Physiciant Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Ζήλεψα και γω ο καημένος και είπα να ανοίξω ένα θέμα με την σειρά μου. Έχω 8gb ram(4x2gb) και αυτό επειδή έχω μητρική με socket 2011. Τότε δεν υπήρχε ακόμα το 1150. Ναι, ξέρω τι θα πείτε ότι χρυσοπλήρωσα την μητρική απ' την στιγμή που δεν έχω 6 cores αλλά τελικά βλέπω ότι δεν είναι και τόσο άσχημη επένδυση καθώς όταν χρειαστεί ο εξαπύρηνος θα τσιμπήσω έναν μεταχειρισμένο. Βλέπω τώρα παίζουν γύρω στα 280-300 ευρώ. Τέλος πάντων επειδή κάνω πολύ multitasking, χθες που έπαιζα λίγο Call of Duty Advanced Warfare παρατήρησα ότι η χρήση της ram είχε φτάσει στο τέρμα σχεδόν 7.69gb και μου έκανε κάτι κολλήματα οπότε αναγκάστηκα να κλείσω chrome, steam&skype(υποθέτω ότι τα κολλήματα ήταν λόγω και του crack στο συγκεκριμένο παιχνίδι). Είπα να προσθέσω λίγη ram ακόμα, τώρα που τις βρίσκω κιόλας γιατί αυτές που ταιριάζουν με τις δικές μου είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Βασικά βρήκα δύο μοντέλα τις Kingston Beast που είναι όμως λίγο ψηλές και θα βρίσκουν στην ψύκτρα, οπότε τις αποκλείω και αυτές εδώ http://www.e-shop.gr/corsair-cmx8gx3m2a1600c9-xms3-8gb-2x4gb-pc3-12800-kit-p-PER.549226 τις οποίες βρήκα σε διάφορα σετ (2x4gb, 4x2gb, 2x2gb) Αυτό για το οποίο θέλω τη γνώμη σας είναι αν αξίζει να πάω στα 12gb ή να δώσω κάτι παραπάνω και να πάω στα 16gb αφού το pc θα το κρατήσω ακόμα αρκετά χρόνια. Το μόνο δηλαδή που θα αναβαθμιστεί στο μέλλον είναι καμιά gpu, κανα o/c άντε και ο εξαπύρηνος που λέγαμε ΑΝ και όταν χρειαστεί. Σας ακούω..
greg2310 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Εγω εχω 12 και δεν εχω δει κολληματα .βεβαια δεν εχω δει και χρηση πανω απο 6 οποτε...γενικα αν ασχολεισε με video βαλε 16 αλλιως πας και σε 12 ...
panagiwths1987 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 εχει βγει προσφατο update patch για το advanced warfare (1.3 αν δεν κανω λαθος) το εχεις περασει? απο κει και περα αν η κυρια χρηση ειναι παιχνιδια......καλυτερα κατσε οπως εισαι
Physiciant Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Τώρα πάει το τερμάτισα, είχα δει μόνο τα πρώτα δύο. Το τρίτο δε το είχε το kat.ph οπότε λέω σιγά μη βγήκε και άλλο. Ναι, κύρια χρήση είναι το gaming αλλά η ram γέμισε ανεξαρτήτως αν έφταιγε το patch ή όχι. Και σκέφτομαι μήπως στο μέλλον δε βρίσκω καθόλου συμβατές ram αν τώρα υπάρχουν μόνο 2 που ταιριάζουν.
pnick Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Ζήλεψα και γω ο καημένος και είπα να ανοίξω ένα θέμα με την σειρά μου. Έχω 8gb ram(4x2gb) και αυτό επειδή έχω μητρική με socket 2011. Τότε δεν υπήρχε ακόμα το 1150. Ναι, ξέρω τι θα πείτε ότι χρυσοπλήρωσα την μητρική απ' την στιγμή που δεν έχω 6 cores αλλά τελικά βλέπω ότι δεν είναι και τόσο άσχημη επένδυση καθώς όταν χρειαστεί ο εξαπύρηνος θα τσιμπήσω έναν μεταχειρισμένο. Βλέπω τώρα παίζουν γύρω στα 280-300 ευρώ. Τέλος πάντων επειδή κάνω πολύ multitasking, χθες που έπαιζα λίγο Call of Duty Advanced Warfare παρατήρησα ότι η χρήση της ram είχε φτάσει στο τέρμα σχεδόν 7.69gb και μου έκανε κάτι κολλήματα οπότε αναγκάστηκα να κλείσω chrome, steam&skype(υποθέτω ότι τα κολλήματα ήταν λόγω και του crack στο συγκεκριμένο παιχνίδι). Είπα να προσθέσω λίγη ram ακόμα, τώρα που τις βρίσκω κιόλας γιατί αυτές που ταιριάζουν με τις δικές μου είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Βασικά βρήκα δύο μοντέλα τις Kingston Beast που είναι όμως λίγο ψηλές και θα βρίσκουν στην ψύκτρα, οπότε τις αποκλείω και αυτές εδώ http://www.e-shop.gr/corsair-cmx8gx3m2a1600c9-xms3-8gb-2x4gb-pc3-12800-kit-p-PER.549226 τις οποίες βρήκα σε διάφορα σετ (2x4gb, 4x2gb, 2x2gb) Αυτό για το οποίο θέλω τη γνώμη σας είναι αν αξίζει να πάω στα 12gb ή να δώσω κάτι παραπάνω και να πάω στα 16gb αφού το pc θα το κρατήσω ακόμα αρκετά χρόνια. Το μόνο δηλαδή που θα αναβαθμιστεί στο μέλλον είναι καμιά gpu, κανα o/c άντε και ο εξαπύρηνος που λέγαμε ΑΝ και όταν χρειαστεί. Σας ακούω.. Δώσε τις μεταχειρισμένες και πάρε σετάκι 4x4. Μη παντρέψεις διαφορετικές μνήμες σε Χ79. Το quad channel μπορεί να σου συμπεριφερθεί περίεργα. Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα G.Skill. Είμαι φοβερά ευχαριστημένος. Δες κάτι τέτοιο http://www.skroutz.gr/s/419292/G-Skill-RipjawsZ-F3-17000CL9Q-16GBZH-4Gx4.html
sDGam Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Θελεις να συμπληρωσεις το dual channel που εχεις ή να παρεις ολοκαινουργιες ram?
Fulgore Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Ζήλεψα και γω ο καημένος και είπα να ανοίξω ένα θέμα με την σειρά μου. Έχω 8gb ram(4x2gb) και αυτό επειδή έχω μητρική με socket 2011. Τότε δεν υπήρχε ακόμα το 1150. Ναι, ξέρω τι θα πείτε ότι χρυσοπλήρωσα την μητρική απ' την στιγμή που δεν έχω 6 cores αλλά τελικά βλέπω ότι δεν είναι και τόσο άσχημη επένδυση καθώς όταν χρειαστεί ο εξαπύρηνος θα τσιμπήσω έναν μεταχειρισμένο. Βλέπω τώρα παίζουν γύρω στα 280-300 ευρώ. Τέλος πάντων επειδή κάνω πολύ multitasking, χθες που έπαιζα λίγο Call of Duty Advanced Warfare παρατήρησα ότι η χρήση της ram είχε φτάσει στο τέρμα σχεδόν 7.69gb και μου έκανε κάτι κολλήματα οπότε αναγκάστηκα να κλείσω chrome, steam&skype(υποθέτω ότι τα κολλήματα ήταν λόγω και του crack στο συγκεκριμένο παιχνίδι). Είπα να προσθέσω λίγη ram ακόμα, τώρα που τις βρίσκω κιόλας γιατί αυτές που ταιριάζουν με τις δικές μου είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Βασικά βρήκα δύο μοντέλα τις Kingston Beast που είναι όμως λίγο ψηλές και θα βρίσκουν στην ψύκτρα, οπότε τις αποκλείω και αυτές εδώ http://www.e-shop.gr/corsair-cmx8gx3m2a1600c9-xms3-8gb-2x4gb-pc3-12800-kit-p-PER.549226 τις οποίες βρήκα σε διάφορα σετ (2x4gb, 4x2gb, 2x2gb) Αυτό για το οποίο θέλω τη γνώμη σας είναι αν αξίζει να πάω στα 12gb ή να δώσω κάτι παραπάνω και να πάω στα 16gb αφού το pc θα το κρατήσω ακόμα αρκετά χρόνια. Το μόνο δηλαδή που θα αναβαθμιστεί στο μέλλον είναι καμιά gpu, κανα o/c άντε και ο εξαπύρηνος που λέγαμε ΑΝ και όταν χρειαστεί. Σας ακούω.. Παντως για την ιστορια οταν χρειαστει ο 6core θα εχεις παει σε αναβαθμιση σε αλλο Socket Για αυτο το λογο πηγαινε σε οτι σου βγαινει φθηνοτερα εκτως αν πραγματικα χρειαζεσαι τα 16 ή σου βγαινουν στα ιδια περιπου χρηματα με τα 12.
Physiciant Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Τότε ήμουν μικρός και δεν έμπαινα στο Insomnia για να σε βλέπω να τα χώνεις ρε Fulgore..άρα εσύ φταις!!!!! Τώρα έχω quad channel mode και ανάλογα πόσα sticks θα προσθέσω θα έχω triple ή quad ανάλογα. Μη με αγχώνεις τώρα ρε pnick, λες να έχω θέμα άμα παντρέψω αυτές http://www.corsair.com/en-us/cmx8gx3m4a1600c9 με αυτές που έχω τώρα; http://www.kingston.com/datasheets/KHX1600C9D3K4_8GX.pdf Τα χαρακτηριστικά είναι ολόιδια, μόνο η εταιρεία αλλάζει. Βασικά αν πάω στα 16gb, βρήκα και αυτές που είναι της ίδιας εταιρείας απλά θα πάω σε triple channel(όχι ότι με νοιάζει ιδιαίτερα) http://www.skroutz.gr/s/327118/Kingston-HyperX-Genesis-Grey-8GB-DDR3-1600MHz-KHX1600C9D3X2K2-8GX.html Λέτε τα 16gb να είναι too much; Δε με ψήνει τώρα να κάθομαι να ψάχνω αγοραστές κτλ και να αλλάζω όλο το σετ αν και για το overclock ίσως θα ήταν καλό γιατί το xmp είναι στα 1.65V ή δε θα χρειαστεί να τις πειράξω για μεσαίο o/c; Κομάντο διαφωτίστε με
panagiwths1987 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 απ'οτι ξερω δεν τιθεται θεμα ασυμβατοτητας παρα μονο κοιτα να παιζουν στα ιδια V .
pnick Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Παιδιά, προσέξτε γιατί ένας συγγενής μου έτσι την πάτησε σε triple channel (1366 socket). Έβαλε πιό καινούργιες δίπλα σε παλιές (και ίδιο μοντέλο υποτίθεται) και έκτοτε άρχισαν τα προβλήματα. Μη σας κάνει εντύπωση. Ακόμα και πιό καινούργια παρτίδα της ίδιας ακριβώς μνήμης μπορεί να φοράει διαφορετικά components πάνω. Οι εταιρείες τα κάνουν αυτά και απροειδοποίητα μάλιστα. Για μένα μη πάρεις το ρίσκο. Πήγαινε σε 4x4 να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Επίσης, μη κοιτάτε μόνο τα basic timings και τις τάσεις. Υπάρχουν και τα sub-timings που είναι και πιό ύπουλα...
sDGam Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Το να χρησιμοποιεις μαζι, ram διαφορετικου μοντελου/μαρκας κτλ δεν ειναι ποτε καλη ιδεα. Υπαρχει λογος που πωλουνται σε kits. Προβλημα μπορει να εχεις αλλα μπορει και οχι, και αμα εχεις προβλημα μετα καποιο kit θα παει χαμενο. Επισης μην αναμυγνυεις τα channels πχ quad + triple. Το πιο ασφαλες ειναι να βαλεις αρχικα ενα quad/double και μετα να αγορασεις το ιδιο ακριβως kit για αναβαθμηση. Τα δυο kit που λες οτι θελεις να παντρεψεις δεν ειναι 100% ιδια. Το ενα εχει timings 9-9-9-24 και το αλλο 9-9-9-27. Δεν γνωριζω πολλα για αυτα τα timings καθως δεν κανω overclock αλλα σιγουρα υπαρχει πιθανοτητα να σου δημιουργησει θεμα. Το καλυτερο θα ηταν να συμπληρωσεις με ενα ιδιο ακριβως σετ ή να αντικαταστησεις με καινουργιο. 2
Physiciant Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Άμα έβρισκα ακριβώς το ίδιο θα το είχα πάρει ήδη. Θα δείξει λοιπόν, αν βρω κάποιον να τις δώσω θα είναι το ιδανικό αλλιώς βλέπουμε
Occultist Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Η σίγουρη ήττα που μπορείς να φας όταν ανακατεύεις kits, είναι με στικάκια που δουλεύουν σε διαφορετική τάση.
Physiciant Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Ίδια τάση έχουν. Το πιο safe που κατέληξα αν δε τις αλλάξω είναι να βάλω αυτές http://www.skroutz.gr/s/327118/Kingston-HyperX-Genesis-Grey-8GB-DDR3-1600MHz-KHX1600C9D3X2K2-8GX.html http://www.kingston.com/datasheets/KHX1600C9D3X2K2_8GX.pdf Τώρα κατά πόσο θα βοηθήσει/δυσκολέψει αυτό στο overclock δε ξέρω
panagiwths1987 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 σου κολλησε το μικροβιο ε?? και γω εβαλα 1 στικ 8αρας αντι να βαλω 2Χ4 , με το σκεπτικο να τα κανω 16 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα