katsikoula Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 καλησπέρα σε όλους! μου ανατέθηκε να φτιάξω ένα site με Responsive Design. Ψάχνοντας στο Internet είδα διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορώ να δημιουργήσω ένα site με Responsive Design όπως ξεχωριστό CSS αρχείο για κάθε ανάλυση, εφαρμογή κατάλληλου Template σε Joomla, χρήση framework όπως Bootstrap και Laravel,.... Έχει κάποιος άποψη πάνω στο θέμα? Τι από αυτά προτείνετε? Οι γνώσεις μου περιορίζονται σε HTML, CSS και βασική PHP και Javascript.
Haldol Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Ανέλαβες τη δουλειά χωρίς να γνωρίζεις το αντικείμενο;;; Όλα καλά είναι. Και το Bootstrap μετράει, και, και, και. Αλλά ξέρεις τι είναι καλύτερο; Το να είσαι σωστός επαγγελματίας... Τώρα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις, τόσο για τον πελάτη σου όσο και για το όνομά σου είναι να αναθέσεις τη δουλειά σε άλλον developer που να γνωρίζει. Κι ας χάσεις το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων. Responsive deisgn (όπως και οτιδήποτε άλλο) δε πρόκειται να μάθεις σε 3 μέρες. 1
vacilis Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Το responsive design δεν ειναι ευκολο να το μαθεις και να το εφαρμοσεις. Μπορεις να χρησιμοποιησεις καποιο framework οπως το bootstrap ή το http://gantry-framework.org/,που θα σου πρότεινα εγω, για να τελειώσεις πιο ευκολα.
katsikoula Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! και εγώ προς το Bootstrap με βλέπω... καμιά ιδέα για το από που να ξεκινήσω για να μάθω να το δουλεύω? Ανέλαβες τη δουλειά χωρίς να γνωρίζεις το αντικείμενο;;; Όλα καλά είναι. Και το Bootstrap μετράει, και, και, και. Αλλά ξέρεις τι είναι καλύτερο; Το να είσαι σωστός επαγγελματίας... Τώρα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις, τόσο για τον πελάτη σου όσο και για το όνομά σου είναι να αναθέσεις τη δουλειά σε άλλον developer που να γνωρίζει. Κι ας χάσεις το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων. Responsive deisgn (όπως και οτιδήποτε άλλο) δε πρόκειται να μάθεις σε 3 μέρες. πολύ σωστός ο τρόπος σκέψης σου! Έχω περιθώριο έναν μήνα για να παρουσιάσω δείγμα του site για να αναλάβω εγώ την δουλειά αν αρέσει στον πελάτη. θεωρώ ότι μέσα σε έναν μήνα μπορώ να μάθω τα απαραίτητα.
aledjo Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 μωρε και σε 3 μερες μπορεις να τα μαθεις αν εισαι του χωρου πιστεψε με σε αυτο το χωρο το 80% των project που αναλαμβανουν οι επαγγελματιες, ΔΕΝ το γνωριζουν απο πριν αλλα το ψαχνουν πορεια γιατι σχεδον ΠΟΤΕ δεν ειναι η ιδια δουλεια.. μη μπερδευται αλλες δουλειες οπως σουβλατζης, μπαρμπαν, μπετατζης, σερβιτορος, ψηστης κτλ σε αυτη η δουλεια παντα ψαχνοντας το πας! και επαγγελματιας ειναι αυτος που εχει γνωσεις αρκετες ωστε να το βρει Responsive Design, ΚΑΝΕΝΑΣ δε ξερει,ουτε διδασκεται σε καμια σχολη. απλα τους ετυχε καποιος να το ζητησει, ή ξυπνησε μια μερα πρωι και εψαξε να βρει πως γινεται 1
kormos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Τίποτα δεν είναι λάθος απ όσα έχουν αναφερθεί αλλά αν δεν "είσαι ψημένος" σ αυτό που θα παρουσιάσεις, σε κάποιο "πρόβλημα-σφάλμα" τι θα απαντήσεις στον πελάτη; "Περίμενε να μου απαντήσουν απο κάποιο φορουμ για τη λύση γιατί δεν το ξέρω;" Θεωρώ πως πρέπει να βαδίζουμε μέχρι εκεί που πάνε οι γνώσεις μας. Εναλλακτικά όπως έγινε αναφορά παραπέμτουμε την "δουλειά μας" όχι τον πελάτη μας, σε τρίτο ποιό έμπειρο. Δεν είναι κακό, σε όλους έχει συμβεί και θα συμβεί να χρειαστούν βοήθεια απο συνεργάτη Φιλικά
katsikoula Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 βλέπω υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις. θεωρώ ότι είναι μια καλή ιδέα να μάθω responsive design αναλαμβάνοντας μια δουλειά για έναν γνωστό μου. στο κάτω κάτω κατά την υλοποίηση του site πιστεύω ότι αν χρειαστεί μπορώ να βρω βοήθεια. αν όμως δώσω όλη την δουλειά σε κάποιον συνάδελφο στο τέλος δεν θα έχω μάθει responsive design. έτσι, προτιμώ να αναλάβω μια δουλειά για την οποία δεν όλες τις απαραίτητες γνώσεις αλλά μπορώ να τις αποκτήσω έγκαιρα από το να μην την πάρω. άλλωστε όλοι πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου. στην χειρότερη, δεν θα πληρωθώ και δεν θα μου αναθέσει άλλες δουλειές στο μέλλον και δεν θα με προτείνει και σε άλλους. αλλά δεν νομίζω να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. τέλος πιστεύω ότι το χρονικό περιθώριο που έχω για να παρουσιάσω μια λύση είναι αρκετά μεγάλο και αν για κάποιο λόγο δεν νιώθω μέχρι τότε έτοιμος απλά δεν παρουσιάζω.
kormos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 βλέπω υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις. θεωρώ ότι είναι μια καλή ιδέα να μάθω responsive design αναλαμβάνοντας μια δουλειά για έναν γνωστό μου. στο κάτω κάτω κατά την υλοποίηση του site πιστεύω ότι αν χρειαστεί μπορώ να βρω βοήθεια. αν όμως δώσω όλη την δουλειά σε κάποιον συνάδελφο στο τέλος δεν θα έχω μάθει responsive design. έτσι, προτιμώ να αναλάβω μια δουλειά για την οποία δεν όλες τις απαραίτητες γνώσεις αλλά μπορώ να τις αποκτήσω έγκαιρα από το να μην την πάρω. άλλωστε όλοι πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου. στην χειρότερη, δεν θα πληρωθώ και δεν θα μου αναθέσει άλλες δουλειές στο μέλλον και δεν θα με προτείνει και σε άλλους. αλλά δεν νομίζω να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. τέλος πιστεύω ότι το χρονικό περιθώριο που έχω για να παρουσιάσω μια λύση είναι αρκετά μεγάλο και αν για κάποιο λόγο δεν νιώθω μέχρι τότε έτοιμος απλά δεν παρουσιάζω. Μην παρεξηγείς καταστάσεις. Να μάθεις και καλά θα κάνεις, απλά μην "πειραματίζεσαι" πάνω σε δουλειά! Φρόντισε να εμπλουτίσεις τις γνώσεις και να τις φτάσεις ώπου αντέχεις σε demo δικά σου και όχι σε "έργα" που θα σε εκθέσουν. Φιλικά 1
aledjo Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 απλά μην "πειραματίζεσαι" πάνω σε δουλειά! πιστεψε το μεγαλυτερο ποσοστο πανω σε δουλεια εγινε το πειραμα παραδειγματα πολλα αλλωτε αυτη ειναι η δουλεια του προγραμματιστη, να ψαχνει να βρισκει πως να κανει να δουλευει αυτο που απαιτει η δουλεια.
kormos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 πιστεψε το μεγαλυτερο ποσοστο πανω σε δουλεια εγινε το πειραμα παραδειγματα πολλα αλλωτε αυτη ειναι η δουλεια του προγραμματιστη, να ψαχνει να βρισκει πως να κανει να δουλευει αυτο που απαιτει η δουλεια. Άλλο μηδενικές γνώσεις και άλλο "εμπόδια". Ο καθένας πράττει όπως νομίζει...
WebDevGr Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Επειδή είδα ότι αναφέρεσαι σε joomla... μάλλον έχεις σκοπό να υλοποιήσεις τη δουλεία με αυτό το cms. Έχεις φτιάξει κάποιο template για joomla; Αν έχεις φτιάξει κάποιο δικό σου template και ξέρεις τη λογική της υλοποίησης, δε νομίζω ότι θα δυσκολευτείς να ενσωματώσεις το Bootstrap, εφόσον έχεις καλές γνώσεις html + css. Αν δεν έχεις ξαναφτιάξει template, τότε καλύτερα να πας σε μια έτοιμη εμπορική λύση κάποιου Responsive Template από τα δεκάδες που υπάρχουν για joomla... και σκαλίζοντας το για τις πιθανές μικροαλλαγές, λογικά θα μπεις και στη λογική των templates και του Responsive design. Υ.Γ. Το Laravel δεν έχει καμιά σχέση με τα Css Frameworks... είναι ένα αρκετά καλό PHP Framework 1
katsikoula Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Επειδή είδα ότι αναφέρεσαι σε joomla... μάλλον έχεις σκοπό να υλοποιήσεις τη δουλεία με αυτό το cms. Έχεις φτιάξει κάποιο template για joomla; Αν έχεις φτιάξει κάποιο δικό σου template και ξέρεις τη λογική της υλοποίησης, δε νομίζω ότι θα δυσκολευτείς να ενσωματώσεις το Bootstrap, εφόσον έχεις καλές γνώσεις html + css. Αν δεν έχεις ξαναφτιάξει template, τότε καλύτερα να πας σε μια έτοιμη εμπορική λύση κάποιου Responsive Template από τα δεκάδες που υπάρχουν για joomla... και σκαλίζοντας το για τις πιθανές μικροαλλαγές, λογικά θα μπεις και στη λογική των templates και του Responsive design. Υ.Γ. Το Laravel δεν έχει καμιά σχέση με τα Css Frameworks... είναι ένα αρκετά καλό PHP Framework σε ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστικότατη απάντηση σου!!! δεν έχω δημιουργήσει κάποιο template ούτε έχω αποφασίσει ότι θα υλοποιήσω με το Joomla. απλά το Joomla είναι μια από τις επιλογές μου.
aledjo Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Άλλο μηδενικές γνώσεις και άλλο "εμπόδια". Ο καθένας πράττει όπως νομίζει... γι'αυτο εγραψα πιο πανω "μωρε και σε 3 μερες μπορεις να τα μαθεις αν εισαι του χωρου" "και επαγγελματιας ειναι αυτος που εχει γνωσεις αρκετες ωστε να το βρει" δεν ειπα με μηδενικες γνωσεις
XPHSTOS_ Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Πλέον, ακόμη και τα περισσότερα free templates για Joomla!, WordPress, Drupal κλπ. είναι mobile first δηλαδή responsive.Οπότε και με κάτι "έτοιμο" σαν template ή καλύτερα framework-template μπορείς να έχεις ένα αξιοπρεπέστατο responsive site.Από την στιγμή που έχεις χρόνο να το "δουλέψεις" μπορείς να διαβάσεις πρώτα λίγο...Άρθρα υπάρχουν δεκάδες και tutorials άλλα τόσα!Απλά να ξέρεις ότι το responsive και γενικά η διαχείρηση του content ενός site δεν είναι απλή υπόθεση... Άλλο το τεχνικό κομμάτι, πως θα γίνει responsive (bootstrap, foundation κλπ...) και άλλο το κομμάτι για διαχείρηση του content.Αυτό που λέω εμπίπτει στην κατηγορία του UX Design.Θα πρέπει να ξέρεις, να σχεδιάσεις δηλαδή τι θα φαίνεται, που θα φαίνεται και πως θα φαίνεται ανάλογα με την διάσταση του.Όλα αυτά αποτελούν μέρος της ανάλυσης των απαιτήσεων που πρέπει να κάνεις εσύ για τον πελάτη σε συνεργασία πάντα με τον ίδιο γιατί αυτός ξέρει τους πελάτες του...Η κουβέντα γιαυτό το κομμάτι είναι ξεχωριστός κλάδος του web design/development από μόνος του.Δηλαδή μπορείς να ενδιαφερθείς για το πελάτη σου με το να τον πρήξεις στις ερωτήσεις σχετικά με τους πελάτες του και με το τι θέλει να προωθήσει μέσα από το site του.Δηλαδή για παράδειγμα, μπορεί να είναι τέτοια η φύση της δουλειάς του πελάτη σου έτσι ώστε πραγματικά απαραίτητο για το κινητό να είναι μόνο τα στοιχεία επικοινωνίας του οπότε για να εξυπηρετεί γρήγορα τους πελάτες του να δείχνει ΜΟΝΟ αυτά!Ένας μήνας είναι καλός χρόνος για να ασχοληθείς... δείξε ενδιαφέρον προς τον πελάτη σου και δεν θα χάσεις την δουλειά.Όλα αυτά εννοούνται ΑΝ τα πληρώνει ο πελάτης!!!
paparovic Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Ανέλαβες τη δουλειά χωρίς να γνωρίζεις το αντικείμενο;;; Όλα καλά είναι. Και το Bootstrap μετράει, και, και, και. Αλλά ξέρεις τι είναι καλύτερο; Το να είσαι σωστός επαγγελματίας... Τώρα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις, τόσο για τον πελάτη σου όσο και για το όνομά σου είναι να αναθέσεις τη δουλειά σε άλλον developer που να γνωρίζει. Κι ας χάσεις το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων. Responsive deisgn (όπως και οτιδήποτε άλλο) δε πρόκειται να μάθεις σε 3 μέρες. Καλό είναι να έχουμε μια προοπτική των πραγμάτων. Ο πελάτης του προφανώς θέλει απλώς ένα site που να δείχνει όμορφα σε "όλες" τις συσκευές. Με ένα έτοιμο responsive theme έχει κάνει το παιδί το 95% της δουλειάς του. Το να τον συμβουλεύεις σε αυτή την περίπτωση να πετάξει τα χρήματα και την ευκαιρία να μάθει, το θεωρώ επιεικώς απρεπέστατο. Εκτός βέβαια κι αν στ'αλήθεια εκτιμάς ότι ο πελάτης του θα κάθεται να του συζητά για το optimality του responsiveness per context σε αντίθεση με το per device και πώς μπορεί να ενσωματώσει σε αυτό τυχόν out of band στοιχεία που γνωρίζει για τον επισκέπτη του site, αν ο επισκέπτης ήρθε πρωί ή βράδυ, παλιός ή νέος, κτλ. κτλ. κτλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα