zoranb Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Πως μπορώ να φτιάξω ένα προσωπικό mail sever για να αποθηκεύονται εκεί τα emails μου και όχι στον περιορισμένο χώρο που δίνουν οι ISP's; SOHO εννοώ, small office home office
mad-proffessor Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Χρειάζεσαι domain, mx record σε DNS και το πιο φτηνό που μου έρχεται σε mail server είναι linux + postfix+ tls.
aposporis Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Για αρχή το μηχάνημα (ως φυσική υπόσταση) θέλεις να είναι σπίτι σου ή στο "σύννεφο";
zoranb Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Ααα είναι τόσο μεγάλη δουλειά; Εγώ νόμιζα πως θα πρόσθετα ένα δίσκο σε ένα serverάκο που θα πάρω και μερικές ρυθμίσεις στον ISP ώστε να στέλνει τα emails στον extra δίσκο που θα έχω βάλει! Για αρχή το μηχάνημα (ως φυσική υπόσταση) θέλεις να είναι σπίτι σου ή στο "σύννεφο"; Μάλλον στο σπίτι μου, αλλά εάν είναι στο σύννεφο ποιά είναι η διαδικασία; Ποιανού το σύννεφο btw?
aposporis Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Τι σερβεράκο;; Μπορείς να εγκαταστήσεις κάποιο πρόγραμμα που ανά Χ λεπτά θα κατεβάζει όλα τα email τοπικά. Τα email που λές είναι τις μορφής [email protected] ;; Όταν αλλάξεις ISP τι θα κάνεις;
zoranb Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Τι σερβεράκο;; Μπορείς να εγκαταστήσεις κάποιο πρόγραμμα που ανά Χ λεπτά θα κατεβάζει όλα τα email τοπικά. Να τα κατεβάζει σαν backup εννοείς; Είναι σημαντικό σαν user experience, να είναι όλα αυτοματοποιημένα, εάν καταλαβαίνεις. Με ενδιαφέρει να εργάζομαι χωρίς πονοκεφαλιάσματα, να συνεχίσω να δουλεύω με τα email σαν απλώς να έχει μεγαλώσει ο χώρος του provider! Για ποιό πρόγραμμα λες και που θα κατεβαίνουν τα email;
aposporis Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Προσπαθώ να καταλάβω τι σερβεράκο έχεις/θα πάρεις. Τι λειτουργικό θα τρέχει κτλ κτλ. Έστω ότι τρέχει windows server. Δες το hMailServer Αν έχει linux υπάρχουν άλλες δυνατότητες. Αν θες τα email να τα βλέπεις μόνο στο σπίτι, τότε ανάλογα τι τρέχει ο server, εγκαθιστάς το ανάλογο πρόγραμμα και ρυθμίζεις το outlook/thunderbird/κτλ να τραβάει τα email από την εσωτερική IP του σερβερ. Αν θες να τα βλέπεις από οπουδήποτε χρειάζεσαι dynamic ip, να ανοίξεις πόρτες στο modem κτλ. Αν θες να είναι στο σύννεφο, μπορείς να πάρεις ένα vps με 5 ευρώ το μήνα και να τα ανεβάζεις εκεί. Περισσότερες ρυθμίσεις. Ξανα ρωτάω. Όταν αλλάξεις ISP τι θα κάνεις;
zoranb Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Tι πρόβλημα θα υπάρχει εάν αλλάξω ISP?
Ledis Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Ααα είναι τόσο μεγάλη δουλειά; Εγώ νόμιζα πως θα πρόσθετα ένα δίσκο σε ένα serverάκο που θα πάρω και μερικές ρυθμίσεις στον ISP ώστε να στέλνει τα emails στον extra δίσκο που θα έχω βάλει! Μάλλον στο σπίτι μου, αλλά εάν είναι στο σύννεφο ποιά είναι η διαδικασία; Ποιανού το σύννεφο btw? Φίλε Zoranb Εδώ όλος ο κόσμος κοιτάζει να ξεφορτωθεί το "μέταλλο" και να πάει στο "Σύννεφο", και σκέφτεσαι να στήσεις Mail Server στο σπίτη σου? Η ποιο απλή και ανώδυνη λύση είναι να πας τα Mail σου στο Gmail ή στο Outlook (Όχι την Free, αλλά την Συνδρομητική υπηρεσία μα δικό σου Domain και αρκετό χώρο.
zoranb Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Ευχαριστώ για τις συμβουλές, δεν ξέρω πολλά, μάλλον πολύ λίγα. Μπορείς να μου πείς περισσότερα για το Σύννεφο αλλά και τη λύση του συνδρομητικού Gmail please?
aposporis Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Άλλη απλή λύση. Κανείς λογαριασμό στο gmail και από τις ρυθμίσεις του τωρινού email σου τα προωθείς στο gmail! Και τα κατεβάζεις από εκεί μετά. Ο χώρος απλά είναι περίπου 10gb. Είναι ότι πιο απλό και δωρεάν.
zoranb Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δεν έχω καταλάβει πως λειτουργεί το όλο σύστημα. Τι εννοείς να κατεβάσω από εκεί μετά, να κατεβάσω τι;
aposporis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Καλημέρα. Μιας και ήπια τη πρώτη κούπα καφέ και λειτουργεί καλύτερα το ρημάδι το κεφάλι ας τα πιάσουμε από την αρχή. Αρχικά έχω δύο ερωτήσεις. Το email σου είναι της μορφής [email protected]; πχ ([email protected]); Και τα email τα βλέπεις μέσω browser ή κάποιου προγράμματος, πχ outlook/thunderbird; Λίγες εγκυκλοπαιδικές πληροφορίες τώρα. Τα email που μας δίνει ο ISP συνήθως είναι της μορφής [email protected] όπως είπα. Για όσο καιρό παραμένεις στον ISP έχεις και το email. Με το που αλλάξεις ISP ο λογαριασμός σου κλείνει και το email χάνεται. Εκτός και αν έχεις κάνει κάποια συμφωνία και πληρώνεις κάθε μήνα για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για αυτό το λόγο καλό είναι να μην διατηρούμε email στους ISP. Αν είσαι ιδιώτης όπως οι περισσότεροι, τότε υπάρχουν πολλές εναλλακτικές που μπορούν να σου προσφέρουν δωρεάν email. Πχ. google, microsoft, yahoo κτλ κτλ. Είναι πολύ απλό να φτιάξεις ένα λογαριασμό στη google της μορφής [email protected] με χώρο 15GB. Αντίστοιχους χώρους δίνουν και οι υπόλοιποι. Αν θέλεις λίγο πιο σοβαρό email μπορείς να κάνεις κάτι σε στυλ [email protected]. Αν έχεις εταιρία τότε καλό είναι να κατοχυρώσεις ένα domain και να φτιάξεις τα αντίστοιχα email πχ. [email protected], [email protected]. Σχετικά με το αρχικό σου ερώτημα. Θεωρώ ότι είσαι στην απλή περίπτωση και θες περισσότερο χώρο από τα 50mb που δίνουν συνήθως οι ISP. Πήγαινε στη google και κάνε ένα λογαριασμό. Σου προτείνω να είναι ένα σχετικά σοβαρό όνομα ώστε να το χρησιμοποιήσεις και αργότερα αν χρειαστεί πουθενά,([email protected]). Το λέω γιατί έχω δει για επίσημες δουλειές να χρησιμοποιούν email της μορφής [email protected]!!!! Αν θες να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς το email που σου έδωσε ο ISP μπες στο λογαριασμό σου στον ISP μέσω browser και στις ρυθμίσεις, λογικά, έχει της επιλογή να προωθήσεις (forward) τα email σου σε άλλο λογαριασμό. Εκεί βάζεις το email που έκανες στη google. Στη συνέχεια θα χρησιμοποιείς μόνο το gmail για να βλέπεις τα email, από οπουδήποτε στο κόσμο, και θα έχεις και το χώρο που θες. Τώρα αν θες να χρησιμοποιήσεις το server σπίτι σου πρέπει να μας πεις τη μηχάνημα είναι και τι λειτουργικό τρέχει και ανάλογα να σου δώσουμε οδηγίες. 1
zoranb Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Ακόμα δεν έχει γίνει κάτι, αλλά θα κατoχυρώσω το domain και θα έχω email της μορφής [email protected]. Με ενδιαφέρει να μπορώ να έχω τα email του inbox μου ασφαλή ώστε να μην έχω το φόβο εάν καεί ο δίσκος του υπολογιστή μου (Mac) να χάσω το inbox μου. Γι'αυτό και έλεγα αρχικά περί mail server, ώστε να αποθηκεύονται εκεί τα email που λαμβάνω αλλά και στέλνω κλπ. για ασφάλεια!
aposporis Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Domain κλείνεις με 5-10 ευρώ το χρόνο ανάλογα τη κατάληξη (gr, com, eu). Υπάρχουν και δωρεάν με κατάληψη .tk κτλ αλλά δεν είμαι σίγουρος αν μετά το πρώτο χρόνο πληρώνεις ή όχι. Όσο για το "μέρος" που θα τα έχεις: 1) Στο σπίτι σου. Θα πρέπει να ρυθμίσεις να γίνεται ανακατεύθυνση του domain σου στην προσωρινή IP που θα έχει το modem σου. Νομίζω γίνεται αλλά δε το έχω δοκιμάσει. Κόστος μηδέν. α) Ο υπολογιστής σου με μερικές ρυθμίσεις μπορεί να κάνει τη δουλειά του server αλλά θα πρέπει να είναι ανοικτός συνέχεια. Κόστος μηδέν. β) Άλλο pc - server για αυτή τη δουλειά. Επίσης ανοικτό συνέχεια. Κόστος από 200 ευρώ και ανεβαίνουμε. Και στις 2 περιπτώσεις μπορεί να καεί ο δίσκος. Δεν είσαι 100% προστατευμένος. Ο server έχει καλύτερες πιθανότητες να ζήσει αλλά και πάλι... 2) Στο σύννεφο - cloud - internet. Πιο ασφαλής λύση από το σπίτι. α) Υπάρχουν providers όπου μπορούν να σου φιλοξενήσουν τα inbox σου. Συνήθως μαζί προσφέρουν και domain names οπότε το κλείνεις ως πακέτο. Κόστος από 2-3 ευρώ το μήνα. Με 6-8 ευρώ το μήνα θα έχεις αρκετό χώρο. β) Να νοικιάσεις δικό σου server - vps και να στήσεις μόνος σου το όλο σύστημα. Κόστος 10 ευρώ το μήνα και καλές γνώσεις linux. γ) Η google σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις λογαριασμό σε αυτή χρησιμοποιώντας το domain σου.Σου προσφέρει 30GB και τη σιγουριά* της google. Κόστος 50 δολάρια το χρόνο ανά email (onoma1, onoma2 κτλ). Από τη στιγμή που θες να κατοχυρώσεις domain τότε προτείνω τη λύση 2α) !! Κόστος από ~80 ευρώ το χρόνο, domain και χώρος για το inbox. * Η μόνη περίπτωση η google να μην δουλεύει είναι να έρθει το τέλος του κόσμου. Ακόμα και αν μετεξελιχθεί σε Skynet θα συνεχίσουμε να έχουμε τους προσωπικούς μας λογαριασμούς ως σκλάβοι της 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα