Προς το περιεχόμενο

Ikea

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμένα ένα κάλυμα για υποπόδιο, το περίμενα 4 μήνες... Ήρθε όμως και ειδοποιήθηκα με email προχθές. Είχα και λίγο σπαστεί γιατί ήθελα όλους τους καναπέδες στο ίδιο κάλυμμα... Σάββατο παραλαμβάνω... 

Τάβλες τώρα, 80Χ200 δεν ξέρω πότε θα φέρουν... Και κατά συνέπεια δεν βλέπω να αγοράζω και το κρεβάτι...

Σίγουρα πάντως κάτι τρέχει με το εμπόρευμα. Παλιά πήγαινες νωρίς το πρωί και έσφιζε από προϊόντα. Τώρα είναι σαν να κάνουν απογραφή και δεν θέλουν να γεμίσουν.

• Απαντ. 295
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Link83 είπε

Από προσωπική εμπειρία έχω ρωτήσει σε ένα από εκείνα τα σημεία που έχουν διάσπαρτα μέσα στο κατάστημα με υπολογιστή για διαθεσιμότητες και θυμάμαι ότι μου είπαν «σε δυο εβδομάδες θα το ξαναφέρουν» κάτι που δεν συνέβη ποτέ, απλά καταργήθηκε. Στη θέση σου θα το δοκίμαζα παντωσ. Μπορεί να σου πουν σε λίγες μέρες. Αν δεν έρθει μέχρι τότε βλέπεις τι θα κανείς.

Φαντασου αξιοπιστια πληροφορησης ομως. Τι νοημα εχει, αν λενε αλλα και γινονται αλλα;

Αν σου λεει 'σε 2 βδομαδες θα το ξαναφερουν' και δεν ερχεται ποτε, αρα ουτε οι ιδιοι γνωριζουν τελικα.

Πιο ορθο θα ηταν να γραφουν οτι 'καταργηθηκε', αν οντως δεν προκειται να το ξαναφερουν, ωστε να ξερει κι ο καταναλωτης τι να κανει.

Αν οντως ειναι μια ταμπελιτσα με ειλικρινεια, τοτε μονο θα ειχε νοημα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/8/2022 στις 1:32 ΜΜ, mindreader είπε

Φαντασου αξιοπιστια πληροφορησης ομως. Τι νοημα εχει, αν λενε αλλα και γινονται αλλα;

Αν σου λεει 'σε 2 βδομαδες θα το ξαναφερουν' και δεν ερχεται ποτε, αρα ουτε οι ιδιοι γνωριζουν τελικα.

Πιο ορθο θα ηταν να γραφουν οτι 'καταργηθηκε', αν οντως δεν προκειται να το ξαναφερουν, ωστε να ξερει κι ο καταναλωτης τι να κανει.

Αν οντως ειναι μια ταμπελιτσα με ειλικρινεια, τοτε μονο θα ειχε νοημα.

Είναι καθαρά τι τους εμφανίζει το σύστημα. Τώρα πως προκύπτει αυτό που βλέπουν και αυτοί δεν ξέρω αλλά οντως είναι αναξιόπιστο. Πάντως εγώ θα τους ρώταγα ειδικά αν το αντικείμενο που ψαχνω δεν εμφανίζεται στο site καθόλου ούτε σαν κωδικός. Πάντως μου έχει συμβεί κωδικός να εξαφανιστεί εντελώς και μετά από μήνες να μου έρθει ειδοποίηση ότι είναι  πάλι διαθέσιμο.

Κατι άλλο που μπορεί να κάνει κανείς για κωδικό που εμφανίζεται προσωρινά μη διαθεσιμος είναι να μπει σε ΙΚΕΑ άλλων ευρωπαϊκών χωρών και να δει τι ισχύει(σε πολλά όμως, όχι μόνο σε ένα). Αν εμφανίζεται και σε αυτά εξαντλημένο σημαίνει ότι πάει για κατάργηση. Αν όχι σημαίνει ότι και εδώ μπορεί να το ξαναφέρουν αλλά μπορεί και όχι.

Εχω συγκεκριμένο παράδειγμα με τα ράφια SANDHULT. Πήγα να τα αγοράσω δεν υπήρχανε, τους ρωτάω αν θα ξαναφέρουν μου λέγανε ίσως μετά από 3 μήνες, άλλη απάντηση που πήρα ήταν ότι καταργήθηκαν. Μπήκα σε αλλά ευρωπαϊκά είδα ότι και εκεί ήταν εξαντλημένα και θεώρησα ότι οντως καταργούνται αλλά μετά από καποιες εβδομαδες στα υπόλοιπα site επανήλθανε αλλά στο δικό μας όχι...

Επεξ/σία από Link83
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

link83, πολυ χρησιμες οι πληροφοριες σου!

'Σωτηρια' η πληροφορια, περι διαθεσιμοτητας σε άλλα ξενα ικεα. Οντως αυτο που θελω το βρηκα διαθεσιμο σε 2-3 ξενα, οποτε νομιζω ειναι λογικο να το αναμενω και εδω. Τι λες κι εσυ;

Βεβαια η δικη σου συγκεκριμενη εμπειρια με τα ραφια, ειναι το απολυτο 'αδειασμα'.... στις αλλες χωρες επανηλθαν, στο ελληνικο ικεα οχι...τι να πει κανεις...

----

Τραγικο το γεγονος βεβαια, εχει αναφερθει εδω, οτι τα ιδια προιοντα ειναι φτηνοτερα, σε χωρες με μεγαλυτερους μισθους απο τους δικους μας...

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ.

Χριστούγεννα πήγα να πάρω καναπέ (LANDSKRONA) και στο τέλος που κάνουμε τα χαρτιά με ενημέρωσαν ότι τα πόδια είτε ξύλο είτε σε μεταλλικό δεν υπάρχουν διαθέσιμα και ούτε πρόκειται να ξαναβγούν. Πουλάγανε καναπέ αλλά δεν είχα τα πόδια του. Εν τέλει τα βρήκα στο Βέλγιο και πήγε γνωστός μου και τα πήρε (θα πήγαινε χριστουγεννιάτικες διακοπές εκεί)..

Δημοσ.

Πόσο πολύ έπεσε η ποιότητα των επίπλων; 

Πήρα μια ντουλάπα (αξίας 230€ μαζί ράφια/εξαρτήματα) και με το παραμικρό κάνει σημάδια. 

Το ίδιο και έπιπλο για το μπάνιο (65€)

Μετάνιωσα που τα πήρα. 

Παλιότερα θυμάμαι ήταν κάπως καλύτερα τα πράγματα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, $Gkuts είπε

Τάβλες τώρα, 80Χ200 δεν ξέρω πότε θα φέρουν...

Δεν θυμαμαι ποτε να ειχαν αυτες τις διαστασεις.

Δες και εδω, αλλιως ενας τοπικος ξυλουργος θα σου κανει

https://www.leroymerlin.gr/gr/xuleia/takoi-sanides/kadronia/tavla-trapeziou-apo-elato-m200xp80cm-pahous-32mm-80704427

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, mindreader είπε

link83, πολυ χρησιμες οι πληροφοριες σου!

'Σωτηρια' η πληροφορια, περι διαθεσιμοτητας σε άλλα ξενα ικεα. Οντως αυτο που θελω το βρηκα διαθεσιμο σε 2-3 ξενα, οποτε νομιζω ειναι λογικο να το αναμενω και εδω. Τι λες κι εσυ;

Βεβαια η δικη σου συγκεκριμενη εμπειρια με τα ραφια, ειναι το απολυτο 'αδειασμα'.... στις αλλες χωρες επανηλθαν, στο ελληνικο ικεα οχι...τι να πει κανεις...

----

Τραγικο το γεγονος βεβαια, εχει αναφερθει εδω, οτι τα ιδια προιοντα ειναι φτηνοτερα, σε χωρες με μεγαλυτερους μισθους απο τους δικους μας...

Κοιτα η λογικη λεει οτι θα το φερουν. Αλλα οπως σου ειπα τιποτα δεν ειναι σιγουρο. Μπορεις να παρεις και τηλ. στην εξυπηρετηση πελατων να δεις τι θα σου πουνε.(στο σταθερο που εχουν και οχι στο 801 που χρεωνεσαι ανα λεπτο).  Για ποιο προιον ενδιαφερεσαι αληθεια;

17 ώρες πριν, Jason13 είπε

Χριστούγεννα πήγα να πάρω καναπέ (LANDSKRONA) και στο τέλος που κάνουμε τα χαρτιά με ενημέρωσαν ότι τα πόδια είτε ξύλο είτε σε μεταλλικό δεν υπάρχουν διαθέσιμα και ούτε πρόκειται να ξαναβγούν. Πουλάγανε καναπέ αλλά δεν είχα τα πόδια του. Εν τέλει τα βρήκα στο Βέλγιο και πήγε γνωστός μου και τα πήρε (θα πήγαινε χριστουγεννιάτικες διακοπές εκεί)..

Καλα δεν μιλας σοβαρα! 🤣  Τραγικοι για αλλη μια φορα στα ΙΚΕΑ Ελλαδας.

17 ώρες πριν, d_gkal είπε

Πόσο πολύ έπεσε η ποιότητα των επίπλων; 

Πήρα μια ντουλάπα (αξίας 230€ μαζί ράφια/εξαρτήματα) και με το παραμικρό κάνει σημάδια. 

Το ίδιο και έπιπλο για το μπάνιο (65€)

Μετάνιωσα που τα πήρα. 

Παλιότερα θυμάμαι ήταν κάπως καλύτερα τα πράγματα. 

Μιλας για το ιδιο προιον οτι εχει πεσει η ποιοτητα; Γιατι γενικα εχει και μασιφ ξυλινα και MDF και κοντρα πλακε κτλ. Απλα η διαφορα ειναι οτι τα μασιφ ειναι λιγοτερα απο οτι παλιοτερα και έχει περισσοτερα με mdf, κ χάρτινες κυψέλες. Όποτε ναι με αυτήν την έννοια έχει πέσει η ποιότητα.

Προσωπικα δεν μου αρεσει που εχουν αλλαξει την σημυδα που ειχαν σε πολλα προιοντα οπως KALLAX,BILLY κτλ με την "λευκη βελανιδια". Και γενικα δεν βρισκεις τοσα πολλα απο σημυδα οπως παλιοτερα, πολλά εχουν αντικατασταθει απο μπαμπου.

Επεξ/σία από Link83
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε οτι τα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα είναι franchise και ανήκουν στον Φουρλη.

Όταν άνοιξαν δεν υπήρχε άλλο ΙΚΕΑ franchise. Ελπίζω να μην το έχουν κάνει σύστημα και κάποια μέρα να έρθουν στην Ελλάδα πραγματικά.
Η ποιότητα πραγματικά εχει χαλάσει σε πολλά προϊόντα και φυσικά σε αυτό δεν φταίει ο Φουρλης

Δημοσ.
11 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Δεν θυμαμαι ποτε να ειχαν αυτες τις διαστασεις.

Δες και εδω, αλλιως ενας τοπικος ξυλουργος θα σου κανει

https://www.leroymerlin.gr/gr/xuleia/takoi-sanides/kadronia/tavla-trapeziou-apo-elato-m200xp80cm-pahous-32mm-80704427

80Χ200 είναι οι ταβλες για διπλό κρεβάτι/στρωμα 160Χ200.

Αλλά είναι γεγονός ότι έχουν καταργήσει πάρα πολλούς κωδικούς και ό,τι έχει μείνει ή είναι κατώτερο ποιοτικά ή/και ακριβότερο.

Δημοσ.

Γενικές πληροφορίες για τα έπιπλα του ΙΚΕΑ ....και τα γράφω λόγω επαγγέλματος Οταν πελάτες μου μου ζητάνε κάτι φτηνό τους λέω να πάνε ΙΚΕΑ Ακόμα και εγώ είχα ψωνίσει απο το ΙΚΕΑ κάποια πράγματα  όταν σπούδαζε η κόρη μου Όταν όμως τελείωσε τα παράτησα εκεί και έφυγα.Το ΙΚΕΑ Είναι τίμιοι Αυτό που πληρώνεις αυτό ακριβώς παίρνεις Έχουν κοστολογήσει και τη τελευταία βίδα Μην έχετε όμως απαιτήσεις Το πόσο θα κρατήσει ένας καναπές ας πούμε Είναι συνάρτηση του αν υπάρχουν μικρά παιδιά η αν το ζευγάρι χρησιμοποιεί τον καναπέ και για άλλες δραστηρίοτητες έκτος του να κάθονται 😁 Να σας δώσω ενα παράδειγμα Έφτιαξα για το χωριό μια ντουλάπα 2Χ2 και τη τοποθέτησα.Ξέρετε ποσό κοστολόγιο είχε ; 450 ευρώ..... Βέβαια θα Είναι εκεί για πολλά χρονια μέχρι να την βαρεθούν τα παιδιά μου και να τη πετάξουν ....αφου εγω υα βλέπω τα ραδίκια ανάποδα 😆 Κάντε λοιπόν τους υπολογισμούς σας/

• Like 5
Δημοσ.
5 ώρες πριν, SB_1957 είπε

80Χ200 είναι οι ταβλες για διπλό κρεβάτι/στρωμα 160Χ200.

Αλλά είναι γεγονός ότι έχουν καταργήσει πάρα πολλούς κωδικούς και ό,τι έχει μείνει ή είναι κατώτερο ποιοτικά ή/και ακριβότερο.

Τωρα είδα ότι μιλάει για κρεβάτι. Νόμιζα για επιφάνεια γραφείου. 

My bad

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, mindreader είπε

Ενταξει αν μιλας για την KALLAX δεν υπαρχει περιπτωση να μην την ξαναφερουν, θεωρω εξαιρετικα απειροελαχιστη την πιθανοτητα να συμβει κατι τετοιο. Μιλαμε για μια απο τις πιο γνωστες σειρες προιοντων του ΙΚΕΑ, ενα απο τα πιο iconic και σημα κατατεθεν προιοντα του. Θα σου ελεγα να μην ανησυχεις θα ξαναρθει. Επισης βλεπω οτι υπαρχει διαθεσιμο στο ΙΚΕΑ αεροδρομιου αν εισαι Αθηνα. Εκτος αν εισαι επαρχια και θες να στο στειλουν ταχυδρομικως.

10 ώρες πριν, smpt είπε

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε οτι τα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα είναι franchise και ανήκουν στον Φουρλη.

Όταν άνοιξαν δεν υπήρχε άλλο ΙΚΕΑ franchise. Ελπίζω να μην το έχουν κάνει σύστημα και κάποια μέρα να έρθουν στην Ελλάδα πραγματικά.
Η ποιότητα πραγματικά εχει χαλάσει σε πολλά προϊόντα και φυσικά σε αυτό δεν φταίει ο Φουρλης

Απο οτι φαινεται δεν εχουν αλλαξει πολυ τα πραγματα. Tα περισσοτερα ειναι δικα τους(Ingka Group= IKEA Retail)

• IKEA stores by franchisee worldwide | Statista

Επεξ/σία από Link83
  • Like 1
Δημοσ.

Συγνωμη αν ξανατεθηκε, αλλα εχει καποια δικη της/ειδικη μεταφορικη η ικεα, οταν κανεις online παραγγελιες;

Ή συνεργατες 'οτι να 'ναι' ανα περιοχες της χώρας;

Γενικα, χωρις να τσουβαλιαζω μεν, γενικα απο αλλες εμπειριες με 'μεταφορικες', ελαχιστες λειτουργουν με πραγματικο επαγγελματισμο...

Μιλαμε για επιπλα, και οσο compact και αν τα κανουν, συχνα δεν εχει ο καθενας μεγαλο αμαξι/σχαρες/καροτσες/station wagon για να φορτωνει και να φευγει...

Με την ικεα λοιπον τι γινεται;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...