Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημεροκαλησπέρες σε όλους.

Μια ερώτηση θέλω να κάνω για τη παραπάνω διάταξη επειδή δεν γνωρίζω κάτι για αυτό που θα ρωτήσω και μήπως ξέρει κάτι κάποιος άλλος.

Θέλω να επεκτείνω το σύστημά μου με έναν ακόμα σκληρό δίσκο και σκέφτηκα να τα στήσω σε raid 0.

Η ερώτησή μου είναι, έχω ήδη έναν Samsung 7200rpm 500GB, ο δεύτερος που θα πάρω, εκτός από το ότι θα πρέπει να είναι 500GB και 7200rpm ίδιo buffer και κάτι άλλα ψιλά, πρέπει να είναι και το ίδιο μοντέλο ακριβώς ή μπορεί να οποιοσδήποτε άλλος δίσκος;

Δημοσ.

Αν και δεν ειμαι και εγω 100 % νομίζω οτι δεν πηράζει να ειναι αλλο μοντέλο αρκεί τα χαρακτηριστικά του να ειναι ίδια ακριβώς , ειναι ανάλογα και τους δίσκους και το σύστημα ίσως σε ορισμένους δίσκους το raid να μην συμπεριφέρεται σωστά με διαφορετικους δίσκους , λίγο πάντως που διάβασα στο google οι περισσότεροι λένε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα αρκεί να ειναι τα ίδια specs

Δημοσ.

Σωστά αυτά.Το μοντέλο δεν παίζει ρόλο.Αμα ήθελες να κάνεις raid 1 με μηχανικους θα το καταλάβαινα.Αλλά 0;Γιατι απλά δεν παίρνεις εναν ssd;

Δημοσ.

Σωστά αυτά.Το μοντέλο δεν παίζει ρόλο.Αμα ήθελες να κάνεις raid 1 με μηχανικους θα το καταλάβαινα.Αλλά 0;Γιατι απλά δεν παίρνεις εναν ssd;

Thanks.

Βασικά, το συγκεκριμένο pc δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Απλά ήθελα να αυξήσω λίγο την αποθηκευτική του ικανότητα και επί την ευκαιρία, να δοκιμάσω και ένα raid 0.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ειναι αναγκη να εχουν ιδια χαρακτηριστηκα κλπ. Απλως οταν τους βαλεις σε raid0 τοτε η διαταξη θα ειναι περιορισμενη στα ελαχιστα χαρακτηριστηκα. Πχ ο 1ος εχει 1TB και 5400rpm και ο 2ος 500gb και 7200rpm. Τοτε το raid0 θα τους κανει και τους 2, 500TB με 5400rpm.

Τελος, επειδη τα μισα data αποθηκευονται στον ενα και τα αλλα μισα στο αλλο, σε περιπτωση που καει ο πρωτος τοτε τα δεδομενα στον δευτερο θα ειναι αχρηστα.

Επεξ/σία από sDGam
Δημοσ.

Δεν ειναι αναγκη να εχουν ιδια χαρακτηριστηκα κλπ. Απλως οταν τους βαλεις σε raid0 τοτε η διαταξη θα ειναι περιορισμενη στα ελαχιστα χαρακτηριστηκα. Πχ ο 1ος εχει 1TB και 5400rpm και ο 2ος 500gb και 7200rpm. Τοτε το raid0 θα τους κανει και τους 2, 500TB με 5400rpm.

Επισης σε raid0 με 2 δισκους 1TB ο καθενας, ο συνολικος χωρος που θα εχεις θα ειναι 1TB και οχι 2TB. Οποτε θυσιαζεις αποθηκευτικο χωρο για παραπανω ταχυτητα.

Τελος, επειδη τα μισα data αποθηκευονται στον ενα και τα αλλα μισα στο αλλο, σε περιπτωση που καει ο πρωτος τοτε τα δεδομενα στον δευτερο θα ειναι αχρηστα.

Στο raid 0 παει x2 η χωρητικοτητα. (x2 η χωρητικοτητα του μικροτερου βασικα αν ειναι 2 οι δισκοι). Στο raid 1 μενει ιδια η χωρητικοτητα

Δημοσ.

raid μπορεις να κανεις με ό,τι δίσκους θες , απλώς για να μην χαραμιζεται ο ένας περιμένοντας τον άλλον φροντίζεις να έχουν όσο το δυνατον ιδια χαρακτηριστικα. Στο raid0 με 2 δισκους εχεις σαν χωρητικοτητα το διπλασιο του μικροτερου δισκου. Τα δεδομενα ειναι διασπαρτα και στους δυο δισκους οποτε αν χαλασει ο ενας χάνεις τα δεδομένα σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...