vaas93 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα σας.Αξίζει να πάρω μια ψύκτρα για να κάνω overclock τον g3258 ή να πάω σε i3 που έχει και 4 threads ?Μητρική έχω την asrock h81m itx και η χρήση είναι για gaming.Υπόλοιπο bulid:case raijintek metispsu thermaltake hamburg 530 crucial 4gb ram gtx gainward 750 ti
AlienTechGR Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δεν χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη ψύχτρα ο G3258.Εγώ με την stock τον έχω στα 4Ghz και έχω 55-60C σε full load και τα έχω και silent όλους τους ανεμιστήρες (και την ψύχτρα).
benign Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα σας. Αξίζει να πάρω μια ψύκτρα για να κάνω overclock τον g3258 ή να πάω σε i3 που έχει και 4 threads ? Μητρική έχω την asrock h81m itx και η χρήση είναι για gaming. Υπόλοιπο bulid: case raijintek metis psu thermaltake hamburg 530 crucial 4gb ram gtx gainward 750 ti Αν εχεις να διαθεσεις λιγα περισσοτερα χρηματα,αγοραζεις τον i3.Αν εισαι τσιμα,τσιμα, πηγαινεις στον anniversary που επειδη εχει πολυ καλο overclocking potential ουσιαστικα δεν θα δεις για mid gaming που ειναι το συστημα σου,σοβαρες διαφορες.
Sakiz105 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δεν χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη ψύχτρα ο G3258.Εγώ με την stock τον έχω στα 4Ghz και έχω 55-60C σε full load και τα έχω και silent όλους τους ανεμιστήρες (και την ψύχτρα). Το συστημα σου μου προκαλει ριγος 1
vaas93 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Ευχαριστω για τις απαντησεις. Θα πειραματιστω oc με την stock ψυκτρα και μετα θα δω τι θα κανω. Επειδη ειμαι λιγο αχρηστος με αυτα, βλεπω στα bios της h81m itx που λεει overclock και καποιες τιμες (π.χ 3,4 3,8 4,4 κλπ) Χρειαζεται να κανω τιποτα αλλο περαν του να ορισω την τιμη που θελω να τρεξει στα bios ?
Zapee995 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Εγω θα σου πρωτεινα να μη πειραξεις τιποτα με τετοια mobo.
AlienTechGR Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Το συστημα σου μου προκαλει ριγος Γιατί;; Ευχαριστω για τις απαντησεις. Θα πειραματιστω oc με την stock ψυκτρα και μετα θα δω τι θα κανω. Επειδη ειμαι λιγο αχρηστος με αυτα, βλεπω στα bios της h81m itx που λεει overclock και καποιες τιμες (π.χ 3,4 3,8 4,4 κλπ) Χρειαζεται να κανω τιποτα αλλο περαν του να ορισω την τιμη που θελω να τρεξει στα bios ? Πρέπει να ανεβάσεις λίγο τα voltage (1.2 τα έχω εγώ) για να πας πάνω από 4Ghz.
Sakiz105 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Γιατί;; Μεχρι και ο ssd ειναι πιο ακριβος απτον cpu σου
AlienTechGR Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Μεχρι και ο ssd ειναι πιο ακριβος απτον cpu σου Για αρχή μια χαρά είναι ο CPU...αργότερα και ανάλογα με τα οικονομικά θα μπει κάποιος i5 και μία πιο δυνατή καρτούλα.Κατά τα άλλα είμαι κομπλέ για low budget PC.Τον SSD δεν τον πήρα καινούργιο έτσι κι αλλιώς :P 1
Camal Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα σας. Αξίζει να πάρω μια ψύκτρα για να κάνω overclock τον g3258 ή να πάω σε i3 που έχει και 4 threads ? Μητρική έχω την asrock h81m itx και η χρήση είναι για gaming. Υπόλοιπο bulid: case raijintek metis psu thermaltake hamburg 530 crucial 4gb ram gtx gainward 750 ti Οι dual core ανήκουν πλεόν στο παρελθόν όταν μιλάμε για games. Οποιαδήποτε επένδυση είναι πεταμένα λεφτά. 2
vaas93 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 κατεληξα να μην κανω ουτε oc ουτε να παω σε i3 θα μαζεψω λεφτα να παω σε i5 να μαι ησυχος. ευχαριστω και παλι 2
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Camal αποτελούν παρελθόν για τα games που χρησιμοποιούν περισσότερους από 2 πυρήνες και όχι για κάτι παιχνίδια που χρησιμοποιούν 2 πυρήνες. Αυτά είναι κυρίως κάτι online τα οποία επωφελούνται κατά πολύ από τους σημερινούς διπύρηνους χάρη στην ταχύτητά τους αν αναλογιστεί κανείς το κόστος τους. Vaas93 η γνώμη μου, πάρε έναν i5 4460 με λίγα παραπάνω λεφτά ή πάρε έναν μεταχειρισμένο i5 socket 1150 αν τον πετύχεις στα χρήματα καινούριου i3, έστω και με ένα 10αρικο παραπάνω. Ο ζυγός από πλευράς μου γέρνει στο να μαζέψεις λίγα παραπάνω χρήματα και να κάνεις μία και καλή αγορά, δηλαδή έναν καινούριο i5. Άποψή μου πως ο i3 δεν αξίζει από την στιγμή που μπορείς να πάρεις i5 καινούριο με μια μικρή υπέρβαση κάνοντας προσωρινή υπομονή με τον g3258 κλοκάροντάς τον ελαφρώς ή αφήνοντας τον ώς έχει και προφανώς αν δεν μπορείς να κάνεις την υπέρβαση για καινοούριο i5, πάρε έναν μεταχειρισμένο. Το μήνυμά σου που γράφεις ότι αποφάσισες να πας σε i5 δεν το είδα, γιατί όταν το έγραψες εγώ έγραφα το κατεβατό . 2
Camal Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Camal αποτελούν παρελθόν για τα games που χρησιμοποιούν περισσότερους από 2 πυρήνες και όχι για κάτι παιχνίδια που χρησιμοποιούν 2 πυρήνες. Αυτά είναι κυρίως κάτι online τα οποία επωφελούνται κατά πολύ από τους σημερινούς διπύρηνους χάρη στην ταχύτητά τους αν αναλογιστεί κανείς το κόστος τους. Vaas93 η γνώμη μου, πάρε έναν i5 4460 με λίγα παραπάνω λεφτά ή πάρε έναν μεταχειρισμένο i5 socket 1150 αν τον πετύχεις στα χρήματα καινούριου i3, έστω και με ένα 10αρικο παραπάνω. Ο ζυγός από πλευράς μου γέρνει στο να μαζέψεις λίγα παραπάνω χρήματα και να κάνεις μία και καλή αγορά, δηλαδή έναν καινούριο i5. Άποψή μου πως ο i3 δεν αξίζει από την στιγμή που μπορείς να πάρεις i5 καινούριο με μια μικρή υπέρβαση κάνοντας προσωρινή υπομονή με τον g3258 κλοκάροντάς τον ελαφρώς ή αφήνοντας τον ώς έχει και προφανώς αν δεν μπορείς να κάνεις την υπέρβαση για καινοούριο i5, πάρε έναν μεταχειρισμένο. Το μήνυμά σου που γράφεις ότι αποφάσισες να πας σε i5 δεν το είδα, γιατί όταν το έγραψες εγώ έγραφα το κατεβατό . Οτι καινουριο και καλο βγαινει πλεον θελει 4πυρινο. Τωρα αν ειναι να παιζει μονο LoL και PES τοτε οκ. Αυριο ομως δεν ξερεις τι γινεται. Η καλυτερη λυση ειναι αυτη που λες... i5 4460. Μια καλη και φθηνη λυση ειναι και ο Athlon x4 860k. Σχεδον με τα χρηματα που εχει ο i5 παιρνεις mobo-cpu-ram κατεληξα να μην κανω ουτε oc ουτε να παω σε i3 θα μαζεψω λεφτα να παω σε i5 να μαι ησυχος. ευχαριστω και παλι Ειναι η καλυτερη κινηση. Απλα να ξερεις οτι ο i5 θα θελει και καλυτερη GPU.
TheELF Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Μια καλη και φθηνη λυση ειναι και ο Athlon x4 860k. Σχεδον με τα χρηματα που εχει ο i5 παιρνεις mobo-cpu-ram Επειδή τέτοια είναι και η αξία του,είναι τόσο αργοί οι πυρήνες του που είναι μόνο ελάχιστα ποιο γρήγορος από pentium (και πάλι μόνο σε λίγα παιχνίδια) http://pclab.pl/art60391-3.html Άμα είναι εν έτη 2015 να παίρνουμε τετραπύρινους του 2006 ... καήκαμε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα