Deleroth Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα ονομάζομαι Ανδρέας είμαι 19 χρονών και φοιτητής στο Πολιτικό στην Νομική στην Αθήνα. Μένω στην Δροσιά και κάνω καθημερινά μία απόσταση 15 λεπτών με το αυτοκίνητο που έχω (το αγόρασα πριν 8 μήνες με 200 ευρο ) για να μάθω να οδηγώ ουσιαστικά . Το αυτοκίνητο αυτό είναι ένα toyota yaris 2000 σε κακή κατάσταση με πάρα πολλά χιλιόμετρα. Μετά από οικονομίες και κυρίως την συνεισφορά των γονέων-παππούδων, κατάφερα να μαζέψω 7.000 ευρό . Η χρήση όπως σας είπα είναι 30 λεπτά την μέρα που κάνω , (να πάω μέχρι το τρένο στην Κηφισιά και να γυρίσω σπίτι αργά το απόγευμα), και βόλτες . Ψάχνω ένα αυτοκίνητο για την ηλικία μου γενικότερα, αλλά πραγματικά δεν θέλω κάτι σαν το yaris . Μπορώ να χαλάω 500-550 ευρό τον χρόνο μάξιμουμ σε πινακίδας και ασφάλειας για αυτό δεν κοιτάω πάνω από 1.800 κυβικά. Θέλω κάτι σαν mx5 ή Toyota MR2 τα οποία είναι σε αυτά τα λεφτά και είναι πανέμορφα και γρήγορα αυτοκίνητα , θέλω να φύγω από την σαπίλα ... Ένας φίλος μου έχει μιλήσει για Lotus elan , σε καλή κατάσταση αλλά είναι πάρα πολύ παλιό αυτοκίνητο και θα μου βγάλει πολλά προβλήματα φοβάμαι. Θα ήθελα μερικές προτάσεις από εσάς για το τι θα μπορούσα να κάνω !
dobro Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 το Lotus elan ξεχασε το, για το απλο λογο οτι ειναι ζημιαρικο αμαξι.Για καμπριο που ψαχνεις , κοιτα με Hardtop για ασφαλεια,μη σου ριξει καμια στιλιετια κανεις στην οροφη .Δλδ κατι σαν.... http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5384813/
paylidis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Ωραία αυτά που λες αλλα εγω κραταω το θελω να φυγω απο τη σαπίλα και σου προτείνω αυτό ή καποιο αντιστοιχο (ξεφευγει λιγο αλλα με παζαρι κατι κοβεις) http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5861497/ Εαν ημουν στην ηλικία σου και είχα καποια χρήματα στην ακρη για να παρω κατι σαν αυτό θα το επαιρνα... (δυστυχώς δε βγαίνει η Ζ4 στα 1800 αλλιώς ειναι εξίσου γαματη) το Lotus elan ξεχασε το, για το απλο λογο οτι ειναι ζημιαρικο αμαξι.Για καμπριο που ψαχνεις , κοιτα με Hardtop για ασφαλεια,μη σου ριξει καμια στιλιετια κανεις στην οροφη .Δλδ κατι σαν.... http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5384813/ οφφ τοπικ αλλα πριν 2 χρόνια που κοιταγα για καμπριο για συγγενη αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ το αμαξι πουλιόταν σε άλλη μαντρα στα δυτικά προάστια και πηγα και το ειδα και απο κοντα....
Deleroth Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 αναζητας roadster δηλαδη? ναι ! Ωραία αυτά που λες αλλα εγω κραταω το θελω να φυγω απο τη σαπίλα και σου προτείνω αυτό ή καποιο αντιστοιχο (ξεφευγει λιγο αλλα με παζαρι κατι κοβεις) http://www.car.gr/cl...s/view/5861497/ έχω μάθει πως καταναλώνει πάρα πολύ , είναι ακριβά αρκετά τα ανταλλακτικά και πανάκριβα τα σερβις του... το Lotus elan ξεχασε το, για το απλο λογο οτι ειναι ζημιαρικο αμαξι.Για καμπριο που ψαχνεις , κοιτα με Hardtop για ασφαλεια,μη σου ριξει καμια στιλιετια κανεις στην οροφη .Δλδ κατι σαν.... http://www.car.gr/cl...s/view/5384813/ Δεν μου αρέσουν καθόλου τα peugot
panagiwths1987 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 αν θες (σε παω σε αλλη κατηγορια βεβαια) παρε ενα focus (1600cc ti-VCT) το οποιο ειναι απολαυστικο στο δρομο και το βρισκεις πιο κατω απο 7000 ευρω
paylidis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 έχω μάθει πως καταναλώνει πάρα πολύ , είναι ακριβά αρκετά τα ανταλλακτικά και πανάκριβα τα σερβις του... οτι καταναλώνει ειναι αληθεια (μικτο κυκλο εχει 9.1λ/100χλμ), οτι εχει ακριβα σέρβις και ανταλλακτικά ειναι μπουρδα... Δε νομιζω αυτόκίνητο 10 ετών να το πας για λαδια φιλτρα σε αντιπροσωπεια οποτε καλλιστα βρίσκεις αλλαγη λαδιών-φίλτου με 35€ εξω (μπορώ να σε στείλω μαλιστα εγω σε συνεργείο) ή γενικό σέρβις με 100-120€. Επίσης ακόμα και η mercedes εχει ρίξει πλεον παρα πολυ τις τιμές του σέρβις (ενδεικτικά τα αυτοκινητα της που παίρνουν 4 λ λαδι εχει σερβις λαδιου με 59€). Τα bmw ειναι πολυ πιο ακριβα σε συντήρηση (σερβις λαδιού 80€ και λαδια+τακακια+αισθητηρες μπρος πισω ~300€) Εαν θα με προβλημάτιζε κάτι με αυτα τα αυτοκίνητα (όπως και όλα τα καμπριο) ειναι η συντήρηση του ανοιγόμενου μηχανισμού (αυτο με το σκληρο κελυφος δεν εχει τοσα θέματα συνηθως αλλα γενικά βγαζουν ζημιτσες αν δεν τα προσεχεις)
Deleroth Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 το mx5 και το toyota mr2 γιατί όχι ; και προτιμάς αυτό δλδ ...
paylidis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 το mx5 και το toyota mr2 γιατί όχι ; και προτιμάς αυτό δλδ ... το mx5 ειναι αυτοκίνητο για λιγο πιο εμπειρους οδηγούς και απο 2 γνωστούς που το είχαν ακουσα διαφορά μικροπροβληματάκια (ο ενας ειχε ηλεκτρολογικά και ο άλλος μαζευε κουβαδες νερο απο μεσα σε καθε βροχή) για το mr2 δεν εχω αποψη απο καποιον απλα δε μου φαινεται ενδιαφερον...
Liverpool89 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Παρε ενα μινι κουπερ μουρατο.. να σαι μια χαρα.. Τωρα το mx5 μ αρεσει και μενα αλλα ειναι παλιο αμαξι και οπως το σκεφτεσαι εσυ το σκεφτοταν και αυτος που το ειχε.. mr2 το συν του ειναι η toyota
thephotoshoped Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα ονομάζομαι Ανδρέας είμαι 19 χρονών και φοιτητής στο Πολιτικό στην Νομική στην Αθήνα. Μένω στην Δροσιά και κάνω καθημερινά μία απόσταση 15 λεπτών με το αυτοκίνητο που έχω (το αγόρασα πριν 8 μήνες με 200 ευρο ) για να μάθω να οδηγώ ουσιαστικά . Το αυτοκίνητο αυτό είναι ένα toyota yaris 2000 σε κακή κατάσταση με πάρα πολλά χιλιόμετρα. Μετά από οικονομίες και κυρίως την συνεισφορά των γονέων-παππούδων, κατάφερα να μαζέψω 7.000 ευρό . Η χρήση όπως σας είπα είναι 30 λεπτά την μέρα που κάνω , (να πάω μέχρι το τρένο στην Κηφισιά και να γυρίσω σπίτι αργά το απόγευμα), και βόλτες . Ψάχνω ένα αυτοκίνητο για την ηλικία μου γενικότερα, αλλά πραγματικά δεν θέλω κάτι σαν το yaris . Μπορώ να χαλάω 500-550 ευρό τον χρόνο μάξιμουμ σε πινακίδας και ασφάλειας για αυτό δεν κοιτάω πάνω από 1.800 κυβικά. Θέλω κάτι σαν mx5 ή Toyota MR2 τα οποία είναι σε αυτά τα λεφτά και είναι πανέμορφα και γρήγορα αυτοκίνητα , θέλω να φύγω από την σαπίλα ... Ένας φίλος μου έχει μιλήσει για Lotus elan , σε καλή κατάσταση αλλά είναι πάρα πολύ παλιό αυτοκίνητο και θα μου βγάλει πολλά προβλήματα φοβάμαι. Θα ήθελα μερικές προτάσεις από εσάς για το τι θα μπορούσα να κάνω ! Με βάση αυτές τις φράσεις νομίζω ότι δεν έχεις καταλάβει κάτι. Φίλε μου με 8 μήνες οδήγησης μαθαίνεις μόνο γκάζι-συμπλέκτη και δεν είσαι καν κοντά στο να μάθεις τι είναι η ουσιαστική οδήγηση. Μην ανησυχείς δεν ήρθα να το παίξω έξυπνος, ούτε εγώ μπορώ να ισχυριστώ ότι κατέχω την ουσιαστική οδήγηση όμως έχω πατέρα τροχονόμο με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Ακόμη με 15 λεπτά οδήγηση δεν νομίζω ότι μπορείς να μάθεις ούτε τα ουσιώδη. Ένας 19χρονος λοιπόν αναζητά ένα αυτοκίνητο "της ηλικίας του", πισωκίνητο ή μη με 1800 κυβικά. Εγώ προτείνω να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου και να δεις κάτι που πραγματικά ταιριάζει στην ηλικία σου όπως ένα 1200-1400 κ. μικρομεσαίο το οποίο έχει και επιδόσεις. Το κρατάς για να αποκτήσεις πραγματικά οδηγική εμπειρία και μετά από μια 5ετία που θα έχεις ολοκληρώσει τις σπουδές σου βλέπεις για κάτι ανώτερο. Αν το οικονομικό είναι το μοναδικό σου θέμα, καλύτερα να τα ξοδέψεις σε ένα τίμιο-ασφαλές αυτοκίνητο παρά σε νοσοκομεία. 1
Haldol Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Το ίδιο εύκολα πας στο νοσοκομείο είτε οδηγείς μια παπαριά 1.2 ή κάποιο παλιότερο roadster 1.8. Όλα στο μυαλό είναι. Και το πιο άθλιο αμάξι πιάνει επικίνδυνες ταχύτητες, χωρίς όμως να έχει το πάτημα και το φρένο ενός πιο σωστού. Εφόσον έχεις τα χρήματα, κάνε την κάβλα σου (με το μυαλό στο κεφάλι προφανώς) και μην νοιάζεσαι για εξυπνάδες του στυλ "για πρώτο κάτι μικρό" κλπ. Κι εγώ ακολούθησα αυτή την ηλίθια λογική στα 19, τώρα στα 25 λέω γιατί το έκανα. Δε θα 'χεις πολλές ευκαιρίες στη ζωή σου για convertible roadster. 2
Thessalonikios200 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Πάρε ότι πιο γρήγορο βρεις άλλα πρόσεξε... Να μην τρέχεις πιο γρήγορα από αυτό. Προσοχή θέλει σε όλα..
NT1G Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Και όλα αυτά για τα 15 λεπτά από το σπίτι ως τον ηλεκτρικό...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα