα. (άρα λογικά από κάπου εξωτερικά το τραβάει). Τι νακάνω?
alou Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Αν έχεις παλιότερο backup χρησιμοποίησε εκείνο και κάνε update σε ότι χρησιμοποιείς. Προφανώς υπάρχει τρύπα και θέλει πολύ ψάξιμο και κόπο για να καθαρίσεις όλες τις πιθανές πηγές του defacement. Αλλιώς είτε βάλε κάποιον που ξέρει κάτι παραπάνω να σου το ψάξει είτε άρχισε να το ψάχνεις μόνος σου και μην κανονίσεις τίποτα για καμμιά 10ριά μέρες τουλάχιστον.
paparovic Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Σε έχουν χακάρει. Το πιο πιθανό είναι ότι πρόκειται για κάποιο σπασμένο theme/plugin ή παλιά έκδοση κάποιου plugin ή ακόμα και του theme. Στήσε από την αρχή ένα νέο WP με τα πάντα στην τελευταία έκδοση, μετακίνησε το περιεχόμενο εκεί και κάνε αυτό Live.
fidolos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Τελικά βρέθηκε ένα κατεβατο κωδικα μεσα στο fuctions.php
Xvipes Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Προσοχή στην εικόνα social.png , είναι από τα πιο συχνά hacks σε wordpress themes που έχω συναντήσει. Την εικόνα την τρέχουν συνήθως στο function.php και αν την ανοίξεις με έναν editor θα δεις τον κώδικα php που τρέχει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα