Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

ξαφνικά έπαθε ο υπολογιστής το εξής:

Τον ανοίγω, μπαίνει στο BIOS και βγάζει ένα μήνυμα το οποίο δεν θυμάμαι, περιείχε όμως τη λέξη chasis μέσα πατάω ok κάνω restart μπαίνει στα windows και κάνει κάποια εγκατάσταση για την οποία θέλει restart. Μετά το restart δεν ξανάνοιξε. Την μία φορά έβγαλε πάλι το ίδιο μήνυμα και μετά από 10 προσπάθειες με την οθόνη να παραμένει μαύρη, αφαίρεσα 3 RAM και έμεινε μόνο με μία και τον άνοιξα

και έβγαλε το εξής μήνυμα

Warning USB Device over current detected. Remove over current USB device.

System will shutdown now. (και μετρούσε 15 δευτερόλεπτα και έκλεισε)

Γνωρίζει κανείς τί μπορεί να είναι αυτό ?

Επίσης είχε πάψει να κάνει μπιμ όταν άνοιγε και το ξαναέκανε όταν πρώτα του αφαίρεσα τη μπαταρία για λίγο για να επανελθουν οι ρυθμίσεις!

Αυτό συμβαίνει στο εξής σύστυμα:

PSU: 420WATT

M/B: ASUS MSN-E (nForce570 Ultra, 6xSATA 3Gb/s, 8-CH HD Audio)

CPU: AMD Athlon 64 3500+ (64bit)

GPU: Albatron NVIDIA 6800GT

HDD: Western Digital Caviar SE 250GB Model:WD2500JS-22NCB1

RAM: 2GB 2x512 kingston kvr800d2n5/512 800Mhz (Dual Channel)
2x512 Aeneon AET660UD00-30DB98Z 667Mhz (Dual Channel)

Επεξ/σία από DonFustikis
Δημοσ.

ξεκινα ξεσυνδεοντας όοοολες τις usb (εκτος απο πληκτρολογιο ποντικι, εκτός εαν μπορεις να βρεις ps2)

κατι τραβαει πολυ ρευμα και η μητρική σου παει να σε προστατευσει απο οτι φαινεται

Δημοσ.

Όχι τα είχα ξηλώσει όλα τα καλώδια μόνο ρεύμα κ γραφικά είχε!

Τελοσπάντων το πήγα στο γείτονα, και όταν έβαλα την δική του μπαταρία στη μητρικη δούλεψε κανονικά. Το έφερα πάλι σε μένα με τη νέα μπαταρία άνοιξε μία φορά, έκανε πάλι εγκατάσταση drivers και στο restart δεν ξανάνοιξε ! Ενώ τα ίδια έκανε στου γείτονα με τη διαφορά ότι μετά το restart ξανάνοιξε.

Η διαφορά που έχει όταν είναι σε μένα, είναι ότι το συνδέω με adaptor από DVI σε VGA στην δική μου οθόνη (LG 27" IPS LED FullHD).

Στον γείτονα πάλι με adaptor σε διαφορετική οθόνη όμως.

Ξέχασα να γράψω ότι δεν μιλάω για το σύστημα που περιγράφω στην υπογραφή μου, αλλά για το :

PSU: 420WATT

M/B: ASUS MSN-E (nForce570 Ultra, 6xSATA 3Gb/s, 8-CH HD Audio)

CPU: AMD Athlon 64 3500+ (64bit)

GPU: Albatron NVIDIA 6800GT

HDD: Western Digital Caviar SE 250GB Model:WD2500JS-22NCB1

RAM: 2GB 2x512 kingston kvr800d2n5/512 800Mhz (Dual Channel)
2x512 Aeneon AET660UD00-30DB98Z 667Mhz (Dual Channel)

Δημοσ.

παρε τη μπαταρία του γείτονα και δώσε του την καινουργια αλλα εχω την αίσθηση οτι η μητρική σου ή το τροφοδοτικό σου σε αποχαιρετουν...

Δημοσ.

αν με το τροφοδοτικο του γείτονα δουλευει κανονικά σε εγκατελειψε το τροφοδοτικο (γιατι η μπαταρία ειναι ελαφρώς κουλο να δημιουργεί αυτό το πρόβλημα)

Δημοσ.

Ναι απλά το έκανα εξ αρχής επειδή είδα το BIOS να μουρλαίνεται κ λέω ας του κάνω μια επαναφορά !

Θα το δοκιμάσω και θα ξαναγράψω μόλις έχω νέα!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Δημοσ.

Το έβαλα σε άλλο τροφοδοτικό, συνέχισε να κάνει το πρόβλημα οπότε το ξαναέβαλα στο δικό του και άρχισα να πειράζω τις RAM!
Και ενώ έχω καταλήξει πώς μία συγκεκριμένη δημιουργεί το πρόβλημα, τελικά το πρόβλημα εξαφανίζεται !! Προς το παρόν τουλάχιστον...Τί να πω..

Δημοσ.

Το σφάλμα αυτό αν και πρώτη φορά το ακούω μου φαίνεται πολύ συγκεκριμένο και αν είναι όντως σωστό κάτι παίζει με τις USB σου όπως όλοι μπορούν να καταλάβουν. Μπορείς να ξεσυνδέσεις τις θύρες του κουτιού από την μητρική να δεις αν συνεχίζει το πρόβλημα;

Με την μπαταρία ίσως ήταν τυχαίο που δούλεψε με την άλλη. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...