Προς το περιεχόμενο

Τροποποίηση amd fx stock cooler

johninio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο ανεμιστήρας κάνει θόρυβο γιατί είναι μικρός και η ψύκτρα από κάτω του δεν είναι

κι ότι καλύτερο. Να τον αλλάξεις με έναν άλλο, εξίσου μικρό δεν θα δεις καμμία διαφορά.

Με 20-30 ευρώ θα βρεις τελείως αθόρυβες ψύκτρες αν δεν σε ενδιφέρει το oc.

http://www.skroutz.gr/s/418750/CoolerMaster-Hyper-TX3-EVO.html

http://www.skroutz.gr/s/4314723/Raijintek-Themis.html

Αυτές έχω σε μπλε, απλά αυτή την στιγμή δεν σκεφτόμουνα να αγοράσω κάποια ψύχτρα.Αν χρειαστεί θα βάλω και το καταλληλο θεμα.Τωρα τι λετε να προχωρήσω σε αλλαγή ανεμιστήρα;;

Αν μπορείς με κάποιο τρόπο να βάλεις 120mm αθόρυβο ανεμιστήρα ναι αξίζει αλλιώς όχι, καλύτερα άλλαξε ψύκτρα εντελώς. Και αν υπάρχει περίπτωση να βρίσκουν οι μνήμες στην ψύκτρα τότε θα τις βάλεις σε άλλα slots. Αυτή που σου πρότειναν πιο πάνω είναι ότι πρέπει

http://www.e-shop.gr/raijintek-themis-p-PER.811685

• Like 1

Johninio έχω να σου πω το εξής, η χαρά της μόντας και της δημιουργικότητας είναι τεράστια και την έχω βιώσει και εγώ. Αλλά αν είναι να σπαταλήσεις ένα ποσό για έναν καλό ανεμιστήρα και τελικά η ψύκτρα να αποδόσει ελαφρώς πιο καλά, πάρε μια themis ή καλύτερα μια evo και θα είσαι εντάξει. Με την evo θα μπορείς να σηκώσεις το θηρίο άνετα μέχρι τα 4.2 πιστεύω χωρίς να έχεις θέμα θερμοκρασιών. Είπαμε είναι ζεστοί οι amd, αλλά κανείς όταν το λέει δεν βάζει στο μυαλό του ότι παίζουν σε περισσότερα gigahertz από τους intel παρόλο που είναι σε αρκετά πράγματα πιο αδύναμοι. Όπως και να το κάνουμε, οτιδήποτε υπερχρονισμένο, αδύναμο ή δυνατό συνεπάγεται αυξημένη κατανάλωση αλλά και θερμότητα σε σχέση με την στοκ του μορφή. Οι intel ήθελα να ήξερα και συγκεκριμένα οι i7 socket 1150 (haswell-devil's canyon, non k και k) που κοστίζουν σαφώς αρκετά χρήματα και παρόλο που είναι για mainstream χρήση δεν παύουν να ανήκουν στην κατηγορία των premium επεξεργαστών. Αυτοί δεν έχουν ένα tim της προκοπής παρά ένα τσίπικο και τα chip ζεσταίνονται άδικα. Επεξεργαστές των 300 και βάλε ευρώ και δεν έχουν μια εσωτερική πάστα της προκοπής για να γίνει σωστή απαγωγή θερμότητας. Δεν νομίζω να αυξανόταν τόσο η τιμή με ένα καλύτερο tim, ειδικά όταν πρόκειται για high end επεξεργαστές όπως οι i7. Προσωπικά το βελτίωσε η εταιρία στους devil's canyon αλλά νομίζω πως θα μπορούσε να πράξει καλύτερα με ένα ακόμα πιο αποδοτικό tim. Αλλά όταν μια εταιρεία έχει τα πρωτεία τότε είναι που θα κοιτάξει περισσότερο το συμφέρον της, με την λογική ότι για να πάρεις επιδόσεις θα πρέπει να τα σκάσεις. Όμως οι επιδόσεις θα έπρεπε να συνοδεύονται και από μια x ποιότητα. Αυτό το γεγονός ειδικά για αυτούς που ασχολούνται με overclock αποτελεί ένα ζήτημα και το delid δεν αποτελεί ασφαλή λύση για να πετύχει ένα πιο καλό και αποτελεσματικό overclock. Ο λόγος είναι ότι μπορεί πάνω στην διαδικασία αυτή να χτυπηθεί κάποιο transistor και μετά να παρουσιαστεί δυσλειτουργία και η μόνη λύση έπειτα πάνω στον πανικό να είναι η αγορά ενός νέου επεξεργαστή που σημαίνει επιπλέον έξοδα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...