Προς το περιεχόμενο

Nvidia driver has crashed and recovered - GTX260 [SOLVED]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, έχω το εξής θέμα και θέλω τα φώτα σας.

Έχω μια GTX260 (Συγκεκριμένα αυτή http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=116)

Πρόσφατα έκανα φορμάτ στον υπολογιστή και έβαλα τα Windows 8.1 (αυθεντικά)

Πρίν που είχα τα Windows 7 είχα παρατηρήσει ότι όλοι οι οδηγοί που δοκίμαζα μετά τον 301.42 δεν ήταν πολυ σταθεροί(Εξηγώ παρακάτω τι εννοώ με αυτό). Ο 301.42 όμως δούλευε τέλεια.

Όταν έβαλα λοιπόν τα Windows 8.1 δοκίμασα αρχικά τους τελευταίους μπας και αλλά είχα πάλι θέμα. Έβαλα τον 301.42 αλλά δεν άλλαξε κάτι. Τελικά δοκίμασα αρκετούς χωρίς αποτέλεσμα (295.73, 296.10, 306.23, 314.22 και 326.01)

Τι εννοώ με το μη σταθεροί:

Κατα διαστήματα μαυρίζει η οθόνη για 1-2 δευτερόλεπτα και βγάζει μήνυμα "NVidia display driver stopped responding and has recovered."

Αυτό με κάποιους driver γίνεται συχνότερα από ότι άλλους.

Σε κάποιες περιπτώσεις(νομίζω όχι σε όλους τους οδηγούς που δοκίμασα) αντί για το παραπάνω ψιλοχαλάνε τα χρώματα στην οθόνη και φτιάχνουν σχεδόν αμέσως (έτσι περιπου http://www.gballard.net/psd/Bad_Color.jpg)χωρίς να κρασάρει ο driver.

Γενικά ακούγεται και σαν να πεθαίνει η κάρτα αλλά εφόσον πριν κάνω φορματ είχα βρει εντελώς σταθερό οδηγό μήπως παίζει κάτι άλλο;

Επίσης όταν παίζω κάποιο παιχνίδι(mass effect 2 παιζω τώρα από οταν εκανα το format) δεν το έχει κάνει - μάλιστα νομίζω(αλλά ίσως κάνω και λάθος) ότι το κάνει μόνο όταν βλέπω κάτι στο youtube (με τον html5 player ομως). Το τελευταιο ίσως είναι τυχαίο βέβαια.

Το υπόλοιπο σύστημα:

psu: 800w coolermaster

cpu: intel quadcore q6600 @ 2.6Ghz

mob: msi platinum x48

ram: κάτι ocz στα 4gb.

Επεξ/σία από bnvdarklord
Δημοσ.

Το τελευταίο 340,52 τον δοκίμασες ; Τρέξε ένα stress test με το FurMark http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur/ για να δεις την μέγιστη θερμοκρασία της κάρτας εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις και το Heaven Benchmark 4.0 . Ενδέχεται να έβγαλε τώρα το πρόβλημα και να μην έχει σχέση με τους Drivers . 

• Like 1
Δημοσ.

Ναι είναι ο πρώτος που έβαλα(εκτός αν βγήκε πριν λιγες ημέρες).

Θα δοκιμάσω το Heaven και θα γράψω τι γίνεται.

edit: Προς το παρόν το έχω και τρέχει κανά 10λεπτο περίπου, η μέγιστη θερμοκρασία ειναι 78C, τα τελευταία 3-4 λεπτά δεν την έχει ξεπεράσει. Θα το αφήσω καμια ώρα λογικά να δούμε τι γινεται.

Δημοσ.

Λοιπόν το έκλεισα τώρα (~1μιση ώρα συνολο) η θερμοκρασία εφτασε μεχρι 80C. Δεν κράσαρε ουτε εγινε τίποτα από τα περίεργα που περιγράφω στο OP.

Δημοσ.

Από θερμοκρασία μια χαρά είσαι αλλά να ξέρεις ότι ήρθε η ώρα να ψάξεις για καινούργια κάρτα μάλλον ''παραδίδει πνεύμα'' , αλλά εσύ ψάξτο περισσότερο για αρχή καθάρισε την .

• Like 1
Δημοσ.

Απλά με προβληματίζει γιατι αν όντως πέθαινε φαντάζομαι θα το έκανε ευκολότερα/συχνά οταν επαιζα καποιο game ή στο benchmark πχ(ενώ δεν το έχει κάνει καν σε αυτές τις περιπτώσεις), και οχι οταν βλέπω το τυχαιο βιντεο στο youtube. Ποιος ξέρει με το hardware τι μπορει να παιζει βεβαια...

Πιστευεις οτι μπορώ να βρώ κάποια αξιόλογη(στη χειρότερη που μας αφήσει χρόνους) εστω και λίγο καλύτερη/ισοδύναμη σε 50-60€; Δεν έχω και τρελές απαιτήσεις γραφικών δεν έχω πρόβλημα να παιζω σε 720p και mid γραφικά.

Δημοσ.

με 50-60 ευρω να ψαξεις για μεταχειρισμενη 460-560 απο nvidia 

αν θες βεβαι ρωτας και στο αντιστοιχο θεμα για ανβαθμιση καρτα γραφικων

• Like 1
Δημοσ.

Πρίν λίγο κόλλησε πάλι, αλλά επιπλέον εβγαλε μπλε οθόνη. Με το που έβαλα κάτι στο youtube(καμια 20αρια δευτερόλεπτα να είχα προλάβει να δω). Πριν από αυτό όμως έπαιζα me2 για 2μιση ωρες περίπου χωρίς θέματα. Περιέργο.

Ερώτηση: Αν η κάρτα γραφικών πέθαινε, τότε δεν θα παρουσίαζε θέματα σε παιχνίδια, ή δεν έχει σημασία; Πχ artifacts ή περίεργα textures κτλ.

Δημοσ.

Ερώτηση: Αν η κάρτα γραφικών πέθαινε, τότε δεν θα παρουσίαζε θέματα σε παιχνίδια, ή δεν έχει σημασία; Πχ artifacts ή περίεργα textures κτλ.

συνηθως ναι 

ομως δεν ξερεις , μυστηριαι αι βουλαι του πυριττιου... 

Δοκιμασε οτιδηποτε σχετικο με drivers (driver cleaner σε καθε δοκιμη για σιγουρια) και αν δεν κατσει τιποτα τοτε κατσε με την καρτα μεχρι να πεθανει και αλλαξε την... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ακυρο

update: Από χθες χρησιμοποιώ ie11 αντί για Opera(δεν ξέρω πως μού ρθε) και δεν το έχει κάνει καθόλου.

Άρα παιζει να φταίει το Opera περιέργως. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να σχετίζεται με το hardware acceleration, αλλά ούτε σε παιχνίδια το έχει κάνει όπως έχω πει, και επίσης αμφιβάλλω αν το Opera είναι το μόνο πρόγραμμα στο pc που χρησιμοποιεί h.a. Άρα τι μπορεί να παίζει;

Επεξ/σία από bnvdarklord
  • 10 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...