Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

είμαι στο στάδιο λίγο πριν το επίσημο ανέβασμα μιας σελίδας και ασχολούμαι με διάφορα μικροπράγματα που ωστόσο απαιτούν και αυτά τον χρόνο τους. Το ερώτημα μου αυτή τη φορά, μιας και φαίνεται να έχω ξεμπερδέψει με τις γραμματοσειρές, είναι αν μπορώ να ενώσω διάφορα css αρχεία από βιβλιοθήκες που χρησιμοποιώ (και υπάρχουν στο github και αλλού) με το custom css αρχείο μου προκειμένου να γίνεται ένα request σε ένα αρχείο css που θα περιέχει όλα τα άλλα με την κατάλληλη σειρά. Εννοείται πως θα κρατήσω άθικτα τα σχόλια που αναφέρουν τους δημιουργούς και το εκάστοτε license. Απλά θα αντιγράψω το custom css και τις βιβλιοθήκες που χρησιμοποιώ σε ένα και μοναδικό αρχείο για να μην υπαρχουν 8-9 requests στον σερβερ για css αρχεία διατηρώντας τα credits και άδειες χρήσης/συναφή, ότι υπάρχει σε σχόλια τελος πάντων από το κανονικό αρχείο του σχεδιαστή.
Να αναφέρω ότι έχω διαγράψει από τις βιβλιοθήκες όλες τις κλάσεις που δε χρησιμοποιώ προκειμένου να μειωθεί το μέγεθος των αρχείων. Γιατί για παράδειγμα, από μια βιβλιοθήκη μεγέθους 70kb έφτασα να χρησιμοποιώ 6 κλάσεις και το μέγεθος του αρχείου κάτεβηκε στα 4kb.
Όλα αυτά τα κάνω για να αποφύγω τα απανωτά requests προς τον εξυπηρετητή γιατί 8 requests σε css, 5 requests για js, 10 requests για εικόνες και να το χαμηλό ποσοστό στο yslow και φυσικά στη φόρτωση της σελίδας με τις όποιες επιπτώσεις.
Θέλω να μάθω λοιπόν, αν μπορώ να ενώσω τις διάφορες βιβλιοθήκες και τα δικά μου styles σε ένα αρχείο, διατηρώντας τα credits αλλά σβήνοντας όλους τους άχρηστους rules που δε χρησιμοποιώ από τις βιβλιοθήκες ή αν θα έχω κάποιο θέμα με κάποιον δημιουργό γιατί δεν κράτησα την βιβλιοθήκη του άθικτη αλλά την έκανα minified και unified.
Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Έτυχε να ασχολήθω με το grunt πριν 3 μήνες κάπου αλλά το είχα ξεχάσει εντελώς μέχρι που ξαναείδα τον ταύρο :)
Ωραία λοιπόν, μιας και δεν είναι μεγάλο το ζήτημα και έχω κάνει ήδη minified τις βιβλιοθήκες που χρησιμοποιώ, το μόνο που μένει είναι να κάνω το copy paste στο styles.minified.css που θα περιέχει όλα τα styles μου και τις βιβλιοθήκες με τα credits των authors.
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...