Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οποτε το ξεχναμε το ονειρο στην Ελλαδα, 135 ειναι γερο νταβατζιλικι για τη περιοδο που το χρειαζομαι

πλάκα κανεις έτσι; που να σου πω οτι θα θες αλλα τοσα για σέρβις το χρονο και αλλα 300 για ασφάλεια!!

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

πλάκα κανεις έτσι; που να σου πω οτι θα θες αλλα τοσα για σέρβις το χρονο και αλλα 300 για ασφάλεια!!

Ρε συ τι σερβις να θελει με 10 φορες που θα το βγαλω, και ασφαλεια που θα πληρωθει διμηνου? Αλλα εστω και εκει τα πληρωνεις για καποιο λογο. 135 νταβατζιλικη για ελαχιστη χρηση δε το δικαιολογεις. Εδω φαινεται πολυ και σε αυτους που το πληρωνουν με αμαξι σα βασικο μεσο ολο το χρονο και του γα..νε τη μανα στη χρηση.

Δημοσ.

Ρε συ τι σερβις να θελει με 10 φορες που θα το βγαλω, και ασφαλεια που θα πληρωθει διμηνου? Αλλα εστω και εκει τα πληρωνεις για καποιο λογο. 135 νταβατζιλικη για ελαχιστη χρηση δε το δικαιολογεις. Εδω φαινεται πολυ και σε αυτους που το πληρωνουν με αμαξι σα βασικο μεσο ολο το χρονο και του γα..νε τη μανα στη χρηση.

δε μπορεις να κανεις διμηνο ασφαλεια. Το ελαχιστο ειναι τρίμηνο αλλα πρεπει μετα να παραδώσεις πινακίδες μιας και ακομα και αν δε το κυκλοφορείς οφείλεις να το εχεις ασφαλισμένο...

Οποτε ετσι οπως τα λες, μαλλον σε συμφέρει να παρεις ταξί ή μια συνδομή στο cartogo

τωρα για τα τελη νταβατζιλίκι ή οχι τι να σου πω, δε μου φαίνεται παραλογο το να υπάρχουν-ισως ειναι λιγο φουσκωμένα ή άδικα αλλα μέχρι εκει... Προσωπικά εχω 270 αλλα δε με καίει ιδιαίτερα μιας και κινω το αμαξι καθε μερα... Πιο πολλα εξοδα ειναι η συντηρηση του παρα τα τέλη...

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ισχύει αυτό που γράφεις. Όταν το αυτοκίνητο έχει πινακίδες (δεν τις έχεις καταθέσει), είσαι υποχρεωμένος να έχεις ασφάλεια όλο το χρόνο. Δεν υπάρχει "δεν το κινώ" και μάλιστα η ασφάλεια πλέον προπληρώνεται πριν λήξει. 

Λάδια, επίσης, για παράδειγμα, αλλάζεις προληπτικά μια φορά το χρόνο, έστω κι αν δεν το κινείς. Η ακινησία φθείρει (κι άλλο) το αυτοκίνητο. Λάστιχα, τουλάχιστον κάθε τριετία πρέπει να αλλάζεις, γιατί μπορεί να μην έχουν εμφανή φθορά, αλλά ξεραίνονται και γλιστράνε. ΚΤΕΟ κάθε δύο χρόνια το περνάς υποχρεωτικά για να γλιτώσεις το 400άρι σε πρόστιμο αν σε σταματήσουν. 

Δημοσ.

Δεν γίνεται αυτό που λες, νομίζω, άσε που δεν δείχνει και υπευθυνότητα. Αν το χρειαστείς σε κάποια εξαιρετικά έκτακτη ανάγκη και συμβεί κάτι; Υπάρχει σύστημα που φαίνεται ποιο αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο, σύμφωνα με τον ασφαλιστή-φίλο μου. Ειδικά τώρα που τα ασφάλιστρα προπληρώνονται ΠΡΙΝ τη λήξη του συμβολαίου και ταυτοποιούνται πλέον ηλεκτρονικά σε δύο βάσεις δεδομένων του κράτους.

http://www.skai.gr/news/auto/article/258084/parelthon-ta-anasfalista-kai-anelegta-apo-kteo-ohimata/

http://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=161182

http://www.zougla.gr/money/article/prostima-sto-spiti

http://www.interamerican.gr/?pid=677#c

http://www.genikesasfalies.gr/erxontai-ta-prwta-prostima-gia-ta-anasfalista-ix.html

http://www.fpress.gr/aytokinhto/item/19683-tsoyzei-to-eidopoiitirio-gia-ta-anasfalista-ohimata

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως όσους μήνες δε το κινώ δεν πληρώνω ασφάλεια, και άστους να κουρεύονται.

καποια στιγμή θα σου ερθει η κληση πακετακι ακομα και κλειδωμένο στα ταρταρα να το εχεις εφόσον εχεις πινακίδες αλλα οχι ασφάλεια...

Δημοσ.

Την έχουμε ξανακάνει αυτή την κουβέντα τo 2013. Τα ίδια έλεγαν και το 2012. Τα ίδια και το 2014.

Ποτέ δεν θα έρθει κλήση, ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα, έχω βαρεθεί να το ακούω.

Μη πάρω κανέναν στο λαιμό μου, φυσικά και δεν μπορώ να το γνωρίζω απόλυτα, αλλά προσωπικά παίρνω το ρίσκο και τους γράφω στα @@ρια μου.

Ακόμα και αυτό το "5 μέρες προπληρωμή ανανέωσης" μπούρδα είναι, άπατο έχει πάει.

Προχθές με πήραν να μου πουν πως στις 23 λήγει η ασφάλεια, τους είπα να την ανανεώσουν και θα περάσω αρχές του επόμενου μήνα να την πληρώσω. Μάντεψε αν μου είπαν και ευχαριστώ..

Υπάρχουν πρακτικά και νομικά εμπόδια για να εφαρμοστεί αυτός ο νόμος, ταύτιση μη ασφαλιζόμενων οχημάτων, βεβαίωση παράβασης χωρίς να υπάρχει παράβαση (υποθετικά ένοχος δεν υπάρχει), εποχιακά επαγγέλματα ενοικίασης αυτοκινήτων, μαντράδες κλπ.

Χώρια που στα δήθεν 750.000 ανασφάλιστα οχήματα, υπάρχει τεράστιο ποσοστό δημόσιων οχημάτων..

Ανευθυνότητα brit είναι να το κυκλοφορώ ανασφάλιστο, όχι να το έχω κλειστό στο γκαράζ, εκτός και αν υπάρχει περίπτωση να με τρακάρει κάνας σοβάς ή να μου κάνει μήνυση καμιά γάτα.

Έχω μηχανή να κυκλοφορήσω όποτε θέλω, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης που θα χρειαστώ αυτοκίνητο (ποια είναι αυτή η ανάγκη); μπορώ να δανειστώ της αδερφής μου ή ενός φίλου αν το δικό μου ειναι ανασφάλιστο.

Αν με πιάσουν στον δρόμο να το κυκλοφορώ ανασφάλιστο, ας μου πάρουν το δίπλωμα, το αμάξι και την παρθενιά του στρογγυλού ποπού μου, αδιαμαρτύρητα.

Αλλά όχι ρε μαν, δεν θα πληρώνω κερατιάτικα για να γαμπρίζουν οι ζητάδες στους πεζόδρομους, πάει πολύ.

Δημοσ.

Ακριβως ετσι, δε μπορουμε να πληρωνουμε επειδη μας το λενε. Να κοψουν το λαιμο τους και να τα παρουν με το ζορι αν μπορουνε..

Δημοσ.

Την έχουμε ξανακάνει αυτή την κουβέντα τo 2013. Τα ίδια έλεγαν και το 2012. Τα ίδια και το 2014.

Ποτέ δεν θα έρθει κλήση, ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα, έχω βαρεθεί να το ακούω.

Μη πάρω κανέναν στο λαιμό μου, φυσικά και δεν μπορώ να το γνωρίζω απόλυτα, αλλά προσωπικά παίρνω το ρίσκο και τους γράφω στα @@ρια μου.

Το ότι δεν έγινε μέχρι τώρα δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει ποτέ! Τόσοι και τόσοι αντισυνταγματικοί νόμοι έχουν περάσει, σε αυτόν θα κολλήσουν που απλά έχει "νομικό κενό"?

Ακόμα και αυτό το "5 μέρες προπληρωμή ανανέωσης" μπούρδα είναι, άπατο έχει πάει.

Προχθές με πήραν να μου πουν πως στις 23 λήγει η ασφάλεια, τους είπα να την ανανεώσουν και θα περάσω αρχές του επόμενου μήνα να την πληρώσω. Μάντεψε αν μου είπαν και ευχαριστώ..

Μάντεψε και εσύ αν θα έχεις ασφάλεια από τις 23 ως τις αρχές του επόμενου!

hint: http://www.eleftheria.gr/index.asp?cat=28&aid=74532#.VL-L5iusVZ8

Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πληρώσεις ασφάλιστρα για τις προηγούμενες 1-2 βδομάδες που ΔΕΝ είχες καμία κάλυψη. Αν ήμουν ασφαλιστής θα έκανα τούμπες, δεν θα σου έλεγα μόνο ευχαριστώ.

Δημοσ.

Προσωπικά πιστεύω πως δεν θα γίνει ποτέ, αλλά αυτή είναι δική μου, αυθαίρετη αν θες εκτίμηση, γι'αυτό είπα πως δεν θέλω να πάρω κανέναν στο λαιμό μου.

Πέρα από τα νομικά κενά, είναι και πρακτικά ανεφάρμοστος.

Άρθρα σαν αυτό που παρέθεσες έχω βαρεθεί να διαβάζω πάντως. Και είναι γεμάτα ασάφειες, π.χ:

Πλέον η έναντι τρίτων ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης του κυρίου ή κατόχου αυτοκινήτου για ατυχήματα, από την κυκλοφορία αυτού αρχίζει μόνον με την καταβολή ολόκληρου του οφειλομένου ασφαλίστρου στον ασφαλιστή, πριν από την οποία απαγορεύεται η παράδοση του ασφαλιστηρίου στον ασφαλισμένο ή τον λήπτη της ασφάλισης.

Απαγορεύεται η παράδοση ασφαλιστηρίου, προφανώς από τον ασφαλιστή. Αυτός μου το παραδίδει, δεν πάω να το κλέψω.

Από την στιγμή που υπάρχει αυτή η "απαγόρευση", θεωρούμε δεδομένο πως εγώ αν δεν πληρώσω δεν μπορώ να πάρω ασφαλιστήριο στα χέρια μου. Αφού δεν μπορώ να το έχω, για ποιο λόγο συστήνει στην επικεφαλίδα να ζητήσω απόδειξη; Δεν είναι αρκετό το ασφαλιστήριο που "δεν" θα έπρεπε να έχω;

Μετά λέει μας γράφει πως:

σημαντικό ρόλο στον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, παίζουν μέχρι σήμερα οι έλεγχοι της τροχαίας, που το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί...

Γιατί;

Η Γ.Γ.Π.Σ τι κάνει; Δεν μπορεί να τους βρει; Έχει αναλάβει λιγότερο σημαντικό ρόλο στον εντοπισμό;

Από πότε τους ψάχνει; Από το 2012; 2013; 2014;

Έχει βρει λίγους; Πόσους; 3 - 5000 - κανέναν; Με τι κριτήρια τους διαλέγει;

:P

Πίπες, πολλές ασφαλιστικές εξ'αιτίας και της γενικότερης οικονομικής κατάστασης είναι έτοιμες να φουντάρουν και λόγω της παρασιτικής τους φύσης ασκούν πιέσεις για να περαστούν ηλίθιοι και ανεφάρμοστοι νόμοι.

Δημοσ.

Προσωπικά πιστεύω πως δεν θα γίνει ποτέ, αλλά αυτή είναι δική μου, αυθαίρετη αν θες εκτίμηση, γι'αυτό είπα πως δεν θέλω να πάρω κανέναν στο λαιμό μου.

Πέρα από τα νομικά κενά, είναι και πρακτικά ανεφάρμοστος.

Συζήτηση κάνουμε, και εγώ απλά έθεσα τη δική μου άποψη. Στο "πρακτικά ανεφάρμοστος" διαφωνώ όμως, πανεύκολο είναι. Οι ασφαλιστικές ενημερώνουν τη βάση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για κάθε όχημα που ασφαλίζεται ή που λήγει η ασφάλιση του, το υπουργείο γνωρίζει σε πραγματικό χρόνο ποιά αυτοκίνητα κυκλοφορούν και ποια είναι σε ακινησία, το μόνο που μένει είναι να κάνουν αντιπαράθεση και να στείλουν μπιλιετάκια. Το αν τελικά θα γίνει ή όχι, είναι άλλο θέμα.

Άρθρα σαν αυτό που παρέθεσες έχω βαρεθεί να διαβάζω πάντως. Και είναι γεμάτα ασάφειες, π.χ:

Απαγορεύεται η παράδοση ασφαλιστηρίου, προφανώς από τον ασφαλιστή. Αυτός μου το παραδίδει, δεν πάω να το κλέψω.

Από την στιγμή που υπάρχει αυτή η "απαγόρευση", θεωρούμε δεδομένο πως εγώ αν δεν πληρώσω δεν μπορώ να πάρω ασφαλιστήριο στα χέρια μου. Αφού δεν μπορώ να το έχω, για ποιο λόγο συστήνει στην επικεφαλίδα να ζητήσω απόδειξη; Δεν είναι αρκετό το ασφαλιστήριο που "δεν" θα έπρεπε να έχω;

Μετά λέει μας γράφει πως:

Γιατί;

Η Γ.Γ.Π.Σ τι κάνει; Δεν μπορεί να τους βρει; Έχει αναλάβει λιγότερο σημαντικό ρόλο στον εντοπισμό;

Από πότε τους ψάχνει; Από το 2012; 2013; 2014;

Έχει βρει λίγους; Πόσους; 3 - 5000 - κανέναν; Με τι κριτήρια τους διαλέγει;

:P

Πίπες, πολλές ασφαλιστικές εξ'αιτίας και της γενικότερης οικονομικής κατάστασης είναι έτοιμες να φουντάρουν και λόγω της παρασιτικής τους φύσης ασκούν πιέσεις για να περαστούν ηλίθιοι και ανεφάρμοστοι νόμοι.

Οι ασφαλιστικές πλέον ΔΕΝ εκτυπώνουν τα ασφαλιστήρια αν δεν εισπράξουν πρώτα τα ασφάλιστρα. Όταν λοιπόν πας σε ασφαλιστικό πράκτορα(όπως ο κύριος της επικεφαλίδας που κάνει τη σύσταση) πρέπει πρώτα να του δώσεις τα χρήματα, αυτός με τη σειρά του θα τα δώσει στην ασφαλιστική, και μετά θα μπορέσει να εκτυπωθεί το ασφαλιστήριο για να το πάρεις. Για αυτό κάνει σύσταση να ζητάμε απόδειξη πληρωμής ασφαλίστρων, είναι το μόνο που μας κατοχυρώνει από τη στιγμή που θα πληρώσουμε μέχρι να πάρουμε το ασφαλιστήριο στο χέρι.

Επίσης το "απαγορεύεται η παράδοση ασφαλιστηρίου" έχει να κάνει με την ασφαλιστική/τον ασφαλιστή/τον πράκτορα, όχι με τον πελάτη. Όλα τα ασφαλιστήρια γράφουν πάνω πως αποτελούν ΚΑΙ απόδειξη είσπραξης, αν στο παραδώσουν χωρίς να έχεις πρώτα πληρώσει πρόβλημα τους.

Τώρα αν οι διευκρινίσεις μου δεν σε καλύπτουν και συνεχίζεις να βρίσκεις τα άρθρα γεμάτα ασάφειες, άσε τα άρθρα και δες τον επίμαχο νόμο(4261/14), ο οποίος ψηφίστηκε τον Μάιο και εφαρμόστηκε κάπου τον Νοέμβριο. Λεπτομέρειες για τα επίμαχα άρθρα του μπορείς να δεις εδώ:

http://www.mybike.gr/topic/73530-ασφάλιση-ν-426114/

Από τον νόμο αυτό προκύπτει ο ισχυρισμός μου ότι ΔΕΝ θα έχεις κάλυψη πριν πληρώσεις.

Δημοσ.

Επίσης το "απαγορεύεται η παράδοση ασφαλιστηρίου" έχει να κάνει με την ασφαλιστική/τον ασφαλιστή/τον πράκτορα, όχι με τον πελάτη. Όλα τα ασφαλιστήρια γράφουν πάνω πως αποτελούν ΚΑΙ απόδειξη είσπραξης, αν στο παραδώσουν χωρίς να έχεις πρώτα πληρώσει πρόβλημα τους.

Αυτό συμφωνήθηκε από το τηλέφωνο, να πάω μεθαύριο να πάρω το ασφαλιστήριο και να περάσω να του αφήσω τα λεφτά αρχές του μήνα.

Δεν ξέρω αν τα προπληρώνει και μου έχει τόση εμπιστοσύνη, πάντως εγώ είμαι καλυμμένος.

Δημοσ.

Αυτό συμφωνήθηκε από το τηλέφωνο, να πάω μεθαύριο να πάρω το ασφαλιστήριο και να περάσω να του αφήσω τα λεφτά αρχές του μήνα.

Δεν ξέρω αν τα προπληρώνει και μου έχει τόση εμπιστοσύνη, πάντως εγώ είμαι καλυμμένος.

Μέχρι πρόσφατα(κάπου Νοέμβρη) μερικές ασφαλιστικές συνέχιζαν να στέλνουν τα ανανεωτήρια στους πράκτορες επί πιστώσει, πλέον δεν γίνεται αυτό. Προηγείται κατάθεση του ποσού στον λογαριασμό της ασφαλιστικής, και μετά μπορεί να τυπωθεί το ασφαλιστήριο.

Εσύ από τη μεριά σου φυσικά και θα είσαι καλυμμένος εφόσον έχεις στα χέρια σου είτε απόδειξη πληρωμής είτε το ίδιο το ασφαλιστήριο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...