Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα Shuttle SH67H3 που εχει 300 80 plus bronze τροφοδοτικο.

Η συνθεση ειναι i7-2600 16gb ram 1333 ενας ssd 60gb και ενας δισκος 1tb

Το προβλημα που μου κανει ειναι πως αν τον σβησω το βραδυ την αλλη μερα δεν αναβει παταω το power περνει μιση στροφη το ανεμιστηρακι του επεξεργαστη και τελος.

Κατα την διαρκεια της ημερας αν τον σβησω αναβει παλι πχ μετα απο μιση-μια ωρα. Για να τον αναψω σημερα το πρωϊ κρατησα πατημενο το power button και μετα εβαλα το καλωδιο του ρευματος στο τροφοδοτικο.

Εχθες που ολη μερα δεν αναβε πηρα το τροφοδοτικο απο την μοναδα του πεθερου και εβαλα πανω και αναψε, ειπα μας τελειωσε το τροφοδοτικο και εκανα μια ερευνα αγορας (τι την ηθελα 90 το 300αρι PC61J και 130 το 500αρι PC63J)

Το απογευμα ειπα να βαλω παλι το τροφοδοτικο πανω για να μην εχω την μοναδα βιδες μεχρι να δω τι θα κανω. Απο περιεργεια την συνδεσα πατησα το power και αναψε κανονικα!!!

Τι κουφο ειναι αυτο;;;

Να παραθεσω και αυτο γιατι τελικα μπορει να μην ειναι θεμα ασυμβατοτητας αλλα κατι αλλο.

http://www.insomnia.gr/topic/554211-cpu-fan-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%B9-shuttle/

http://www.insomnia.gr/topic/554794-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-cpu-fan-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF/

Δημοσ.

Το ποιο πιθανό είναι να τα έχει παίξει το τροφοδοτικό, στην θέση σου εγώ θα το άλλαζα επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αν καεί να πάρει μαζί του και άλλα εξαρτήματα.

Δημοσ.

παρόμοιο πρόβλημα είχα με το παλιό μου enermax FMA2.Αν έμενε πολύ ώρα σβηστό δεν άναβε και η λύση ήταν να το κλείσω απ τον διακόπτη,να πατήσω 3-4 φορές το κουμπί και μετά άναβα πάλι τον διακόπτη.

Το μηχάνημα παρ ολα αυτά δούλευε κανονικα.

Δημοσ.

Προσεξα οτι το προβλημα μου το εκανε απο τοτε που εδωσα τις μνημες.

Το μηχανημα το πηρα απο αγγελια και ειχε 4 μνημες μεσα 8GB η μια συνολο 32GB επειδη μου ηταν παντελως αχρηστα τα 32GB εβγαλα το ενα set και το πουλησα.

Ηξερα πως για dual channel επρεπε να βαλω στην θεση 1 και 3 και να αφησω την 2 και την 4 κενη.

Εδω ομως η Shuttle τα λεει αλλιως λετε να φταιει αυτο;

http://global.shuttle.com/main/productsFaqDetail?faqId=1989

FAE_FAQAnsImage_23_201105121809_5337

Δημοσ.

Εγκατεστησε το cpu z για να δεις οτι δουλευει το dual channel αλλα απο προσωπικη μου εμπειρια δεν παιζει ρολο ποιο απο τα δυο καναλια θα χρησιμοποιησεις 1,3 η 2,4 για να τσεκαρεις τις μνημες χρησιμοποιησε το memtest αλλα αν ειχες χαλασμενες μνημες θα σου εκανε bsod στα windows η δεν θα εκανε post ο υπολογιστης (θα ακουγες 2 μπιπ και θα εκανε restart)

Δημοσ.

Είχα και εγω ένα τέτοιο shuttle παλιά με Q9550 και 8gb ram(2χ4) και επειδή τα 8 ήταν περιττά για απλή media player χρηςη τα έδωσα και πήρα ένα ζεύγος 2χ2 και άρχισαν τα προβλήματα απο τότε.

Μια άναβε μια δεν άναβε είτε άναβε με την 3ή-4η προσπάθεια.

Άλλαξα ζεύγος μνημών και εκεί πάλι δεν μου αναγνώριζε τα 4gb αλλα τα 2.

Θυμάμαι άλλαξα το κανάλι απο 1-3 σε 2-4 η το ανάποδο και δεν άναβε η δεν τα αναγνώριζε ως dual channel(κατι τέτοια κουφά)

Με τα πολλά αφου βρήκα λύση(αγοράζοντας τις ίδιες μνήμες πιο ακριβά απ οςο της εδωςα-και αυτα μια περίεργη Corsair σειρα)και αγανάκτηση,το έδωσα και λέω τέρμα προϊόντα shuttle με μητρικές με σχιζοφρενική συμπεριφορά.

Και ετςι βρήκα την υγεία μου.

Μητρική ειναι το προβλήμα κατα 95%.

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

Παντως οι μνημες ηταν και οι 4 ιδιες ακριβως.

Μακαρι να ειναι η μητρικη το κουτι περνει mini-itx και μπορω να βαλω αλλη. Την μητρικη απο το Shuttle δεν μπορω να βαλω αλλου και θα πρεπει να παρω κουτι τροφοδοτικο και μητρικη.

Δημοσ.

Εχω ενα Shuttle SH67H3 που εχει 300 80 plus bronze τροφοδοτικο.

Η συνθεση ειναι i7-2600 16gb ram 1333 ενας ssd 60gb και ενας δισκος 1tb

Το προβλημα που μου κανει ...

απο αυτα πουγραφεις το πιο πιθανο ειναι οτι καποιο απο τα εξαρτηματα [που εχεις εγκατεστημενα στο μηχανημα το δυσκολευει οποτε μπορεις να αφαιρεσεις τις μνημε ςεκτος απο μια και τα περειφερειακα και να δεις πως συμπεριφερεται...μετα να αναβθμισεις το bios και παλι τσεκ οποτε σιγα σιγα θα βρεις αυτο που ευθυνεται για τη δυσλειτουργια... :-)

αν εχεις καρτα γραφικων και εχει και η μητρικη πανω αφαιρσε τη στο δευτερο βημα και αυτη...

Δημοσ.

Δεν εχω καρτα γραφικων εχω κανει αναβαθμιση στο bios και εχω βγαλει τους σκληρους και εχω προσπαθησει να το αναψω με μονο μια μνημη πανω.

Δεν ειχα βαλει καν ποντικι πληκτρολογιο. Δοκιμασα και τις μνημες μια μια αλλα στις θεσεις 1-3 και οχι στις θεσεις 2-4 που λεει ο κατασκευαστης του κουτιου.

Δεν ειναι λιγο παραξενο που ο κατασκευαστης σου λεει αν εχεις μια μνημη που θα την βαλεις αν εχεις δυο κλπ κλπ;

Δημοσ.

Τελικα σημερα δεν αναψε και μου εφερε φιλος μνημη δυο τροφοδοτικα και εναν δικο του επεξεργαστη για να δουμε αν φταιει κατι απο αυτα.

Τιποτα δεν ελεγε να αναψει κλαταρε η μητρικη.

Επειδη ηδη ηθελα να παρω το μεγαλυτερο τροφοδοτικο που εχει 130 ευρω πλεον δεν αξιζει να το φτιαξω θα παρω ενα κουτι + τροφοδοτικο και μια μητρικη 1155 για να βαλω τα πραγματα μου πανω και τελος τα περιεργα κουτια με τις περιεργες μητρικες και τροφοδοτικα.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...