Link83 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Αναφορά σε κείμενο Και αυτό ισχύει, αλλά όχι μόνο στις kallax/expedit. Ίσως έχεις χρόνια να αγοράσεις μεγάλα/ακριβά έπιπλα από ικεα , οι τιμές έχουν όλες αυξηθεί κατά πολύ και η ποιότητα πέσει με τα κούφια ξύλα και τα χαρτόνια που τα φυσάς και σπάνε. Kαλα απο αρχες του χρονου εχουν γινει τρελες αυξησεις. Τσεκαρισμενο σε συγκεκριμενα προιοντα αυξηθηκε η τιμη μια φορα και μετα απο καποιο καιρο αυξηθηκε κι αλλο! Η συγκριση δε με ΙΚΕΑ του εξωτερικου τουλαχιστον τραγικη. Οσον αφορα την ποιοτητα παντα ειχε τετοια επιπλα σε προσιτες ομως τιμες. Το θεμα ειναι οτι παλιοτερα ειχε και πολλα απο μασιφ ξυλο. Πλεον αυτα ειναι πολυ λιγοτερα. Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2022 από Link83 1
mindreader Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Καταλαβα. Και χειροτερα ποιοτικα, σε γενικες γραμμες, και ακριβοτερα. Καλα παμε...
haris_216 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Γενικά πρέπει να πω, αν και μάλλον είναι εμφανές σε διάφορα post μου, ότι είμαι αρκετά ικανοποιημένος από το ikea. Έχω αρκετά πράγματα στο σπίτι και τα θεωρώ vfm, έχοντας πάντα υπ' όψιν τι είναι αυτό που πήρα και τι συμβαίνει στην υπόλοιπη αγορά. Θα συμφωνήσω όμως ότι οι τιμές τελευταία τραβάνε την ανιούσα, όπως και παντού άλλωστε. Εκείνο που έχω να παρατηρήσω είναι σημαντική διαφοροποίηση με το προσωπικό. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι πχ μείωση/αλλαγή, προσωπικού, έπεσα στην περίπτωση ή ότι άλλο αλλά έχω πετύχει τα εξής, το τελευταίο διάστημα (1-1,5 μήνα): Αν όχι δυσκολεύεσαι, τουλάχιστον δεν είναι τόσο παρόντες οι υπάλληλοι. Και οπτικά αλλά αυτό είναι κυρίως εμφανές όταν κάποια στιγμή χρειαστεί να κάνεις κάποια ερώτηση. Φάση στο ταμείο Νο1 Πληρώνω στο ταμείο τον ανεμιστήρα οροφής* που έχει σε προσφορά και ρωτάω για την διάρκεια της εγγύησης. Απάντηση ταμία "μην ανησυχείτε, εδώ είμαστε". Χαμογελάω και ξαναρωτάω. Ίδια απάντηση . Δέχομαι ότι μπορεί να μην ξέρει ή να μην χρειάζεται να ξέρει. Οκ πες απλά "δεν γνωρίζω" ή "θα σας πουν στην υποδοχή". Είμαι από τους ανθρώπους που δέχομαι (αλλά και κάνω στη δουλειά μου) ψιλοπλακίτσες ή χαριτωμένα σχόλια. Όταν όμως κάποιος ρωτάει για δεύτερη φορά κάτι συγκεκριμένο είναι προφανές ότι θέλει σαφή απάντηση στη συγκεκριμένη ερώτηση. Φάση στο ταμείο Νο2 Χθες είμαι στο ταμείο και έχει ουρά. Βλέπω ότι δίπλα έχει "αυτόματα ταμεία" (χωρίς υπάλληλο) αλλά δεν είναι κανείς και υποθέτω ότι δεν ξεκίνησε το σύστημα ακόμα (νέα φάση). Ώσπου να φτάσει η σειρά μου στο ταμείο βλέπω τα "αυτόματα" να έχουν κόσμο. Ρωτάω την ταμία "έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν τα αυτόματα;" για να πάρω πάλι "χαριτωμένη" απάντηση ότι "όχι ακόμα αλλά που θα πάει; θα το κάνουμε". Τη στιγμή που όπως είδα φεύγοντας, δίπλα της (ένα άδειο ταμείο μεσολαβούσε) ο κόσμος έκανε κανονικά αγορές (κάθισα και είδα όλη τη διαδικασία για σιγουριά, μήπως τύχει και ήταν test drive). Σίγουρα τα παραπάνω δεν αποτελούν "εγκλήματα" και ούτε μου αλλάζουν καταλυτικά την καλή εικόνα που έχω γενικά. Θεωρώ όμως ότι αποτελούν δείγματα ότι δεν πορεύεται προς τη σωστή κατεύθυνση γενικότερα. Εκτός πια αν αυτή η κατεύθυνση είναι η αυτοματοποίηση και η πλήρης απουσία υπαλλήλων τόσο στο κατάστημα όσο και στα ταμεία, και στο μεσοδιάστημα περνάει περίοδος με λιγότερο προσωπικό και ίσως λιγότερο καταρτισμένο *btw Ο ανεμιστήρας οροφής που ανέφερα έχει πολύ καλή τιμή και ποιότητα, συγκρινόμενος με άλλους 2 που έχω στο σπίτι και πιο κοντά στην αισθητική μου καθώς οι περισσότεροι που έχουν και φως είναι είτε...μπλιαχ για τα γούστα μου είτε πολύ ακριβοί Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2022 από haris_216 1
Haldol Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Στις 17/7/2022 στις 11:46 ΜΜ, Link83 είπε Το θεμα ειναι οτι παλιοτερα ειχε και πολλα απο μασιφ ξυλο. Πλεον αυτα ειναι πολυ λιγοτερα. Καλά θα πάει αυτό. Hemnes από τις αγαπημένες μου σειρές. Havsta επίσης. Αλλά όσο πάει βλέπω και λιγότερα κομμάτια, ενώ έχουν "κοπεί" και αρκετοί κωδικοί ( που ήθελα! ). 1
mindreader Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 To 'μασιφ ξυλο' πως το αναφερουν στο ικεα; Τον (πως να το πω)-πεπιεσμενο χαρτοπολτο το λενε 'μοριοσανιδα'; Για πειτε ρε παιδια τι παιζει πλεον με τις ορολογιες στο ικεα, για να ξερουμε τι ειναι τι, και να μην ξεγελιομαστε απο περιεργες εκφρασεις!
Haldol Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 10 λεπτά πριν, mindreader είπε Για πειτε ρε παιδια τι παιζει πλεον με τις ορολογιες στο ικεα, για να ξερουμε τι ειναι τι, και να μην ξεγελιομαστε απο περιεργες εκφρασεις! Δε χρησιμοποιούν "περίεργες εκφράσεις". Μασίφ, ινοσανίδα, μοριοσανίδα, χαρτί, κ.λπ. Όπως λέγονται παντού.
Link83 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Haldol είπε Καλά θα πάει αυτό. Hemnes από τις αγαπημένες μου σειρές. Havsta επίσης. Αλλά όσο πάει βλέπω και λιγότερα κομμάτια, ενώ έχουν "κοπεί" και αρκετοί κωδικοί ( που ήθελα! ). Αν μπεις σε αλλα ευρωπαικα ΙΚΕΑ θα δεις ποσα περισσοτερα προιοντα εχουν απο τα αντιστοιχα ελληνικα. Mερικα παραδειγματα VÄRDE Wandregal, Birke, 50x140 cm - IKEA Deutschland Μασιφ σημυδα NORDMYRA Stuhl, weiß/Birke - IKEA Deutschland Μασιφ σημυδα TRANHULT Boden, Espe, 120x30 cm - IKEA Deutschland Μασιφ λεύκα SKALA Tablett, Birke, 44 cm - IKEA Deutschland LAIVA Regal, Birkenachbildung, 62x165 cm - IKEA Deutschland Για να μην πουμε για τις Billy τις βιβλιοθηκες με μεγαλυτερη ποικιλια επιλογων BILLY Bücherregal, Birkenfurnier, 40x28x106 cm - IKEA Deutschland Και μια ωραια συγκριση προιοντων. ΕΚΕΝΑΒΒΕΝ Γερμανια €69 Ελλαδα €99! LISABO Ελλαδα €99, Γερμανια €69,99! EKENABBEN Regalelement, Espe/weiß, 70x34x154 cm - IKEA Deutschland Mindreader σχετικα με τις ονομασιες οπως ειπε ο Haldol. Κανονικα τις αναφερουν, το μασιφ μασιφ, κοντραπλακε κτλ. Αν χαρτοπολτο εννοεις εκεινες τις χαρτινες "κυψελες" αυτες τις αναφερουν ως "Υλικό γεμίσματος από χαρτί σε κυψελοειδές σχήμα" Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2022 από Link83 2
smpt Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2022 καλά, όποιος έχει επισκεφτει τα ικεα πριν 3 χρόνια (και πολλά είναι) και τώρα καταλαβαίνει την διαφορά. Τώρα είναι άδεια σε σχέση με το παρελθόν . Τα περισσότερα είδη είναι εξαφανισμένα.
haris_216 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 12 ώρες πριν, smpt είπε καλά, όποιος έχει επισκεφτει τα ικεα πριν 3 χρόνια (και πολλά είναι) και τώρα καταλαβαίνει την διαφορά. Τώρα είναι άδεια σε σχέση με το παρελθόν . Τα περισσότερα είδη είναι εξαφανισμένα. Έτσι ακριβώς. Μάλιστα κάποια στιγμή πέρσι, δεν ξέρω αν ήταν θέμα κορονοϊού ή άλλων επιλογών, το ikea Κηφισού (εκεί πάω συνήθως) στα μάτια μου θύμιζε λίγο κατάστημα χώρας του πρώην ανατολικού μπλοκ (οκ, προφανώς υπερβάλω λίγο αλλά έχοντας συνηθίσει να πήζουν τα ράφια, βρήκα πολλές ελλείψεις σαν ποικιλία και ένα "άπλωμα"προϊόντων για κάλυψη ραφιών) 13 ώρες πριν, mindreader είπε To 'μασιφ ξυλο' πως το αναφερουν στο ικεα; Τον (πως να το πω)-πεπιεσμενο χαρτοπολτο το λενε 'μοριοσανιδα'; Για πειτε ρε παιδια τι παιζει πλεον με τις ορολογιες στο ικεα, για να ξερουμε τι ειναι τι, και να μην ξεγελιομαστε απο περιεργες εκφρασεις! Καμία περίεργη έκφραση δεν χρησιμοποιούν. Ότι παίζει στην αγορά. Εκτός πια αν τα ακούει κάποιος 80άρης που είχε συνηθίσει σε δύο επιλογές. "Μασίφ ξύλο" και κοντραπλακέ
mindreader Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2022 Γιατι ειναι πιο αδεια στο ικεα; Εχουν λιγοτερους κωδικους προιοντων διαθεσιμους; Μα καλα, τι γινεται ρε παιδια;
mindreader Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δεν ζητω φυσικα, 'προφητικες ικανοτητες', αλλα τυχον εμπειρια σας απο παρομοιες περιπτωσεις αν σας εχουν τυχει ως πελατες. Προιον που σκοπευα να αγορασω, επιπλο, αλλα μεχρι προτινος δεν ημουν ακομη ετοιμος (δεν ειχα μαζεψει τα χρηματα για ολα οσα θελω να βαλω στην παραγγελια), ηταν πριν λιγες εβδομαδες διαθεσιμο αμεσα, ενω τωρα εχει σημειωση 'προσωρινα εξαντλημενο'. Αν σας εχει τυχει, κανουν πολυ καιρο να επαναφερουν το προιον; (δεν λεει discontinued να πω οτι δεν θα το ξαναφερουν).
Link83 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Στις 20/8/2022 στις 3:52 ΜΜ, mindreader είπε Δεν ζητω φυσικα, 'προφητικες ικανοτητες', αλλα τυχον εμπειρια σας απο παρομοιες περιπτωσεις αν σας εχουν τυχει ως πελατες. Προιον που σκοπευα να αγορασω, επιπλο, αλλα μεχρι προτινος δεν ημουν ακομη ετοιμος (δεν ειχα μαζεψει τα χρηματα για ολα οσα θελω να βαλω στην παραγγελια), ηταν πριν λιγες εβδομαδες διαθεσιμο αμεσα, ενω τωρα εχει σημειωση 'προσωρινα εξαντλημενο'. Αν σας εχει τυχει, κανουν πολυ καιρο να επαναφερουν το προιον; (δεν λεει discontinued να πω οτι δεν θα το ξαναφερουν). Aπο την δικη μου εμπειρια ειναι καθαρα αναλογα το προιον. Αλλα ερχονται γρηγορα, αλλα αργουνε. Στις 29/7/2022 στις 10:35 ΠΜ, haris_216 είπε Εκείνο που έχω να παρατηρήσω είναι σημαντική διαφοροποίηση με το προσωπικό. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι πχ μείωση/αλλαγή, προσωπικού, έπεσα στην περίπτωση ή ότι άλλο αλλά έχω πετύχει τα εξής, το τελευταίο διάστημα (1-1,5 μήνα): Πριν καποιους μηνες ειχα ακουσει πελατη που διαμαρτυρονταν για την κατασταση και καποιος υπαλληλος του εξηγησε οτι υπαρχει ελλειψη προσωπικου. 1
Haldol Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Στις 20/8/2022 στις 3:52 ΜΜ, mindreader είπε Αν σας εχει τυχει, κανουν πολυ καιρο να επαναφερουν το προιον; (δεν λεει discontinued να πω οτι δεν θα το ξαναφερουν). Μου 'χει τύχει να 'ρθει σε λίγες μέρες. Μου 'χει τύχει να 'ρθει σε μήνες. Μου 'χει τύχει και το "προσωρινά εξαντλημένο" να μην ξανάρθει ποτέ (απλά το βγάλαν απ' το site). Άβυσσος η ψυχή των ΙΚΕΑ. Θ' αρχίσω να φτιάχνω μόνος μου τα έπιπλά μου να ησυχάσω, διότι αν θες ένα κομμάτι ίδιο να δέσει ο χώρος και δε το βρίσκεις... καληνύχτα! 1
mindreader Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Να υποθεσω οτι και να ρωτησω για τυχον εκτιμωμενη νεα διαθεσιμοτητα του εν λογω-σε ελλειψη-επιπλου, οτι στο helpdesk δεν προκειται να γνωριζουν τιποτε...
Link83 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mindreader είπε Να υποθεσω οτι και να ρωτησω για τυχον εκτιμωμενη νεα διαθεσιμοτητα του εν λογω-σε ελλειψη-επιπλου, οτι στο helpdesk δεν προκειται να γνωριζουν τιποτε... Από προσωπική εμπειρία έχω ρωτήσει σε ένα από εκείνα τα σημεία που έχουν διάσπαρτα μέσα στο κατάστημα με υπολογιστή για διαθεσιμότητες και θυμάμαι ότι μου είπαν «σε δυο εβδομάδες θα το ξαναφέρουν» κάτι που δεν συνέβη ποτέ, απλά καταργήθηκε. Στη θέση σου θα το δοκίμαζα παντως. Μπορεί να σου πουν σε λίγες μέρες. Αν δεν έρθει μέχρι τότε βλέπεις τι θα κανείς. Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2022 από Link83 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα