Whitefanged Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Παίδες σκέφτομαι να ανέβω από τα 1080p στα 1440p. Έχω κάνει ένα μικρό ψάξιμο σε reviews αλλά λόγω περιορισμένων γνώσεων δυσκολεύομαι να επιλέξω και θα ήθελα την βοήθεια σας. Ψάχνω 2,5K monitor, 27 ιντσών τουλάχιστον, κυρίως για gaming και δευτερευόντως για browsing/διάβασμα. Στο δωμάτιο υπάρχει πάντα χαμηλός ή κανονικός φωτισμός, ποτέ έντονος ή σκοτάδι. Budget γύρω στο 500άρικο εκτός και αν υπάρχει κάτι εξαιρετικό όχι πολύ παραπάνω.
Fulgore Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Χωρις πολλα πολλα Dell U2715 Εχω το προηγουμενο U2713 και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος
Whitefanged Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Προς τα εκεί κλίνω και εγώ, αλλά σε review βλέπω ότι δεν προτείνεται για serious/competitive gaming με ότι σημαίνει αυτό(?) λόγω response time. Δηλαδή εγώ που λιώνω στο BF4 δεν μου κάνει? Δώσε μου λίγο Info σε παρακαλώ. Επίσης αυτό το monitor θέλω να το παντρευτώ. Μήπως πρέπει να αλλάξω budget για να το πετύχω ή είναι αρκετά τα 500?
Zergoulini Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Λογου input lag. Μιλαμε της ταξεως των 23ms οπου σημαινει τρομακτικα μεγαλο για μονιτορ.
Vasilis 07 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Μιας και ψάχνομαι και εγώ βλέπω ότι στα 1440p τα fps πέφτουν σε σχέση με τα 1080p
viper2005 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Αν το θες για διάβασμα τότε θα πρεπει να κοιτάξεις για μόνιτορ που να ειναι flicker-free (χωρις pwm)
Fulgore Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Προς τα εκεί κλίνω και εγώ, αλλά σε review βλέπω ότι δεν προτείνεται για serious/competitive gaming με ότι σημαίνει αυτό(?) λόγω response time. Δηλαδή εγώ που λιώνω στο BF4 δεν μου κάνει? Δώσε μου λίγο Info σε παρακαλώ. Επίσης αυτό το monitor θέλω να το παντρευτώ. Μήπως πρέπει να αλλάξω budget για να το πετύχω ή είναι αρκετά τα 500? Ναι δεν βλεπω παραπανω να γραφεις πουθενα competitive gaming γιαυτο και την προτεινα. Αν θες για competitive gaming οθονη σε 1440p τοτε πας σε http://www.skroutz.gr/s/5242941/Asus-ROG-Swift-PG278Q.html?from=autocomplete&keyphrase=asus+rog+swift+pg278q η οποια φυσικα ειναι πανακριβη.
Bigi444444 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Όλοι γίναμε pro players μου φαίνεται...
Zergoulini Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Μιας και ψάχνομαι και εγώ βλέπω ότι στα 1440p τα fps πέφτουν σε σχέση με τα 1080p Εννοειται οτι σε τοσο μεγαλη αναλυση, χρειαζεσαι και το αναλογο μηχανημα ωστε να κρατας υψηλα fps. Να πω λιγο για το competitive game. Δεν σημαινει οτι πρεπει να εισαι επαγγελματιας gamer ωστε να θεωρεισαι οτι παιζεις Competitive. Pro Gamer θεωρειτε αυτος ενω παιζει πολυ καλα, βγαζει και χρηματα απο το παιχνιδι απο το παιχνιδι που παιζει. Στην Ελλαδα δεν υπαρχει αυτο. Οποτε αφηστε τα Pro Gaming για εξω απο Ελλαδα. Υπαρχει ο Casual Gamer (παιζω για να σκοτωσω την ωρα μου τα παιχνιδια που μου αρεσουνε. Δεν με ενδιαφερει αν γινομαι καλος σε αυτο που παιζω. Απλα παιζω ωστε να περναω καλα και γενικα να γουσταρω) . Και ο Dedicated Gamer( παιζω αρκετες ωρες συνηθως ΕΝΑ game και προσπαθω να γινω οσο το δυνατον καλυτερος σε αυτο). Μελεταω το Game και βλεπω λιγο περισσοτερο βαθος. Θελω να νικαν συνεχεια, και οταν χανω προσπαθω να μαθω απο τα λαθη μου. Δεν παιζω for Just For Fun. Οταν εισαι Dedicated Gamer χρειαζετε στα Games που παιζεις το mouse πχ να ειναι επεκταση του χεριου σου και οι κινησεις που κανεις να ειναι οσο το δυνατον ακριβειας. Ειτε σε Fps games οπως Counter Strike ειτε σε Rts οπως Starcraft 2. (Σιγουρα και αλλα games αλλα δεν καθομαι να τα γραψω) Οποτε: Καθε τι περιφεριακο που αγοραζεις, (περα οτι κανει το Gaming ποιο απολαυστικο) σε βοηθαει να παιζεις καλυτερα. Πχ καμια σχεση το Mouse των 10 ευρω με το Mouse Deathadder η καποιο παρομοιο Gaming Mouse. Οπως επισεις καμια σχεση ενα μηχανικο πληκτρολογιο με ενα μεβρανης της ταξεως των 10 ευρω. Ολα αυτα σε βοηθανε να παιζεις καλυτερα. Ετσι ειναι και με τα monitors. Παιζεις καποιο Game και παιζεις σε καλο επιπεδο, ε τοτε θα καταλαβεις οτι τα 23 ms σε κρατανε πισω. Εγω πχ παιζω Starcraft 2 και ναι παιζω σε Competitive επιπεδο. Ειχα φτασει σε καποια φαση Master League και 14ος καταταξη στην Ελλαδα. Ξαναλεω, καμια σχεση με Pro Gamer. (εννοειται απο θεμα επιπεδου) Στο Starcraft ειδικα ειναι απο τα Games οπου το υψηλο Input Lag σε μονιτορ, θα το καταλαβεις αμεσως. Οποτε οταν μιλαμε για Competitive Game δεν σημαινει οτι αναφερετε σε Pro Gamers. Απλα σε ατομα οπου παιζουν Games, αφοσιωνουνε χρονο και θελουνε να γινουνε οσο το δυνατον καλυτεροι σε αυτο. Εν κατακλειδι, ενα 27αρι 2K με 23 ms Input Lag, δεν κανει για Competitive Gaming.
Bigi444444 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δηλαδή θες να μας πεις ότι ένα μόνιτορ που θεωρείται καλό για το όπως το αποκαλέις εσύ gaming έχει πόσο input lag ώστε να θεωρείται απόδεκτό;Γιατί εγώ ξέρω ότι μονοψήφιο έχει μάλλον μόνο η asus σε ένα μόνιτόρ της.
Psycho_Warhead Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Με απενεργοποιημένο V-Sync και ''Maximum pre-rendered frames = 1'', δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου input lag.Από 'κει και πέρα παίζει ρόλο το σύστημα που έχεις.
Zergoulini Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δηλαδή θες να μας πεις ότι ένα μόνιτορ που θεωρείται καλό για το όπως το αποκαλέις εσύ gaming έχει πόσο input lag ώστε να θεωρείται απόδεκτό;Γιατί εγώ ξέρω ότι μονοψήφιο έχει μάλλον μόνο η asus σε ένα μόνιτόρ της. 3-6 ms.
Whitefanged Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Το Asus είναι ακριβό και δεν νομίζω ότι με μια 970 θα δω ποτέ τα 144Hz σε ΑΑΑ τίτλους. Συν τοις άλλοις είναι TN... Βρήκα αυτό το site http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2715h.htm οπού εδώ μετράνε 12ms lag και το χαρακτηρίζουν αρκετά ικανοποιητικό για gaming. Αντίθετα από ότι εγράφαν σε review άλλου site... Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει την αξιοπιστία του tftcentral? ή να μου δώσει κάποιο site με αξιόπιστα review?
Zergoulini Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Το TFT Central ειναι απο τα ποιο αξιοπιστα καθως και το Prad.de (Γερμανικο μεν αλλα εχει και Αγγλικα). Γενικα ομως θα δεις διαφορα στις μετρισεις απο Review σε Review γιατι παιζει μεγαλο ρολο ποιο μεθοδο χρησιμοποιουνε. Απο προσωπικη εμπειρια, τα 7 ms για 1440p ειναι ικανοποιητικα. Βασικα να σου πω την αληθεια ισως ειναι το μοναδικο 2k monitor που εχει τοσο χαμηλο Input Lag. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα