Προς το περιεχόμενο

Αγορά φωτογραφικής μηχανής


J0HN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας !

Σκέφτομαι να αγοράσω μια σχετικά φθηνή φωτογραφική μηχανή πιθανότατα μεταχειρισμένη για να έχω και περισσότερες επιλογές.

Βασικό στοιχείο η φορητότητα γιατί η καλύτερη κάμερα είναι αυτή που μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου, ενώ θεωρώ πολύ σημαντικό να έχει wifi για να μεταφέρω εύκολα αρχεία. 

Η βασική μου σκέψη είναι η nx mini. Αρχικά με πήγε πίσω ότι δεν έχει ζουμ με τον φακό των 9mm από την άλλη με μεγαλύτερο φακό (π.χ. 9-27mm) χάνει το βασικό ατου της που είναι -νομίζω- η φορητότητα της.

Από εκεί και πέρα είδα και άλλες χωρίς να με πείσει καμία (samsung wb250f και το νέο μοντέλο wb350f που ίσως πρέπει να ξανασκεφτώ) και από εκεί και πέρα λόγω των αγγελιών του φόρουμ σκέφτομαι και την Samsung EX2f. Η EX2f αν και υστερεί στα mp έχει καλύτερο φακό για πιο low light λήψεις (χαρακτηριστικό που το θεωρώ επίσης σημαντικό χωρίς να έχω αξιώσεις να βγάζω φωτογραφίες το βράδυ χωρίς flash).

 

Περιμένω τα σχόλια σας για τις κάμερες (δεν χρειάζεται για όλες, έστω ποια θεωρείτε καλύτερη επιλογή) καθώς και προτάσεις. Ευχαριστώ !

 

Υ.Γ. Γνωρίζω ότι οι φωτογραφικές που έβαλα έχουν διαφορές και στην απόδοση και στην τιμή. Γι'αυτό ζητάω όχι την καλύτερη σε απόδοση μόνο αλλά την καλύτερη σαν επιλογή συνολικά. Το budget μου ήταν μικρό αλλά ανέβηκε για να πάρω κάτι πιο αξιόλογο στα 150€ περίπου (όχι παραπάνω). 

 

Ευχαριστώ !

Επεξ/σία από J0HN
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν βρισκεις την EX2 στα 150,χτυπα την σαν χταποδι.οι αλλες δυο σαμ,εχουν καλη αποδοση,αλλα το φλας το θελουν.και μην περασεις πανω απο 200 iso,βγαζουν εμφανη θορυβο.και εγω κατεληξα στην πρωτη σαμ την 250 λογο τιμης,και την εχω παντα μαζι.φουλ βιντεο,και ταυτοχρονα φωτο,βιντεο και φωτο με ωραια εφε,ουτε μετατροπες στον υπολογιστη,ζουμ στο βιντεο,φλας που το γυρνας ταβανι για πιο γλυκο φωτισμο,οθονη αφης.εχει αργο ζουμ,μακρο απο τεσερα εκατοστα αντι για ενα,για ρυθμισεις πρεπει να μπεις μενου,ακομη και για ιςο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έχω μια compact nikon coolpix s6500
το zoom του είναι 12x και μένει αναλλοίωτη η εικόνα(αν σε ενδιαφέρει το zoom ) είναι και ευρυγώνιος ο φακός (νομίζω 25mm)
απο εκεί και πέρα νυχτερινές λήψεις ειδικά αν θέλεις να βγάλεις πρόσωπα βγαίνουν υπεράριστες οι εικόνες λόγω ενός κοκκινου φωτός που έχει και βοηθάει στην εστίαση..τώρα αν θες να τραβήξεις χωρίς φλας καλό θα ήταν να έχεις σταθερό χερι :D
έχει και wifi που μπορείς να στείλεις τα αρχεία σου αν κατεβάσεις την εφαρμογή της nikon σε συσκευή android (για ios δεν ξέρω)
κοστίζει 150 νομίζω, την έχω έναμιση χρόνο και θα την συνιστούσα με κλειστά μάτια ! παραμένει φανταστική την έχω πάντα μαζί μου :)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...