Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Εχω 2 συνδέσεις cyta μία στο σπίτι μία στο γραφείο.... στο σπίτι voip router Adb στο γραφείο ZTE αυτά δηλαδή που μου έχει δώσει η cyta. Βλέποντας την αργή απόκριση στις σελίδες θέλησα να αλλάξω τα dns στα routers. Στο γραφείο (ΖΤΕ) μπήκα και πέρασα τα public dns της google και όντως ήταν αισθητή η διαφορά και εγώ αρκετά ευχαριστημένος.......

Στο σπίτι (ADB) προσπάθησα να βρω την επιλογή....

Κάλεσα μετά από ώρα στην εταιρία να με καθοδηγήσουν...... Μου είπαν στο ADB δεν υπάχει η δυνατότητα.

Τους ρωτάω γιατί???

Είναι τεχνολογία των Ελοχίμ???

Μου λένε δεν γίνεται να αλλάξετε dns !

Tους απαντάω ότι το benchmark που έκανα έδειξε το διακομιστή τους Not reliable και στο conclusion τον χαρακτήρισε almost dead (σχεδόν νεκρό) φάνηκαν έκλπηκτοι και μόνο στο άκουσμα ότι υπήρχαν public dns..... Τους ζήτησα να δωθεί εντολή να αλλαχθεί αμέσως το router...

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι μήπως ξέρει κάποιος από εσάς αν έχει τετοια δυνατότητα????? Γιατί τα τζιμάνια της cyta δε τα έκοψα πολύ ενημερωμένα

Σας δίνω  τα χαρακτηριστικά του ρουτερ θα με βοηθούσε αν κάποιος ήξερε και αποφύγω όλη την ταλαιπωρία

ADB 4201G

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Γινεται αν κανεις login με account για admin. Δεν ξερω αν μπορω να το ποσταρω, αν θες στο στελνω με pm.

Μολις σου ξεκλειδωσει πας LAN,DNS Forwarding και κανεις τη δουλεια σου.

• Like 1
Δημοσ.

Γινεται αν κανεις login με account για admin. Δεν ξερω αν μπορω να το ποσταρω, αν θες στο στελνω με pm.

με πήραν τηλέφωνο λέει δεν υπάρχει η δυνατότητα αυριο πάω να αλλάξω ρούτερ ...... Αλλά θα μπω τωρα να δοκιμάσω αυτό που λες και μπαίνω νασου γράψω τι έγινε.... Σε ευχαριστώ πολύ

Μόλις μπήκα δεν υπα΄ρχει καν η επιλογή.......

Είναι πάραπολύ παλιό μοντέλο η εταιρία έχει σταματήσει να το παράγει και δεν υπα΄ρχουν ούτε ανταλλακτικά μπήκα και το έψαξα

Εχω τραβήξει screen shot από τη διαδικασία δεν υπάρχει η δυνατότητα

Μπήκα και στο wan τίποτα....

Δε ξέρω πως ανεβάζω φωτό....

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Εχω 2 συνδέσεις cyta μία στο σπίτι μία στο γραφείο.... στο σπίτι voip router Adb στο γραφείο ZTE αυτά δηλαδή που μου έχει δώσει η cyta. Βλέποντας την αργή απόκριση στις σελίδες θέλησα να αλλάξω τα dns στα routers. Στο γραφείο (ΖΤΕ) μπήκα και πέρασα τα public dns της google και όντως ήταν αισθητή η διαφορά και εγώ αρκετά ευχαριστημένος.......

Στο σπίτι (ADB) προσπάθησα να βρω την επιλογή....

Κάλεσα μετά από ώρα στην εταιρία να με καθοδηγήσουν...... Μου είπαν στο ADB δεν υπάχει η δυνατότητα.

Τους ρωτάω γιατί???

Είναι τεχνολογία των Ελοχίμ???

Μου λένε δεν γίνεται να αλλάξετε dns !

Tους απαντάω ότι το benchmark που έκανα έδειξε το διακομιστή τους Not reliable και στο conclusion τον χαρακτήρισε almost dead (σχεδόν νεκρό) φάνηκαν έκλπηκτοι και μόνο στο άκουσμα ότι υπήρχαν public dns..... Τους ζήτησα να δωθεί εντολή να αλλαχθεί αμέσως το router...

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι μήπως ξέρει κάποιος από εσάς αν έχει τετοια δυνατότητα????? Γιατί τα τζιμάνια της cyta δε τα έκοψα πολύ ενημερωμένα

Σας δίνω  τα χαρακτηριστικά του ρουτερ θα με βοηθούσε αν κάποιος ήξερε και αποφύγω όλη την ταλαιπωρία

ADB 4201G

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

α.τρεχεις ενα benchmark που δεν ξερεις τι ρολο βαραει οπως αλλα τοσα benchmark που βγαζουν οτι νανε.

β. σου λενε οτι δεν υπαρχει η δυνατοτητα και τους ρωτας γιατι?σορρυ αλλα ειναι μια χαζη ερωτηση χωρις παρεξηγηση.αν κατι δεν μπορει να το κανει ενα ρουτερ δεν φταιει το support.φταιει το ρουτερ.

γ.εχεις παραπονα απο πχ τους dns της cyta και συνεχιζεις να εχεις cyta.

δ.εβαλες εναν provider ο οποιος δινει voip τηλεφωνια και λογω voip τηλεφωνια δεν μπορεις να αλλαξεις το ρουτερ. Οταν θες να κανεις παραπανω πραγματα βαζεις ενα παροχο που δινει Tdm τηλεφωνια πετας το ρουτερ που σου δινει τα οποια στο 90 τις 100 ειναι για πεταμα ετσι και αλλιως και βαζεις ενα δικο σου και κανεις τα παντα. Τοσο απλα. Απλα το λεω γιατι εχω κατα καποιο τροπο βαρεθει να βλεπω ατομα να εχουν χ παραπονα απο τον παροχο τους και αντι να αλλαζουν παροχο καθονται εκει λες και δινει δωρεαν μελι.

ΦΙλικα παντα απλα καλο ειναι να βλεπουμε τις αναγκες μας και να διαλεγουμε τον αντιστοιχο παροχο. Με το voip πχ υπαρχει αυτο το κακο.Δεν μπορεις να βαλεις οτι adsl router θες εσυ παρα μονο οτι σου δωσουν αυτοι με τα συν και τα πλην που μπορει να εχει ο παροχος.

Δε ξέρω πως ανεβάζω φωτό....

ή θα τις σηκωσεις σε καποιο third party site και θα κανεις copy paste τα link ειτε θα πας στην επιλογη more reply options (δεν ξερω πως το εχει στα ελληνικα)(για να σου ανοιξει η πιο advance διαδικασια να το πω ετσι για να κανεις Post το μυνημα που εκει μεσα εχει και για attach αρχειο.

επισης παντα υπαρχει και η δυνατοτητα να βαλεις καρφωτα dns στην καρτα δικτυου σου.

• Like 2
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

α.τρεχεις ενα benchmark που δεν ξερεις τι ρολο βαραει οπως αλλα τοσα benchmark που βγαζουν οτι νανε.

β. σου λενε οτι δεν υπαρχει η δυνατοτητα και τους ρωτας γιατι?σορρυ αλλα ειναι μια χαζη ερωτηση χωρις παρεξηγηση.αν κατι δεν μπορει να το κανει ενα ρουτερ δεν φταιει το support.φταιει το ρουτερ.

γ.εχεις παραπονα απο πχ τους dns της cyta και συνεχιζεις να εχεις cyta.

δ.εβαλες εναν provider ο οποιος δινει voip τηλεφωνια και λογω voip τηλεφωνια δεν μπορεις να αλλαξεις το ρουτερ. Οταν θες να κανεις παραπανω πραγματα βαζεις ενα παροχο που δινει Tdm τηλεφωνια πετας το ρουτερ που σου δινει τα οποια στο 90 τις 100 ειναι για πεταμα ετσι και αλλιως και βαζεις ενα δικο σου και κανεις τα παντα. Τοσο απλα. Απλα το λεω γιατι εχω κατα καποιο τροπο βαρεθει να βλεπω ατομα να εχουν χ παραπονα απο τον παροχο τους και αντι να αλλαζουν παροχο καθονται εκει λες και δινει δωρεαν μελι.

ΦΙλικα παντα απλα καλο ειναι να βλεπουμε τις αναγκες μας και να διαλεγουμε τον αντιστοιχο παροχο. Με το voip πχ υπαρχει αυτο το κακο.Δεν μπορεις να βαλεις οτι adsl router θες εσυ παρα μονο οτι σου δωσουν αυτοι με τα συν και τα πλην που μπορει να εχει ο παροχος.

ή θα τις σηκωσεις σε καποιο third party site και θα κανεις copy paste τα link ειτε θα πας στην επιλογη more reply options (δεν ξερω πως το εχει στα ελληνικα)(για να σου ανοιξει η πιο advance διαδικασια να το πω ετσι για να κανεις Post το μυνημα που εκει μεσα εχει και για attach αρχειο.

επισης παντα υπαρχει και η δυνατοτητα να βαλεις καρφωτα dns στην καρτα δικτυου σου.

Καλησπέρα με το καινούριο modem router μπόρεσα και άλλαξα τα dns είχε αυτή τη δυνατότητα. Το συγκεκριμένο μοντέλο που είχα δε γινόταν.

Τα πέρασα έκανα και τον έλεγχο από το cmd και έδειχνε τα dns της google. Είναι τώρα ένας μήνας περίπου και πάει μια χαρά.

Με το support της cyta είχα διένεξη. Σε πρώτο επίπεδο επειδή ο τεχνικός δεν ήξερε ότι αλλάζουν τα dns. Και με τον άλλο υπάλληλο που μίλησα, μου μιλούσε σα σκουπίδι.... Μου είπε δεν έχω κανένα δικαίωμα να αλλάξω τα dns. Βάσει της σύμβασης έχω τη δυνατότητα να το κάνω.

Εν τέλει έγινε η αλλαγή πήρα το ZTE και έκανα την αλλαγή στο ρουτερ

Οτε και wind στη περιοχή συχνά δεν έχουν τηλεφωνία. Κόβεται για μέρες ή λειτουργεί περιστασιακά για μέρες, ενώ διαδύκτιο έχουν κανονικά.

Ηταν και ο λόγος που ένας συγγενής που μένει δίπλα μου άλλαξε πάροχο ενώ ήταν στον Οτε. Γι αυτό και εγώ δεν επιλέγω κάποιον από τους δύο. Οσο για την On Telecoms δεν έχω σκεφτεί αυτή την επιλογή.

επίσης το benchmark που χρησιμοποίησα ήταν το παρακάτω.

https://www.grc.com/dns/benchmark.htm

Αν υπάρχει κάποιο καλύτερο να μου προτείνετε θα με βοηθούσατε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...