Oscar_Mike Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα παίδες, ψάχνω για δίσκο μιας και ξεμένω από χώρο. Το σίγουρο είναι ότι θα κινηθώ σε κάποιον με τουλάχιστον 1TB χωρητικότητα. Αυτό που δεν έχω ξεκαθαρίσει είναι i) αν ο νέος δίσκος θα φιλοξενήσει και τα Windows ή αν θα μείνει σαν αποθήκη, ii) και σε δεύτερη φάση αν θα είναι Green ή Blue. Εδώ να προσθέσω οτι έχω μια κάποια μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη WD μιας και από τη Seagate έχω "καεί", αλλά θα ήθελα και τη γνώμη σας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας WD 320GB (συγκεκριμένα ένας wd3200aaks-00vya0) http://www.memory4less.com/m4l_itemdetail.aspx?itemid=1440849070 Η μητρική μου δεν έχει SATA3. Μια λύση είναι να μπουν σε αυτόν τα Win και ο καινούριος να είναι αποθήκη, και η άλλη να χωριστεί ο καινούριος σε 2 μέρη και στο ένα να μπουν τα Win ο υπόλοιπος χώρος + ο 320 να γίνουν αποθήκη. Μετά έχουμε την επιλογή "Green ή Blue;". Ποιος συνδυασμός πιστεύετε ότι θα είναι ο καλύτερος; ο παλιός (7200rpm, 16MB) για Win και ένας Green (Intellipower, 64MB) για αποθήκη; ένας Green για Win + ο,τι μείνει αποθήκη μαζί με τον 320; ή να πάω κατευθείαν σε έναν Blue για Win + αποθήκη μαζί με τον 320; (αυτό λέει η λογική) Για Green + λειτουργικό λέτε να μην το σκέφτομαι καν; Ο 320 που έχω δεν έχει bad sectors, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι παλιότερης τεχνολογίας και έχει δουλέψει αρκετά (980 μέρες λειτουργίας δίνει το HD Sentinel και άλλες 850 να απομένουν) οπότε να τον αφήσω ήσυχο στο θέμα του λειτουργικού και να μείνει σαν αποθήκη; Για έναν από τους δυο σκέφτομαι http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/hdd-ssd-skliroi-diskoi/Western-Digital-Caviar-Green-WD10EZRX-1TB-HDD-3-5-WD10EZRX.htm http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/hdd-ssd-skliroi-diskoi/Western-Digital-Caviar-Blue-1%CE%A4B-HDD-3-5-WD10EZEX.htm έχετε να προτείνετε κάποιον άλλο; Ευχαριστώ!
Fulgore Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δεν ξερω γενικα γιατι ο κοσμος επιλεγει Green αλλα εγω μια ζωη βλεπω Caviar Blue σταθερο σε προτιμηση ταχυτητα και αξιοπιστια.Αν ο Green πχ ειχε παραπανω χωρο για τα χρηματα του οκ αλλα αφου παιζει στα ιδια χρηματα με τον γρηγοροτερο Blue δεν βρισκω λογο να μην πας σε Blue.Ας πει βεβαια και κανενας αλλος την γνωμη του. 1
terry308 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 blue Windows & αποθήκη green & win =fail
Oscar_Mike Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Τον Green τον έβαλα στην εξίσωση πιο πολύ στην περίπτωση που χρησιμοποιήσω τον 320 για τα Win, και επειδή σκέφτομαι ότι παίζει να είναι πιο αθόρυβος (ισχύει; )
kaklikos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Βασικα Green με blue δεν εχει και τρελες διαφορες στις ταχυτητες. Η μονη μεγαλη διαφορα μεταξυ τους ειναι η χαμηλοτερη καταναλωση του green και οτι ειναι πολυ πιο ησυχος απο τον blue. Ο Green θα ταιριαζε περισσοτερο για αποθηκευση παρα βασικος δισκος. WD Blue 29 Db idle 30 seek.WD Green 21 DB idle 24 seek. Οχι οτι ο blue ακουγεται. Πιο πολυ ακους τις δονησεις που μεταφερει στο κουτι παρα τον δισκο σε αντιθεση με εναν black που ακουγεται η τον velociraptor που ξυριζει.
panagiwths1987 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 εχω τον blue και ειναι αθορυβος . απο κει και περα αν θες να νιωθεις σιγουρος (οσο γινεται οταν μιλαμε για μηχανικους δισκους) και αν διαθετεις φυσικα τα εξτρα ευρω παιρνεις τον black που εχει 5 χρονια εγγυηση
Oscar_Mike Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Ωραίοι! Οπότε πάω για τον Μπλε για το λειτουργικό, και τον υπόλοιπο μαζί με τον 320 για αποθηκευτικό, η τιμή του απ ο,τι βλέπω παίζει στα 55-60e, παίζει να υπάρχει κάπου σε καλύτερη τιμή και να μην το έχω δει;
Sarandis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Θα σου έλεγα αφού προφανώς μέχρι τώρα ο 320gb σου έχει φτάσει και για λειτουργικό και για αποθηκευτικός χώρος, βάλε ενα 20αρικο παραπάνω και πάρε έναν ssd. Αν το σηκώνει η τσέπη σου φυσικά. Άσε το 1tb για αργότερα.
Oscar_Mike Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Θα σου έλεγα αφού προφανώς μέχρι τώρα ο 320gb σου έχει φτάσει και για λειτουργικό και για αποθηκευτικός χώρος, βάλε ενα 20αρικο παραπάνω και πάρε έναν ssd. Αν το σηκώνει η τσέπη σου φυσικά. Άσε το 1tb για αργότερα. Καλησπέρα παίδες, ψάχνω για δίσκο μιας και ξεμένω από χώρο. χρειάζομαι χώρο πολύ, asap, γι αυτό δεν έβαλα στην κουβέντα ssd! το λειτουργικό αυτή τη στιγμή δεν είναι στον 320, είναι σε έναν μικρο παράλληλο (ναι, ναι IDE!) ο οποίος θα καταργηθεί οπότε τα Win θα πάνε είτε στον 320, είτε στον καινούριο
achilles_g_ Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Εγώ δεν είχα ποτέ θέμα με σκληρούς δίσκους αλλά φρόντιζα να έχω πάντα ποιοτικά τροφοδοτικά. Αλλά ούτε blue θα έβαζα για Windows.
kaklikos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Εγώ δεν είχα ποτέ θέμα με σκληρούς δίσκους αλλά φρόντιζα να έχω πάντα ποιοτικά τροφοδοτικά. Αλλά ούτε blue θα έβαζα για Windows. Γιατι? Τι το κακο εχουν οι blue για λογισμικο ? Εγω αυτο που βλεπω παντως ειναι οτι οι μηχανικοι εξακολουθουν να ειναι πιο αξιοπιστοι τουλαχιστον στο θεμα να σωσεις οτι μπορεις οταν αρχισουν να τα φτηνουν σε σχεση με τους ssd
8elwADSL Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Απ τη στιγμή που green και blue παίζουν στα ίδια λεφτά γιατί να πάει κάποιος στον green; Εχω εναν 500αρι blue εδώ και 3-4 χρόνια που τον είχα χωρίσει σε 2 partitions για λειτουργικό και αποθήκη (πριν βάλω ssd) και δούλευε αθόρυβα και απροβλημάτιστα τώρα τον έχω μόνο για αποθήκη. O blue είναι γενικής χρήσης κάνει και για λειτουργικό και για αποθήκη καθώς είναι αθόρυβος και με χαμηλή κατανάλωση αν τώρα κάποιος θέλει full performance από τον σκληρό για να βάλει το λειτουργικό πάει σε black. Πιστεύω οι green δεν έχουν λόγο ύπαρξης.
Oscar_Mike Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Οχι οτι ο blue ακουγεται. εχω τον blue και ειναι αθορυβος. δούλευε αθόρυβα και απροβλημάτιστα Ωραίοι! Οπότε ξεχνάμε τον Green! Τώρα εκτός από τον Blue http://www.e-shop.gr/western-digital-wd10ezex-1tb-caviar-blue-sata3-p-PER.303039 αυτός εδώ ο Seagate τι λέει; http://www.e-shop.gr/seagate-st1000dm003-1tb-barracuda-720014-sata3-p-PER.301911
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα