Προς το περιεχόμενο

Ikea

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοίγω αυτό το θέμα, για να μπορούμε να κάνουμε συζήτηση, όσους μας ενδιαφέρουν λύσεις και υλοποιήσεις του Ικεα για το σπίτι και για άλλους χώρους.

Κατά καιρούς αναζητώ διάφορα στο ικεα, και είτε μου 'ξεφευγουν' την έκθεση, είτε δεν τα έχει ο εντυπος καταλογος, είτε μπορει να χαθω στον ηλεκτρονικο τους. Εξαλλου, εχουν τοσους κωδικους προϊοντων.

Έτσι, μπορει να υπαρχει μια αλληλοβοηθεια νομιζω στην ευρεση αντικειμενων, στην επιβεβαίωση της ύπαρξής τους (πολλές φορες δεν ειμαστε σιγουροι αν φερνει κατι), και μπορούμε να κουβεντιασουμε και για την ποιότητα, τιμές, και γενικοτερη εμπειρία και εξυπηρέτηση απο τα είδη τους.

• Like 1
  • Απαντ. 295
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ψαχνω αυτο τον καιρο, τι λυσεις εχει το ΙΚΕΑ, για 'διαχωριστικα' δωματιων.

Ξερετε, σχετικα 'μεγαλα' δωματια, αλλα που θες με καποιο τροπο να τα 'χωρισεις'/αυτονομησεις καπως.

Παλιοτερα ειχα δει νομιζω κατι μικρο-συνθεσεις ραφιων-βιβλιοθηκης κλπ.

Τωρα δεν βρισκω/βλεπω να τα εχουν.

Στον τελευταιο καταλογο, το μονο που μπορεσα να εντοπισω, ηταν καποιες διαχωριστικες κουρτινες εσωτερικων χωρων (οχι δηλαδη τις κλασικες των παραθυρων/πορτων), αλλα και παλι, με ελαχιστες πληροφοριες, ουτε κωδικους, και γενικα δεν μπορω να πω οτι βρηκα κατι της προκοπης.

Μηπως εχει κανεις ιδεα τι προτασεις εχει το ικεα πανω σε αυτο το θεμα;

• Like 1
Δημοσ.

Από όσο ξέρω έχει παραβάν αλλά είναι αρκετά ακριβά. Εγώ σε μια σοφίτα διαχώρισα τον χώρο ύπνου με το καθιστικό με μια ραφιέρα 2*4 που είχα. Την γύρισα στα πλάγια, την έντυσα με αυτοκόλλητο ταπετσαρίας και βίδωσα ρόδες από κάτω. Πήρα και ψάθινα κουτιά αποθήκευσης που έχει το ικεα και χωράνε ακριβώς στα ράφια και πάνω στο έπιπλο έχω βάλει κάποια κασπό.

Δημοσ.

Ενδιαφερουσα υλοποιηση αυτη που εκανες, αν και το ποσο ταιριαζει ειναι παντα και θεμα χωρου.

Επισης εχω δει, αν θυμαμαι καλα, εσωτερικους διαχωρισμους, με βιβλιοθηκες μικρου υψους (εκτος απο ραφιερες).

Δεν μπορεσα να εντοπισω αυτα τα παραβαν στο ικεα, καμια ιδεα, λινκ, ή που να κοιταξω; (κατηγορια)

Δημοσ.

room divider είναι η ονομασία στο αμερικάνικο ikea. 

Χρησιμη πληροφορια, thanks!

Βρηκα λοιπον αυτο εδω (ακριβο οπως ειπε κι η silmarien)

http://www.ikea.com/us/en/catalog/products/70182191/

αλλα υπαρχουν και οι 'πατεντες' οπως λενε εδω οι ψαγμενοι

http://www.ikeahackers.net/category/hacks/living-room/room-divider

Ισως συμφερει οντως να παρεις κατι αλλο, και να διαχωρισεις το δωματιο, πιο φτηνα θα ρθει και πιο χρησιμο θα ειναι,

απο το να αγορασεις ισως ενα ακριβο παραβαν.

Ωστοσο, καθε ιδεα καλοδεχουμενη.

Δημοσ.

Τώρα που το πρόσεξα εδώ έχουν την ραφιέρα που χρησιμοποίησα. Η δεξια είναι. Απλα εγώ την έχω ξαπλώσει http://www.ikeahackers.net/2013/06/expedit-room-divider.html

Όσο για παραβάν την προηγουμενη βδομάδα που πήγα ΙΚΕΑ είχε βγάλει προσφορα τελευταίων κομματιών ένα αρκετά όμορφο κοντα στα 80 ευρω.

p.s. βρηκα  μια φωτογραφία που είχα βγάλει το καλοκαίρι μόλις το έφτιαξα. είναι ακατάστατα, χωρίς τα κουτιά και δεν ήταν έτοιμος ο χώρος ακόμη αλλα φαίνεται το αποτέλεσμα του διαχωριστικού.  http://cl.ly/image/0R3d2b3X1y1m?_ga=1.127823693.1768498291.1420467396

Δημοσ.

Βασικα, αν δεν υπαρχει απολυτη στενοτητα χωρου, καλυτερα να βαλει κανεις μια βιβλιοθηκουλα, ορθια ή ξαπλωμενη, βολευει και πραγματα πέρα από τον διαχωρισμου του χώρου!

Δημοσ.

Δεν νομίζω να πουλάει κάποιος κομμάτια καρεκλας. Δες από εκεί που την αγόρασες μήπως μπορουν να σε φέρουν σε επαφή με τον κατασκευαστή.

Δημοσ.

σε πρακτικερ θα βρω;

ή εστω καπου αλλου(θεσσαλονικη) (σε λογικη τιμη)

Αν το εξαρτημα που ψαχνεις ειναι ακριβο, ισως βρεις στην ιδια τιμη ή σου ερθει και φτηνοτερα ακομη και ολοκληρη καρεκλα στο ΙΚΕΑ αν αγοραζες ισως!

-----

Για την αποσυναρμολογηση των επιπλων του ΙΚΕΑ, τι αποψη εχετε;

Σε επιπλο αλλης εταιριας, που μου ερχεται 'ετοιμο', ουτε θα το σκεφτομουν, ουτε θα το τολμουσα.

Απο την στιγμη ομως που του ΙΚΕΑ τα φτιαχνει ο καθενας μονος του,

δεν θεωρω κακη ιδεα την αποσυναρμολογηση, αν για καποιο λογο αυτο απαιτηθει.

Καποτε ειχα μεγαλη βιβλιοθηκη (ικεα), επιανε ενα τοιχο.

Μετα, πηγα σε μικρο σπιτι. Δεν ειχα τι να την κανω.

Τελικα την 'διελυσα' σε κομματια.

Φετος ξαναπηγα σε ενα μεγαλυτερο σπιτι, και την ξαναστησα! Ολα καλα ευτυχως.

Αλλα θελω να ξερω και τις δικες σας εμπειριες πανω σε αυτο.

Δημοσ.

δεν ειναι κατι ακριβο (6-8 ευρω το ζευγαρι τα βρηκα στο νετ, απλα με θεριζουν τα μεταφορικα)

καποια επιπλα μπορεις να τα λυσεις και να τα δεσεις. αλλα απλα τα λυνεις και δε δενονται με τιποτα.

αναλογως σε ποιο κομματι θα πεσεις

ενα γραφειο μεγαλο σχετικα, το ελυσα 2 φορες. 3η δε νομιζω να υπαρξει. θα διαλυθει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...