Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θελω να αγορασω την αυτήν εδώ την οθόνη (εδώ το manual της) που έχει ενσωματωμένα ηχεία και η ερώτηση μου είναι η εξής ;

ο ήχος πως θα μεταδίδεται ; Την συνδεώ με την κάρτα ήχου μου που έχω στο pc μου ή έχει ενσωματωμένη κάρτα ήχου ; ή μήπως παίζει τίποτα με το hdmi που έχει ; έχω παντελώς άγνοια του θέματος όπως φαίνεται...

Samsung-LT24D390EW-middle-1000-0911938.j

η καρτα ηχου μου εχει τις εξης υποδοχες :

51K0ZR3QW2L.jpg

Επεξ/σία από partblah1990
Δημοσ.

Αν η καρτα γραφικών σου έχει HDMI που υποστηρίζει ήχο τότε συνδέεις το hdmi, οριζεις στο λειτουργικο ως default εξοδο ήχου το hdmi και τέλος.

Αν ή ηαρτα γραφικών δεν έχει hdmi τοτε με ενα 3,5mm jack to 3,5mm jack καλωδιο (πολυ πιθανό να είχε η οθόνη μεσα) συνδέεις την πράσινη θύρα της καρτας ήχου με την  pc audio in θυρα της οθόνης!!

Δημοσ.

Συνδέεις ένα καλώδιο 3,5mm jack http://www.kenable.co.uk/images/k4_35_222_i1.jpg απο το πράσινο της κάρτας ήχου σου στην είσοδο της τηλεόρασης, συνήθως γαλάζιο είναι, ή και σκέτο μαυρο. Λέει λογικά "in"

Εναλλακτικά μπορείς να μεταφέρεις ήχο μέσω hdmi αν έχεις καρτα γραφικών ati 7ετίας ή NVidia σειρά 400 και μετά, αλλιώς περνάς ήχο μέσω spdif απο κάρτα ήχου στην κάρτα γραφικών μέσω ειδικού δι-πινου καλωδίου spdif http://cdn.head-fi.org/5/51/51692c04_e619ca2f_gtx260withspdif.jpeg και μετά έχεις ήχο μέσω hdmi ;)

(πρέπει να μάθω να γράφω γληγορότερα -_- )

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σας ευχαριστώ γις τις άμεσες απαντησεις σας.

Η κάρτα γραφικών μου είναι η GIGABYTE GV-R467ZL-1GI . Που όπως φαίνεται στην φωτογραφία έχει υποδοχή για HDMI.

Ξέρω ότι το HDMI καλώδιο έχει την δυνατότητα να μεταφέρει και ήχο αλλά πως θα μεταφέρει τον ήχο εφόσον θα είναι συνδεδεμένο σε κάρτα γραφικών και όχι ήχου. Επίσης ποιον ήχο θα μεταφέρει , αυτόν της κάρτας ήχου μου ή από τον codec της μητρικής ;

14-125-277-03.jpg

Δημοσ.

σας ευχαριστώ γις τις άμεσες απαντησεις σας.

Η κάρτα γραφικών μου είναι η GIGABYTE GV-R4670. Που όπως φαίνεται στην φωτογραφία έχει υποδοχή για HDMI.

Ξέρω ότι το HDMI καλώδιο έχει την δυνατότητα να μεταφέρει και ήχο αλλά πως θα μεταφέρει τον ήχο εφόσον θα είναι συνδεδεμένο σε κάρτα γραφικών και όχι ήχου. Επίσης ποιον ήχο θα μεταφέρει , αυτόν της κάρτας ήχου μου ή από τον codec της μητρικής ;

Οπως σου είπε ήδη ο Sheogorath ολες η καρτες γραφικών με HDMI της AMD και όλες η NVIDIA απο την σειρα 400 και μετα έχουν δικο τους ενσωματωμένο chip ήχου. 

Κοινώς ουτε η καρτα ήχου σου  θα χρησιμοποιέιται ουτε αυτή της μητρικής

• Like 1
Δημοσ.

αυτο που λες με τρομαζει... αν ο ηχος μεταφερεται μεσω του chip της καρτας γραφικων φανταζομαι δεν θα ειναι τοσο καλης ποιοτητας οσο αυτος της καρτα ηχου. Μηπως θα ηταν προτιμοτερο να συνδεσω τα ηχεια της οθονης με το βυσμα της καρτας ηχου μου με αυτο το καλώδιο (προφανως η οθονη θελει δυο εισοδους για ηχο μια για το αριστερο και το δεξιο ηχειο) ;

6588057-orig.jpg

Δημοσ.

Αν η οθόνη ειναι αυτή που έχει βάλει φωτο στο πρώτο σου ποστ τοτε όχι δεν θέλει τετοιο καλώδιο. έχει μονή εισοδο 3,5mm ειδικά για pc και την ονομάζει οπως ήδη σου ανεφερα pc audio in... 

Απο εκει και πέρα ο ήχος που θα πάρεις απο την κάρτα γραφικών θα είναι καλύτερος διοτι θα είναι ψηφιακός... αλλα και παλι όπως και να το συνδέσεις διαφορα με τα τριαθλια ηχειακια της οθόνης δεν προκειται να δεις...

Απλα με το hdmi θα γλυτώσεις περιτά καλώδια!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οπότε τα ηχεια της οθονης τα συνδεω με το hdmi καλωδιο στην υποδοχη της καρτας γραφικων και ειμαι κομπλέ ; (αυτο θελω και εγω, οσο το δυνατον λιγοτερα καλωδια )

Δημοσ.

και κατι τελευταιο :

ειμαι δηλαδή στην παρακάτω περίπτωση ε ; 

Τελικά τον ήχο θα τον παίρνω απευθείας απο ότι αναπαραγει ο υπολογιστής μου στα ενσωματωμενα ηχεια της οθόνης χωρίς να μεσολαβεί η κάρτα ήχου μου (οπότε να την βγάλω - αχρείαστη θα είναι) ή το chip ήχου της mobo ?
Δημοσ.

Απο την στιγμή που η κάρτα γραφικών έχει chipακι ήχου για το HDMI, όπως είπε και ο WalkerSW πιο πάνω, παρακαμπτει τα chips της κάρτας ήχου ή του ενσωματομένου κυκλώματος. :)

Δημοσ.

και κατι τελευταιο :

ειμαι δηλαδή στην παρακάτω περίπτωση ε ; 

Τελικά τον ήχο θα τον παίρνω απευθείας απο ότι αναπαραγει ο υπολογιστής μου στα ενσωματωμενα ηχεια της οθόνης χωρίς να μεσολαβεί η κάρτα ήχου μου (οπότε να την βγάλω - αχρείαστη θα είναι) ή το chip ήχου της mobo ?

Ναι είσαι στην συγκεκριμένη περιπτωση.... 

Και να θα περνεις το ήχο κατευθείαν απο την καρτα γραφικών... δεν χρειαζεται να έχεις τοποθετημένη και την ηχου!!

Δημοσ.

Απο την στιγμή που η κάρτα γραφικών έχει chipακι ήχου για το HDMI, όπως είπε και ο WalkerSW πιο πάνω, παρακαμπτει τα chips της κάρτας ήχου ή του ενσωματομένου κυκλώματος. :)

φιλε αυτο πως μπορω να το δω ; Επισης αν δεν εχει τι πρέπει να κάνω ;

Δημοσ.

φιλε αυτο πως μπορω να το δω ; Επισης αν δεν εχει τι πρέπει να κάνω ;

Ρε συ διαβαζεις τι γραφουμε ως τώρα η μπα? 

Ολες οι amd με HDMI εχουν ενσωματωμένο ήχο! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...