pavloa Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Θέλω να δημιουργήσω μια λίστα στο excel με πολλές στήλες και μια από αυτή θα περιέχει ημερομηνίες απο το 2011 ως το 2015.. Πως μπορώ να κάνω αναζήτηση για μια συγκεκριμένη ημερομηνία;; δηλ...να μπορώ να γράψω κάπου 21/04/2011 και να με παει αμέσως σε αυτή την στήλη και να μην κάθομαι να ψάχνω ένα ένα... έχω το office 2003... έχω και το OpenOffice Εκτός και αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να δημιουργώ τέτοιες λίστες και να κάνω αναζήτηση... Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2015 από pavloa
pavloa Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Ctrl+F Το δοκίμασα αυτό αλλά θέλω κάτι πιο εύχρηστο ...
demessakis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Το ctrl+f δεν το γλιτώνεις. Αν θες για λίγο πιο γρήγορη εισαγωγή, της προς εύρεση ημερομηνίας, μπορείς σε μια άλλη στήλη να γράψεις μια συνάρτηση, όπου τις ημερομηνίες θα τις μετατρέπει σε 6ψήφιους αριθμούς (π.χ. η σημερινή θα εμφανίζεται ως: 190115). Πριν χρησιμοποιήσεις το ctrl+f, φρόντισε να έχεις επιλεγμένη μόνο την συγκεκριμένη στήλη (για πιο γρήγορα αποτελέσματα).
pavloa Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Το ctrl+f δεν το γλιτώνεις. Αν θες για λίγο πιο γρήγορη εισαγωγή, της προς εύρεση ημερομηνίας, μπορείς σε μια άλλη στήλη να γράψεις μια συνάρτηση, όπου τις ημερομηνίες θα τις μετατρέπει σε 6ψήφιους αριθμούς (π.χ. η σημερινή θα εμφανίζεται ως: 190115). Πριν χρησιμοποιήσεις το ctrl+f, φρόντισε να έχεις επιλεγμένη μόνο την συγκεκριμένη στήλη (για πιο γρήγορα αποτελέσματα). Την συνάρτηση πως θα την κάνω; Να το δοκιμάσω και αυτό
demessakis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Η συνάρτηση, είναι η εξής: =IF(DAY(A1)<10;"0"&DAY(A1);DAY(A1))&IF(MONTH(A1)<10;"0"&MONTH(A1);MONTH(A1))&RIGHT(YEAR(A1);2) Απλά, αντικατέστησε τα "A" με το γράμμα της στήλης όπου περιέχονται οι ημερομηνίες. Όταν πατήσεις ctrl+f, πάτα στις επιλογές της εύρεσης, και από την "Διερεύνηση σε:", επέλεξε "Τιμές".
kiko33gr Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Γεια σου, φιλε μου. Μπορεις απλα να εφαρμοσεις φιλτρα στην πρωτη γραμμη και μολις ανοιξεις το φιλτρο στη στηλη με τις ημερομηνιες υπαρχει πεδιο, οπου μπορεις να γραψεις κατι και να στο βρει αμεσως. Δε θυμαμαι καλα τα 2003, αλλα νομιζω το ειχανε. Ελπιζω να βοηθησα.
pavloa Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Γεια σου, φιλε μου. Μπορεις απλα να εφαρμοσεις φιλτρα στην πρωτη γραμμη και μολις ανοιξεις το φιλτρο στη στηλη με τις ημερομηνιες υπαρχει πεδιο, οπου μπορεις να γραψεις κατι και να στο βρει αμεσως. Δε θυμαμαι καλα τα 2003, αλλα νομιζω το ειχανε. Ελπιζω να βοηθησα. Αυτό ήταν το πρώτο που έκανα.....στο 2003 δεν υπάρχει..ούτε και στο openoffie...ψάξε ψάξε κάτι θα βρω...
The_Judas Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Υπάρχει στο office 2003 μενού: data -> filter. Σίγουρα θα υπάρχει και στο open office ή στο libre office.
pavloa Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Υπάρχει στο office 2003 μενού: data -> filter. Σίγουρα θα υπάρχει και στο open office ή στο libre office. Το φίλτρο υπάρχει αλλά δεν βγάζει την αναζήτηση .εκτός αν πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση για να το βγάλει..όπως είπε και ο κικο33gr: Μπορεις απλα να εφαρμοσεις φιλτρα στην πρωτη γραμμη και μολις ανοιξεις το φιλτρο στη στηλη με τις ημερομηνιες υπαρχει πεδιο, οπου μπορεις να γραψεις κατι και να στο βρει αμεσως.
micos000 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 να μπορώ να γράψω κάπου 21/04/2011 Όπως είπαν και οι από πάνω... CTRL+F και γράφεις την ημερομηνία που θέλεις. Κάνει ακριβώς αυτό που θέλεις, τι άλλο να σου πούμε και πόσο ποιο εύχρηστη μπορεί να γίνει μια αναζήτηση; Αν ψάχνεις κάτι που να έχει ένα πεδίο που να γράφεις την ημερομηνία και αυτόματα να σε πάει εκεί θα πρέπει να ψαχτείς με την vba που έχει το office και να δημιουργήσεις ένα interface όπου θα κάνεις ότι θέλεις, αλλά εκεί θα μπλέξεις με κώδικα. Αυτό ήταν το πρώτο που έκανα.....στο 2003 δεν υπάρχει..ούτε και στο openoffie.. Δηλαδή δεν βρίσκεις τα φίλτρα; Είναι στο μενού δεδομένα->φίλτρο (ή κάπως έτσι). Με αυτό θα επιλέγεις την ημερομηνία και θα σου εμφανίζει μόνο αυτήν τη γραμμή. Για ποιο εξελιγμένα πράγματα θα πας στην access όπου μπορείς να κάνεις ότι θέλεις... και καλό κουράγιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα