Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση και όποιος μπορεί να βοηθήσει καλοδεχούμενη η άποψη του!

Θέλω να κάνω φορμάτ στο PC μου αλλά έχω το εξής θέμα...
Θέλω να του βάλω σε έναν σκληρό μόνο το λειτουργικό, για να μπορεί να τρέχει χωρίς κολλήματα και σε έναν άλλο δίσκο να αποθηκεύονται τα αρχεία μόνα τους.

Πως γίνεται να το κάνω; :/

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Δημοσ.

καλησπερα,

τι εννοεις στον αλλο να αποθηκευονται τα αρχεια μονα τους???

μηπως εννοεις να παιρνει backup τον ενα δισκο στον αλλο το λειτουργικο και τα υπολοιπα να αποθηκευονται και στον αλλο?

Δημοσ.

εννοώ πως στον ένα δίσκο θέλω να έχω μόνο τα windows για να τρέχουν μόνα τους και στον δεύτερο δίσκο να μπαίνει ότι κάνω εγκατάσταση ή ότι κατεβάσω στον υπολογιστή κ.ο.κ. χωρίς να το κάνω χειροκίνητα την ώρα της εγκατάστασης.

γίνεται;

Δημοσ.

αυτο γινεται μονο χειροκινητα οταν κανεις εγκατασταση στα προγραμματα αλλα δεν στο συνιστω γιατι θα εχεις καθυστερησεις τσαμπα εκτος αν ο δισκος σου που εχεις το λειτουργικο συστημα ειναι τοσο μικρος που δεν εχεις χωρο οποτε τοτε ειναι μονοδρομος αυτο που λες...

οσο αφορα τα αρχεια που θα κατεβαζεις μπορεις να το ρυθμισεις μια φορα αναλογα με ποιο προγραμμα κατεβαζεις...??

οποτε να μην το κανεις καθε φορα ρυθμισεις πανω σε αυτο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η μητρικη το υποστηριζει? και εχεις δυο ιδιους δισκους??τοτε αξιζει... :-)  για να εχεις ταχυτητα για raid 0 παντα μιλαμε...

συγνωμη το τακτοποιησα!!! :ph34r:

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Έχω ακούσει ότι η RAID 0 είναι καλύτερη, με μείον ότι δεν βλέπεις τον δεύτερο διςκο για τους προφανείς λόγους. Είναι όντως καλύτερη; Βασικά σε θέμα ταχύτητας ποια είναι καλύτερη; RAID 0 ή RAID 1;

Δημοσ.

Δεν υπαρχει πιο ειναι καλυτερο. Ειναι 2 διαφορετικα πραγματα αναλογα με τις αναγκες σου. Στο ενα εχεις ταχυτητα και στο αλλο εχεις ασφαλεια.

Δημοσ.

στο RAID 1 που θα έχω ταχύτητα οι πιθανότητες να πάθω ζημιά στον δίσκο και να χάσω τα αρχεία μου είναι ίσες με το να έχω έναν δίσκο στο σύστημα, σωστά;    ή αυξάνονται;

Δημοσ.

Λίγο τα έχετε μπερδέψει. RAID 0 για ταχύτητα, RAID 1 για ασφάλεια. Στο raid 0 τους δύο (ή παραπάνω) δίσκους τους βλέπεις σαν ένα. Οπότε αν τα τινάξει ο ένας χάνεις τα δεδομένα σου. Άρα με δύο δίσκους σε RAID 0 διπλασιάζεις την πιθανότητα να χάσεις τα αρχεία σου.  

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση και όποιος μπορεί να βοηθήσει καλοδεχούμενη η άποψη του!

Θέλω να κάνω φορμάτ στο PC μου αλλά έχω το εξής θέμα...

Θέλω να του βάλω σε έναν σκληρό μόνο το λειτουργικό, για να μπορεί να τρέχει χωρίς κολλήματα και σε έναν άλλο δίσκο να αποθηκεύονται τα αρχεία μόνα τους.

Πως γίνεται να το κάνω; :/

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

μπορείς πολύ εύκολα να το κάνεις αυτό αλλά θέλει ένα καλό settάρισμα... Μόνο αν περάσεις κάποιο πρόγραμμα θα πρέπει να του δώσεις τη διαδρομή εγκατάστασης μία φορά και μόνο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...