FiKiFiKi Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Δεν αντέχω άλλο το θόρυβο του stock cooler!!!!!! Εκτός αυτού οι θερμοκρασίες που ανεβάζει είναι απίστευτες. Απλό σερφάρισμα δίχως youtube η μητρική αναφέρει 70 βαθμούς με ανοιχτό κουτί και θερμοκρασία δωματίου 23 βαθμούς!!! Αν κάνω να παίξω λίγο path of exile: ladies and gentlemen we have a lift off!!!! Το Columbia απογειώνεται και όλο το διαμέρισμα ακούει τους τουρμποκινητήρες των πυραύλων πρόωσης. Για να μην πολυλογώ το κουτί είναι ένα CoolerMaster Elite 330 Black Case, 3 hdd, 1ssd, 1 dvdr και μία ati 5700. Όλες οι θέσεις (2) για ανεμιστήρια είναι οπλισμένες και στέλνουν φρέσκο αέρα εντός. Το καλοκαίρι έχω συχνά κλεισίματα ενώ το χειμώνα μόλις πιάσει τους 25+ βαθμούς στο δωμάτιο έχω παγώματα κλεισίματα κτλ. Προβλήματα θερμοκρασίας με την GPU idle 42 full 65 δεν έχω. Overclock δεν έχω κάνει αλλά δεν αποκλείω στο μέλλον κάτι χαλαρό. Σκεφτόμουν Site: Zalman Cpu Cooler CNPS5X Performa στα 16€, να μην αγοράσω ψύχτρα που είναι ακριβότερη από τον επεξεργαστή. Έχει και πολύ καλά σχόλια στο Site: άμαζον !! Θέλω κάτι αθόρυβο, οικονομικό και δροσερό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!! Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2015 από FiKiFiKi
crazy_gamer21 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Καταρχήν τι socket είναι ο επεξεργαστής σου; Πάρε λινκ:http://www.e-shop.gr/cpu-cooler-psixi-epexergasti-l?offset=10&table=PER&category=%D3%D5%D3%D4%C7%CC%C1+%D8%D5%CE%C7%D3+%C5%D0%C5%CE%C5%D1%C3%C1%D3%D4%C7&filter-2387=1διάλεξε όποιον θέλεις στο μπάτζετ που θέλεις. Εγώ θα συνιστούσα να πάρεις ψηλό και όχι σαν τον στοκ γιατί ουσιαστικά δεν έχει διαφορά. Ελπίζω να βοήθησα!
terry308 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 1ον Ένας ο μπροστινός βάζει φρέσκο αέρα και ο πίσω ή ό επάνω ανάλογα το κουτί βγάζει 2ον Όπου βλέπεις ΑΜ2,ΑΜ3,ΑΜ3+,FM1,FM2/+, σε ψύκτρες κάνουν όλες Μέγιστο ύψος ψήκτρας μπορείς να βάλεις έως 16,3εκ (CPU cooler height: 163mm / 6.4 inch) πχ. RAIJINTEK AIDOS RAIJINTEK THEMIS οριακά (15,8) θα είσαι αλλά είναι λίγο καλύτερη και σύμφωνα με τα σχόλια στο eshop δέχεται και 2ον ανεμιστήρα για Push-pull
FiKiFiKi Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Ο επεξεργαστής είναι σε AM3 μητρική. Και ο εμπροσθιος και ο οπισθιος ανεμιστήρας βάζουν αέρα ενώ το τροφοδοτικό που βρίσκεται πάνω εξάγει ζεστό. Τα καβούρια στις τσέπες μου φωνάζουν ζαλμαν ζαλμαν αλλά αν είναι να μην γίνει δουλειά και να συνεχίζω να εργάζομαι σαν ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας ας ανεβάσω (με βαριά καρδιά και στεναγμό) στα 25€ το ταβάνι του κονδυλιου.raijintek ή υπάρχει κάτι πιο ήσυχο και δροσερό; τα 125w του Deneb είναι απαιτητικά.
LouCi4er Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Ο επεξεργαστής είναι σε AM3 μητρική. Και ο εμπροσθιος και ο οπισθιος ανεμιστήρας βάζουν αέρα ενώ το τροφοδοτικό που βρίσκεται πάνω εξάγει ζεστό. Τα καβούρια στις τσέπες μου φωνάζουν ζαλμαν ζαλμαν αλλά αν είναι να μην γίνει δουλειά και να συνεχίζω να εργάζομαι σαν ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας ας ανεβάσω (με βαριά καρδιά και στεναγμό) στα 25€ το ταβάνι του κονδυλιου.raijintek ή υπάρχει κάτι πιο ήσυχο και δροσερό; τα 125w του Deneb είναι απαιτητικά. Και 70€ να δωσεις για ψυκτρα,αν δεν αλλαξεις τον πισω ανεμιστηρα ωστε να βγαζει αντι να βαζει οπως ειναι τωρα,παλι δουλεια δεν θα κανεις.Πως συμπερανες οτι ο πισω πρεπει να βαζει?Μπροστα-κατω βαζουν,πισω-πανω βγαζουν. 2
steliosntelos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα με τον συγκεκριμενο επεξαργαστη και εβαλα την thermalright true spirit 120 . Οι θερμοκρασιες επεσαν οπως και ο θορυβος . Στην εγκατασταση δυσκολευτηκα γιατι επρεπε να βγαλω την μητρικη και να το ξαναστησω. 1
FiKiFiKi Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Και 70€ να δωσεις για ψυκτρα,αν δεν αλλαξεις τον πισω ανεμιστηρα ωστε να βγαζει αντι να βαζει οπως ειναι τωρα,παλι δουλεια δεν θα κανεις.Πως συμπερανες οτι ο πισω πρεπει να βαζει?Μπροστα-κατω βαζουν,πισω-πανω βγαζουν. Για πολλά χρόνια έβγαζε δεν έβαζε αέρα, τους τελευταίους μήνες άλλαξα τη φορά και βλέπω καλύτερα τα πράγματα διότι ο ψυχρός αέρας που εισάγει πάει απευθείας στην ψύχτρα. Σημείωση: το κουτί είναι ανοιχτό διότι όταν είναι κλειστό τα πράγματα είναι χειρότερα.
LouCi4er Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Η ψυξη στα κουτια δουλευει με το λεγομενο airflow,με ανοιχτο κουτι παυει να υφισταται airflow αρα δεν εχεις ψυξη,βαλε δεκα ανεμιστηρες να βαζουν δουλεια δεν κανεις.Το κουτι που εχεις δεν ειναι και οτι καλυτερο,τον επεξεργαστη που εχεις τον ειχα στα 4.0Ghz με ψυκτρα των 35 ευρω(σε αρκετα ακριβοτερο κουτι ομως) και πανω απο 48-50 βαθμους δεν ειχα δει ποτε.Αρα εγω λεω να βαλεις τον πισω ανεμιστηρα να βγαζει,να παρεις μια ψυκτρα και να κλεισεις το κουτι και να δοκιμασεις,βαζω στοιχιμα οτι δεν θα εχεις θεμα.Αλλιως κατι παιζει,ισως δεν παταει καλα η ψυκτρα. 1
FiKiFiKi Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 <p>Η ψυξη στα κουτια δουλευει με το λεγομενο airflow,με ανοιχτο κουτι παυει να υφισταται airflow αρα δεν εχεις ψυξη,βαλε δεκα ανεμιστηρες να βαζουν δουλεια δεν κανεις.Το κουτι που εχεις δεν ειναι και οτι καλυτερο,τον επεξεργαστη που εχεις τον ειχα στα 4.0Ghz με ψυκτρα των 35 ευρω(σε αρκετα ακριβοτερο κουτι ομως) και πανω απο 48-50 βαθμους δεν ειχα δει ποτε.Αρα εγω λεω να βαλεις τον πισω ανεμιστηρα να βγαζει,να παρεις μια ψυκτρα και να κλεισεις το κουτι και να δοκιμασεις,βαζω στοιχιμα οτι δεν θα εχεις θεμα.Αλλιως κατι παιζει,ισως δεν παταει καλα η ψυκτρα.</p> Η stock ψυχτρα σίγουρα δεν αποδίδει καλά και για αυτό θέλω να την αλλάξω. Αυτός είναι ο λόγος που άνοιξα το θέμα. Μόλις μπει η καινούργια θα κλείσω το κουτί και θα κάνω τις δοκιμές. Πράγματι το κουτί με απογοήτευσε αλλά δεν μπορούσα να διαθέσω τότε 150€ για ένα της προκοπής.
FiKiFiKi Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Εγκαταστάθηκε ο κινέζος Θέμης, τεράστια ψύχτρα καβάλησε το πρώτο ντιμάκι της ραμ. Με ανοιχτό κουτί είναι idle 38 βαθμούς ενώ με το Path of Exile 48 βαθμούς. Τώρα με τα χίλια ζόρια έκλεισα το κουτί και θα παρακολουθήσω τις θερμοκρασίες. Αρκετά αθόρυβη παράπονο δεν έχω, πιστεύω για τα λεφτά της είναι μια χαρά!
cabdik Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Ο επεξεργαστής είναι σε AM3 μητρική. Και ο εμπροσθιος και ο οπισθιος ανεμιστήρας βάζουν???? αέρα ενώ το τροφοδοτικό που βρίσκεται πάνω εξάγει ζεστό. Τα καβούρια στις τσέπες μου φωνάζουν ζαλμαν ζαλμαν αλλά αν είναι να μην γίνει δουλειά και να συνεχίζω να εργάζομαι σαν ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας ας ανεβάσω (με βαριά καρδιά και στεναγμό) στα 25€ το ταβάνι του κονδυλιου.raijintek ή υπάρχει κάτι πιο ήσυχο και δροσερό; τα 125w του Deneb είναι απαιτητικά. εδω εισαι εντελως λαθος...!!! εχεις διαλυσει καθε εννοια AIRFLOW.....!!! βασικες αρχες ροης, ενας μπαζει, ενας βγαζει...!!! πιο απλο δεν γινεται...!! και υστερα αναρωτιεσαι γιατι δεν εχεις (...ειχες) καλες θερμοκρασιες? συνηθως (δλδ, παντα) οι ανεμιστηρες που μπαινουν στο εμπρος μερος του κουτιου, εισαγουν φρεσκο αερα, και ταυτοχρονα ψυχουν τους δισκους. ο πισω ανεμιστηρας, δουλεια τους ειναι -ΟΧΙ να μπαζει, αλλα- να βγαζει τον ζεστο αερα, εξω απο το κουτι. ετσι, παραλληλα με τον εμπρος ανεμιστηρα, και σε κλειστο κουτι -εννοειται- δημιουργειται ενα ρευμα αερα, που στην πραξη, ψυχει ολο το κουτι....!!!! εαν το κουτι διαθετει, περισσοτερες θεσεις ανεμιστηρων, οι εμπρος μπαζουν, και οι πισω και -εαν εχει- οι επανω, βγαζουν αερα...!!! κι αν δεν ειχες καλες θερμοκρασιες, οπως λες, οταν εβγαζε, σημαινει, 1 δεν ειχε καθαριστει ποτε η ψυκτρα. ή 2 δεν ειχε αλλαχτει ποτε η θερμοαγωγιμη παστα...!!!!
FiKiFiKi Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Ο επεξεργαστής είναι σε AM3 μητρική. Και ο εμπροσθιος και ο οπισθιος ανεμιστήρας βάζουν???? αέρα ενώ το τροφοδοτικό που βρίσκεται πάνω εξάγει ζεστό. Τα καβούρια στις τσέπες μου φωνάζουν ζαλμαν ζαλμαν αλλά αν είναι να μην γίνει δουλειά και να συνεχίζω να εργάζομαι σαν ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας ας ανεβάσω (με βαριά καρδιά και στεναγμό) στα 25€ το ταβάνι του κονδυλιου.raijintek ή υπάρχει κάτι πιο ήσυχο και δροσερό; τα 125w του Deneb είναι απαιτητικά. εδω εισαι εντελως λαθος...!!! εχεις διαλυσει καθε εννοια AIRFLOW.....!!! βασικες αρχες ροης, ενας μπαζει, ενας βγαζει...!!! πιο απλο δεν γινεται...!! και υστερα αναρωτιεσαι γιατι δεν εχεις (...ειχες) καλες θερμοκρασιες? συνηθως (δλδ, παντα) οι ανεμιστηρες που μπαινουν στο εμπρος μερος του κουτιου, εισαγουν φρεσκο αερα, και ταυτοχρονα ψυχουν τους δισκους. ο πισω ανεμιστηρας, δουλεια τους ειναι -ΟΧΙ να μπαζει, αλλα- να βγαζει τον ζεστο αερα, εξω απο το κουτι. ετσι, παραλληλα με τον εμπρος ανεμιστηρα, και σε κλειστο κουτι -εννοειται- δημιουργειται ενα ρευμα αερα, που στην πραξη, ψυχει ολο το κουτι....!!!! εαν το κουτι διαθετει, περισσοτερες θεσεις ανεμιστηρων, οι εμπρος μπαζουν, και οι πισω και -εαν εχει- οι επανω, βγαζουν αερα...!!! κι αν δεν ειχες καλες θερμοκρασιες, οπως λες, οταν εβγαζε, σημαινει, 1 δεν ειχε καθαριστει ποτε η ψυκτρα. ή 2 δεν ειχε αλλαχτει ποτε η θερμοαγωγιμη παστα...!!!! Συμφωνώ σε όλα. Σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω άλλη λογική. Ο εμπροσθιος ανεμιστήρας εισάγει ψυχρό αέρα ο οποίος περνάει ανάμεσα από 4 δίσκους και θερμός πια πλησιάζει τη ψυκτρα της CPU ανήμπορος να βοηθήσει. Έκανα το πίσω ανεμιστήρα να στέλνει φρέσκο αέρα πάνω ακριβώς στη ψυκτρα. Και τα δύο ρεύματα ζεστού αέρα ανεβαίνουν προς τα πάνω όπου τα περιμένει το τροφοδοτικό να τα απομακρύνει. Δεν επιμένω ότι ο τρόπος μου είναι σωστός θα δοκιμάσω μετά και με τον ορθόδοξο τρόπο θα συγκρίνω θερμοκρασίες και θα αποφασίσω. Η αλήθεια είναι ότι το κουτί είναι μικρό και όλα στριμωγμενα είναι μέσα. Το σκέφτομαι για νέο κουτί πιο ευρύχωρο. <p>Ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα με τον συγκεκριμενο επεξαργαστη και εβαλα την thermalright true spirit 120 .</p> <p>Οι θερμοκρασιες επεσαν οπως και ο θορυβος .</p> <p>Στην εγκατασταση δυσκολευτηκα γιατι επρεπε να βγαλω την μητρικη και να το ξαναστησω.</p> Και εγώ αναγκάστηκα να βγάλω τη μητρική για να τοποθετηθεί η ψυκτρα.
cabdik Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2015 Συμφωνώ σε όλα. Σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω άλλη λογική. Ο εμπροσθιος ανεμιστήρας εισάγει ψυχρό αέρα ο οποίος περνάει ανάμεσα από 4 δίσκους και θερμός πια πλησιάζει τη ψυκτρα της CPU ανήμπορος να βοηθήσει. Έκανα το πίσω ανεμιστήρα να στέλνει φρέσκο αέρα πάνω ακριβώς στη ψυκτρα. Και τα δύο ρεύματα ζεστού αέρα ανεβαίνουν προς τα πάνω όπου τα περιμένει το τροφοδοτικό να τα απομακρύνει. Δεν επιμένω ότι ο τρόπος μου είναι σωστός θα δοκιμάσω μετά και με τον ορθόδοξο τρόπο θα συγκρίνω θερμοκρασίες και θα αποφασίσω. Η αλήθεια είναι ότι το κουτί είναι μικρό και όλα στριμωγμενα είναι μέσα. Το σκέφτομαι για νέο κουτί πιο ευρύχωρο. οι δισκοι εχουν πιο χαμηλες θερμοκρασιες σε σχεση με την μητρικη και τον επεξεργαστη. ετσι, το οτι περναει ο αερας και ψυχει τους δισκους, δεν ειναι προβλημα, αφου μιλαμε για θερμοκρασιες περι των 30β, ενω στην μητρικη, συνηθως, αναπτυσσονται υψηλοτερες. αρα ο αερας για την μητρικη, ειναι πιο κρυος..!! επισης οταν υπαρχει μια συνεχης σωστη ροη αερα, και μπαινει συνεχως φρεσκος αερας, βγαζοντας ταυτοχρονα τον ζεστο, στο πισω μερος, παντα διατηρειται χαμηλοτερα η θερμοκρασια, απο το να περιμενεις ο ανεμιστηρας του τροφοδοτικου, να βγαλει τον θερμο αερα..! επισης, εχεις σκεφτει οτι ετσι, οπως το ειχες στησει, δημιουργουνται 2 θεματα? 1 το τροφοδοτικο παιρνει παντα ζεστο αερα, αρα ζεσταινεται περισσοτερο..., και 2 οι 2 ανεμιστηρες που μπαζουν, ισως βαζουν περισσοτερο αερα, απο οτι μπορει να βγαλει οτο τροφοδοτικο...? επειδη κι εγω στο HTPC μου , εχω σχετικα μικρο κουτι, το μεσημερι θα σου στειλω θερμοκρασιες. εχω σχεδον ιδιο επεξεργαστη, με τον δικο σου (τον εχω ξεκλειδωσει σε 4πυρηνο) και aftermarket ψυκτρα, οχι τοσο καλη οσο η Themis..!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα