Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα υπολογιστη στο υπογειο, μια smart tv (χωρις ενσωματωμενο wifi) στο ισογειο και ενα υπολογιστη στον 1ο οροφο.

Θελω να εχω συνδεση στο internet και στα 3 ταυτοχρονα.

Εχω επισης το router Link.png Site: TP link TD-W8951ND το οποιο εχει 4 θυρες για ethernet.

Σκεφτομαι να βαλω το router στο ισογειο και να τραβηξω 3 καλωδια ethernet προς καθε συσκευη.

Τα μηκη των καλωδιων συμφωνα με προχειρους υπολογισμους ειναι 20-25m για τον υπολογιστη στο υπογειο, 10-15m για την τηλεοραση στο ισογειο και 20-25m για τον υπολογιστη στον 1ο οροφο.

Ερωτησεις.

1) Που θα βρω φθηνο καλωδιο?

Με συμφερει να παρω ετοιμα καλωδια με τα αντιστοιχα μηκη ή να παρω μια κουλουρα π.χ. 100m και τα κλιπς ξεχωριστα και να παω σε καποιο μαστορα να τα κουμπωσει? Βαλτε κανενα link αν γινεται.

2) Να παω μηπως σε καποιο αλλο τροπο συνδεσης π.χ. με powerline, μεσω wifi κλπ? Τα καλωδια που πανε στους υπολογιστες μπορω να τα βολεψω αρκετα καλα, αλλα αυτο στην τηλεοραση δεν μπορει να ειναι μονιμο γιατι θα φαινεται. Βεβαια στην τηλεοραση δεν θα το χρησιμοποιω τοσο συχνα επομενως μπορω να το βαζω και να το βγαζω (αν και δεν ειναι οτι καλυτερο αυτο)

Δημοσ.

Σύμφωνω ότι καλύτερα να πάρεις καλώδιο έτοιμο. Επειδή έχω κανει πρόσφατα αυτή τη δουλειά σε συμβουλεύω 3 πράγματα:

1. Μην πας στη λύση φτηνού καλωδίου. Καλύτερα να πάρεις κάτι καλύτερο γιατί σκέψου να πεδευτείς να τα φτιάξεις όλα και στο τέλος να μην δουλευει καλά. Δεν λέω να πας σε κάτι πολύ καλό απλά μην είναι και το φτηνότερο της αγοράς. Εγώ πήρα από τον Καυκά με 0,27, αν θυμαμαι καλά, το μέτρο και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

2. Αφού κάνεις που κάνεις τον κοπο να το φτιάξεις να πάρεις καλώδιο CAT6 για να μπορείς να υποστηρίξεις gigabit δίκτυο. Ακόμα και να μην σου χρειάζεται τώρα καλύτερα να το έχεις έτοιμο γιατί στα επόμενα χρόνια θα σου φανεί πολύ χρήσιμο. εμένα μου φαίνεται ήδη. Η διαφορά στην τιμή ούτως ή άλλως είναι πολύ μικρή.

3. Στη τηλεόραση μπορείς να πάρεις ένα usb wifi στικ και να μην συνδέσεις ασύρματα στο δίκτυο. Αφού το router σου θα είναι στο ισόγειο όπως και η τηλεόραση μπορεί να δουλέψει με wifi εκτός αν θες να στριμάρεις HD video μέσω του δικτύου.

Αν χρειαστείς κάτι άλλο στη διάθεσή σου.

Δημοσ.

Μην παρεις φτηνο καλωδιο και οχι ετοιμο.Πηγαινε καπου με ηλεκτρονικα ηδη και ζητα να σου κοψουν οσα μετρα εσυ θες.Μετα αγορασε βυσματα και το ειδικο εργαλειο που τα κουμπωνει (αν θες να το κανεις μονος) και φτιαξτο αλλιως δωσε το καλωδιο που σου εκοψαν να σου βαλουνα αυτοι τα βυσματα.

Δημοσ.

utp 5e παρε που ειναι φθηνο και εντος προδιαγραφων. Μετρα ποσο θες και εκει που θα το αγορασεις πες να σου βαλουν τα βυσματα κιολας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...